- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
Itt mit írnak ? 2,8GHz 7,5Mb cache ill. 3GHz és 8MB cache?
-
dezz
nagyúr
Az ott nem a sebesség, hanem a vonalak (lane[s]) száma! Ezért "x1...x16", és nem "16x", stb.
Mivel a PCIe 2.0 2x-es órajelet tesz lehetővé (ha a kártya is támogatja), így kétszer gyorsabb lehet, mint ugyanannyi vonallal rendelkező 1.1.
De manapság egy 1.1-es x16 isa bőven elegendő egy csúcskártyához is.
-
Oliverda
titán
9950 vs. 940
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #81 üzenetére
Mármint lapból? Abból lehet.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #75 üzenetére
"Már csak az a kérdés, hogy ez a "régi" chipset mennyire fogná vissza a vadiúj fejlesztésű Phenom II procit?"
Én úgy értettem hogy a jelenleg kapható chipsetek számítanak réginek a jövőre megjelenőekhez képest.
Mivel előtte arról volt szó hogy lapot is cserél majd.
-
Márk
senior tag
válasz
VaniliásRönk #75 üzenetére
Valóban, jogos az észrevétel. Az M2N-E volt az egyik első AM2-es lap, nForce 570 Ultra chipsettel. Sajnos nem tudja a PCI Express 2.0-t, a HT link sebessége is csak max. 1GHz lehet (2000 MT\s), DDR2 ramból is max. az 1066 MHz-eset támogatja.
Üdv.: Márk
-
Márk
senior tag
Már csak az a kérdés, hogy ez a "régi" chipset mennyire fogná vissza a vadiúj fejlesztésű Phenom II procit? (Valószínű hogy lapcsere lesz a dologból, de nem most, mert még egyelőre mindenre elég ez a lap+proci kombó, én még max 1-1,5 évet adok neki teljesítményileg hogy elég lesz, aztán csere. Ugyanis szeretném majd lealázni az öcsém Maximus II Formula+Core2Duo E8500 párosát vele
))
Üdv.: Márk
-
h2oferko
csendes tag
remelem a savszel bovitest megoldottak mar a procikban. Korabbi tesztek mutattak, hogyha az AMD csupan 3-szorosara tudna novelni a savszelt a prociban, megeszi reggelire az I7-eseket. Amennyiben az AMD folytatja a jelenlegi arpolitikajat, akkor nem lesz kerdes, hogy beruhazok egy gepre. Kicsit elegem van az intel hegemoniabol, pedig sajnos egyelore meg mindig jobbak. Drukkolok AMD!!!
-
-
dezz
nagyúr
A kettő nem zárja ki egymást... De egyébként bizonyára.
Viszont felesleges ezen lovagolni, mert így "készülnek" a kis cache-es C2D alapú Intel procik is.Ellenben a Regor, tehát az új 2-magos elég érdekes a 2 MB L2-vel... Ha ez is 2 mag inaktiválásával "készül", akkor csak 2x512 KB = 1 MB lenne. Lehet, hogy ez önálló lapka lesz?
Márk: Attól függ milyen chipsetes a lapod, pontosabban támogatja-e már az Advanced Clock Calibrationt (SB750). Mert főleg ha pl. a Phenom II-ből is a B.E.-re hajtasz, igen hasznos tud lenni tuning szempontból.
-
CYBERIA
őstag
válasz
#06658560 #59 üzenetére
A Peugeot számok levédéséről tudok, végül is attól még, hogy nem hallottam róla, lehet, hogy a Porsche is levédett ezt-azt.
Apropó, arról hallottatok, mekkorát kaszált a Porsche a VW részvényein a hónap elején?Egy 240-es Regorra azért befizetnék!(Meg egy 240-es Volvo-ra is, ha már a számoknál járunk)Biztos jól lehet húzatni, ráadásul a 65W TDP szintén kedvező. Az átlag (aminek még nem sikerült memorizálni a hárombetűs rövidítését) meg ki tudja milyen alacsony lehet.
-
törölt tag
A x0y formátum a pugnak le van, és tudtommal a 911-et meg a Porsche védette le. Nemrég- idén- olvastam pletykákat különböző nevek levédetéséről a BMW-nél. A pug részéről meg, hogy nem csak egy nullás megoldásokat használnak nem indok a másik nem levédésére. De terjedni fog az új megodlásuk is. Mintha azt is védenék maguknak.
-
Márk
senior tag
Ez a Phenom II egész ígéretesnek tünik. Azt hiszem, hogy megvan az A64 X2 6400+ Black Editionom utódja. Már csak az a kérdés, hogy a lapomat (M2N-E) cseréljem-e majd a procival együtt.
Márk
-
Oliverda
titán
táblázat (a mem.cont. oszlopot azért sikerült elbaltázni rajta)
-
Oliverda
titán
válasz
#06658560 #47 üzenetére
Szerinted ha a Peugeot gondolna egyet és kiadná a Peugeot 911-et akkor mi lenne? Semmi. Jót röhögnének rajta maximum.
A PII az pedig Pentium II, megint más tészta. A római kettes sincs levédve tudtommal.
Calibos: Nem biztos hogy selejtes. Tegyük fel hogy 3 mag visz 2500MHz-et, a negyedik meg mondjuk csak 2100-at. Ezt el tudják adni egy 3 magos 2.5GHz-ed procinak. Én azt olvastam hogy viszonylag jól fogynak a X3-ak is.
-
Calibos
addikt
3 magnak van jövője? Vagy ezek is a selejtes darabok?
-
PH-User
addikt
Biztos drágák lesznek, de az, hogy 4GHz felé húzhatóak, ez valahogy tetszik.
-
Attila754
csendes tag
Most az AMD a Phenom II vel( a Pentium utám) meg a 940 el szépen "beszólt" az Intelnek...
Remélem okuk is van rá
És Athlon x3, x4?
Most ezt nem értem...eddig a 3,4 magosokat a Phenom képviselte, az 1-2 magosokat Sempron/Athlon...hogy is van ez?
-
Oliverda
titán
Nem bonyolult pedig. Mondjuk a hírben szvsz még elfért volna egy kis összefoglaló táblázat az átláhatóság kedvéért.
A Phenom az a felsőkategóriát jelenti az Athlon lesz a mainstream. A Phenom-ok esetében a II jelenti az újabb magokat és gyártástechnológiát (később foglalatot). Gondolom az X2, X3, X4 nem szorul különösebb magyarázatra.
Phenom II X4 9xx (4-Mag 4x512KB L2 + 6MB L3)
Phenom II X4 8xx (4-Mag 4x512KB L2 + 4MB L3)
Phenom II X3 7xx (3-Mag 3x512KB L2 + 6MB L3)
Athlon X4 6xx (4-Mag 4x512KB L2)
Athlon X3 4xx (3-Mag 3x512KB L2)
Athlon X2 2xx (2-Mag 2x1MB L2)
-
szki
őstag
PII 940-es BE ára mi lesz várhatóan USD-ban?
-
twollah
nagyúr
Jol megbonyolitottak a neveket.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #30 üzenetére
Szerintem a 920 és 940 nem fog menni AM3-ban. AM3-as Deneb-ből is 100% hogy lesz BE.
-
JanR
addikt
válasz
TomBoy1986 #32 üzenetére
Koszonom mester!
-
JanR
addikt
válasz
TomBoy1986 #30 üzenetére
Mi ez a Black Edition? - mit takar?
-
TomBoy1986
veterán
Arról jó volna valami hivatalos információt látni, hogy ezek a most megjelenő AM2+ os 940-es és 920-as CPU-k milyen vezérlőket tartalmaznak, azaz hogy ezek (mint kivétel) vajon menni fognak-e AM3-as lapban
Mert ha nem, akkor rendes AM3-at kell venni, de abból meg amint látom még nem lesz Black Edition
-
Devid_81
félisten
Végre valami jó a mai napon!
Remélem 775-ről AM3 ra kell váltani... -
keIdor
titán
válasz
Sandormaster #20 üzenetére
Korrekt.
mephi666: Maga a foglalat ugyanolyan, de az AM2-ben ezek a CPU-k csak korlátozások mellett fog menni. Majd a tesztekben kiderűl, hogy mennyire fogja vissza az AM2 a Deneb-et.
-
JanR
addikt
Regen volt AMD-m de remelem hamarosan megint lesz
De azert majd a teszteket megnezem! -
mephi666
nagyúr
ez szép lesz, ha 3ghz-ről sima léghűtéssel 4re lehet rántani...
ez az am2/am2+/am3 dolog lényegében akkor ugyanazt az am2 slotot takarja és gyártótól függ, hogy adnak-e a régebbi lapokhoz bios update-et, hogy fogadja az újabb procikat? jó lenne ha így lenne, de szerintem ha itt lesz az ideje a vérfrissítésnek az a tipikus módon fog lemenni: alaplap+cpu+ram repül együtt... csak hát a ddr3 árak nem valami biztatók :S egyébként 3magos 2.1ghz-s phenomot osztrák sógoroknál 85.8ojrótól lehet már kapni ez szerintem nem rossz... jöjjenek az újak és gyúrják le az árakatmeg optimalizálják normálisan a programokat/játékokat a multicpu/gpu-s rendszerekre...
-
Sandormaster
aktív tag
Most akkor akinek AM2+ lapja van az jobban jár ha megvárja az AM3-as cpu-kat, mert jó eséllyel belemegy a lapjába, megtarthatja a DDR2 ramjait, és ha eljön az olcsó DDR3 ideje akkor a CPU-t meghagyhatja mert van benne DDR3 vezérlő is...jól mondom?
-
dezz
nagyúr
Aha, én is írtam.
De akkor linkeljük be ide is azt az oldalt, ahol az összes vonatkozó slide látható: [link]
Az egyik slide-on látható, hogy 2009 2. negyedévében AM3 tokban is jön a 3 GHz-es példány. (Addig valószínű AM3-as lap sem nagyon lesz, szóval úgyis csak AM2+-ként lehetne használni.)
gyiku: Miért is?
-
dezz
nagyúr
Huh, csak kapkodja az ember a fejét...
Egyik nap még (hivatalos slide-on) full 4-magos "minden", másikon meg jön csőstűl minden.
A 16x00-20x00 elnevezésekkel is csak "beijesztettek" (legalábbis páran megijedtek tőle).
Az új főnök kicsit frissebb szellemileg...
Viszont ha jól látom, a számozásból nem egyértelmű, hogy AM2+ v. AM3 tokos... (Tehát lényegében hogy DDR2 v. DDR2/3 memvezérlős-e.) Monjduk azt is két első típust, ami AM2+ lesz, nem lesz túl nehéz megjegyezni.
Oliverda: 4 GHz léghűtéssel, hivatalosan... Ez már valami.
És ez csak jobb lesz, ahogy AMD szokás szerint még finomítanak a gyártáson, illetve újabb steppingek jönnek...Tomi84: Én nem todok semmi "tudnivaló"-ról, ugyanúgy >140W támogatású, stb. Majd jönnek AM3-ra is, még gyorsabbak is...
-
Hunter2
addikt
Remélem ezek nem raknak tunning gátlókat a prociba mint az intel az i7 esetén.
-
Tomi84
aktív tag
Remélhetőleg ez már igazán komoly eszköz lesz, méltó ellenfele a core i7-nek. Kis verseny nem ártana inteléknek.
Habár azt nem igazán értem, hogy miért az öregebb foglalatba kerülnek a gyorsabb proccok (940) és az újabb AM3-asba, az alacsonyabb órajelűek. Nem fordítva kéne eztet? vagy én nem tudok valamit az új amd foglalatokról...
-
as_Rock
őstag
Intel 805-ös procim, hasonló számozású AMD-re cserélném
-
Cadal
őstag
Bővebben: AMD Phenom II X4 9xx & 8xx
-
gyiku
nagyúr
UP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest