- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darda Csabi
tag
Ha a vásárlók ezt akarják, jöjjön, csak maradjon egy normál kijelzős változat is:-)
-
Lomha 8V
addikt
Jönniük kell, ha az iPhone lépést akar tartani.
-
sirály12
őstag
Ha igaz az, hogy ekkora kijelzővel kijönnek, akkor a felbontás minimum a 4x kell feltornászniuk, hogy az eddigi programok használhatóak maradjanak.A mostani 640*1136 helyett az ugye 1280*2272.
Szerintem nem megoldhatatlan, már most is sok fullhd-s teló van piacon, az meg nem sokkalta nagyobb felbontás. -
hajsza
aktív tag
Előrebocsátom, hogy csak tréfának szánom, amit írni fogok:
Ha az új kijelző felbontása valóban olyan alacsony lesz, ahogyan néhányan jósolják, az akkor is retina kijelző lesz. Csak amíg az eddigi a 20 évesek retinájához igazodott, addig az új a 80 évesekéhez. Elvégre haladni kell a "korral".
-
Z10N
veterán
Az almaban az ertekeltem eddig, hogy nem szall fel a bandwagonra kepatlo es felbontas teren
-
-domesz-
csendes tag
Ha a káva (és az ár) növekedése egyenes arányosságban lesz a kijelző növekedésével, elég vicces lesz..
-
laci_csk
senior tag
"A minimálist hogyan lehet fokozni? A tökéletest sem nagyon tudom..." me'g minimalisabb es me'g tokeletesebb, es aztan me'g annal is....
-
Ricardo
titán
Látva, hogy a nagyobb kijelzők mennyire sikeresek, valamit lépniük kell. Megy a vita, kinek mekkora megjelenítő az ideális/használható. Azért azt ne felejtsük el, hogy a technika fejlődésének köszönhetően egyre jobban csökken a keret, így mindez már nem jár akkora készülék növekedéssel.
Nem hiszem hogy egy olyan cég, mint az Apple, ne tudna egy szép telefont csinálni vékony kerettel.
Ha valóban lesz 4,7-s iPhone, és valóban 640 x 1136 felbontással érkezik, az bizony kevés lesz. Lehet magyarázni, hogy nagyobb ezért messzebbről nézed (ez két telefon összehasonlítása esetén szerintem baromság), de mindenképpen kevés.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Elhagyni a retina kijelzőt? Szerintem nem fogják. Így is jól szalad az Apple szekere, na meg egyből ennyit növelnének, majd 1"-t? Szerintem nem így lesz.
-
D80
tag
Sokan használunk itt 4"+-t, de nem tartjuk azokat bohócnak akik a kisebb telefont preferálják. Az, hogy neked mi a jó a te dolgod, de ne sértegess másokat.
Cikkhez:
Szerintem ez kacsa, a mostani méret mellé egy 5"-os iPhonet lenne érdemes kiadni, természetesen megnövelt felbontással. -
mumk1
addikt
Azt hiszem velem nyernének egy új vevőt, egy 4.5-4.7"-os változattal.
-
hardy555
tag
Nekem az a véleményem, hogy a 4 col pont jó. Max 4"3. És hogy ne kezdjen el sol ember kapálózni ezért 2 dolog. 1, TV-t a falra kell tenni nem a zsebünkbe, 2, volt Note 2 őm is, HTC Oneom is, és egyáltalán nem hiányzik a nagy kijelző, mellesleg én sem vagyok kis darab(201cm) és a kezem sem az.
-
Xero
nagyúr
Ha kijön egy nagyobb méret borítékolható az oldalankénti pixel duplázás. Ezt most elteheti bátran bárki borítékba és egy tálca sörrel jutalmazom, ha mégsem így menne végbe.
Részemről továbbra is letojom, hogy lesz-e nagyobb modell mindaddig, amíg az aktuális csúcsmodell elérhető marad nem bohóc méretben is.
A kézméret mizériához: Vízilabdáztam sok évig fiatalon, szóval valószínűleg nem manókezű vagyok, mégsem óhajtok 4"+-on bohóckodni. Már a 4" is erős kompromisszum.
-
törölt tag
Fu de nagyon gagyinak talalnek egy nagyobb iPhone-t..
-
kromatika
veterán
nem fog ez a kezelhetőség rovására menni?
-
geri005
tag
Mintha valaki egyszer azt is mondta volna, hogy 256Kb RAM mindenre elég kell, hogy legyen.
A mocskos Microsoft meg 2GB-t ajánl a Win 8 mellé? Már a win 95 óta rajtuk röhögök... -
halkow
őstag
4,7 hüvelykes kiadás
várhatóan továbbra is csupán 640
x 1136 képpontos megjelenítővel
rendelkezik majdSzinte tudtam, az appok miat van ez ,na nesze neked apple retina mi?
Kíváncsi leszek erre milyen szöveget fognak nyomni ezt a méretett tökéletesen át lehet érni (lapát kezüeknek 250cm -es kosárlabdázoknak xd.... -
Buci21
addikt
én 4,5 collal pont megvagyok, feljebb sok lenne
-
nuke7
veterán
válasz
Fritz Teufel #62 üzenetére
látom nem olvastad a cikket
-
Én már régóta várom a nagyobb szifont, nekem tök mindegy ,csak legyen már végre egy nagyobb modelljük is, normális PPI-vel
-
mrlujoak
veterán
Rendben, lelkileg felkészülni az elkövetkezendő hetekre...
Nagyobb iPhone itt, ujjlenyomatos Galaxy ott.
-
joey04
titán
nem éritek el fogás váltás nélkül a kijelző minden pontját ha 4.7"-os telefont használtok. Ez biztos. Már a 4" is necces. nálam pedig az az igazi egykezes használat, ha fogásváltás nélkül elérem a kijelző minden pontját. Az más kérdés, hogy nektek vállalható kompromisszum a fogásváltás.
-
Touch-ko
őstag
válasz
#06658560 #51 üzenetére
Oke, LoL, legyen igazad, mosdatom magam, mert baromsagot irtam, sot halvany gozom sincs mit csinal az Apple.. Semmit sem jelent, de 1 evtizede csak az O termekeit veszem, igy gondolom fogalmam sincs az egeszrol, arrol, hogy mit irkalok. Legyen igazad mindenben
... Ha ez okoz neked orgazmust...
Tudod, okos enged.... -
bmwsan
senior tag
Ezzel vitatkoznék. Nekem a 4.7" tökéletes, nagy kezem van így egy kézzel is tökéletes használata. Most jelenleg egy optimus G-t nyúzok, semmi bajom nincs vele, de szívesen kipróbálnék egy 4.7-es iPhonet is, feltéve, ha a pixelsűrűsége olyan 350+os lenne...
Bár ha a home gomb marad a 4.7-es kijelző mellett, akkor Note 3 méretűek lesznek az iPhone-ok -
Abban nem értek egyet veled, hogy a 4.7" értelmetlen méret. Ez függ az ember kézméretétől. Nekem 4.7"-os telefonom van (Nexus 4), és kényelmesen tudom használni egy kézzel.
Abban viszont egyet értek, hogy a 4"-nak maradnia kell, és a mellé szükséges egy olyan telefon, ami betölti azt a piaci rést, melyet az ~5"-os modell hiánya okoz.
Az 5.5" az valóban értelmetlen. Legalábbis sokkal kevésbé népszerű, mint az 5" körüli termékek. Így számomra az a logikus, ha egy 4"-os és egy 5"-os modellel áll elő az Apple. Teljesen irreálisnak tartom tőluk az 5.5"-t.Más: Lassan kéne egy "pletyka" rovat. Mert ez a "hír" nem igazán hír értékű. Főleg, hogy már-már naponta jön egy ilyen "hír", hogy "XY szerint jön a tepsi iPhone!!!". (Jó.. tudom, ne kattintsak rá.. De akkor is.)
-
deja vu
addikt
Én örülnék a nagy kijelzőnek, meg ha kapna 2gb ramot akkor nekem elég lenne pár évre.
-
assemble
addikt
Korabban a 3.5" volt a tokeletes meret naluk, azota kidobtak 4.0"-el, tablabol meg megmondtak, hogy nincs ertelme a kicsi tablaknak, erre piacra dobtak egy kicsi tablat. Meg megmondtak hogy a 300 ppi kell a retinanak (ami egyebkent szinten eleg nagy hulyeseg, mint sokan ramutattak), erre piacra dobjak a 264 ppi-s ipad-et is azt is retinanak hivjak. Szoval igazabol mar eleg regota nem lehet oket komolyan venni. Folyamatosan megy a kinos magyarazkodas, kozben pedig csak probaljak ugy ahogy kovetni a piacot, ami nagyon regen elszaguldott mellettuk.
-
joey04
titán
A 4.7-es egy értelmetlen méretkategória, hiszen egykezes használatra nagyon nagy, kétkezest feltételezve meg lehet jóval nagyobb is. Maradjon a mostani 4" egykezesre, meg jöjjön egy 5.5 körüli nagyobb felbontású phablet. Akkor mindkét modell maradna retina, és az eddigi vásárlók megtartása mellett megnyernék maguknak a phablet kedvelőket is.
-
C$abi
aktív tag
Úgyse lesz nagyobb az iPhone ha meg igen akkor meg a nép meg nem veszi meg... Max. 4.2 inchre növelik de azzal is simán el lehet lenni.
-
CsTib
újonc
válasz
Fritz Teufel #19 üzenetére
Ajánlom a kedves nyelvtannácik figyelmébe az alábbi írást:
-
haxiboy
veterán
Ide érdemes benézni mindíg megy a flame war
-
F22Reventon
tag
Fel van adva a lecke az almának, nagyobb kijelzőre van igény. itt az ideje ismét korszakalkotót alkotni, ha innovatívak is akarnak maradni. Bár elvből nem költök ennyire túlárazott termékekre, de örülnék, ha a szeptemberi bemutatón a fél világnak leesne azálla, mint az ipodnál, első iphonenál, stb.
-
GeGexx
aktív tag
válasz
SexyDaniel #3 üzenetére
Mert az iPad is félmillió, mivel annyival nagyobb a mérete. Értelek.
-
tomi5244
őstag
Mennyi ilyen cikk lesz még őszig...
-
kispecek
aktív tag
Szerintem meg jobb lenne nem mást majmolni...
Mert a divat mondja meg hogy ki vagy -
SÖ
addikt
Megint le van maradva az Apple. Ha tavaly jöttek volna ezzel, már az is késő lett volna.
-
Touch-ko
őstag
válasz
#06658560 #42 üzenetére
Ne haragudj, de hol irtam, hogy a 24 inch meret egy telefon merete? En a fenti kommentemben TV kijelzojere gondoltam, probaltam levezetni a gondolatomat, direkt ekkora kulonbseggel, hogy teljesen nyilvanvalo legyen.. Latom meg mingid nem az szamodra.
Megnyugtataskepp a masik kommentemben az iPhone 4 es a fennt emlitett 5.7 inchre gondoltam. Ha neked egy 3.7 es egy 5.7 kozott nincs kulonbseg akkor javaslom egy szemesz felkereseset...Szerintem felesleges egy olyannal kommunikalnom veled, ugyhogy hanyagolj a jovoben...
Remelem ezt sikerult megertened, nem ugy mint a peldam, mielott meg anyazasba csapna at a dolog...Tovabbi szep napot!
-
nuke7
veterán
kacsaaaa
-
-
vittorio7
őstag
Hurrá!
-
Touch-ko
őstag
A hasznalhatosag teren tok mindegy, hogy 300 koruli ppi vagy 400099828474756 ppi ertekrol van szo ha nem latod a pixeleket egyiknel es a kulonbseget sem. Ez olyan mint a 4-8 magos processor, vagy a megapixel haboru a kameraknal... Ahelyett, hogy a rendszert optimalizalnak normalisan, illetve ahelyett, hogy nagyobb meretu obit tennenek a kamerakba. Ez mind sokkal jobban hangzik marketing szempontbol.
Egyszeruen ostobasag a kijelzo felbontasanak novelese olyan mertekben ahogy azt nehany ceg teszi...
A nagy kijelzo merete pedig a mobilitast veszelyezteti. Mobiltelefon, mobilitas nelkul? Erted amire gondolok? -
Touch-ko
őstag
Mellesleg ez a cikk mar meg lett irva 2-3 hete. Tisztan emlekszem meg a kepre is. Akkor volt par akinek tetszett a kep, es volt par ember akik azt is leirtak, hogy "iOS6 van a kepen lathato telefonon"
Akkor ott hatalmas vita volt.....
Mi lenne, ha nem irnak meg ugyanazokat a cikkeket 2-3 hetente? Ez mar nem az elso eset... -
Touch-ko
őstag
válasz
dreamdancer #18 üzenetére
A retina kijelzot igy magyaraztak: a 3.7 colos kijelzot kb 10 inch messzirol nezve nem latod a pixeleket..
A nagyobb kijoelzot messzebbrol kell nezni, igy akar mehetne kisebb ppi-vel. Bizonyitekkent ott az iPad retina: nagyobb kijelzon kissebb ppi ertek.
A retina iPad-et (9.7inch) egyertelmuen messzebb tartod mint az iPhone-t. Igy ott sem latsz pixeleket. -
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #21 üzenetére
Vagy akár felbontást növelhetnek mindkét verzió esetében, vagy leszarják a mi igényeinket, és csak nagy szifon lesz.
-
harsanyiz
aktív tag
Apple most arra gyúr, hogy az asztali oprendszer fusson a mobilján és tábláján (értesüléseim szerint). Nagy kényelem az lenne, ha a hátulja is érintésérzékeny lenne, így simán egy kezes telefon lehetne a péklapét.
-
M5Norbi
őstag
Én még mindig azt mondom lehetne egy 4-4,3 colos (ezt még kényelmes használni egy kézzel is) és lehetne egy 5 col körüli annak akinek nagyobb kell.
A hírben nekem a felbontás ami hihetetlen....... Nem vagyok felbontásmániás de ha ennyivel nagyobb méreten a felbontást nem növelik nem lesz olyan szép mint egy 4S vagy i5 kijelzője. -
manchester85
veterán
válasz
dreamdancer #18 üzenetére
De kijöttek egy nem retina iPaddel.
A tippem:
kijön egy 4,7-es marad a felbontás, az lesz az olcsóbb modell
kijön egy nagyobb, új felbontású, az lesz a csúcsmodell.
Persze az olcsóbb is csak annyira lesz olcsó, mint az 5C, és műanyag házban érkezik majd.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #17 üzenetére
Kényelmi szempontokból.
Tepsik jók, de sokszor kényelmetlen használni őket. Főleg, ha a másik kézre is szükség van, és nem akarok azon parázni, hogy kiesik a kezemből a mobil.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Mr President #11 üzenetére
A minimálist hogyan lehet fokozni? A tökéletest sem nagyon tudom...
-
dreamdancer
őstag
Na, következő 9 hónapban ez fog menni hétről hétre, jön-a-nagyobb-ájfon bla-bla-bla
A 6" körüli 1280x2272 pixelest még el is tudom képzelni, de hogy 4,7"-en 640x1136?! Nem fognak visszamenni 300 ppi alá és pont a nagyobb (drágább) modellnél, az nagyon gáz lenne úgy, hogy 2010 óta csak retina iPhone-okkal jöttek ki.
-
manchester85
veterán
"már itt elvan bukva ez a hír.. de ha kihozzák az 5,7-es telefont, akkor meg a fél világ fog rajtuk röhögni.."
Ja, az emberek még véletlenül se a termék megvásárlásával, elemzésével fognak foglalkozni, hanem hogy a világ legdrágább cégén hahotázzanak.
Elég annyit mondaniuk: a cégvezetésben rengeteg változás történt, nekik pedig a vásárlói igények a legfontosabbak. Sokak számára fontos az egykezes használat, és kompakt kialakítás, azonban ezúttal azoknak is szeretnének kedvezni, akik számára a multimédia és tartalomfogyasztás a kompakt kialakításnál is fontosabb: és bemutatják az 5"-os iPhone-t.
Hidd el, nagyon unalmas életűnek kell lenni ahhoz, hogy valakit e hír hallatán az Apple kiröhögése mozgasson meg.
A többi 99% röhögés helyett inkább megveszi, vagy elgondolkodik a vételen.
-
Gambas
tag
Azonnal veszem!😆
-
Mr President
senior tag
4.7 colon az a felbontás nevetséges. Elég bonyolult dolog ez a méret. Ha meghagyják a home gombot és nem változtatnak az eddigi kijelző körüli méreteken akkor batárnagy lesz már a kisebbik is. Ha két méretben gondolkoznak akkor 4.3 és 5 col lenne a legjobb. Bár én a helyükben csak egyet adnék ki, egy 5 colost, a lehető legminimálisabb kávával.
-
culas25
tag
ja láttam ilyen koncepciót, írtam is hogy egész jó ötlet, de le lettem oltva hogy nem az
valójában az oldalra rakás megegyezik az elhagyással. plusz olyan szép megoldást úgysem tudnak mint a sony kerek oldalsó gombja. nem beszélve hogy ha a gomb stílusa marad, akkor meg vastag lesz a telefon -
Cyberpunk
félisten
Felőlem jöhetnek, ha jön kisebb is, hasonló tudással.
-
culas25
tag
Na erre kíváncsi leszek. Vagy lemondanak az ikonikus középső gombról, vagy ilyen szép LG-s laposat tesznek bele, vagy akkora batár lesz a telefon, hogy steve jobs reinkarnációja is felköti magát. Mindegyik meredek lépés.
-
Buci21
addikt
ez röhely... 720p 4,5"-on kínában már nem nagy szó, ezek meg kisebb felbontást bevállalnak 4,7 re? 5,7" meg pongpongütő... az áruk meg az egekben lesz
-
iSonic
addikt
ez a hír szó szerint nevetséges.. az az apple akarna nagyobb méretű kijelzőket, aki minden egyes alkalommal állította, hogy nem kell nagyobb méret, mert akkor nem lesz kezelhetőség..
már itt elvan bukva ez a hír.. de ha kihozzák az 5,7-es telefont, akkor meg a fél világ fog rajtuk röhögni..
-
SexyDaniel
tag
Ja mostmár félmilliós telefonjuk is lesz. Majd az amerikaiak megveszik mert én nem.
-
Blyan
félisten
A 4,7 hüvelykes kiadás várhatóan továbbra is csupán 640 x 1136 képpontos megjelenítővel rendelkezik majd, míg a szeptemberre tervezett 5,7 hüvelykes verzió a felbontás terén is előrelépést jelent
Szóval dobnák a retinát telefonon? 286dpi azért elég karcsú lenne azért az árért.
-
HawerKing
őstag
Tuti a merettel az ar is noni fog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos az OFF!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest