- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #35 üzenetére
De amúgy is, meg ne magyarázd, hogy normális vagy elfogadott dolog a gyártói ajánlásokat gyakorlatilag semmibe venni.
Pedig külön mérnöki gárda van rá, hogy a gyártó által megadott statikus adatokból, és az alkatrész mechanikai modelléből az alkatrész dinamikus terhelhetőséget kiszámolják, szimulálják
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #29 üzenetére
A PWM vezérlő ami a fázisokat hajtja, biztosan 100C° fölé is engedi a figyelmeztetés ellenére, de limitálva van hogy mennyi ideig lehet ebben az állapotban.
Pár sorral lejjebb írja hogy -40-125C° tartományra vették a környezteti hőmérsékletet a határadatok felvételére, terhelt esetben, ahhoz hogy Ta=125C-on tudjon még disszipálni, biztos hogy 125C°-nál nagyobb lesz a belső hőmérséklet.(én erről beszéltem) -
törölt tag
Ezt én sem értettem. De a PCB-n keresztül is van kapcsolat, lehetne pl.: intenzívebb a hőelvonás, nagyobb a felület. Jó pár éve olcsó a heat-pipe ami képes szétteríteni a hőt, ha elegendő a cúg ami átveszi a hőt a felülettől, máris "nyertünk".
Majd az ACX 4.0 megmutatja...
-
törölt tag
A baj az, hogy a PCB/hűtés elviheti a GPU/VRM hőjét a memóriához ami akár működhet hibásan is, ha az túllépi a gyártó által garantált hőmérsékletet.
Mivel a GPU és a VRM között van, és mindkettő könnyen felfűti a PCB-n keresztül, - gondolták - ha a VRM hőmérséklete alacsonyabb valamivel, közvetetten kevesebb lesz a hibázó RAM miatti probléma...Szerintem ez a back-plane csak "kenjük be sárral", mert a megoldás intenzívebb légmozgás lenne a PCB-n, ami még gyárilag sem valósul meg ("halk" custom VGA)
-
törölt tag
-
törölt tag
Egyrészt a VRM 150C°-ig bírja, ha a MEM-GPU-VRM nincs termikus kapcsolatban és elegendő a légmozgás, akkor megoldható a csak az alkatrészoldalon, hogy 95C°-alatt maradjon a MEM, tudni kellene hűtést tervezni hozzá.
Másrészt akinél alapból nincs intenzív szellőzés a VGA körül, annál a back-plate sem oldja meg a problémát, max. elodázza amíg felhevülnek az alkatrészek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Léghűtés topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Cyberpunk 2077
- Okos Otthon / Smart Home
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Keresünk dokkolókat
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest