- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
-
arn
félisten
Mar nem erdekelnek annyira... majd megveszem (talan) a kovetkezot. Sajnos mar nem az van, mint regen. Megjelent az uj, a regit kiszortak. Most megjelenik az uj elvileg hasonlo aron mint a regi, a regit tovabb aruljak a megszokott aron az ujat meg joval az msrp felett nyomjak. Ezert siman buntetnem oket... teljesen mashogy jon le a teszt, ha az adott termek 500 eur, vagy ha 800.
Az osszes hwgyarto ezt jatsza... alig van jo ar/ertek aranyu cucc, mert siman felszorozzak az arakat, a teteje meg szokas szerint tularazott maradt.
-
nexplo
őstag
És jelen pillanat szerint nem is lesz. Alig érkezik hivatalos úton az országba 3080-as és 3090-es. Annyian várnak rá hogy már egymásra licitálnak csak hogy kártyához jussanak. Ez sajnos árfelhajtó hatású, és ezt látván persze hogy mindegyik szállítmány ami megjön egyre drágább és drágább. Most ott tartunk hogy megfizethetetlen lassan minden kártya a belépő szinttől a tetejéig..
-
tomcat78
őstag
Mondjuk ez utóbbiban azért van némi tévedés esetenként. Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy azt a plusz munkát, amit valaki vezetőként bele tesz egy kisvállalkozásba, nem kell az alkalmazottaknak kitermelni?
Csak példának: az esetek javarészében meló után még felmérek, árajánlattal baszódok, stb.... A végére sokszor kijön napi 14-16 óra munka. Ugye az vicc, hogy a plusz időmet( amivel másoknak is munkát, megélhetést biztosítok) nem kell egy alkalmazottnak kitermelni? Persze, hogy ugyanazért a pénzért nem kelek föl, mint amit kifizetek. De nem is annyit dolgozom!
Amúgy a befektetés/bányászat részéhez: gondolod, hogy azért nincs szabályozva, hogy az egyszeri garázsbányász jól járjon vele? Adózásilag szürke zóna, pénzben labilis.... De el lehet vele tüntetni sokmindent. Mégis kinek jó ez? Pistikének, aki örül néhány forintnak a semmiért? Ugyanmár.... Gondolkodni kéne. Kicsit a kommunista időkre hajaz az egész. Loptak nagyban, de hagyták kicsiben is, hogy be legyen fogva az emberek pofája. Pont a rendszert támogatja minden azt elkerülni akaró bányász meg coin befektető. Pénzt tömnek azoknak a zsebébe, akiknek már így is van bőven.
Nem Pistikétől sajnálom azt a pénzt, amit ezzel talál! Hanem az összes többi f@szkalaptól, aki végül Pistike pénzét is lenyúlja így.... Csak a meggazdagodás reményén túl egy halom munka nélkül gazdagodni vágyó nem lát tovább az orránál.
És mielőtt megkérdezed: Volt pénzem kártyát venni, nem ez a része bosszant. Hanem a nagy büdös felvilágosultságnak kinéző "korral haladás" valójában semmi több, mint kapzsiságra alapozott sima lehúzás. Mindezt hangzatos szlogenekkel támogatva.... Decdentralizáltság.... Persze. Senki nem gondolkodott el azon, hogy miért hagyják? Biztos lehetsz benne, hogy nem azért, hogy esetleg Te, meg akik ebből próbálnak kis plusz pénzt beszedni jól járjanak.... -
KROK640
nagyúr
Az is egy csúcs volt... 2012-ben 12000ft volt a 2TB-os HDD. (Onnan tudom, hogy venni akartam). Erre jött az árvíz, és kilőtt mindennek az ára. Igaz, hogy romlott a ft, de mai napig nem kapsz újonnan 2TB-os HDD-t csak 17000ft magasságáért. Eltelt 9 év, és még drágább...
Pedig ha az ipar rendesen halad, ahogy kell neki akkor mostanra egy vadi új 2TB-os HDDnek kb 3-4ezer ft-nak kellene lennie. (igazából ilyen kis méretben már nem is igazán lehetne venni).nem véletlenül mondom, lassanként nem aranyat meg öreg autót veszünk befektetésnek, hanem PC-t ...
-
KROK640
nagyúr
Én is régen kezdtem az ipart, még 640-es felbontásban a 4MB-os S3 Trioval ellátott 366-os Celeronomon néha bizony 320×200-ba is bele kellett kóstoljak. De akkor csóró diák voltam, meg ennek úgy 22 éve.
Most mégis mi a francért játszanék alacsony grafikán alacsony felbontásban??? Azért hogy egy majom bányász a környezetszennyezésével tömje a saját a zsebét, aki eleve gazdagabb volt mint én??? Én ezért hozzak kompromisszumokat??? Fizet ő nekem ezért bármiféle kárpótlást, hogy a gyerekeim jövőjét teszi kockára a zsebe tömésével, és játszani is kompromiszumokkal tudok tőle??? NEM. Csak a saját zsebe érdekli. Na ezért egy önző buta majom mind ... -
csibe1
addikt
"de az utóbbi hetekben - látva az 1060-asok árát - nem telt el nap, hogy ne bántam volna meg ..."
Ige, ha előre tudom, hogy el fogok esni akkor leülök előtte.
Ugyanez volt a merevlemezes bulinál is.
Ha ezeket fél vagy 1 évvel előre tudom, és van 1-2 milliárdom csak úgy elszórni akkor simán megduplázom. -
KROK640
nagyúr
Most kétszer annyim van VGA-ra mint novemberben volt, mégsem tudnám megvenni ugyanazt a VGA-t amit akartam, pedig közben eltelt 7 hónap! Jobb időkben eddigre megfeleződött egy VGA ára, nem pedig megduplázódott... ez agyrém komolyan...
Sok éves (21 éve vásárolgatok gépalkatrészeket) tapasztalatom alapján, úgy voltam vele, hogy decemberben nem veszünk semmit, meg majd normalizálódnak az árak, így elengedtem egy 1060-as kártyát is, de az utóbbi hetekben - látva az 1060-asok árát - nem telt el nap, hogy ne bántam volna meg ... -
KROK640
nagyúr
Semmi gond, május közepére úgyis meglesz ez is kerülve. Ha mégsem menne, az NVidia majd maga szivárogtat ki rá megoldást...
-
arn
félisten
Meg a reszvenykereskedes mogott is van vmi, emogott meg a semmi. Nyomtatjak a penzt, az arfolyamot meg nagyjabol a szelirany befolyasolja. Mintha kivennenk a reszvenyek mogul a ceget, aztan rafognank hogy ennyit er. Ki biztositja mogotte a fedezetet? Ennel barmi tobb hasznot termel az emberisegnek.
-
bfkerek
csendes tag
De mégis ki az aki nem moddolt biost és drivert használ bányászkodni? Vagy ezek azt hiszik, hogy a bányászok majd lefrissítgetik a drivereket arra amiben szoftveresen visszafogják egy olyan dolog teljesítményét ami befektetésnek/munkaeszköznek számít?! (És amit egyébként a "befektető" kifizetett , így az övé! Arra használja amire akarja... ha kutyáthajigálni akkor arra.. ha meg pénzkeresésre akkor arra...
Az Ethereum= $ = HUF = Kenyér+Zsír+bor+cigi+ fojóvíz+fűtés+áram
A játék meg...= szórakozás... abból nem eszik a család!(globális "felmelegedés" akkor nem kéne fűteni még májusban is".. bár pár kártya fűt egy kicsit de azon nem melegítessz fürdővizet a gyereknek!!!)
-
válasz
#32839680 #78 üzenetére
Linus mondott erről jó dolgokat. Szerinte Ezt driveresen megoldani nem lehet sehogy, sőt valami olyasmit is említett, hogy ekkora összegnél igazából egy nagyobb kínai bányászfarm képes lenne az egyedi BIOS portolásába és a gyári feltörésébe akkora pénzt belefektetni, ami megtérülne.
Az induláskor még nem volt ekkora őrület. Az előző bányászláznál rengeteg kártya maradt az AMD / Nvidia nyakán. Erre meg elindítani egy új termékvonalat azért az RTx 3000 megjelenése elött legalább 1 ével tervezést igényelt volna. Akkor pedig még messze nem volt ilyen áron az ETH: A Cégek sem akarnak azt gondolom előre potyára gyártást foglalni , architektet tervezni egy olyan dologra ami a ruletten piros vagy fekete.
Most így utólag az látszik megérte volna,de csak nekünk. De nekik is ? 96 % növekedés és ilyen számokat olvashatsz a jelentésekben AMD nél és Nvidánál is. Brutál amit most kaszálnak. -
Top cat
addikt
A látványtól önmagában még nem lesz jó egy játék, de azért ne visszafele haladjunk már.
-
KRoy19
őstag
Nyilván nem azt mondom, hogy nem használhatóak ezek a kártyák másra csak játékra. Gyönyörűen látszik most, hogy nem így van.
A kinder tojásnak is a gyerekek a célközönsége és biztos lehetsz benne, hogy bőgne az a gyerek aki eddig minden héten tudott enni egy kindertojást, de ezután nem tud, mert felzabálják előle az összeset a felnőttek.
-
Reggie0
félisten
Ehhez kepest a licencben meg az van, hogy minden geforce termek hasznalhato banyaszatra es data-centeren kivuli szamitasi feladatokra. A reklam az csak reklam, nem jelent kizarolagossagot. Ahogy a kinder-tojast is megeheted felnottkent, ha izlik, az nem a gyerekeknek JAR.
-
KRoy19
őstag
A nagyobb teljesítményű nem professzionális kártyák Gamereknek készülnek. Az a célközönség. Nézz meg bármilyen marketing anyagot, vagy videókártya bejelentést AMD vagy Nvidia oldalon. Kizárólag arról szól minden bemutató, hogy milyen játékteljesítménye van adott kártyának, vagy milyen új feature-t tud játékok alatt.
A gamereknek köszönheti mindkét cég nem professzionális gpu gyártó részlege, hogy ott tart ahol tart. -
-
BSOD
senior tag
válasz
green dude #43 üzenetére
Az autodesk azzal érvényesül, hogy felvásárolja a versenytársait. Ezért nincs alternatívája (szerencsére több fronton van) és ezért tud ilyen végfelhasználói licencfeltételeket rákényszeríteni a szoftverei "bérlőire". Csak az XSI kinyírásáért külön bugyrot tartanak fenn nekik a pokolban!
-
csibe1
addikt
válasz
green dude #40 üzenetére
Az is lehet; viszont ez engem nem hat meg, és a többi játékost sem akinek elcseszik az élményt, mert kapkodnak a pénz miatt.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #41 üzenetére
Emlekeim szerint a quadro es a geforce kozotti id kulonbseget ellenallassal lehetett modositani, de lehet reg volt mar az.
-
green dude
tag
válasz
drotsztyuart #5 üzenetére
"Annyira hasznosak mint az adobe vagy az autodesk vagy a microsoft.
Olyanok mint a herpesz ott vannak mindenhol, de fenenek nem hianyoznak."Sok Adesk-es termék van amit tervezési feladatokhoz használunk, egyszerűen nincs rá alternatíva (értelmes). Sok Adesk-es programnak pedig Windows kell. Ezt így együtt nem gondolnám haszontalannak vagy akár nélkülözhetőnek.
Adobe-tól csak a Ligthroom-ot használtam, de aztán átnyergeltem a Capture One Pro-ra. Így az én szemszögemből haszontalan lett az Adobe. Te is így lehetsz az általad említettekkel, de hidd el, szükség van rájuk. -
green dude
tag
Szerintem nagyon is tudnak optimalizálni, csak sok esetben nincs rá idő, a kiadó minnél előbb zsozsót akar látni a termékből. Biztos megvan az a szint amikor már azt mondja a kiadó, hogy elég lesz, jöjjön a zseton.
Én amúgy már nagyon kevés mostani játékkal játszom, inkabb előveszem a régebbieket. -
Diniboy
aktív tag
Azért van némi remény, elég összetett a kérdés. Tech Yes Citynek volt egy egy jó videója pár napja, összefoglalnám. Egyfelöl megjelent pár ASIC gép, amik (ha sikerül megfelelő mennyiségben gyártani) mellett eltörpül egy 3080as hash rateje . Konkrétan 30+ darab 3080as kell egy asic gép teljesitményhez, miközben árban, fogyasztásban és helyben is sokkal jobban jönnek ki a cél hardverrel. Ugyanez történt a BTC-vel, bár én eddig ugy tudtam hogy az ETH úgy csinálták meg hogy ne lehessen ASICal bányászni..
Megvizsgálta a kérdést, hogy a bányászok nem e állhatnak át más alt coinokra, és úgy találta , hogy az első 10 profitábilis alt coinnak 1% a forgalma az ETH képest . Öszesen.
Szóval eléggé esélytelen hogy el tudnának tartani akkora farmokat mint az ETH. Másfelöl minnél többet bányásznak valamit, annál nehezebb is lesz bányászni, egyre csökken az elérhető nyereség. Az ár meg nem mehet a végtelenségig fel, hogy ezt ellensúlyozza. Legutolsó szempont amit felhozott hogy az új nVidia kártyák (újra kiadják szinte az összes változatot, hash limiterrel , kivéve a 3090est , de az eddig se érte meg annyira a bányában) valóban felezett teljesítménnyel fognak bányászni (amíg megint ki nem szivárog valami béta driver xD )
Szóval kitartás , aki eddig nem volt hajlandó megvenni méregdrágán az új kártyákat, most már birja ki -
nexplo
őstag
Vastagon benne vannak a játék gyártók a videokártya gyártókkal a kooperációba szerintem. Mint ahogy a kartelezés is mindig kiderül tuti az sem véletlen hogy sosem elég kb egy csúcs gép az épp aktuális "csúcs" játékhoz. Pedig ugye elvileg a játékot évek alatt fejlesztik ki. Tehát pont fordítva kéne lennie kb..
-
csibe1
addikt
A játékiparnak nevezett valami a franc se tudja hová fejlődik.
Ez a Battlefield sorozatnál is megfigyelhető; de általában visszafelé a rombolhatóság szempontjából.
A gépigény meg csak nő, de mi a fenéért?
Egyszer kéne csak tizedakkora eladási szám, mit pl. a tavalyi a CoD és a BF szériákból; egyből észbe kapnának.
Lehet megtanulnának optimalizálni vagy valami. -
" és senki nem hajlandó miatta semmit tenni"
Mit lehetne ellene tenni amúgy? mert ahogy én látom ahhoz az kellene hogy világszinten elértéktelenedjen a Kriptovaluta, de pont ellenkező folyamat zajlik. Vagy 3x akkora gyártáskapacitás legyen, de szerintem azzal az történne hogy 3 x annyi bányászfarm létesülne...Tényleg érdekelne úgy általában pár vélemény, mert annyira nem vagyok képben ebben.
-
Csabis
aktív tag
Kb engem , meg talán a pc-sek rendes táborát az érdekli ..hogy mikor lesz értelmes pénzbarát árban ..a 30xx Seria.. mert most amit csinálnak ..minden csak nem az.. elmúlt fél évben amióta elvileg fizikailag van .. azóta csunyán 3x ára lett.. és senki nem hajlandó miatta semmit tenni .. oké új meg minden .. de ez mára
-
Sinesol
veterán
válasz
drotsztyuart #5 üzenetére
Nem véletlenül meghatározóak a felsorolt cégek, mindegyik igen erős a maga területén, ezért lettek nagyok. Bár vannak alternativák mindenre, de szinte mindig kötni kell valamiféle kompromisszumot. Persze a rajongók szerint beleférnek a kompromisszumok, gyerekbetegségek, mert amugy milyen jó is az adott cucc, meg fujj nagy multi, de az átlagfelhasználó inkább egy jól működő, kiforrott cuccot akar, ez a normális.
-
válasz
Geri Bátyó #10 üzenetére
elméletileg majd jön az új stepping amiben lesz hardveres/ Bios szintű limit. Egyelőre ezeknél a kártyáknál marad a driveres és azon belül is elsősorban a laptopokra próbálják elkerülnie a bányászatot, ugyanis egyre többen kezdik felvásárolni azokat is e célból.
Szóval asztali vonalon ez sokat nem fog segíteni azt gondolom egyelőre, de talán a laposokon igen. -
Viktor77
titán
WoW jó má'? Nem? Okcsá!
-
-
arn
félisten
magan a gpun nem tudom mennyit valtoztattak, igy meglepodnek, ha vhogy nem lehetne rahegeszteni a regi drveket.
-
brobi76hun
tag
Ez bányász driver vagy jó a játékokhoz is? Ezzel szoktam idegesíteni az Nvidiát!
-
Yodafon
őstag
Azt mar tudom h a 3xxx szeriat nem lesz szabad vasarolni mert ki tudja majd mennyire szethajtott, 0-24,7/7-ben uzemelo kartyat akarnak radsozni....
-
Hiftu
senior tag
Jo lenne, ha lenne olyan beallitas a PH-n, hogy ubergazdag vagyok-e.
Ha bejelolom, akkor megjelenik a 400.000 Ft-os vga-hoz tartozo cikk.
Ha nem, akkor pedig hagyna nyugodtan bongeszni tovabb. -
BoC1ka
senior tag
válasz
Geri Bátyó #10 üzenetére
Tudom hogy elrontották a drivert - ezt írtam is. ennyi?
Nagyon nagyon nagyon szűk réteg az az új 3060 - játékra meg se venném eleve. Amíg felezve volt a teljesítmény HA-n akkor is 250 körül ment az ára jó esetben.
-
slmSIG
tag
"Ismét csökken az RTX 3060 hatékonysága a bányákban"
Én meg ismét öregedtem pár napot!
-
Például abban hazudtak, hogy az eredeti kommunikáció szerint a védelem hardver, firmware és szoftver (driver) együttese és csak szoftveresen nem lehet kilőni. Ehhez képest az első driver, amit kiadtak, kapásból eliminálta a védelmet.
Konkrétan nem elb...ták a drivert, hanem az egész' "védelem" egy ordas nagy hazugság volt. -
anulu
félisten
ha a 0-nál több, az még mindig sok
-
-
BoC1ka
senior tag
miben hazudtak amúgy?
3060 drivert elbaszták az tény szivárgás vagy direkt volt full m1 - de nem hazudtak - ugyanis csökkentett hashrate-el adták ki a kártyát, és ezt is kommunikálták előzőleg.
Más. Majd kiderül hogy a bányászok végett magasak az árak vagy sem az "új" NV kártyákkal - bár kétlem hogy hirtelen találtak többletkapacitást a gyártósorokon...nemhinném hogy csökkenni fog az ár nagyon.
-
Puma K
nagyúr
"... a Metro Exodus PC Enhanced Edition néhány új, sugárkövetésen alapuló effektjének és az NVIDIA DLSS 2.0-nak a támogatottsága is bekerült..."
Szuper!
Már csak az kell hogy minél több játék támogassa és akkor végre a fények-árnyékok is olyanok lesznek hogy az ember csak pislog majd, hogy mennyire jól néz ki mindaz ami a képernyőjén lát.
Úgy sejtem, hogy a fizikára azért nem mennek rá a játékkészítők, mert az idióta felhasználók tuti kibugolnák a játékokat... és fikáznák hogy így-úgy sz@r az adott cím... de azért reménykedem, hogy a 8-16k-s textúrákon és a sugárkövetésesen felül lassan a fizikával is kezdenek valamit...
Már 2003-ban is jó volt a fizika... : Half Life 2 Tech Demo - E3 2003 - videó ettől azért lassan többet várnék... főleg hogy manapság minden "le van ragasztva"... egy nyavalyás asztalt-széket-hordót nem lehet fellökni és széttörni darabjaira...
-
relixo
tag
Az nem kérdés,hogy csak pár db jut majd az is horror áron ahogy eddig is....
Az meg szerintem szintén nem kérdés,hogy ngreedia ismét segget csinál a szájából! De ki hisz még ezeknek el bármit? Olyan szinten lejáratták már magukat,hogy azt nem hiszem el nekik amit kérdeznek.Az elmúlt hónapokba csak hazudtak ez tény, aki követte az eseményeket az jól tudja ezt!
Most megint feldobtak egy PR reklámot -mert ez az lesz semmi több- ,hogy azt a pár reménnyel teli emberkét aki még hisz a mikulásban ismét csalódásba taszítsák. Mondjuk szerintem az a hülye aki még hisz nekik...jól látszik az irány váltás náluk... bánya,bánya, bánya! Jaaa és a pénz lehúzás minél több szinten. Sose volt egy "szeret szolgálat" a cég de ez azért szomorú hova jutottak.
Mielőtt jön a fan kérdés nem, nem vagyok AMD fan de NV se, pusztán a tényeket nézem! -
FLATRONW
őstag
Gondolom a DLSS 2.0 az 2.1 akar lenni.
-
Tomoty
senior tag
Elég érdekes a cím. Biztosan pár bányagép tulajdonos szívütést kapott 1-2 másodpercig.
Aztán kiderült, hogy csak egy új driverről van szó. Természetesen a régi verzióval hozza még mindig a megszokott 50Mh/s értéket...
Pont bányába kell a az új PhysX driver, meg a G-sync támogatás -
GodGamer5
addikt
Legyen így. Remélem nem csinál megint segget a szájából az Nvidia. Mondjuk nem tudom mekkora mennyiséget tudnak gyártani ezekből a kártyákból, mert ha megint pár darab jut csak mindenhova akkor maradnak a magas árak még egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest