- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
A nowot egyik ismerősöm csinálta. A Srác végül első helyezett is lett egy országos TDK-n , egy másik témában.
De olyan GDF -es diák volt, aki szerintem bármelyik suli büszke lett volna
valahol még tán megvannak nálam is a hozzávalói
De mintha halottam volna oylat is, hogy persze észre lett véve Pannon oldalról a sumákság.. -
cizoe
őstag
én csak icq-ztam de megállás nélkül... meg asszem netmeeting ment még. de msn sajna nem.
örülök , hogy összefutok itt régi 400as waposokkal.. akkoriban kaptam rá a mobilforumra.. ami sajna eléggé behalta magát:
[Szerkesztve] -
peba0706
csendes tag
És a NOW? Meg a ttotoo féle sms küdő emailen keresztül?
Jah, sokat toltuk. PC-n Operávalmeg IP-s játékok és a többi
Volt egy két trükk
Hm, most jut eszembe a 400-as CSD wap korlátlanítása Siemens telókon!az is vicces volt!
-
cizoe
őstag
ó a régi szép idők... infraport+ 400as panniwap + gateway és ment az icq meg legtöbb netes oldal gépen..
deszépisvolt-....
-
golyani
őstag
válasz
(Kolombusz) #7 üzenetére
nekem nincs semmilyen csomagom.
tudtommal a GPRS-es adatforgalomért fizetek ami 13ft/10kbyte asszem, és ezzel én wapolok is, igaz azt cask időjárásra használom, meg operaminin néha meglesem a PH!-t -
tildy
nagyúr
Webes dolgok olyan lazán nehezen fognak menni wap nélkül mobiltelefonokon
Jó oké, ha lesz wifi , sok wifiképes telefon, meg sok hotspot, akkor talán nem.
Amire te gondolsz , az a hagyományos wml, viszont ez esetben a fogalmazásod olyan, mintha azt mondanám a http idejétmúlt már, miközben valójában a html az.
[Szerkesztve] -
peba0706
csendes tag
Nekem a régi 500-as idők jutottak most eszembe. Istenem, de sokat nyomtam akkor.
Chat, sms, csabywap, minden ment. Meg ValZol chat xD
Meg mobilfórum áá
wapinfórum!
De elmúlt. Amúgy wapcsomagok képek nélkül; nézd. 10 mega is suxx nagyon.
Egy napra elég talán. De sztem kevés. Én egy óra alatt tudtam csinálni 5-6 megát anno.
Inkább lehet nézegetni a netcsomagokat és elmenni a webes dolgok irányába, kérem.
Ez a wap idejétmúlt már. -
Jégkokó
veterán
Már nem azért de lehet váltani a pannonál wap napijegyet, pár 100 ft ért és 10 mega adatforgalom van benne.Amugy meg ha letiltja az ember a képeket, akkor az alap wap csomag is bőven megteszi.
-
Brett apó
tag
Én az általánydíjas pannon wapot használom 390Ft-ért kb már 3 éve. Ez sztem nem sok és akármennyit wapozhatsz,csak sajna ezt már nem forgalmazzák
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Drótszamár #9 üzenetére
Hm, az nem 490Ft?
[link]
Tényleg ezt olvasd el: [link] Emlékeim szerint a mobilinternetet lehetett használni wapra is
Az április 10-től elérhető Mobil Internet 3 és Mobil Internet 10 előfizetésekkel az ország területén lehet internetezni, a csomagok 3 illetve 10 gigabájt forgalmi keretet tartalmaznak, 6900 illetve 12900 forintos havidíjért. A forgalmi keret túllépése esetén 10 kilobájtonként 12 fillér forgalmi díjat kell fizetni, azaz plusz száz megabájt plusz ezerkétszáz forintba kerül.
A mostani MobilAdat 500 és MobilAdat 1500 díjcsomagokról tehát mindenképpen érdemes átváltani az új díjcsomagokra. Most ráadásul akciósak az új díjcsomagok, az első hat hónapban 3450 illetve 6450 forintba kerül a Mobil Internet 3 és a Mobil Internet 10.
forrás: index.
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
válasz
(Kolombusz) #7 üzenetére
Szerintem is pofátlanul drága
Nekem pannon 3 megás van. Ami még pofátlanabb, az a minden megkezdettt 10 kbyte... (pannon)
Hó elején szoktam nullázni a forgalom számlálómat, és általában 2,5 mega környékén jön az sms, hogy elhasználtam a 3 megát. Ennyit lecsalnak a felfele kerekítéssel. Pedig nincs semmilyen akadálya, hogy byte-onként mérjék az adatokat. Lámpavasra a marketingesekkel -
tildy
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
MEnnyire pofátlanul is drága? Főleg most , hogy jönnek a 3G-s cuccok?
A wapböngészők típusa elvileg nem szabadott volna, hogy nagyon befolyásolja az oldalak nézegetését, inkább fejlesztői hanyagságok miatt voltak pl. ékezetes betű megjelenítési gondok. -
tildy
nagyúr
válasz
Drótszamár #3 üzenetére
Természetesen le lehet kérdezni telefonról. Jelenlegi alkalmazásom pont ezt vizsgálja.
PHP-ben lehet írni olyan programot, amely megmutatja, milyen eszközzel nézték meg az oldalt $_SERVER[HTTP_USER_AGENT] (ezen alapszik általában a böngészőfelismerés is) , illetve azt is meg lehet nézni, mit támogat az adott eszköz $_SERVER[HTTP_ACCEPT].
Ha xhtml-t, akkor lehet rá küldeni az XHTML -es oldalt, ha régebbi a telefon és csak WML-t, akkor azt.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Szerintem az elején bukott meg a wap, ugye minden telefonon más wapböngésző volt, olyan funkciókat felejtettek ki belőlük, mint pl. számgombhoz tartozó link, ill. ezt sok oldalszerkesztő sem használta.
Design nulla volt, ma már jobb a dolog, de amig ilyen pofátlanul drága az adatforgalom, addig ne is reménykedjenek a magyarországi áttörésért.
Köszi az irást, tetszett! -
Drótszamár
őstag
Jó kis cikk. Gratula hozzá.
Szerintem iszonyatosan összegányolt nyelv ez a wml. Nekem nagyon nem szimpi. Volt szerencsém találkozni vele. Ami viszont még ennél is jobban össze van gányolva, az a telefonok böngészője.
Nap mint nap találkozok olya hibbákkal, hogy az elvileg hibátlan (w3c wap validator) oldal valamelyik részét egyes telefonok nem tudják megjeleníteni.Ilyenkor természetesen én vagyok a béna, aki még egy ilyen szart se tud megírni...
xhtml-t kb mióta támogatják a telefonok? Le lehet valahogy kérdezni ezt a telefontól? (pl ha van akkor xhtml, ha nincs akkor wml oldalt küldök) -
DarkByte
addikt
Gratula! Nagyon jó írás
Mondjuk nem tagadom hogy érdekel a téma, és nem bolondultam meg hogy éjfélkor ilyet olvasgatok.
Ha már itt tartunk. Nem tudja valaki hogy a WAP 2.0-át az XHTML MP vagy pedig a WML 2.0 használata jelenti inkább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED monitor topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tesla topik
- Parfüm topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest