- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Android dual SIM okostelefonok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
kicsit kiegészítettem a cikket egy lspci és egy /proc/cpuinfo-val. a tévékimenetet, ha sikerül, holnap este letesztelem.
a proci-lassítás alapból megy, mint az a cikkben is látszik, most is 1200MHz-en megy a proc. -
zfarkas
senior tag
Ez a probléma előjött már régebben, egy időben szívtem a xinerama-val (D-SUB bemenetes TFT-re nem ment ki a kép, átdugtam CRT-re, jó volt).
Újabban az volt a probléma, hogy első X indítás felbontása OK, második pedig 640x480. Probléma volt a sec. monitor detektálással, expliciten bele kellett írni az xorg.conf-ba, hogy márpedig olyan nincs. -
En annyit fuznek meg hozza, hogy a VGA kimenetet azert erdemes lenne megprobalni, mert nem mindig trivialis a mukodese (foleg, ha mas felbontas kell, mint amit a notebook hasznal) es neha szukseg lehet ra (kivetito, nagy monitor, stb) - TV kimenet detto. (Az USB meg PS/2 viszont kevesbe lenyeges, az mukodik mindenhol).
Egyebkent meg tenyleg jo, hogy vegre ertelmes irasok is vannak a Linuxszal kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
Szia!
ATI M7500-höz van Xorg driver, ami tartalmaz 3D gyorsítást, én pl. egy ilyen GPU-s gépen tök jól tudok játszani a NWN-szal.
Aztán: nem mindegy, milyen a WLAN kártya típusa. Egyre több és több driver jön ki Linux alá (Atheros, Intel IPW, RT2500), de van jó pár olyan gyártó, aminek a kártyáját csak ndiswrapper-rel lehet életre kelteni.
Noti esetén szvsz fontos szempont a fogyasztás és a mobilitás: kérdés, hogy tudjuk beállítani a proci sebességet (speedstep, cpufreq), működik-e a suspend-to-ram (ez nagyon jópofa dolog, jó esetben pár 100 mWh-s fogyasztással elvan a gép a követkető wake-up-ig), esetleg csak a suspend2 megoldás (suspend to disk).
Hirtelen ennyi, szerintem ezeket is érdemes lenne alaposan körüljárni.
Szerk: amúgy órási respect, nagyon jó volt egy ilyet látni a Ph!-n, egy IBM T41 + Gentoo install step-by-steppel én is besegíthetek.
Ha valakinek az itt leírtak nem lennének elég alaposak, valamit nem talál, itt még nézelődhet: [link]
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
várom/várjuk az építő jellegű kritikákat, javaslatokat a témasorozattal kapcsolatban.
a további tesztelők jelentkezését, illetve tesztjeit is örömmel vesszük.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Formula-1
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Android dual SIM okostelefonok
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G10 i5-1335U 16GB RAM 256GB SSD FHD 1 év gyári helyszíni garancia
- Lenovo ThinkPad P14s Ryzen 5 PRO 32GB RAM 512GB SSD 4GB dedikált VGA Érintőkijelző
- Eladó Apple MacBook Air M2 (2022) hibátlan, magyar billentyűzet, csak külső monitorral használt!
- Eladó Apple iPhone 11 128 GB hibátlan állapot + Apple Care Plusz!
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ASUS Vivobook 15 X1504 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 2 év gari - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest