Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dízelracer

őstag

válasz Ipse89 #35 üzenetére

Gyógypedagógus + irodalom/történelem szakos tanár.

• dízelracer

őstag

válasz tildy #30 üzenetére

Hát igen az tényleg szomorú. Unokaöcsém most esett ki az iskolapadból. Egy jóindulatú gyerek de kissé lusta és komolytalan. Fogalma sincs mit akar az élettől, nem is ment továbbtanulni inkább elment oda árufeltöltőnek ahol pénztáros voltál. Nulla felelősség, laza lébecolós munkával hazavisz nettó 83ezret. Aki meg több diplomát megszerzett tanult hozzá képest +10évet, nem ritkán felelősség is van a vállán az meg kap 25-30k-val többet. Nem jó ez így. :( Nekem nincs felsőfokú végzettségem de ahogy elnézem szerintem nem is nagyon lesz. Legalább is belátható időn belül biztosan nem. Majd ha hosszútávon rendeződik az anyagi helyzetem talán de akkor sem biztos. Egyre inkább foglalkoztat engem is, hogy pattanni kéne innen pár évre. Eddig az összes ismerősöm azt mondta, hogy ugyan kint sincs kolbászból a kerítés de élete legjobb döntése volt, hogy kiment dolgozni. Se komoly kapcsolat, se gyerek. Most kéne lelépnem...

• dízelracer

őstag

válasz #97544192 #7 üzenetére

OFF:

Általános iskolai osztálytársam szakközép után minimális nyelvtudással lelépett németbe dolgozni. Segédmunkástól kezdve konyhai kisegítőn át volt már minden. Jelenleg egy panzióban karbantartó. Szállása, kajája adott igaz ezt vonják a béréből. Minden költséget levonva (kaja, szállás, ruha, telefon számla, autó fenntartás, néha 1-1 mozizás stb...) átlag havi 200eurót be tud fizetni a számlájára. Eközben be van jelentve, ketyeg a nyugdíja is és ha valamit meg akar venni nem kell vakarózni, hogy pillanatnyilag megengedheti-e magának vagy sem. Pár évre akart kimenni míg kicsit megszedi magát de már nem is igen akar hazajönni. Mi lett volna vele ha itthon marad? Szerencsés esetben lediplomázik és azonnal a szakterületén el tud helyezkedni (sajnos nem ez a jellemző) xy évig nyögné a diákhitelét és keresne havi 120-at. Kevésbé szerencsés esetben lenne egy szar munkája ott lebegne a feje fölött, hogy bármikor kirúgják ha nem ugrik azonnal a főnök kénye kedve szerint, a zsebében lenne egy diploma ami a munkapiacon jó eséllyel ,,nem érne semmit" és ugyanúgy hosszú évekig keményen csengetné a diákhitelét. Szembe szomszédom 2 diplomás tanár ember. 25+ év tanítás után nettó 135-öt keres. De csak azért ennyit mert igazgató helyettes is egyben. A többi tanár 120körül visz haza. Hát ennyiért nem sok értelmét látom évekig seggelni az iskola padban. De mondhattam volna a tűzoltókat vagy épp a mentősöket is. Nettó 100k-s fizetésért elég felelősségteljes munkát végeznek holott ennél egy 6 általánost végzett segédmunkás is többet keres.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés