- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FuRiONight
addikt
válasz
Gadgetfan_ #121 üzenetére
MAjd kiderül egy részletes LG optimus G tesztben
-
mazsi1911
aktív tag
Had valtson ha akar, mindenkinek sajat dontese. Engem ma az O2 boltba nano sim vasarlas kozben akartak ravenni az S3ra az eladok, vicc volt amit lemuveltek
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
FuRiONight #120 üzenetére
Ezek közül egyik sem változott azóta sem
-
FuRiONight
addikt
válasz
rachmaninoff #119 üzenetére
Amint irtam: akkor az i4-nek volt a legszebb kijelzője, elég jó és jók a hangszórói, és az aksi is elég jól birja és akkor még jónak tünt az ios.
-
rachmaninoff
aktív tag
válasz
FuRiONight #116 üzenetére
A nagy kijelző miatt váltasz, teljesen érthető, ahány ember, annyi igény, de akkor miért pont i4-et vettél? Megjelenésekor is ekkora volt a kijelzője...
-
Ricardo
titán
válasz
Gadgetfan_ #117 üzenetére
Na látod az lehet. Én egyszer olvastam, és akkor benne volt.
-
FuRiONight
addikt
válasz
rachmaninoff #110 üzenetére
HTC Desire HD-m volt előtte, ott igazából az zavart, h annyira halk volt a teló, h szinte állandóan kihangositóra volt rakva amikor beszéltem, a másik pedig, hogy nagyon gyorsan lemerült (3-4 óra játék és katt). Szerettem az androidot, nem volt vele különösebb problémám.
Ezután igen rövid időn belül lett i4-em. Tetszett és tetszik a gyönyörű kijelző, és h az akkora telefonoknál jóval szebb a képe, gyors és úgy minden egyszerűbb.
Most rájöttem egy alcatel 995-öt fogva, h mennyit fejlödött az android 17 hónap alatt, és h mennyivel jobb nagyobb kijelzőn netezni. (elég sokat netezek telefonon). És már elégé zavar ez a zárt rendszer is.
Elég sok telót néztem már meg, OX-el nem akarom azt eljátszani megint h nagyon gyorsan lemerül, samsung s3 nem rossz de nekem jobban bejön az i4 féle "tégla" külső. Nemrég láttam meg az optimus g-t, ami minden elvárásomat kielégiti mind kijelző, mind nagyság, mind technikai, mind innováció téren. Ha az aksi jól birja és a hangszórók is elég jó minőségűek és hangosak akkor tuti vétel.
Hát ennyi kb.
-
geri|
aktív tag
teljesen offtopic de ti mikorra gondoljátok a t-mobile-os árakat?
-
Ricardo
titán
válasz
Gadgetfan_ #53 üzenetére
Fikázás helyett olvass inkább! Benne van a cikkben, hogy nem ennyi egy iPhone
"A 167,5 dollárra emelkedett komponensköltség természetesen nem tartalmazza a kutatás-fejlesztési, összeszerelési, logisztikai és marketing költségeket, valamint az épületek költéségét, a kapcsolódó szolgáltatások és szerverparkok üzemeltetését és az alkalmazottak bérvonzatát sem."
Persze a lista közel sem teljes, de bőven elég arra, hogy rávilágítson, az anyagköltség csak egy része a dolognak. Ha te nem foglalkozol azzal, hogy leírták, miért lepődsz meg , ha más is elsiklik felette?
-
Kashim
őstag
+assemble
Megint ki kell forgatni a hozzászólást... Azelőtt is ez volt a véleményem, hogy az iPhone 4"-es kijelzőt kapott, meg azután is az lesz, ha valami barom ötlettől vezérelve pár év múlva 5"-re növelik. Én személy szerint nem fogok nagyobb kijelzős telefont venni, mert számomra kényelmetlen a hordozása és a használata. Egy telefon elsődlegesen hordozható, nem én fogom a ruhatáram hozzáigazítani. Ha nagyobb kijelző kell kinyitom a notebookom és megnézem azon amit akartam. Lehet egyesek fejében meg az elvakult utálatot kellene kitisztítani és nem állandóan a másikra húzkodni a hülye sztereotípiákat. -
stranger28
addikt
válasz
FuRiONight #109 üzenetére
Hát igen. Én is, ha vennék most, 4S-t vennék. Ártól függetlenül.
-
Gadgetfan_
senior tag
"Hááát persze....
- böngészés
- mozgókép fogyasztás
- esetleges játék"Pontosan. Problem? Évek óta kényelmesen böngészek, filmet nézek és játszok a 3,5"-es kijelzőn. Magyarázd meg nekem, miben jobb ezt csinálni egy MÁSFÉL centivel nagyobb kijelzőn? Tényleg kíváncsi vagyok.
(#103) Kashim Nem, nem túlzás.
-
rachmaninoff
aktív tag
válasz
FuRiONight #109 üzenetére
Mik az okok ami miatt cserélsz? Komolyan kérdezem.
-
FuRiONight
addikt
válasz
rachmaninoff #108 üzenetére
i4-em van i5 miatt térek vissza droidra..
Értem én mit mondanak a többiek de ti nem: amikor 3.5 colos volt a teló, akkor az volt a jó, etől nagyobb már tepsi.
Most 4" a teló és most már a feletti a tepsi. Mert már a 4" az ideális. Ugyanmár emberek, nem ameriakiak vagyunk mi, hogy mindent amit mondanak el kell hinnünk.
-
rachmaninoff
aktív tag
Egyre több helyen olvasni, hogy az 5 kijelzője könnyed reggeliként fogyasztja el a 4S-ét.
Most már nagyon szívesen megnézném élőben, mi ez, ami ennyi droidost tett fröcsögő idegbeteggé.
-
assemble
addikt
Pontosan ugyanez volt a magyarazkodo szoveg a regi iPhone-oknal is, csak "4" felett" duma helyett "3.5" felett" volt eroltetett. Most persze a 4" mar nem eroltetett, csak felette. Mindig az aktualis iPhone merete a tokeletes, az alatt minde miniatur, afelett minden tepsi.
Mert nyilvanvaloan 5 ev alatt mindenkinek megnott fel "-al a keze ezert lett most a 4" az uj tokeletes meret. Es akkor ugyanigy megy az erveles a tobbi baromsaggal is, (mms, copy paste, hatterkep, multitasking, notification rendszer, stb, stb). Meg regen egyaltalan nem volt fontos az anyaghasznalat aztan amikor kijott egy fem iphone, hirtelen minden mast froccsentett muanyagnak csufoltak amit evekig elotte ok kizarolag hasznaltak. No offense, de ennel szanalmasabb erveles nincs is a vilagon.
Majd amikor jon az iphone 9 a 4,3 vagy 4,5"-al kivancsi vagyok mi lesz az uj duma, de szerintem nem nehez kitalalni -
Kashim
őstag
válasz
hatvanketto #104 üzenetére
Azt senki nem mondja meg neked a fejlesztőkön kívül. Mindegyik nyilván nem lesz frissítve a több százezerből, de a frissebbek és a népszerűbbek szerintem pár nap/hét alatt. Már a mai nappal elkezdődött a frissítési hullám, pedig majd csak este jön az iOS update.
-
hatvanketto
csendes tag
És kb mikor lesz minden alkalmazás frissítve?¿?
-
Kashim
őstag
Oké, bocs. Az, hogy kényelmes tényleg túlzás részéről.
Ettől függetlenül 4 vagy 4.3" fölött már szerintem is erőltetett a kijelző növelés. Annyival nem nő a kijelző, hogy sokkal jobban kezelhető legyen, ellenben marha nehéz zsebre vágni (ha nem ilyen lógós 2 mérettel nagyobb nadrágban jár az ember) és röhejes vele telefonálni. Akinek ennél nagyobb kell, vegyen tabletet, ha még nagyobb meg notebookot. Azokra kifér rendesen egy weboldal teljes méretben. Lassan tényleg alig lesz választási lehetőség mobil fronton, mert őrült módon elmentek a tepsi irányba. Új Nokiák is már 4.3" alatt nincsenek is. 920-as egy óriási nagy tégla, az induktív töltés miatt még vastag is hozzá. Nekem ez full kizárja a vásárlást, pedig a 920-asat az előzetes infók alapján totál megcéloztam, mint következő telefont. -
Kashim
őstag
Nem azt mondta, hogy legjobb, hanem azt hogy az is elegendő rá. Nem tudom miért kell állandóan kiforgatni a másik hozzászólását, csak legyen ok fröcsögni egyet...
hatvanketto
Középen lesznek két fekete csíkkal amíg nem frissítik. Kvázi úgy, mintha ugyanakkora lenne a kijelző mint a régin. -
hatvanketto
csendes tag
a letölthető alkalmazások(játékok,kiegészítő programok) az új kèpernyő méreten hogy néznek ki?
-
válasz
Gadgetfan_ #92 üzenetére
A 3,5" méret egy "normális kijelző". SEMMI olyan nincs egy telefonon, amit ne lehetne kényelmesen elolvasni böngészni vagy megcsinálni egy 3,5"-ös iPhone-on
Hááát persze....
- böngészés
- mozgókép fogyasztás
- esetleges játékVégül is ezekre a legjobb az egérmozi.
-
persil
nagyúr
válasz
FuRiONight #96 üzenetére
Fú, kicsúsztam a szerkesztési időből sajnos, csak most ugrott be, hogy egy 100 ezerrel olcsóbb, de erősebb hardverű telefont belinkelhetnél, az nagyon érdekelne...
-
persil
nagyúr
válasz
FuRiONight #96 üzenetére
"de ők mégcsak 50-100k-val olcsóbban adják, sőt erősebb hw-el. Nem mind1"
Nálunk... De erről egy telefon nem igen tehet.
Mondjuk az erősebb hardver erősen megkérdőjelezhető, mert egyrészt egymás mellé téve két ugyanolyan bazigyors telefont, tök mindegy, hogy az egyikben csak 2mag megy 1ghz-en, a másikban meg 4x1.5ghz, másrészt meg jelenleg az apple a6 a leggyorsabb és egyben legfrissebb soc is.
Amúgy meg teljesen mindegy, hogy milyen hardver van valamiben, ha jobban és gyorsabban teszi a dolgát, mint a konkurens megoldások."Nem hiszem, h valakit és érdekelne, hogy usa-ban mennyi az iphone-ok, és ha mégis mit tudunk tenni? Semmit ez Orbánia 2012"
Erről van szó sajnos. -
FuRiONight
addikt
Elhiszem h más gyártó csúcstelefonjai is hasonló szinten vannak (vagy olcsóbb), de ők mégcsak 50-100k-val olcsóbban adják, sőt erősebb hw-el. Nem mind1
Nem hiszem, h valakit és érdekelne, hogy usa-ban mennyi az iphone-ok, és ha mégis mit tudunk tenni? Semmit ez Orbánia 2012
-
válasz
Gadgetfan_ #92 üzenetére
Most is Lumia 710-ről írok. Kicsi a kijelző, de nem az olvasással van a gond. Kicsi a virtuália billentyű. Egyébként meg 4 colon a 720p-s kijelzőn egy weblap csak nagyítva olvasható jól.
A lassú nehéz és nem hordozható netbookok meg fasorban nincsenek egy jó mobillal. -
stranger28
addikt
válasz
Gadgetfan_ #92 üzenetére
Egyetértek. Pont most tapiztam valamelyik nap egy Note-ot, aztán felhívták a tulajt... Hát...
Részemről a Lumia 800-é a kedvenc. AMOLED + 3,7 col.
-
geri|
aktív tag
válasz
Gadgetfan_ #92 üzenetére
Az S3 meretet még éppen csak meg lehet emészteni, de a Note-ét...
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Plazmacucci #89 üzenetére
A 3,5" méret egy "normális kijelző". SEMMI olyan nincs egy telefonon, amit ne lehetne kényelmesen elolvasni böngészni vagy megcsinálni egy 3,5"-ös iPhone-on, vagy amihez mindenképpen szükséges lenne egy 4,7+ vagy akár 5,3"-as kijelzőméret. Azon kívül amit leírtam, semmi nem indokolja, indokolta, hogy ekkorára növelték a mobilokat a gyártók. Én elhiszem, hogy sokaknak tetszik, és szeretik használni pl. a Note-jukat, de szerintem telefonnak egyszerűen nevetségesen nagy.
-
válasz
ricshard444 #90 üzenetére
En voltam, Nokia 5800-ra 2 honapig. A semminel az is jobbing volt...
-
válasz
Plazmacucci #89 üzenetére
Egy 4 colos mobilon lassan jobb netezni mint egy netbookon.
Ezt azért vitatnám...,voltál már telefonra kényszerítve gép nélkül 3-4 hétig? Nem? Én igen...és förtelmes egy idő után(szvsz így lehet megutálni egy telefont) akármilyen jó is az
-
válasz
Gadgetfan_ #88 üzenetére
Szerintem meg egyre többen használnak mobilt általános célokra és oda kell a normális kijelző. Egy 4 colos mobilon lassan jobb netezni mint egy netbookon. Ennyi.
-
Gadgetfan_
senior tag
Mindig eszembe jut mikor a topikokban érvként elhangzik, hogy az iPhone-osok beszopják az Apple marketinget, miközben szerintem az Android júzereket etették meg a legnagyobb marketing bullshittel, amikor elhitették velük, hogy nekik márpedig minél nagyobb kijelzőre van szükségük. Pedig ezt nem vásárlói igény szülte, hanem egyfajta előremenekülés a részükről, mivel gyorsabb és simábban működő rendszert akartak, hogy beérjék az iPhone-t. Ehhez nagyobb teljesítményű processzorok, nagyobb felbontású kijelzők kellettek, amihez nagyobb aksik, amihez meg több hely kellett, és így tovább... Így növekedtek szépen a képátlók, hogy minél több köbcenti álljon rendelkezésre ahhoz a hardverhez amin normálisan fut az aktuálisan legújabb Android verzió. Az emberek meg szépen bevették ezt, és most már meg vannak győződve, hogy az az innováció netovábbja, hogy hónapról hónapra 4,3" majd 4,8" majd 5" és még nagyobb tepsiket kell a zsebükbe gyömöszölniük, mikor még két éve elélveztek a 3-3,5"-es óriási kijelzőn.
Sokszor elhangzott fórumokban hogy lenne igény 3,5-4" méretű Androidos csúcstelefonokra is, de ebből nem lesz semmi, mert az már nem fér be egy olyan kis házba. -
-
hallerlaller
addikt
Elhiszem, hogy még drágábbak Azt hiszem itt olvastam: [link]
'Mivel az OLEDeket a tintasugaras nyomtatáshoz hasonlóan egyszerű technológiával lehet a szubsztrátrétegre feljuttani, ezért elméletben olcsóbban gyárthatók, mint a folyadékkristályos vagy a plazma képernyők. Azonban a valódi, egységre jutó költségcsökkenéshez még meg kell várni a tömeggyártás beindulását.'
-
p87
senior tag
válasz
hallerlaller #83 üzenetére
Elhiheted, hogy kis méretben is többszörösen drágábbak.
Megnézheted iPhone 4S kijelzőre 15 dollárt írnak, ebay-en 25 dollárért már lehet venni, S2-es kijelző 110 dollártól kezdődik az S3-asé pedig 200-tól.
Nem véletlen... -
assemble
addikt
-
p87
senior tag
válasz
hallerlaller #77 üzenetére
Sajnos nem, többszörösen drágábbak.
Pl. Samsung 55"-os OLED TV-je 9000 dollár, hasonló tudású LCD-ben 1500-2000 dollárért már van. -
Kashim
őstag
válasz
Plazmacucci #79 üzenetére
Ez érthető, ettől függetlenül rengeteg meló van benne mérnöki és design oldalról, itt most arról volt szó. Ebből a szempontból pedig egyet kell értsek a keynote-on elcsattant kijelentéssel, mégpedig, hogy egyre nagyobb készülékeket tervezni nem akkora ördöngösség, minthogy egyre kisebb házba préselni jobb hardvert.
-
-
Kashim
őstag
Lehet hogy az az árkülönbség visszajön pl. a készülékház legyártásánál. Mégis egyszerűbb technológia pár szerszámmal lefröccsönteni egy hátlapot meg egy készülékházat, mint hogy egy marósort meg üvegest bevonni a folyamatba ekkora volumen mellett.
Sokan nem tudják, hogy ha egy vállalat valakit megbíz, hogy gyártsa le neki az adott alkatrészt, a tervezés mellett jelentős összeggel beszállnak a gyártósorba is. Nem ritka hogy teljes egészében ők finanszírozzák a költségeket. A minőséget és a kapacitást ezután már a gyártónak kell garantálni.
Persze az ilyen költségek soha nem szerepelnek egyik hasonszőrű cikkben sem, mert senki nem tudja megbecsülni sem, így tökre nem reális mi mennyibe kerül egy vállalatnak. Ez ugyanúgy igaz bármelyikre, nem konkrétan az Apple értem. -
persil
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #68 üzenetére
Ezek szerint kapkodtam, bocsánat, ha félreértettelek kicsit.
-
p87
senior tag
(#64) Gadgetfan_: "Gyanítom, hogy inkább kevesebb, nem hogy "nem sokkal több". De legalább is ugyan annyi.."
Nem igazán... Samsungnál sokkal több egy csúcsgép költsége, de nem a kis alkatrészek, miatt hanem a SAMOLED miatt.
Tán még a S2-es időkben olvastam valahol, hogy a kijelző előállítási 90 dollár körüli.
Most külön kijelző árakból kikövetkeztetve egy S3-as kijelző gyártása még a Samsungnak is vagy 150 dollárba kerülhet.
Szóval összesítve jó ha 250 dollárból ki tudnak jönni S3 esetén. -
Kashim
őstag
Ja végülis saját processzor architectúrát tervezni, érintőpanelt-kijelzőt egybeintegrálni, merevebb, vékonyabb készülékházat tervezni, gyak. az egész belső felépítést összezsugorítani úgy, hogy több minden beleférjen, mint ami a korábbi vastagabb készülékházban volt, semmiség. Az OS fejlesztésekről nem is beszélve...
Amúgy egyetértek, hogy tök baromság ilyen cikkeket lehozni, látszik a hozzászólásokból is hogy még a nem teljesen laikus emberek is azt hiszik valóban ennyibe kerül egy készüléket kihozni, holott köze nincs a végárhoz.
-
Peterson_
addikt
Kb minden termék esetében le lehet ezt zongorázni a termék életgörbe elején.
Arányaiban nagy különbségek nem lennének.Az más kérdés, ha az Apple eleve beleépíti az árba
a felmerülő perköltségeket -
válasz
rachmaninoff #56 üzenetére
R&D szvsz anyagköltségen felül a leghùzósabb.
Főleg a 4S és az 5 közötti eget rengető különbségekből kifolyólag.
-
Erről szól az egész...előállítják és eladják rengeteg haszonnal,mint minden mást szvsz
-
GALARDO
addikt
-
jacis
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #53 üzenetére
Lassan kiderül, hogy Ők fizetnek azért, hogy eladhassák a vackukat.....
-
persil
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #64 üzenetére
Ez csak egy szófordulat, komolyan mindent ezer karakterrel kéne körbeírnom, hogy valami szőrszálhasogatóbajnok ne kössön bele?
"De legalább is ugyan annyi..."
Erről volt szó eddig is.
De már megszoktam, hogy ha véletlen valami negatívat írok, ami minimálisan összefüggésbe hozható az androiddal, akkor bármi is legyen a mondanivaló, hibát keresnek és találnak is benne. -
Gadgetfan_
senior tag
"egy csúcs Samsung, vagy épp HTC(de írhattam volna bármit) előállítási költsége sem sokkal több."
Gyanítom, hogy inkább kevesebb, nem hogy "nem sokkal több". De legalább is ugyan annyi...
(#62) McSpy Nem találsz, mert ez adat amúgy érdektelen, nem releváns a készülék valódi ára szempontjából. Ez csak az iPhone-nál hír, mert lehet vele flame-elni, és a tech oldalak hozhatják vele a kattintásszámot.
-
persil
nagyúr
Azért azt az elvakult apple hater-ek is legyenek szívesek figyelembe venni, hogy egy csúcs Samsung, vagy épp HTC(de írhattam volna bármit) előállítási költsége sem sokkal több.
Másrészt meg, "oké", hogy nálunk ilyen kibaszott drága, de mondjuk az usa-ban semmivel nem kerül többe, mint bármelyik másik csúcsteló.(néhány dollár nem differencia, szóval ne keressen senki 69 linket)
-
Gicz
addikt
Hát szerintem ha bemész egy kínai gyárba és azt mondod h idén kell 30 millió ilyen akku, nem fogják 1 cetel többért adni mert más méretre kell beállítani a gépeket
a lithium-ot vékony fóiára nyújtják, mint az alufolia, aztán rárakják a polymer réteget ami biztosítja h futkossanak a rétegek között a lithium ionok, és feltekerik. kész az akku. csak más magasságúra kell vágni a foliákat, meg kevesebbszer kell megtekerni, és már kész is a magasabb de vékonyabb akku.
-
blade zte
őstag
válasz
Gadgetfan_ #53 üzenetére
Úgy máris más az egész, hogy az összes cégnél van ilyen költség, de ott is a gyártási költséget mondják csak.xiaomi m2-öt nézd pl. 310dolcsiért lehet venni:2 helyett 4 a15-mag(iphone 5-höz hasonlítva),legújabb qualcomm proci,1 helyett 2 gb ram, valamivel nagyobb felbontás.
-
válasz
Gadgetfan_ #55 üzenetére
Azért az itunes,és az ipad-ból is van bevételük
-
hallerlaller
addikt
válasz
EmptyParadox #18 üzenetére
Ezt én is így gondolom, mármint hogy a valós alkatrészár sokkal olcsóbb lehet.
-
Gadgetfan_
senior tag
Az Apple bevételei nagy részét az iPhone eladások adják, gyakorlatilag abból finanszírozzák a cég működését annak eladási számai befolyásolják leginkább a részvények árfolyamát. Természetesen sok más terméküket is haszonnal adják el, és ezzel "beledobnak a közösbe", de azért az oroszlánrész az iPhone-é.
-
válasz
Gadgetfan_ #53 üzenetére
Azért amiket írtál költségeket,nem csak ebből fedezik
-
Gadgetfan_
senior tag
Szép kis flamekeltő cikk a MA-tól. Miért nincs egy ilyen SGSIII-ról, vagy pl. Nokia csúcsmodelljéről?
Persze azt már nem írták bele, hogy természetesen nem ennyibe kerül a cégnek egy telefon, hiszen a puszta anyagköltségekre még rájön az OS fejlesztési költségeinek dollármilliói, a több ezer Apple alkalmazott fizetése és járulékai, különféle adók, az Apple üzletek fenntartási költségei, a reklám és marketing költségek, a szerverek fenntartási költségei, különféle liszensz-díjak kifizetése, a szállítási költségek, a szervízhálózat költségei stb. stb. stb...
Persze egyszerűbb írni egy cikket, arról, hogy 167 dollár csak egy iPhone, és ezért mekkora haszna van az Apple-nek (persze azért van nekik jócskán) és számolgatni a kattintásokat a sok egybites gondolkodású fan/hatertől -
blade zte
őstag
válasz
mazsi1911 #47 üzenetére
Váltasz azért mert kapott egy jobb procit, és hoszabb képernyött?Hova megy ez a világ?De aki megengedheti.Csak azt a 4s-t ne 100-ezerért add használtan ha már ennyi a pénzed.
(Najó egy 101 éves öregember, aki a 2. Világháború elött született mint te, annak kell a nagyobb képernyö.Vagy mi az az 1911?.Grat hogy még tudsz egyáltalán mobilt kezelni.)
-
-
Prof01
veterán
Jól nyomják!
-
HuMarc
veterán
válasz
(An)Dante #36 üzenetére
De nem arról volt szó, hogy az i5-ben egy újféle (hosszabb, de vékonyabb) akku lesz? Akkor ez nem igaz, mivel új gépeket kell venni és az oktatásra is kell fordítani megint. Tehát amit írtál szép és jó, csak ha az akku formája megváltozik, akkor mindent lehet elölről kezdeni.
És szerintem az egyre olcsóbb akku nem az árcsökkenést, hanem valamelyik alkatrész magasabb árát kompenzálhatja.
@HaZsolt(#35): Nem értem, hogy ez hogy kapcsolódik az én hozzászólásomhoz, de biztos igazad van
@Balinov (#37): @(An)Dante hozzászólását ajánlom
@tigerclaw (#23): Nekem sem megy! Ubuntu 12.04 és T.Home-os net....
-
Cyberpunk
félisten
Szép kis profit esik majd le azért, nem kell félteni őket.
-
(An)Dante
őstag
A komponensárak az előre kialkudott mennyiségi kedvezmény függvényében folyamatosan csökkennek, a beszállítói szerződésekben rögzítettek szerint. Ez részben azért van, mert a beszállítóknak is csökken az egy komponensre vetített fejlesztési és egyéb járulékos beruházási költségei (új gépek, új eszközök, alkalmazott oktatások), másrészt a kihozatal is folyamatosan növelhető, ahogy az alkalmazottak is egyre jobban beletanulnak a gyártásba.
Az idő előrehaladtával tehát reálértékben is csökken az alkatrészköltség, amely normál esetben a végtermékek árcsökkentéseit is kompenzálja.
-
HuMarc
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
szabogabor10 #24 üzenetére
Köszi a választ! (szabogabor10 és Plazmacucci)
-
papi85
csendes tag
Szerintem én is összerakok egyet magamnak
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, ergó ha olcsón akar valaki iPhone5-öt, vegye meg alkatrészenként és rakja otthon össze.
-
HaZsolt
őstag
Lehet árulni majd 300k-ért
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Kicsit off, de szeretném ha más is lecsekkolná:
Pár napja nem tudom elérni a Macmall-t. www.macmall.com
Próbáltam 3 gépen 3 operációs rendszerrel.Lehet hogy a DNS kiszolgálóm nem oldja fel a címet? (T-home ISP)
Másnak se megy?
-
assemble
addikt
Hat igen, ez nem meglepetes... A nepszerubb telefonok kozul nagyjabol mindig az iPhone volt a legtularazottabb aru telefon a piacon ami alatt azt kell erteni hogy a annak volt mindig messze a legkisebb eloallitasi ar/eladasi ar mutatoja...
-
válasz
gyuribácsi88 #16 üzenetére
A marketing viszi a pénzt,na meg a aki kitalálja az újításokat annak is fizetni kel,meg hát 2 évente jelenik csak meg,
közben azért fizetni kell a munkásokat
-
Kell nekik ilyen vékony üveglapot gyártani! -
Vtwo
senior tag
Ez az anyagköltség dolog az autóktól a tévékig szinte mindenre igaz.
Kár ezen rugózni. -
EmptyParadox
senior tag
Ezeket az árakat ipari szinten nézték? Ilyenkor mindig az az érzésem, hogy beszállítói, kisker költségeket néznek, szerintem jóval olcsóbb az előállítás. De lehet, hogy csak rosszul gondolom.
-
joey04
titán
válasz
gyuribácsi88 #16 üzenetére
szerintem ilyesmit nem kért senki
-
Meg is sajnáltam őket, szegények
Hova lehet adakozni? Számlaszám? esetleg fogjon össze mindenki és fizessen többet a telefonért hogy megérje nekik. Bebattyogok a t-mobil hoz, 250.000ft lesz a teló, majd mondom az ügyintézőnek nem, nem 250, itt vagy 300.000ft hogy támogassam az apple-t mert olyan szarul megy nekik. Köszönöm.
-
banhammer
veterán
A 4G LTE modem perköltsége megfizethetetlen.
Remélem a Samsung HTC páros rendesen megszuttyogtatja az Applet. -
Tigerclaw
nagyúr
Ezért fordult el az Apple az OS X hw-sw vonaltól. iOS vonalon betegre keresik magukat, minek foglalkoznának Mac Pro-val, meg desktop szoftverekkel. iWork, Aperture, Final Cut Pro, stb...már a fasorban sincsenek a konkurensekhez képest.
-
Dancka
csendes tag
Egy alma tesztre kíváncsi lennék habár kifejezetten android párti vagyok de mindenesetre érdekelne
-
osztraksajt
őstag
Itt elsősorban az lesz a kérdés hogy a Qualcom rendekezik-e a megfelelő szabadalmakkal, mivel alapvetően ők adják az LTE modemet, így gondolom ő licenszportfóliójuk az elsődleges. Az egyéb GSM technológiák pedig jellemzően esszenciális fair-use licenszek szoktak lenni, pár dolláros díj lecsuroghat (ami ekkora készülékmennyiségnél is bizonyosan szép summa), de kitiltás nem tudom belefér-e.
-
blade zte
őstag
Nincs benne az egyéb dolog, de miért szakadna bele az apple hogy feleannyiba kerüljön, amikor a google se megy csődbe a 200 dolcsis nexus 7-től.
-
Möhe
addikt
Anyagköltségről ír a cikk,a licensz szvsz nem anyagköltség.Jó árréssel dolgoznak nah.Az OS-re a marketingre és még másra is (licensz) kíváncsi vagyok mennyi a felszámolt költség az epöl szerint. 15-20dollár lehet darabonként?
Itt főleg az lte-re gondolok -majd a perköltség lesz az
-
nincsisbéla
aktív tag
válasz
Töki bácsi #1 üzenetére
Nem vagy egyedül!
-
Angel1981
veterán
Én fejben kb. 180-200 $-ra kalkuláltam.
(Munkámból adódóan rálátásom van sok műszaki cikk előállítási költségére.) -
HuMarc
veterán
Ha jól emlékszem, ezt táblázatba is foglalták, hogy mi mennyibe került és ezen a táblázaton az iPhone 4, az i4S és az i5 akkuja ugyanannyiba került (3 dollár) ami nem lehet, mivel az akku nem egyezik a három készülékben..... Csak szólok..
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Szergely83 #2 üzenetére
A térfogata viszont lecsökkent 62,8 cm^3-ról 55,13-ra, és könnyebb is lett 28 grammal. Tehát kevesebb az anyag benne
-
Zirowe
nagyúr
És mi a helyzet a fizetett licenszdíjakkal?
Vagy olyanok nincsenek?Itt főleg az lte-re gondolok.
-
Szergely83
tag
Akkor most annyival került többe az előállítása, amennyivel hosszabb lett az elődjénél?
-
Töki bácsi
aktív tag
Én továbbra sem sajnálom őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpársportok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Előzetes élménybeszámolón a Mafia: The Old Country
- Hegesztés topic
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest