- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
FuRiONight #120 üzenetére
Ezek közül egyik sem változott azóta sem
-
Gadgetfan_
senior tag
"Hááát persze....
- böngészés
- mozgókép fogyasztás
- esetleges játék"Pontosan. Problem? Évek óta kényelmesen böngészek, filmet nézek és játszok a 3,5"-es kijelzőn. Magyarázd meg nekem, miben jobb ezt csinálni egy MÁSFÉL centivel nagyobb kijelzőn? Tényleg kíváncsi vagyok.
(#103) Kashim Nem, nem túlzás.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Plazmacucci #89 üzenetére
A 3,5" méret egy "normális kijelző". SEMMI olyan nincs egy telefonon, amit ne lehetne kényelmesen elolvasni böngészni vagy megcsinálni egy 3,5"-ös iPhone-on, vagy amihez mindenképpen szükséges lenne egy 4,7+ vagy akár 5,3"-as kijelzőméret. Azon kívül amit leírtam, semmi nem indokolja, indokolta, hogy ekkorára növelték a mobilokat a gyártók. Én elhiszem, hogy sokaknak tetszik, és szeretik használni pl. a Note-jukat, de szerintem telefonnak egyszerűen nevetségesen nagy.
-
Gadgetfan_
senior tag
Mindig eszembe jut mikor a topikokban érvként elhangzik, hogy az iPhone-osok beszopják az Apple marketinget, miközben szerintem az Android júzereket etették meg a legnagyobb marketing bullshittel, amikor elhitették velük, hogy nekik márpedig minél nagyobb kijelzőre van szükségük. Pedig ezt nem vásárlói igény szülte, hanem egyfajta előremenekülés a részükről, mivel gyorsabb és simábban működő rendszert akartak, hogy beérjék az iPhone-t. Ehhez nagyobb teljesítményű processzorok, nagyobb felbontású kijelzők kellettek, amihez nagyobb aksik, amihez meg több hely kellett, és így tovább... Így növekedtek szépen a képátlók, hogy minél több köbcenti álljon rendelkezésre ahhoz a hardverhez amin normálisan fut az aktuálisan legújabb Android verzió. Az emberek meg szépen bevették ezt, és most már meg vannak győződve, hogy az az innováció netovábbja, hogy hónapról hónapra 4,3" majd 4,8" majd 5" és még nagyobb tepsiket kell a zsebükbe gyömöszölniük, mikor még két éve elélveztek a 3-3,5"-es óriási kijelzőn.
Sokszor elhangzott fórumokban hogy lenne igény 3,5-4" méretű Androidos csúcstelefonokra is, de ebből nem lesz semmi, mert az már nem fér be egy olyan kis házba. -
Gadgetfan_
senior tag
"egy csúcs Samsung, vagy épp HTC(de írhattam volna bármit) előállítási költsége sem sokkal több."
Gyanítom, hogy inkább kevesebb, nem hogy "nem sokkal több". De legalább is ugyan annyi...
(#62) McSpy Nem találsz, mert ez adat amúgy érdektelen, nem releváns a készülék valódi ára szempontjából. Ez csak az iPhone-nál hír, mert lehet vele flame-elni, és a tech oldalak hozhatják vele a kattintásszámot.
-
Gadgetfan_
senior tag
Az Apple bevételei nagy részét az iPhone eladások adják, gyakorlatilag abból finanszírozzák a cég működését annak eladási számai befolyásolják leginkább a részvények árfolyamát. Természetesen sok más terméküket is haszonnal adják el, és ezzel "beledobnak a közösbe", de azért az oroszlánrész az iPhone-é.
-
Gadgetfan_
senior tag
Szép kis flamekeltő cikk a MA-tól. Miért nincs egy ilyen SGSIII-ról, vagy pl. Nokia csúcsmodelljéről?
Persze azt már nem írták bele, hogy természetesen nem ennyibe kerül a cégnek egy telefon, hiszen a puszta anyagköltségekre még rájön az OS fejlesztési költségeinek dollármilliói, a több ezer Apple alkalmazott fizetése és járulékai, különféle adók, az Apple üzletek fenntartási költségei, a reklám és marketing költségek, a szerverek fenntartási költségei, különféle liszensz-díjak kifizetése, a szállítási költségek, a szervízhálózat költségei stb. stb. stb...
Persze egyszerűbb írni egy cikket, arról, hogy 167 dollár csak egy iPhone, és ezért mekkora haszna van az Apple-nek (persze azért van nekik jócskán) és számolgatni a kattintásokat a sok egybites gondolkodású fan/hatertől
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest