Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MongolZ

addikt

válasz hcl #44 üzenetére

Azért ez egy "picit" ki van sarkítva. Teljesen embertípus függő. Vannak olyan emberek, akik szeretnek mindenbe belefogni, minden érdekli őket, mindennel kell foglalkozniuk, pörögnek, intézkednek, cselekednek. Ezek a munkák sajnos többségében nem járnak automatikusan együtt jó fizetéssel.
    Mondok egy példát. Van olyan multicég, ahol pl. én a jelenlegi fizetésem 2-3x-osát is megkaphatnám, ráadásul még hívtak is, de nem mentem. Miért? Mert tudom, hogy az a cég és kiemelten az a terület unalmas, egysíkú, adminisztratív, kb. látszattevékenységet végez. Lehet, hogy jó a fizu, de mit ér az ember vele, ha belefásul néhány hónap alatt? Természetesen vannak olyanok, akiknek az tökéletes, de nekem nem. Nem egyedi eset, rengetegen gondolkodnak így, hogy na, kevesebb a fizu, viszont a munka érdekes, változatos, kreatív. Simán el tudom képzelni, hogy egy olyan munkakör, amiben a cikkíró dolgozik, több, mint érdekes. Nap mint nap más kihívásokat kell leküzdenie, döntéseket hoznia, és ami talán a legfontosabb: önállóan dolgozik, saját felelősségére. Ezek rengeteg embernek döntő szempontok, a fizetés kárára is (természetesen egy bizonyos határig). Egy multinál (vagy akármelyik nagyobb cégnél) hány embernek adatik olyan lehetőség, hogy önálló döntéseket hozzon, saját programot írjon, azt bevezesse, ráadásul mindebben támogassák is?

Új hozzászólás Aktív témák