- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szab.tam #378 üzenetére
Hát, azt jól teszed, mert kifejezetten földelés témában ugyan nincs jártasságom, de elektronikai végzettségem miatt egyből ez jutott eszembe. Nem utolsó sorban, normál gyári esetben egyik hűtőborda sincs földelve
Mikor a technikusi végzettséghez csináltam erősítőt, s a végfokokat a hűtőbordára kötöttem, hogy ne legyen összekötve minden végfok kollektora, ilyen szigetelő hővezető fóliát tettem oda, hővezető zsírral. Ennek mondjuk már jó 15 éve, de szerintem sokat nem változhatott a technika most sem, valami ilyet kellene alkalmazni
-
válasz
#48613632 #373 üzenetére
Minden konnektorba dugott készüléknél a kívülről megérinthető fém részeket földelni kell, nincs mese
El lehet szigetelni a tápot a háztól, de nem véletlen van a gépházhoz kötve a vinyó, DVD író, stb. háza sem, tehát azt is meg kell oldani. Igazából így jobban átgondolva, az épített háznál sem lóghatna ki a hűtőborda, mert ha valami oknál fogva feszültség alá kerül és megtapizzák, ott marad az illető. Valószínűleg a felfogatás miatt már rá van kötve a borda a földre, így ha a szomszéd néni a fűtéscsőre köti a delejt, megsül a CPU. Ha így volna, én elszigetelném a CPU borda felfogatását a háztól.
szab.tam: az igaz, hogy mivel nincs légáramlás, a por sem jelent akkora gondot, bár, ha arra gondolok, ami mennyiség 1 hónap alatt felgyülemlik a házam tetején...
-
válasz
#48613632 #369 üzenetére
"Mi lenne, ha maga a ház lenne a hőleadó elem?"
Hacsak nem antennát akar a szobába, szvsz nem túl jó ötlet összekötni minden hűtőbordát (s ezáltal a GPU / CPU / táp / egyéb elemek házát) a védőfölddel... mert ugye a házat rá kell kötni a földelésre, ez nem is kérdés érintésvédelmi szempontból.
Ez már nem csak mechanikai, hanem villamos tervezést is igényel. Mindenképp el kell szigetelni a hűtőbordaként funkcionáló részt a földeléses résztől, akkor meg hővezetés szempontjából nem sokkal lesz előrébb.
-
válasz
szab.tam #368 üzenetére
Értem, oké.
Egy fejlesztési javaslat: úgy látom (a szövegben nem találtam), hogy a "mézhálós" oldallapokon nincs porvédelem. Ha ragasztanál rá (mindenhova) valami vékony porszűrő szivacsot, vajon mennyire ártana a hőelvezetésnek? Mert szép, hogy hangtalan, de így elég gyakran kell majd porszívózni
-
Hát ez nem semmi
Noha valóban nincs benne logika, mivel hirtelen jó pár olcsóbb más - ésszerűbnek tűnő - megoldás jut eszembe, a mini légkonditól/hőcserélőtől kezdve a gép szomszéd szobába helyezésével és hosszabb kábelek használatáig.
Azért kiváncsi lettem volna a végén, hogy összesen mennyibe került mindez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Elektromos autók - motorok
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- ASUS ROG STRIX 1000W 80 PLUS Gold + Premium kébelek
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- be quiet! DARK ROCK PRO 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest