Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szab.tam
üzenetére
Hát, azt jól teszed, mert kifejezetten földelés témában ugyan nincs jártasságom, de elektronikai végzettségem miatt egyből ez jutott eszembe. Nem utolsó sorban, normál gyári esetben egyik hűtőborda sincs földelve

Mikor a technikusi végzettséghez csináltam erősítőt, s a végfokokat a hűtőbordára kötöttem, hogy ne legyen összekötve minden végfok kollektora, ilyen szigetelő hővezető fóliát tettem oda, hővezető zsírral. Ennek mondjuk már jó 15 éve, de szerintem sokat nem változhatott a technika most sem, valami ilyet kellene alkalmazni

-
válasz
üzenetére
Minden konnektorba dugott készüléknél a kívülről megérinthető fém részeket földelni kell, nincs mese
El lehet szigetelni a tápot a háztól, de nem véletlen van a gépházhoz kötve a vinyó, DVD író, stb. háza sem, tehát azt is meg kell oldani. Igazából így jobban átgondolva, az épített háznál sem lóghatna ki a hűtőborda, mert ha valami oknál fogva feszültség alá kerül és megtapizzák, ott marad az illető. Valószínűleg a felfogatás miatt már rá van kötve a borda a földre, így ha a szomszéd néni a fűtéscsőre köti a delejt, megsül a CPU. Ha így volna, én elszigetelném a CPU borda felfogatását a háztól.szab.tam: az igaz, hogy mivel nincs légáramlás, a por sem jelent akkora gondot, bár, ha arra gondolok, ami mennyiség 1 hónap alatt felgyülemlik a házam tetején...

-
válasz
üzenetére
"Mi lenne, ha maga a ház lenne a hőleadó elem?"
Hacsak nem antennát akar a szobába, szvsz nem túl jó ötlet összekötni minden hűtőbordát (s ezáltal a GPU / CPU / táp / egyéb elemek házát) a védőfölddel... mert ugye a házat rá kell kötni a földelésre, ez nem is kérdés érintésvédelmi szempontból.
Ez már nem csak mechanikai, hanem villamos tervezést is igényel. Mindenképp el kell szigetelni a hűtőbordaként funkcionáló részt a földeléses résztől, akkor meg hővezetés szempontjából nem sokkal lesz előrébb.
-
válasz
szab.tam
üzenetére
Értem, oké.
Egy fejlesztési javaslat: úgy látom (a szövegben nem találtam), hogy a "mézhálós" oldallapokon nincs porvédelem. Ha ragasztanál rá (mindenhova) valami vékony porszűrő szivacsot, vajon mennyire ártana a hőelvezetésnek? Mert szép, hogy hangtalan, de így elég gyakran kell majd porszívózni

-
Hát ez nem semmi
Noha valóban nincs benne logika, mivel hirtelen jó pár olcsóbb más - ésszerűbnek tűnő - megoldás jut eszembe, a mini légkonditól/hőcserélőtől kezdve a gép szomszéd szobába helyezésével és hosszabb kábelek használatáig.Azért kiváncsi lettem volna a végén, hogy összesen mennyibe került mindez.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3770, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS37701 100% Akkumulátor
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő