Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz
Achill3uS #44 üzenetére
Szia!
A sorrenddel kapcsolatban teljesen igazad van, de elsősorban softmodban gondolkozom. A hardmodot csak azért említettem, mert teljesen nem zárom ki, mint lehetséges megoldást. Van egy régi s478-as gép, azon tudnám gyakorolni, és miután már jól megy utána belevágnák a fő gépemen is.
De ezzel várok amíg be nem fejezem a villamosmérnöki bsc-t.Softmod megoldásként az msi afterburnert használom, ami lehetőséget ad +100mv feszültség emelésre, de ez lehet a szűk keresztmetszet (1,3V). A tdp limitet +80%-ig tudom kitolni, ami 200w-ig elég, de a vga csak 175w-ot vesz fel a fentebb említett órajelen. A pci-e + 6 pin papíron 225 wattig elég. (Egyébként ezt túl lehet terhelni bizonyos mértékig?)
Valamint a vramoknak is lehet feszültséget emelni (néhány vga esetében), ami segíthetne a még magasabb órajel elérésében ezt a funkciót valamilyen úton fel lehet "oldani"? (Esetleg a cl időzítéseket hogyan lehet módosítani?)Nem tudom, hogyan tudnám ezeket a (feszültség és órajel limiteket kitolni, talán moddolt AB segítségével?). Ebben kérnék segítséget első sorban.
A másik lehetőség a bios mod, de nem találtam az r7 260x kártyámhoz ln2 biost.
Magamnak meg nem tudom miként lehetne biost "gyártanom". Erre egyébként milyen programot tudok használni, és mire kell figyelnem a használatánál?Esetleg van valamilyen másik járható út a fent említett módszereken kívül?
Valamint az alaplapom biosában a cpu feszt 1,6v-ig tudom emelni normál léptékben (vdroppal 1,55V körül), ami egy max validhoz nem túl kiemelkedő (ha jól tudom wolfokat lehet akár 1,65-1,7 volttal is). Továbbá nincsen pll, vtt, stb feszültségállítási lehetőség. És a többi feszt (fsb, gmch, nb, memory) is csak nagy léptékekben (+0,1V) tudom emelni, +0,4V-ig, ami egy nagyobb mértékű tuninghoz már szintén kevés. Ezt a problémát valahogyan át lehet hidalni, mondjuk egyedi biossal vagy az alaplapom így van tervezve és nem képes többre?
(Persze tudom, hogy a REX volna a legjobb, de abban meg annyi lehetőség van, hogy biztosan elrontanák valamit. Eggyáltalán használt valaki olyat a magyarok közül?)Bocs a kisregényért, és hogy későn válaszoltam. A segítséged előre is köszönöm.
Shkiz0: Az FPO vadászattal nekem nagy szerencsém volt. Az első processzorom egy gyengébb Q812-es E7200 volt. A második meg óriási lucky draw, egy Q807-es E8200, amit egy barátomtól kaptam, mert lecserélte a gépét. Ezt nagyon szeretném rendesen meghajtani, mert jó kis goldchipnek tűnik.
-
Martin97
aktív tag
Gratulálok az eredményekhez.
Engem érdekel a dolog, igaz, hogy nincsenek (még) jó cuccaim, de azokkal próbálok valamit kezdeni, amik vannak. Elértem már egészen magas órajelet (1340/1800), de úgy érzem, hogy lenne még benne tartalék, ha valamilyen módon +100mv feletti feszt is tudnék emelni. Erre még nem találtam megoldást, és hardmod útmutatót sem. Azóta már a hűtésen is csiszoltam, sikerült tartósan negatív hőfokot elérnem (-10-15 fok között). Úgy gondolom, hogy ez a tanulási szakaszban már elég lehet, illetve ezt "csak" +100mv-on mértem, nagyobb fesszel nem tudom mennyire melegedne fel. A szigetelést még tökéletesítenem kell, mert a papírtörlő + ragszalag kombó hamar levizesedik.
Ha valaki tudna, segíteni softmodban (esetleg hardmodban) azt megköszönném. Remélem idővel én is felérek majd ehhez hasonló szintre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest