Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Valve mindentől elzárkózik jelenleg ami zárt. Meg kell érteni, hogy az ő koncepciójukhoz elég az OpenGL és az OpenCL is. Ők nem akarnak extrém grafikát, meg olyan nyálcsorgatást, ami mondjuk lesz Windowson. Lásd a Metro is lényegesen rosszabb grafikával rendelkezik SteamOS-en, mint az MS OS-én, de nem is cél, hogy technikailag legyen grafikai minőség. Az a cél, hogy a játékos a konzol helyett Steamgépet vegyen a nappaliba. Ennyi. Az persze látszik, hogy ezt a Valve jobban is beleverhette volna a partnerek fejébe, mert a legtöbb gép 1000 dollár fölötti, tehát pont a célközönséget nem tudják elérni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#65675776 #34 üzenetére
Szerintem a legtöbben nem így állnak hozzá. Egyszerűen csak nem értik, hogy mitől forrná ki magát a dolog. Ezért a kiadók nem hibáztathatók. Józan paraszti ésszel átgondolva én sem értem, hogy ez a SteamOS mitől lenne sikeres. De mindegy a kiadók nem mondtak csípőből nemet, ha elér 20%-os összesített részesedést, akkor támogatják.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Unity az semennyire nem alkalmas olyan szuperprodukciókat összerakni, mint a Battlefield, a Crysis, a Tomb Raider, stb.
De magának a Linuxnak is az a gondja, hogy messze van attól a szinttől, amit a Windows kínál a játékfejlesztőknek. Nincsenek elég jó fejlesztőkörnyezetek az egészhez. Előbb ezen kell változtatni.(#25) Bici: Ugyanaz, mint a többi fejlesztőnek. A Linux fejlesztésénél nem fókusz a játék. Semennyire, így hiányoznak a szuperprodukciók kényelmes fejlesztéséhez szükséges SDK-k.
(#26) dabadab: A CryEngine-nek is van. Minden motort érdemes két API-ra fejleszteni a diagnosztika miatt. Aztán a fejlesztés egy szakaszában csak az egyiket folytatják, de a másik kódot nem veszik ki, csak nem fejlődik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem nagy dolog Linuxra portolni egy játékot. Kevesen tudják, hogy minden motornak és ezzel játéknak van alapból OpenGL portja. Egy ideig párhuzamosan fejlesztik ezeket, aztán az egyik API-ra jobban koncentrálnak. Ez jellemzően a DX lesz. A Metronak is azért készült el a Linux portja, mert ott volt a játékban az OpenGL támogatás. Aktiválták, leporolták, kikapcsolták az extra effekteket, amik OpenGL alatt nem működtek és az alapvető fejlesztés/ellenőrzés mellett ki is adták. Pár hetes meló volt. Egy AAA produkció költségeinek szintjén filléres tétel volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindenki így fejleszt Windowsra. Oda sincsenek tökéletesen egyező driverek. A fő különbség, hogy Windowson vannak olyan fejlesztőkörnyezetek, melyekkel hatékonyan össze lehet rakni egy játékot. Linuxon ez eléggé hiányos. A Valve foglalkozik ezzel manapság, de eddig mindenki fütyült az egészre.
Eleve ott kezdődik a gond, hogy a Linux még Carmack szerint sem alkalmas játékokhoz, illetve az, hogy a disztribúciók esetében is semmibe veszik a komoly játékfejlesztők igényeit. Egyszerűen beletörődtek, hogy a Linux nem lesz komoly gaming platform. Ezt tulajdonképpen senki sem akarja, csak a Valve.
Aki Windowsról megy Linuxra és játékos az csalódni fog. Ilyenre nem vágyik a Linux közösség.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A nagy kiadók mondták, hogy előbb eredményeket akarnak, aztán lehet tárgyalni a támogatásról. Szóval ez a része a dolognak minimum 2015-2016 körül fog megtörténni, mert nagyjából egy év lesz az az időtartam, amíg a kiadók várni fognak, hogy a Valve bizonyítsa a SteamOS létjogosultságát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A SteamOS a konzumer részt célozza meg.
Mert a konzolpiac már bizonyított. A Valve koncepcióját még maguk a partnerek sem értik teljesen. Jelenleg támogatják ... lehet, hogy siker lesz, csak senki sem tudja, hogy mitől lehetne az. De sorolni lehet, mitől lehetne bukás:
- exkluzív cím nulla
- sebességben és grafikában a játékok egy része rosszabb, mint Windowson
- a SteamOS előnye a big picture, ami ugyanúgy van Windowson
- a windowsos játékfelhozatal töredéke érhető csak el
- a nagy kiadók támogatását nem nyerte el a ValveA SteamOS szerintem egy elhamarkodott reakció a konzolokra. Értem én, hogy a Valve számára gáz, hogy a PC nem a nappaliba való, és ne adja az isten, de mondjuk ki kellene adni a HL3-at, hogy pénzük legyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A legfőbb probléma a SteamOS-sel nem a driver. Az csak döntés kérdése. Senki sem koncentrál 1%-os piaci részesedésű rendszerre. Maximum a Valve kérése miatt, de a CES-en a "puszi Gabe-nek effektus" mellett sok kétely merült fel. A gyártók nem mondják ki, mert partnerek, de logikusan átgondolva a SteamOS-re sokkal kevesebb játék érhető el, mint Windowsra, és a top játékok grafikai minősége is rosszabb, mint az MS rendszerén. Mindemellett még sebességben is rosszabbul fut, amit többen mondtak, hogy nem a driver hibája, mert az alkalmazás fejlesztője nem figyel oda. Egyszerűen elég ha fut alapon készül a portolt szoftverek többsége.
A labda a stúdióknál pattog, mert senki sem írja meg helyettük az OpenGL portot. A fejlesztők érve meg annyi, hogy ha bizonyít a SteamOS, akkor figyelünk rá.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az egész OS késleltetését redukálni kell, mert jelen pillanatban egyik Linux+OpenGL+driver kombináció sem elég jó a VR-hez, amit a Valve eléggé támogat. Szóval a SteamOS az OS oldalán minimalizálja a késleltetést, míg az API oldalán ezzel nem tudnak mit kezdeni önmagukban, de már tárgyalnak a gyártókkal, hogy szedjék ki az agresszív kötegelést a driverekből, hogy csökkenjen a késleltetésük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest