- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
BobTail
őstag
válasz
sz.balazs.95 #203 üzenetére
20-as szérián árnyalatot nem lehet állítani, csak színhőmérsékletet és telítettséget.
-
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz
ToniSoprano #195 üzenetére
Ott tartunk, hogy a samsung kijelzői a legjobbak.
Nem az első vagy második S szériára kell gondolni, S5, S6 kijelzői hibátlanok. Az amoled szerintem jól áll a telefonoknak, most már a fényerővel, beégéssel és a színhűséggel sincs gond. A 930nak is nagyon jól áll.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
#32839680 #142 üzenetére
Én örülök annak, ha IPS kijelzősek lesznek a csúcs Lumiák, hanyagolják az amoledet. Én nekem pont emiatt estek ki a Samsungok, nekem a színei nagyon mesterségesek, nagyon kevés az árnyalat egy IPS mellett, színhelyesség még mindig nagyon rossz. De szerintem a samu ezzel meg is szívja hosszú távon, samun kívül alig gyárt, vesz más gyártó amoledet, csúcs készülékek is IPS kijelzősek, de ez nekem pl. nagyon jó tendencia.
-
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #192 üzenetére
Igen, tudom, hogy nem ugyanazok mondják, de azért vicces, hogy mindig az elégedetlenkedők a nagyon hangosak
-
válasz
#16820480 #191 üzenetére
Prestigio most is van bár ne lenne...
Egyébként meg tök vicces, hogy hónapok óta megy a sírás, hogy nincs igazi flagship Lumia, aztán most, hogy jött egy szivárgást, hogy majd sd808/810 meg 3GB memória kerül a 940-be, jönnek az emberek, hogy "minek 3GB a WP alá??" meg "minek sd810, csak melegedni fog"
Mondjuk a kettőt nem ugyanazok az emberkék mondják.
Én speciel örülök neki, hogy végre okostelók is jönnek WP-vel.
(Jó, ez így nyilván túlzás...)
-
törölt tag
válasz
sz.balazs.95 #188 üzenetére
És szerinted mennyiben oldaná ezt a problémát meg az, ha a Prestigo, Zopo, meg hasonló márkák jobban nyomulnának, MTK-ra építkezve?
Egyébként meg tök vicces, hogy hónapok óta megy a sírás, hogy nincs igazi flagship Lumia, aztán most, hogy jött egy szivárgást, hogy majd sd808/810 meg 3GB memória kerül a 940-be, jönnek az emberek, hogy "minek 3GB a WP alá??" meg "minek sd810, csak melegedni fog"
-
-
törölt tag
Igen, viszont én azért örülnék olyan gyártóknak, akik képesek is foglalkozni a termékeikkel. Az nem hiányzik annyira, hogy kidobáljanak termékeket, amik fél-egy éven belül elavulnak, nem kapják már meg a friss szoftvert, mert ez erőforrásokat igényelne. Ezt nyugodtan meghagyhatjuk "a másik rendszernek". Az iOS is milyen jó lenne, ha MTK-ra építkező kínai dzsunkacégek adnának ki biliműanyag telefonokat vele.
-
ttt1
őstag
Ez csak egy megjegyzés, de egyre több idei filmben, sorozatban is wp-t haszáltak..
-
törölt tag
A Huawei szerintem nem gyárt WP-s telefont. Kiadtak még 1-2 éve egy modellt talán, és annyi, utána dobták a platformot, "nem lehet rajta pénzt keresni" címszóval. Meg persze ők sem tudják ráhúzni a fantasztikus egyedi felületüket.
Egyébként meg ezek a gyártók együtt alig képesek pár százalékot szelni a WP tortából, szóval nagyjából mintha nem is lennének. Mondjuk őszintén, nekem nem is hiányoznakElég olcsók tudnak lenni a belépő szintű Lumiák is, nem hiszem, hogy annál lejjebb kellene menni minőségben. Támogatásban meg ezek a gyártók árnyékai nem lehetnek a normálisabb márkáknak. Szerintem csinálhatnának olyat simán a nagyobb gyártók is, hogy webshopból, garancia nélkül megvásárolhatók a termékeik, jóval olcsóbban.
-
-
Švejk
őstag
válasz
sz.balazs.95 #177 üzenetére
Mindenesetre örülnék ha a nagyobb gyártók beszállnának a WP gyártók körébe, de valószínűleg ez csak a W10 hivatalos megjelenése után fog bekövetkezni.
Igazából már az LG Lancetnek is örültem hiába gagyi meg nehéz komolyan venni szegényt egyelőre. Legalább a szándék megvan. -
Abban egyetértek, hogy nem az ilyen gagyi gyártók hozzák el a megváltást a platformnak, nade az MTK támogatása csak mégtöbb ilyet hozna.
A nagy gyártóknak meg nem esik nehezükre a Qualcomm használata.
Ha nagyon bővíteni akarnák a SoC támogatást, akkor inkább Intel vagy nvidia kéne, bár igazából azok nélkül is megvan a platform, nem ezen fog múlni elsősorban a dolog.
-
junior11
veterán
Nagyon kíváncsi leszek a 940 párosra, remélem jól sikerülnek...
-
Švejk
őstag
válasz
sz.balazs.95 #173 üzenetére
Ezt az egyet MT6589 tulajként meg tudom erősíteni, hogy nincs egy normális 4.4 a telefonomra...De ettől függetlenül nem ártana ha más procikat is támogatna a WP, mert szerintem a W10 a jövő op. rendszere lehet mindenképpen. De csak egyedül a Microsoft nem tudja ezt elérni, kellenek más gyártól is hozzá, és nem a Yeez, meg Archos meg anyámkínja típusú gyártókra gondolok. Intel, Exynos vagy HiSilicon támogatás már mind-mind nagy előrelépés lenne.
Crytec210 Igen, napi szinten levelezek az összes dzsunkafon gyártóval
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz
sz.balazs.95 #170 üzenetére
De az 520 után eltolták a szériákat / számozást.
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz
sz.balazs.95 #166 üzenetére
Az 520-nak az 525 volt szerintem, csak az nálunk hivatalosan nem volt.
Az 530 az több mindenben visszalépés volt az 520-hoz képest, így nem hinném, hogy az lett volna.
Kijelzőben és kamerában mindenképpen rosszabb volt... -
Švejk
őstag
válasz
Pttypang #162 üzenetére
Sok gyártó pedig csak erre vár és ez megnyitná az utat a WP számára ahhoz hogy nép OS-é váljon. Csak Snapdragon köré nem építhetnek rendszert, ez elég nagy luxus. Az MTK már teljesítményben is lazán felveszi a versenyt a Qualcommal.
Nem is beszélve arról hogy a Samsungnak is vonzóbb lenne a rendszer ha támogatná az Exynost, meg a Huaweinek is, ha a HiSilicont. -
BobTail
őstag
válasz
sz.balazs.95 #166 üzenetére
Ki mondta, hogy 520-nak 530 az utódja?!
-
-
Fiery
veterán
Mar igy is van jo nehany kinai es indiai WP telefon gyarto, nem kell ahhoz MTK SoC. Allview, Archos, BLU, Celkon, Fly, Huawei, iBall, Karbonn, Kazam, Lava, Micromax, Prestigio, Ramos, Xolo, Yezz -- ezek mind gyartanak WP telefont. Hadd ne valogassam ki, hogy kozuluk ki a kinai, de jo esellyel majdnem mind, minusz Karbonn
-
-
Burt1793
veterán
válasz
sz.balazs.95 #154 üzenetére
A 930 már egy éves múlt, nem csoda, hogy nem a G4/s6 párossal van egy szinten. A Snapi 801 volt akkor a csúcs, amikor a L93 kijött Snapi 800-zal, ami annyira nem nagy hátrány.
-
-
válasz
#32839680 #153 üzenetére
Már miért ne számítana?
Szerintem a WP nagy baja márpedig az, hogy míg droidon ott van mondjuk az LG G4, addig a 930 maximum a G2-t tudja leváltani, 1-2 extrával, amiben jobb, mint pl. kamera.
Az hozná el a WP sikerét, ha nem 1,5 generációval az Android mögött lenne, hanem próbálnák minnél nagyobb léptékekkel behozni a lemaradást, főleg készülék fronton.
Vicc, hogy a HTC "unalmában" kiadta az egyik mobilját WP-vel, és kapásból a platform legjobb telója lett.
kb. kisujjból ment nekik az, amihez a Nokia/Microsoft vért izzadt. -
-
-
Burt1793
veterán
válasz
sz.balazs.95 #148 üzenetére
Sok hibája van a 930-nak, de ennek ellenére nagyon szerethető. Nem bántam meg, hogy leváltottam erre az s5-öt, nem is használnék más telefont kedvem szerint, maximum iphone6-ot, de én 250 ezer forintért komplett gépet veszek, azt is 5 évente.
Szerk.: valszeg a 940-nek is lesznek hibái, a continuum se lesz egy nagy szám megérzésem szerint, de aztán lehet, hogy tévedek.
-
-
Burt1793
veterán
válasz
sz.balazs.95 #145 üzenetére
Szerencsémre az enyémmel nincs gond egyelőre, sokan hurcolják két-három havonta a 930-ukat a care-ekbe... A szervizesek örömmel várnak mindenkit.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Burt1793 #144 üzenetére
A legjobb volt.
De az a Symbianos korszakig tartott.
Utána már eléggé felhígultak a dolgok...
Bezárták az Európai gyárakat és Kínába, meg kitudja hol rakták össze a telefonokat...sz.balazs.95
Például memóriakártyával se lehet bővíteni, most akkor? Nem feltétlenül pakolnak bele mindent...
-
válasz
Burt1793 #144 üzenetére
mert én elvárnám, hogy ha drágábban is, de legyen benne glance.
bakker, nem középkategóriáról beszélünk, ahol 1-2 hiányzó extra elnézhető.
Aki csúcsmobilt vesz, az jogosan várná el, hogy minden benne legyen, amire a gyártó képes.
"Abból látszik, hogy a Nokia volt a legjobb cég, hogy minden második 930 kijelzőjéhez kevés ragasztót raktak, így elenged."
LOL. igazi flagship.
-
Burt1793
veterán
válasz
sz.balazs.95 #143 üzenetére
Merthogy? Jó cég mindennel spórol, csúcskészüléken lehet a legtöbbet spórolni, mivel az olcsóbba is kell minden alkatrész, aminek ára van, a kicsit erősebbet (értsd csúcskészüléket) meg el lehet adni jóval drágábban is (persze nem a 930-ra gondolok, hanem mondjuk az i6-ra...).
Jó lenne az amoledes folytatás, de nekem most már mindegy, illetve ha bírja a 930, akkor én csak az x50-es szériából fogok választani. FHD alá nem megyek, az biztos, de az még egy év.
Abból látszik, hogy a Nokia volt a legjobb cég, hogy minden második 930 kijelzőjéhez kevés ragasztót raktak, így elenged.
-
-
Burt1793
veterán
válasz
sz.balazs.95 #140 üzenetére
Akkor érted?
Amúgy köszi az infót, nem tudtam, hogy a samsung miatt nincs glance-ünk.
A 925 samsung kijelzőt kapott vagy akkor még nem volt ez a szabadalom vagy megvették a jogokat? -
-
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #131 üzenetére
Szerintem nem lesz ilyen. Mar csak azert sem, mert rovid ido alatt ugyis le fog szivarogni az olcsobb keszulekekbe is a teljeserteku Continuum for Phones. Ezt ne vedd keszpenznek, ez csupan az en szemelyes tippem: szerintem a Lumia 700-as szeriaban mar benne lesz a Continuum tamogatas 2016-ban valamikor, es 2016 masodik fele - 2017 elso fele kornyeken mar a 600-as es 500-as szeriaban is.
-
-
kpal
nagyúr
1520 aksijánál nem lesz erősebb. jöhetne már a 1520 utód is
Azért 940 megjelenésével visszatérhetnének az IPS kijelzőhöz. -
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #123 üzenetére
Talan bele lehetne hakkolni a mostani keszulekekbe is, de a Microsoftnak igy is rengeteg melot jelentenek az uj feature-ok, me'g akkor is, ha "csupan" a Win10-re kell fokuszalniuk. Egyszeruen nincs kapacitasuk veszodni a WP8.1-gyel mar, minden erejukkel a Win10/WP10-re koncentralnak. Es me'g igy se lesznek kesz idoben mindennel
Julius vegen elvileg csak a desktop Win10 fog elrajtolni, kesobbre marad a Project Astoria (Android appok futtatasa WP telefonokon), a Project Islandwood (iOS appok ujracsomagolasa VS2015-ben), a Win10 for Mobile, a Win10 for Xbox, stb... Jo esellyel a Project Centennial (Win32 appok becsomagolasa sandboxba) sem fog elkeszulni egyhamar, de az a kisebbik problema. A lenyeg, hogy a Build 2015-on demonstralt ujdonsagok jelentos resze nem fog elrajtolni 2 honap mulva, es ez mar onmagaban ciki...
-
benjonino
tag
Köszönöm!!!!
Hát ez igencsak részletes volt. Úgy írtad ezeket, mintha Microsoftnál dolgoznál.
Így, hogy már értem mit is akartak, így is csábító a continuum lehetősége. Szerintem óriási potenciál van így benne. Persze tudomásul kell vennem, hogy idő kérdése, hogy teljes pompájában kifejlődjön. De ezt fogalmazhattam volna úgy is, hogy: Teljes pompájában fog tündökölni, csak idő kérdése.
-
Fiery
veterán
válasz
benjonino #117 üzenetére
"Ezek szerint a PC-re telepített Win10 tudja majd futtatni a Win32-s és az új WinRT applokat, míg a telefonra telepített Win10 a mostani WP applikációkat és az új WinRT appokat kezeli."
Pontosan. Kiegeszitve azzal, hogy az Xbox -- majd ha lesz arra is Win10 -- pedig tudja majd futtatni a mostani xboxos jatekokat es appokat, valamint az uj WinRT (univerzalis) appokat. A Win32 szoftverek futtatasanak kepessege megmarad kizarolag a hagyomanyos desktop Windows kivaltsaganak. Egyfajta kompatibilitasi reteg lesz idovel a Win32-bol, mint ahogy nagyjabol a WinXP-ig bezarolag megmaradt a DOS-os programok futtatasanak lehetosege a Windowsban. A WinRT mint API pedig fokozatosan egyre okosabb lesz, egyre tobb szolgaltatast fog atvenni a Win32-bol, igy egy ido utan mar nem lesz semmi ertelme Win32-re fejleszteni. Most me'g van ertelme, mert jelenleg, a Win8.1/WP8.1-es WinRT API csak egy nagyon szuk szeletet tudja a Win32 kepessegeinek. Ezen sokat javit a Win10 WinRT, de me'g lesz boven munka vele, mire igazan utos es mindenre hasznalhato API lesz belole.
"Valahol azt olvastam, hogy a mostani WP-s készülékek nem alkalmasak arra, hogy rácsatlakoztassuk a monitort, billt, egeret, hogy a continuum-t használni tudjuk."
Igy igaz. Ez azert van igy, mert a mostani WP-s keszulekekben hasznalt Qualcomm SoC-ok -- mint ahogy a telefonos SoC-ok ugy altalaban -- nem alkalmasak 2 kijelzo fuggetlen es egyideju kezelesere. Fontos kitetel az egyideju es fuggetlen, ugyanis a Continuum egyik nagy dobasa az, hogy a telefont akkor is tudod teljes erteku eszkozkent hasznalni, amikor monitorra van kotve es pl. szoveget szerkesztesz. Vagyis, tudsz bejovo hivast inditani vagy fogadni, SMS-t irni, stb, mikozben dolgozol a telefont PC-nek hasznalva. Plusz, lesz egy olyan lehetoseg is, hogy ha a tv-t hasznalod megjelenito eszkozkent, es tv modban mukodik a Continuum, akkor a telefon kijelzojet touchpadkent tudod hasznalni, es ugy tudsz navigalni a tv-n, tehat nem kell feltetlenul egerrel meg billentyuzettel vacakolni abban a felallasban. Aztan ott van a prezentacios mod is, amikor majdnem ugyanazt latod a telefon kijelzojen, mint a projektoron, de megsem teljesen, es a telefonon tudsz plusz informaciokat nezegetni, mikozben tartod az eloadast. Stb, stb. Velhetoen ahogy a Continuum gyakorlati, mindennapos hasznalatba kerul, me'g jonni fog egy csomo otlet arra, hogy mikepp lehet me'g tobbet kihozni ebbol a technologiabol.
"Úgy gondolom, a 940 lesz az első amelyik erre képes lesz."
Igen, de en arra szamitok, hogy a 840-nel egyutt kapja meg ezt az feature-t, es a 2 (pontosabban 2 par) keszuleket egyszerre fogjak bemutatni a Win10 for Mobile rajtjan.
"Véletlenül nem erre akarják majd az új USB Type-C csatlakozót használni?"
Ez mar reszletkerdes, marmint hogy milyen modon oldod meg a kulso eszkozok csatlakoztatasat. Az idealis egy vezeteknelkuli monitor + bluetooth billentyuzet + bluetooth eger + vezeteknelkuli tolto megoldas lesz, ez a hosszutavu cel. A rovidtavu megoldas pedig tobbretu lesz: lesz majd kozvetlenul a telefonhoz csatlakoztatott monitor (pl. USB Type-C-vel), ami tolti is a telefont, lesz dokkolo allomas, lesz vezeteknelkuli dokkolo, stb.
-
benjonino
tag
válasz
sz.balazs.95 #109 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Végre valahol elolvashattam, hogy pontosan mit is akarnak megvalósítani.
Ezek szerint a PC-re telepített Win10 tudja majd futtatni a Win32-s és az új WinRT applokat, míg a telefonra telepített Win10 a mostani WP applikációkat és az új WinRT appokat kezeli.Valahol azt olvastam, hogy a mostani WP-s készülékek nem alkalmasak arra, hogy rácsatlakoztassuk a monitort, billt, egeret, hogy a continuum-t használni tudjuk. Úgy gondolom, a 940 lesz az első amelyik erre képes lesz. Véletlenül nem erre akarják majd az új USB Type-C csatlakozót használni?
-
Fiery
veterán
válasz
sz.balazs.95 #115 üzenetére
En ugy gondolom, hogy a Microsoftnak most tul sok energiajat emeszti fel az egesz Win10-WP10-UAP atallas, ugyhogy me'g nem jutottak el odaig, hogy komolyabban gondolkozzanak a PC es az Xbox vonal osszeolvasztasan. De a lehetosegek adottak, ugyhogy barmi tortenhet. Me'g az is lehet, hogy hamarosan teljesen okafogyotta valik a (tv-re kotott) konzol, es mindenki nagyteljesitmenyu PC-re kotott VR-sisakkal fog jatszani. Aztan meg a sisakba koltozik a hardver is, es a PC es a konzol is mehet a levesbe, legalabbis ami a jatekokat illeti
-
Ami kérdés, hogy ezután hogy lesznek a Microsoftos konzolok.
Mert a 7-8 évenkénti generáció-váltást nehezen tudom így elképzelni, bár ki tudja.
Mondjuk én úgy oldanám meg a helyükben, hogy az Xbox márkanév a továbbiakban kizárólag a gaming szolgáltatást jelentené, mint mondjuk a PS-nél a PSN, ami minden eszközön egyaránt elérhető lenne (ez már ugye megvan) és a konkrét hardvert meg bevonnám a Surface márkanév alá, mint desktop-konzol hibrid.
-
Fiery
veterán
válasz
sz.balazs.95 #113 üzenetére
Nem feltetlenul sci-fi. A DirectX 12 sokat segit ebben, az univerzalis app platform pedig mar most is lehetove teszi, hogy egy univerzalis app jatekot fejlessz, ami telefonon, tableten, PC-n es Xboxon is hasznalhato. Na jo, most me'g nem mukodik a dolog, hiszen nincs Win10 for Xbox, de lesz
-
Akkor viszont tényleg nem lesz felesleges a Steam OS sem.
Arra amúgy kíváncsi leszek, hogy a játékokat hogy fogják megoldani, hogyha feltett szándékuk a win32 eltűnése.
amit én el tudnék képzelni, az az, hogy az Xbox One játékokat futtathatóvá tegyék PC-n, is, egyrészt akkor nem kéne megvenni külön PC-re is az adott játékot, tehát a PS4-gyel szemben ez plusz előny, másrészt közvetlen kihívója lehetne a Steam Machine-nek, harmadrészt meg ezzel még könnyebb lenne a win32 kivezetése.
Ezzel együtt az Xbox One meg lehetne a Microsoft Mac-je.
mondjuk ez így eléggé sci-finek hangzik.
-
Fiery
veterán
válasz
sz.balazs.95 #111 üzenetére
"De én úgy értettem, hogy a PC-re elérhető univerzális Office és a mobilra elérhető között gyakorlatilag semmi különbség nem lesz."
Igy van, hiszen ugyanaz az app fog futni minden platformon. Es igy vegre lesz egy igazi referencia app is, nem ugy, mint a Windows RT-s idokben
Ha egy Office-t meg lehet irni UAP-re, az mar biztato, es jol jelzi azt, hogy vegre tenyleg revbe erhet a Microsoft WinRT-s erofeszitese.
-
-
Fiery
veterán
válasz
sz.balazs.95 #109 üzenetére
"Pl. az Office 1:1-ben ugyanaz lesz PC-re, és mobilra is, mivel univerzális app, processzortól függetlenül, ami ráadásul igazodik a képernyőhöz, tehát a mobil saját képernyőjén egy tök saját felülete lesz, illetve Continuumban is egyaránt."
Ez azert nem teljesen fedi a valosagot, hiszen lesz "fullos" Office is, Office 2016 neven:
Ez pedig egy klasszikus Win32 szoftver tovabbra is.
-
válasz
benjonino #105 üzenetére
Amire neked kell, azt fogja tudni a Continuum:
PC-szerű élmény, egérrel + billentyűzettel + monitorral.
Attól még, hogy nem lesz benne win32, még desktop, és univerzális appok lesznek.
Pl. az Office 1:1-ben ugyanaz lesz PC-re, és mobilra is, mivel univerzális app, processzortól függetlenül, ami ráadásul igazodik a képernyőhöz, tehát a mobil saját képernyőjén egy tök saját felülete lesz, illetve Continuumban is egyaránt.
Azaz ugyanazt fogod tudni csinálni mobilon Continuum-mal, mint PC-n, kivéve a win32 appok futtatása.
-
Fiery
veterán
válasz
benjonino #105 üzenetére
Ertem en, hogy mit szeretnel, es a cucc igy is fog mukodni, csak azt kell elfogadnod, hogy nem a regi Win32 szoftvereket fogod tudni igy hasznalni, hanem az uj univerzalis appokat. Lesz valasztek abbol is, hamarosan erkezik majd egy halom ilyen app. Azt is meg kell erteni a Continuum kapcsan, hogy ez a feature elsosorban a jovonek keszul. Most me'g lehet, hogy korlatozottnak erezzuk majd, mert nem lesz ra elegendo app, de ez szepen lassan (vagy ha mazlink van, akkor gyorsan) valtozni fog. Mire az elerheto aru telefonokban is szeriafelszereltseg lesz a Continuum, mire vezeteknelkuli dokkolokat is megfizetheto aron kapunk majd, addigra az app valasztek is sokkal kedvezobb lesz. Akkor se lesz jo arra, hogy egy archaikus Win32 konyvelo programot lehessen hasznalni vele, de meg kell erteni, hogy a Win32 a mult, a WinRT a jovo, ez eldontott teny, nem vita targya (sajnos? szerencsere? nezopont kerdese)
-
Fiery
veterán
válasz
benjonino #104 üzenetére
"Mindenesetre, ha engem ennyire félrevezettek, akkor bizonyára másokat is..."
Szerintem nem errol van szo. Senki sem akart felrevezetni senkit, de teny, hogy a media nem magyarazta agyon ezt a feature-t, emiatt sok ember fejeben téves kep alakult ki arrol, hogy mi is ennek az egesznek a lenyege.
"Azért maradt még egy kis remény, hisz gondolom nem olyan nagy probléma újrafordítani a meglévő forrásokat az új proci utasításkészletére"
Ahogy irtam is, nem az utasitaskeszlet a legnagyobb problema, hanem az API. Egy Win32 szoftvert portolni UAP-re sokkal nagyobb kihivas, mint ujraforditani pl. egy C vagy C++ kodot x86-rol ARM-ra. Az ujraforditasnal viszont az API marad, tehat ha atportolod az x86 kodot ARM-ra, attol me'g a Win32 API-t hasznalo kod Win32 API-t hasznalo kod marad, es tovabbra sem fogja a Continuum futtatni. Raadasul, teljesen mas paradigmat igenyel egy UAP, mint egy hagyomanyos Win32 desktop szoftver. Mas beviteli modok, mas meretezes, gyokeresen mas felhasznaloi felulet. Tehat ha a Win32 --> UAP portolasrol beszelunk, akkor lenyegeben egy uj szoftvert kell irni, amiben nagyon keves meglevo kodot vagy tapasztalatod tud felhasznalni az ember. Eleg ha megnezed, mennyire maskepp fest a Word Preview (ami egy univerzalis app) es a Word 2016 (ami egy Win32 szoftver).
-
benjonino
tag
Köszönöm a tippet, de egy tablet nekem túl nagy a zsebembe. Telefonméretű cuccra vágyom, amit monitorhoz, egérhez, billentyűzethez tudok dugni, ha van ilyen a környezetemben. Ha nincs, akkor örülve a lehetőségnek, hogy mégis el tudom végezni a munkámat, bogarászom a 5-6 colos kijelzőt.
-
benjonino
tag
Persze, lehet, hogy csak ezt akartam olvasni. Mindenesetre, ha engem ennyire félrevezettek, akkor bizonyára másokat is...
Véleményem szerint, ha ezt megvalósították volna, akkor iszonyatos nagyot szakítottak volna.
Azért maradt még egy kis remény, hisz gondolom nem olyan nagy probléma újrafordítani a meglévő forrásokat az új proci utasításkészletére... És ha bejön, akkor a többi fejlesztő is kiadhatja a programjait. Persze, megint ábrándozom... -
Fiery
veterán
válasz
benjonino #97 üzenetére
Hiaba fut ugyanaz a kernel minden eszkozon, es hiaba tudjak ugyanazokat az univerzalis appokat futtatni, ez me'g nem jelenti azt, hogy a hagyomanyos Win32 desktop szoftvereket is tudnak futtatni. A problema ugyanis tobbretu: alapvetoen nem a kernel akadalyozza ezt, hanem a kernel feletti API, valamint az utasitaskeszlet (ARM vs. x86). Az API itt a kulcskerdes, ugyanis a procit konnyen lehetne x86-ra cserelni. Az API azonban a telefonokban WinRT marad, nem pedig a Win32 szoftverek futtatasahoz nelkulozhetetlen Win32. A Win32 API egy dinoszaurusz, semmi keresnivaloja egy telefonon, ennelfogva nem is fogja a Microsoft sosem portolni azt telefonra. Idovel ki fognak kopni a Win32 szoftverek, egyre tobb univerzalis app keszul, es onnantol mar kevesbe lesz problema ez az egesz. Addig meg ott a Surface 3 es tarsai: remek windowsos x86 tabletek, ami futtatnak mindent.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged