Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Akciófigyelő: A One listázta be a legolcsóbb hajlítható telefont
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 4K gaming kapcsán:
Én most "kényszerből" ideiglenesen egy 55-ös 4K tévén játszom és sajnos nem tudok 1 méternél távolabb ülni tőle.
Igen, ez csak az én szubjektív véleményem, de azt mondom, hogy 1080p felett FPS játékban nem látok különbséget még ilyen köezről nézve sem. Azaz igen, mert 4K-nál kisebb felbontás alatt megvan a 80-120 FPS. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ok, mondjuk a Frospunk azért észrevehetően jobb 4K felbontásban de ott ugye elég statikus a kép és nekem elég az a 40-50 képkocka másodpercenként.Az élettartamról:
Készültem egy cikkel amiben az órajelek emelésének hatását mérem. Egyenlőre ebből nem lett semmi de bemásolom ide az élettartamról szóló részt. Általánosságban én azt gondolom, hogy a jól méretezett tápellátás, hűtés esetén nem szabadna, hogy észrevehetően csökkentse a HT használata az alaplap élettartamát. Persze a tuning már kicsit árnyalja a képet. Szóval a cikkrészlet:"Elsőként nézzük meg mi a véleménye az Intel-nek a Xeon processzorok tuningolásáról. Az általuk kiadott whitepaper-ből idézek: “ Professzionális feladatokhoz, mérnöki, pénzügyi, vagy érzékeny adatok feldolgozása esetén a tuningolás következményei katasztrófálisak lehetnek.” A következmények háromféleképpen jelentkezhetnek az Intel szerint: Előfordulhat garanciavesztés, hardverhiba illetve számolni kell a degradációval. Nézzük ezeket sorjában:
Garanciavesztés: erről szerintem nem is érdemes többet beszélni. Használt piacról dolgozunk több mint 6 éves technikával.
Hardverhiba: Azzal riogatnak, hogy a magasabb feszültség illetve működési frekvencia okozta károk miatt a gépünk el sem indul majd. Persze, ez egy valós veszély, de ha nem először csináljuk illetve nem rögtön ezer voltot és 6 GHz-et állítunk be nem lesz baj.
Degradáció: Ez érdekes kérdés. Jellemzően minden egyes processzor degradálódik a működése során. Ezzel a gyártó számol is és olyan módon alakítja ki a processzor belső felépítését, hogy ez a folyamat jelentősen hosszabb legyen mint a processzor tervezett életciklusa. A megemelt feszültség és magasabb működési frekvencia gyorsítja ezt a folyamatot."
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M700 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végi
- iPhone 15 128GB gyári független mint az új 2025.03.31. Apple jótállás
- Lenovo ThinkCentre M910S SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia
- Dell Optiplex 3040 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR3, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Dell Optiplex 3050 SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd vég
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igen, ez csak az én szubjektív véleményem, de azt mondom, hogy 1080p felett FPS játékban nem látok különbséget még ilyen köezről nézve sem. Azaz igen, mert 4K-nál kisebb felbontás alatt megvan a 80-120 FPS. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)