Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Határozottan tetszik. Sokkal jobban néz ki mint az 5800.
-
Ben 0306
csendes tag
Lehet tudni h mely szolgáltatóknál lehet majd hozzájutni ?
Várható h hatással lesz az 5800 árára?
Előre is thx! -
miaoumaoi
tag
Fúúú ez nagyon szuper!!!!
-
Lirion
addikt
Egyre jobban tetszik ez az érintős symbian. Mondjuk ilyen nokiát biztosan nem fogok venni, de az örömteli, hogy végre van görgetés, az pedig még örömtelibb lenne, ha ezt a görgetésmentes s60v5-be is bele lehetne hackelni utólag.
-
szabi113
tag
Ha az alsó gombok is érintősek, akkor hogy fogunk (3 gombos)hard resetet csinálni?
Az az áráról, és a pozícióról amit be akar tölteni az a véleményem hogy ez már eljátszottak. Az Ngage vs. NgageQD esete, az utóbbi is butított verzió volt, kisebb fizikai méretekkel, és azt is olcsóbbnak szánták, mégis drágábban lehetett hozzájutni.
-
bolondember
MODERÁTOR
hűbaszki, ez az "új" kezdőképernyő tetszik - remélem 5800-ba is lesz...
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
HardSanyeee
őstag
Ja, akkor félreétettük egymást. De meg lehet máshonnan is közelíteni ezt a 3G dolgot. Tegyük fel, hogy 5 dollár egy 3G chip amiért mondjuk 25 dollárt fizetünk ki a boltban, most csak úgy hasamra ütöttem, de nem is a számok a lényegesek, hanem az, hogy a Nokia számára ez mindenképpen nyereséges lesz. Ugyebár ez egy olcsó készülék ezért hagyták ki belőle a 3G-t, viszont ha beletették volna és ugyanannyi lenne az ára mint 3G nélkül, akkor az meg a Nokiának nem érné meg.
Lehet, hogy most hülyeséget írtam, igazából nem értek hozzá, de szerintem így logikus. -
plus44
veterán
Na ez nekem jobban bejön, mint az 5800.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
addikt
válasz (An)Dante #36 üzenetére
Mivel nálunk 2100mhz-en üzemel a 3G beszédhíváskor(bekapcsolt 3G mellett)nem a 900/1800 időréset használja fel.Erre gondoltam.Így van?
Tényleg RNC-el kommunikál,csak a NODE-B-ig fontos mivel kommunikál a mobil mivel az közös közeg,utána már lehet belső hálózat vagy mikrohullám. -
törölt tag
khm, khm, azért ennek még olvass utána
a GPRS óta minden adatforgalom csomagkapcsolt, ahogy a nevében is benne van.amúgy annyiban igazad lehet, hogy nem próbáltam 3G-n netezni. amikor még az N78-on használtam netet operaminivel, akkor is általában észre sem vettem, hogy 2G módban van a telefon, mert tökre nem zavart, hogy lassú lenne. éppen azért is vettem nyugodt szívvel utána olyan telefont, amiben hardveresen sincs több ilyen fronton.
-
(An)Dante
őstag
Őőőő kicsit nagy itt a képzavar. Az EDGE (2,75G), vagy más néven E-GPRS szintén csomagkapcsolt adatátvitel, akácsak a GPRS (2,5G), de ugyanazt a frekvenciát használja, mint a GSM (2G) hangátvitel, ezért kedvezőbb a 3G adatátvitel jelenléte. A 3G (UMTS), 3,5G (HSDPA) és 3,75G (HSPA = HSDPA+HSUPA) Európában nem a beszédátvitelre használt 900/1800, hanem 2100 MHz-es frekvenciát használja, és nem BTS/BSS-sel, hanem Node-B-n keresztül RNC-vel kommunikál.
[ Szerkesztve ]
Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
addikt
válasz #16820480 #33 üzenetére
Ha netezel észreveszed a különbséget 3G és EDGE között
Kibírható 3G nélkül,de már lassan minden telefonba berakhatnák,mint a színes kijelzőt.Viszont a szolgáltató is jobban jár a 3G-vel,mert tudtommal az nem a GSM-et használja,hanem csomagkapcsolt módon kommunikál a BTS-el. -
törölt tag
szerintem mentség. képzeld, a ~100 ezer forintos BB 8900-ban sincs 3G. és mégsem gagyi telefon de lehetne még mondani pélákat.
nem mindenkinek felel meg, ez tény. de ettől még megfelelő rétegnek nagyon is jó modell.amúgy mi a fenének egy 20ezres telefonba 3G? mit tudsz azon csinálni, amihez kell az a sebesség?
-
-Valinas-
senior tag
Nem nagyon értek hozzá, de elképzelhető, hogy ezt a görgetést, meg mondjuk az alap képernyőt, a névjegyzéksávot megcsinálják a következő 5800 SW-be? Vagy akkor ez értékét vesztené?
-
addikt
Nincs 3G és egérmozi nagy bűn,de ha emiatt ilyen olcsó akkor megérthető.
-
Boha
aktív tag
na ebbe belenézek
OBORZIL
-
copin
őstag
válasz HardSanyeee #25 üzenetére
Alkatrész ára miatt hoztam fel.
@Karma WM 6.5 azt hiszem már tudja alapból.
[ Szerkesztve ]
-
Ez csak a régi állításomat igazolja, a WM egy összetákolt inkonzisztens kóceráj. Ha nem csak belehackelnék a kinetic scrollingot a felület egyes részeibe (ld. Te példád), hanem az OS szintjén írják meg, Symbian esetén az AVKON és a CONE megfelelõ módosításával, minden alkalmazás minden részében használható lenne.
Csakhát WM-en a Win32 API-t módosítani gyakorlatilag lehetetlen, Symbianon meg az lehet a para, hogy a legtöbb dolgot a fejlesztõknek kézzel újra kell írniuk, így ismét csak káosz lenne belõle.
“All nothings are not equal.”
-
Stimpy001
aktív tag
Nagyon tettszik! Kár hogy 2 kártyás mobilokhoz vagyok kötve....
-
(An)Dante
őstag
-
Cimi+Csabi
tag
Jól értettem hogy az előlap fémből készült? Vagy csak fém hatású műanyag?
The Unofficial Apple Team! Dual Apple Power! (''Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed'')
-
copin
őstag
válasz HardSanyeee #14 üzenetére
Épp ez a lényege ennek a telefonnak, hogy olcsó.
Ez azt jelenti hogy rém olcsó alkatrészeket ki kell hagyni belőle? Lassan már 20k alatti telefonokban is alap a 3G. Átverés az egész!
@sheratan Nincs mentség. Wifi nincs mindenhol. Ha pedig van lehetőség 3G (HSDPA?) átvitelre, akkor ne a telefon korlátozzon abban, hogyarra váltsak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ez nyilván azoknak készül, akik szolgáltatója támogatj az EDGE technológiát is.
amúgy nem olyan rossz az. sokkal nagyobb különbség van az EDGE és a GPRS közt, mint a 3Gés EDGE közt. ráadásul nem kell hozzá frekvenciát váltani, mivel az is 1800/900-on megy, tehát nem fogyaszt elvileg annyit a telefon (3G only módhoz azért még nem elég jó a lefedettség).
ráaduásul ott a wifi is még pluszban. teljesen jó ez csak kár, hogy Nokia, meg S60... -
(An)Dante
őstag
Sokan nem vesznek adatcsomagot a telefonjaikhoz, hanem az otthoni, irodai vagy épp a gyorséttermi WLAN hálózatokon szörföznek. Nekik teljesen mindegy, hogy a telefonjuk GPRS, EDGE vagy épp HSPDA átviteli képességét nem használják ki.
Nyilván csak azért nem került bele a 3G illetve csak azért butították le a videó felvételi opciót, hogy legyen értelme tovább gyártani az 5800-at is..
-
EczkE
veterán
legalább wifi van benne
én ennek nagyon örülök!
UMTS-t úgyse használnám
Asszem mindenféleképpen!
-
ALI_G
veterán
gyorsan tegyék át 5800-ra is ezt a főképernyőt
-
T0rnad0
addikt
Jobban néz ki, mint az 5800, főleg fehérben
-
copin
őstag
296 kbites letöltési és 177 kbites feltöltési sebességgel kecsegtető EDGE
Azt hiszem van olyan szolgáltató, ahol nincs EDGE. Vidám lesz 70k-ért egy GPRS telefon. Olyan nehéz lenne beépíteni egy UMTS chipet?
-
(An)Dante
őstag
Egyelőre nem tudni pontosan, hogy milyen lesz a végleges videófelbontás. A Nokia Press Office oldalán található PDF adatlap szerint 640x360@30fps a képrögzítési sebesség, a Forum Nokia és a hivatalos termékoldal viszont 176x220@15fps felbontást említ, ráadásul QCIF néven, ami meg ugye 176x144 lenne..
A Nokia illetékesei egyelőre nem válaszoltak a kérdésemre..
-
erdoke
titán
A kinetikus görgetésnek nem sok köze van az OS-hez. Jó példa erre, hogy WM alatt bizonyos programok sokkal jobb minőségben tudják mint mások, illetve bizonyos készülékekben az alap Win menükben is megoldott, másokban nem, miközben az OS teljesen ugyanaz.
A legjobb aláírás a héten
-
HardSanyeee
őstag
Nekem azért az a videó nagyobb felbontásúnak tűnik, mint 220x176
-
Paul14
tag
Nekem is nagyon bejön...de ez a videórögzítés egy nagy .... hogy lehetnek ilyen bfszok?
-
<NewL>
addikt
jó ez a best contacts,az 5800 ,hogyhogy nem csinálták még meg
az ára meg csodálatos lesz
feketében sokkal gusztább[ Szerkesztve ]
There's an app for that
-
8:20 környékén nézd a francia videót. Ott látszik, hogy az eddigi zseniális tartod-az-ujjad-a-képernyő-alján görgetés helyett nagy nehezen leimplementálták a lendületalapú görgetést, tehát meglököd a listát, és az simá(bban) gördül, mintha ténylegesen egy fizikai objektumot befolyásolnál.
Egyébként az iPhone OS hozta ezt be, az Android és a Pré azonnal tudta ezt, a Symbian meg a WM szokásukhoz híven hátul kullognak. Csoda, hogy ebben az évtizedben bekerült az S60-ba.
opera: Pedig ez a korrekt megnevezése .
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Vééégre kinetikus rendszer. Vajon backportolják 5800-ra, és lesz rá API?
A listadobozok kezelése jelenleg is elég fájdalmas.“All nothings are not equal.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- BestBuy topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bestbuy játékok
- Macrodroid
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest