- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
Egész pontosan EZZEL A MÓDSZERREL együtt sikerült a gyári ROM-ot lefordítani.
-
paolinho
őstag
colonia: igen, lehet, én ezzel magyarosítottam a csajszim G2-jét.
Ezt még szokta Hungobungo javítgatni, vagy a nyelvi frissítés megrekedt a májusi állapotnál (ami a semminél azért még mindig jobb)?
-
paolinho
őstag
Hát csak nem hagy nyugodni engem ez. Értem addig amit írsz, hogy a system-et zip után jBarttal lefordítom, meg összehasonlítom, de a Linux témánál elvesztettem a fonalat. Nekem van egy asztali PC-m és egy laptop-om. Nem tudnád egy kicsit egyszerűbben elmondani, hogy mit kellene tennem ahhoz, hogy Linux alapon tudjam folytatni a megkezdett dolgokat a fordításhoz?
Létre kell hozni egy virtuális meghajtót, amire valamilyen Linux op. rendszert fel kellene telepíteni? -
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #77 üzenetére
Éreztem, hogy ez nem lesz annyira egyszerű nekem. Nekiláttam, ahogy írtad, de a lépegetések során egy jó néhány kérdés merült fel bennem, ami nekem sajna nem egyértelmű. Ezek pl.
"Amikor belépsz a \SYSTEM\ mappába," - abba ami le lett fordítva?
Mounted as r/w - ezt kell fent olvasnom?
De igazából azt nem látom át, hogy amikor a system mappát említed alkalmankén, akkor az arra vonatkozik épp, amelyik le lett fordítva, vagy arra amelyiket módosítom, ill. esetleg arra, ami épp fut a telón. Ugyanis én kaptam egy magyar ROM-ot a telóra, ami jelenleg is fut rajta, de ki szerettem volna próbálni, hogy milyen lehet az eredetiangol nyelvűt magyarítani. Vagyis jelenleg az amit módosítani szeretnék, az csak mentett formában van a BACKUP könyvtárban. Itt viszont nem tudom a RootExplorerrel megnyitni, mint a Total Commanderrel a PC-n. Bocs, ha az agyadra megyek, de próbálok "megvilágosodni" a témában -
paolinho
őstag
Köszi a Te segítségedet is, és ha kudarcba fullad a kísérletem a RootExplorerrel, tuti kipróbálnám a Te variációdat is, de előre már az volna a kérdésem, hogy, ha fent van egy CWM, akkor ad1: feltehetem mellé/rá a TWRP-t, ad2: nem fog ütközni a két recovery? Ja, mert egy Amoi n828-am van, és találtam már korábban ilyen recoveryt is.
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #77 üzenetére
Húú, ez elég izgi lesz így. Na jó, akkor próbálkozom, hisz mindent lementettem már min kétszer. Talán rám is rám ragadt az üldözési fóbia. Nyitott vagyok mindenre, de először a RootExplórerrel próbálkozom. Én azt csináltam, hogy felmásoltam a telóra a magyarított kicsomagolt system mappát, és majd gondolom, onnan pakolászgatok a system.ext4.tar.a fájba csomagolt system fájl aktuális könyvtárába (APP és Framework). Gondolom, a nandroid.md5-öt ez esetben is ki kell cserélnem 0-ásra?!
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #75 üzenetére
Igen, rootolt. Mi a megoldás?
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #72 üzenetére
Hmmm.., nem tudom mit csinálok rosszul, de most sem sikeredett az ügy. nandroid.md5 törölve, helyette egy 0 adatartalmú ugyanolyan fájl létrehozva. a systemben csak az apk-felülírva, ami annyit tesz, hogy gyakorlatilag, hogy csak az APP könyvtárhoz kellett nyúlni. Aztán elindítom a restore-t, és most ott áll meg, hogy:
Restoring system...
Error while restoring/system!Vaan erre valami ötleted esetleg?
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #72 üzenetére
Kiváló, köszi!
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #70 üzenetére
Rendben, akkor nandroid.md5 -öt törlöm, és létrehozok helyette egy ugyanolyan kiterjesztésű és nevű üres fájlt. De mielőtt még mást elbarmolnék, a systemben a cserélgetések úgy történjenek, hogy megnyitom mind a két system könyvtárat, aztán azon belül megnyitom mondjuk az app könyvtárat (aztán sorban a többit is), és azon belül csak az apk kiterjesztéseket cserélem ki (írom felül) és az odex kiterjesztést nem bántom? Bocs, hogy ilyen nehézkes vagyok, de tegnap egy az egyben "mindent felül ír"-ral mentem rá a systemre, viszont ezek szerint ez nem volt jó megoldás.
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #68 üzenetére
Mindent úgy csináltam, ahogy mondtad. Total Commander-t használva dupla klikk a system.ext4.tar.a 492 889 600 fájlra, és feltárult a system könyvtár. Ezt becsomagoltam egy system.zip -be, amit a jBart-tal az általad írtak szerint átpörgettem. Nekem JB 4.2.1 van, így fent ezt a helyet pipáltam ki. A lefordított progit dopla klikkel megnyitottam, és az ott található system könyvtárral felülírtam a system.ext4.tar.a -ban a system könyvtárt. Ezt követően a már "magyar" system-ű anyagot visszatettem az SD-re a többi mentés mellé a clockwordmod/backup-ba, majd a CWM-ből próbáltam volna indítani BACKUP AND RESTORE/RESTORE. El is indult, de pár másodperc után azt írta ki, hogy:
Checking MD5 sums...
MD5 mismatch...és itt el is akadtam. Hol rontottam el valamit, vagy mi lehet a gond? Tudnál ebben segíteni? Köszi
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #66 üzenetére
A backup az alábbi elemekből áll:
.android_secure.vfat.tar 0
.android_secure.vfat.tar.a 1 536
boot.img 6 291 456
cache.ext4.tar 0
cache.ext4.tar.a 54 784
data.ext4.tar 0
data.ext4.tar.a 185 361 408
nandroid.md5 510
recovery.img 6 291 456
system.ext4.tar 0
system.ext4.tar.a 492 889 600Gondolom a legutolsót kellene ki- és visszacsomagolni. Van erre valami progi esetleg, amit ajánlanál, és még ilyen alacson képzettségi szintű felhasználó is megbirkózik vele, mint én?
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #64 üzenetére
Tuti béna vagyok, de ha én egy CWM mentést szeretnék fordíttatni, akkor az a gondom, hogy az nem ZIP-ben készült, hanem két külön könyvtárban tar, meg blop (vagy hasonló) neveken. Ezekből hogy lehet ZIP-et készíteni? Ergo mi a módja a gyári szoftver fordíthatásának?
-
paolinho
őstag
"2. A jBart-ban kiválasztjuk a zippelt forrásromot - a gyári firmware (.img) nem használható, csak egy CWM/TWRP Recovery-vel készített mentés!"
Lehet, hogy egyértelmű a válasz a kérdésemre, de a biztonság kedvéért azért megkérdezném, hogy a fent írtak azt jelentik, hogy amennyiben én a gyári recovery-re felteszek egy CWM-recovery-t, majd azzal lementem a telefonon lévő "gyári" ROM-ot, akkor az így kapott Zip fájl-t már betölthetem a jBart-ba fordítás céljából?
-
paolinho
őstag
válasz
hungobungo #49 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
-
paolinho
őstag
Bocsi, lehet hülye a kérdés, de melyik készüléken van MIUI alapú ROM? Vagy inkább konkrátan azt kérdezném, hogy az AMOI n828, ha azon JB 4.2.1 van, akkor annak nincs köze a MIUI-hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Alters teszt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Xbox Ultimate előfizetések
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest