- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Nem elég hogy most nagy divat ez a hátracsúszós fos kijelző, még fokozzák is...
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
#95590400 #26 üzenetére
Te egyébként haragszol valakire? Már bocs, ha kicsit személyes hangvételű, s valami magánéleti probléma miatt születnek ilyen harcias stílusban a hozzászólásaid (ebben az esetben felajánlom, hogy fizetek neked egy gombóc fagyit, hátha attól jobb kedved lesz) - de a négyszögjel ebben az esetben is egy aktív hálózati elem (mikrochip) felhasználásával születik, még ha a felhasználó úgyis látja, mint ha egy passzív eszközt használna (vagy a legtöbb esetben épp hogy nem látja, mert nem működik). De ha tudsz olyan átalakítót mutatni, amiben valóban pusztán ellenállások, kondenzátorok meg egy kis vudu-mágia segítségével transzformálják a jelet, akkor bámulatomban 2 gombóc fagyit is megígérek neked. Addig is béke!
-
-Skylake-
addikt
-
vicze
félisten
válasz
Feketelaszlo #25 üzenetére
Egyszer egy ismerősöm vett egy első képen látható csodát, nagyon sokáig kellett magyarázzam, hogy az nem az, és hogyan is működik.
Elég csalódott volt.
Szóval ezt használom jó ideje, kicsit félve rendeltem, de jó döntés volt végül. Mondjuk arra kíváncsi lennék mekkora felbontást visz át a passzív 40m-es VGA, ha többnyire a FHD-hoz már spekó kábel kell 1,5m-en...
Ha aktív akkor meg mindegy van-e átalakító. -
törölt tag
válasz
Feketelaszlo #25 üzenetére
felesleges ragoznod, mert van passzív átalakító... látható módon. szóval ex cathedra kijelentésed kicsit lukra futott.
még ha mondjuk azt magyaráztad volna, menteni, ami menthető a nem létező renomédból, hogy sajnos a hdmi nem mindig tud annyi delejt kinyomni, hogy minden eszköz képes legyen ennyiből megoldani a konverziót... akkor még talán azt mondom, tájékozott is vagy a témában. így úgy érzem, vakként akarsz világtalanokat vezetni. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
#95590400 #24 üzenetére
Fizikai adapter ≠ jelátalakító. Ragozhatnám bővebben is, de találtam egy hasonszőrű termékhez tartozó beszédes illusztrációt, inkább maradjunk ezeknél:
Ha ez a megoldás minden esetben működne, akkor nyilván nem tartana ugyanaz a gyártó aktív átalakítót is a kínálatában.
-
törölt tag
válasz
Feketelaszlo #13 üzenetére
te melyik bolygóról estél ide?
[link]
aki meg 40 méterre manapság vga jellegű kábelt használ konferenciateremben, az szintén egy másik időből esett ide. -
vicze
félisten
válasz
Feketelaszlo #13 üzenetére
Akkor jó nagy délibábot használok lassan két éve. Lenovo gyári átalakító, mondjuk nem tudom mennyit vitt mert csak bedugjuk a konferencia terembe és megy, hogy utána mennyi kábel van, passz. Azt viszont nem mondom, hogy olcsó vagy hogy egyszerű volt kitalálni mi működik.
-
-
XuChi
addikt
Ne is mond. Feleségemnek Sony S 13.3 gépe volt. Ami anno a PREMIUM kategóriát súrolta a maga majd 500k-s árával. Volt benne egy i5 U-s CPU, 8GB Ram, és egy 128GB SSD. Intel HD3000 igp, tehát dVGA nem volt benne.
Nah ez a gép Youtube, Facebook alatt úgy visított, hogy egy év után eladtam a gépét és vettem egy Asus TP300LA-t, mert nem bírtam aludni a hálóban este, amikor asszony filmezett rajta. Gyűlöltem azt a gépet!!! És e mellé 80-90 fokos volt a CPU, frissen pasztázás után!!!
Nah és ez a gép fele olyan vastag mint az volt.......
#15: Egyik gép sem halk ami vékony! Csak az amelyik passzív hűtéses
De ha nagyon vennem kéne, akkor munkára HP Zbook, Dell Workstation. Ha a játék a cél akkor valamilyen Dell 7xxx, vagy Asus G750-51-52-53
Jó vastag, nehéz, combos többkörös hűtés, jó tápkör. Nem cipelgetném én azt sehova
Ha cipelgetés a cél akkor sajnos le kell nyelni a meleg és hangos tojássütő gépeket
Fizikát nem lehet legyőzni sajnos.
-
XuChi
addikt
Jobb hütés egy ekkora géphàzban = 6000-8000rpm egy 5cm-s hütöventivel 40-50dbi zajjal. Jah a höfok 80-90 fok. Ezt aki megveszi 1200-2200 dodóért, az is elmeroggyant
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem létezik HDMI -> D-SUB passzív átalakító, csak aktív. Olyan legalábbis biztos nem, ami a 40 méteres kábelen is átlövi a jelet a 10 méteres belmagasságú konferenciaterem tetején levő projektorig - mert ez a távolság általában már a sima HDMI-nak is probléma, tehát célszerű inkább más technológiát használni. Az unalmas_eloadassorozat_6.resz.ppt kivetítése során úgyis tök mindegy, hogy analóg vagy digitális forrást használnak, tehát nem származik semmi hátrány abból a jó öreg D-SUB csatlakozóból, csak esetlegesen előny.
-
-
.mf
veterán
Nem feltétlenül. Úgy emlékszem, az előző generáció is támogatta a DDR4 mellett az LP-DDR3-at is.
---
Elérkeztünk oda, hogy a normális hűtés már nagybetűs fícsör egy notiban.....
S végre portok is vannak rajta (külön pirospont a Dsub-ért, amit már lassan mindenhonnan lehagynak, de rengeteg cégnél, oktatási intézménynél még ilyen projektorok vannak), igaz az egyik USB3-at lecserélhették volna Type C-re. -
törölt tag
D-Subbal kit akarnak kielégíteni?
-
Ez nem csak elírás?
"8 GB-os LPDDR3-as rendszermemória" -
Tidus
addikt
Én már nem is hittem volna, hogy találkozok még a VAIO névvel.
-
ROBOTER
addikt
USB-C? TB?
-
törölt tag
A több azt jelenti, hogy három helyett akár öt másodpercig bírja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Apple MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest