- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz Babetta-X #1712 üzenetére
Igen, én is használtan vettem a VA4-et, újonnan a 100k-t sokalltam érte. Továbbra is azt mondom, hogy az MW2 nagyon jó és szép óra, tudása is megfelelő, árba is tök jó, viszont a Health appban lenne több fejlesztési pont is, de nem akaródzik nekik ezeket fejleszteni.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Ígértem, hogy írok majd egy Honor MW2 - Garmin Vivoactive 4 összehasonlítást. Csak nagyon tömören, én szemszögemből a különbségek:
Maga az óra (VA4) nem annyira szép és minőségi hatású mint az MW2, továbbá a kijelző is gagyibbnak hathat a szép, nagy felbontású AMOLED után. A kijelző is kisebb (1.3" vs 1.39" az MW2 javára)
Viszont jelentősen könnyebb a VA4 (kb 20g-mal), amit lehet érezni, főleg sport közben észrevehető, illetve kényelmesebb is viselni, ezt már viselem alváshoz is.
A transzreflektív kijelző sportolás közben nagyon jó, akksi 1-2 nappal kevesebbet bír, mint az MW2, de kb 5 nap itt is megvan, nekem annyi már elég.
Véleményem szerint a Garmin óráknál nem feltétlen a hardverért ad ki az ember ennyi pénzt, hanem a szolgáltatásokért, abban nagyon erős a Garmin. Van netes felület, nem csak app, ahol útvonalakat tervezhetsz, vagy választhatsz meglévők közül, te mgadnak összerakhatsz bármilyen edzésprogramot, amit ráküldhetsz az órára és az levezényli neked. Exportálhatsz, importálhatsz gpx-et.
Jóga meg Pilates edzéseknél pl kis figurával mutatja az óra hogy kell csinálni a gyakorlatot.Vannak telepíthető alkalmázsok, WF-ek, számlapok, adaptív edzésprogram, virtuális edzővel futáshoz, biciklihez, balesetészlelés, live track, stb. Az óra tud Garmin Pay-t, szóval itt tényleg van minden ami hobbi/profi sportolónak kellhet.
Épp ezért csak okosóra funkciókra nem anyira ajánlom, bár itt pl vannak előre megírt sablon válaszok üzenetekre, amit óráról lehet visszaküldeni, de ha valakinek csak lépésszámlálás és kisebb aktivitáskövetésre kell, vannak olcsóbban szebb órák, viszont aki kicsit is komolyabban gondolja a sportot, az előbb utóbb itt köt ki, vagy a társainál (Polar, Suunto)
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #1705 üzenetére
El is adtad? Mennyiért ment el? Nekem egyelőre nincs szívem megválni tőle
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz scyllarus #1683 üzenetére
Persze, mindenkinek a saját szempontjai alapján érdemes választani és egyébként a Honor is bőven jó hobbisportra. Jó a GPS, pontos a pulzusmérés, vannak edzésadatok is, több nem kell. Nekem sem ért volna 100k-t a Garmin, de ennyiért már megnézem, ki tudom használni a plusztudást, plusz asszonynak is Garminja van.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz soundman1 #1681 üzenetére
Igen, régóta szemeztem a Vivoactive 4-gyel, de sajna 100e körül van még mindig újonnan. Viszont most sikerült egy szép, garis példányt kifognom 60-ért, erre lecsaptam.
Majd írok róla, ha belaktam kicsit. Nálam fő szempont a futás és bringa, Garmin Coach lesz az első amit kipróbálok.
Továbbra is azt mondom, hogy a MW2 ennyi pénzért nagyon jó választás és továbbra is az egyik legszebb óra.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz scyllarus #1679 üzenetére
Ez nem a Venu Sq, azt visszaküldtem, az tényleg kicsi es gagyi kinézetű volt. Ez a Vivoactive 45mm-es, fémtokos, hasonlít a Honorra csak nem amoled kijelzős, hanem transzreflektív, ami nekem jól fog jönni.
Nekem 90%-ban sportra kell az óra és abban sokkal de sokkal profibb a Garmin szolgáltatások terén.
Egyébként sok bajom a Honorral sem volt, nagyon jó kis órának tartom, nem is szívesen válok meg tőle.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Hát nem lett jobb, kis dizájnváltoztatás, a pulzuszónákban eltöltött idő kördiagramját jól elcseszték, alig látható, hasonló színek vannak egymás mellett.
Jöhetnének hasznosabb újítások is, hogy pl sötét módnál a térkép ne legyen sötét, mert lóf@szt se látni rajta, meg még sorolhatnám. Csak le kéne copyzni a Garmin dolgait és sokkal jobb lehetne, de ez nehezen megy nekik.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Tudja valaki hogy a 4 optikai szenzorból a bal felsőt és jobb alsót mire használja az óra? Mert pulzusmérést a jobb felső, bal alsó szenzorral csinálja, SpO2 mérést szintén.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz szukjozsef #1503 üzenetére
Ezek vannak nálam is, de ezenkívül már csak 2 van tehát összesen 4.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Ma teszteltem az órát futás közben egy mellkaspántos óra ellenében és azt kell hogy mondjam, hogy tökéletesen helytállt, szóval aki ilyen vételén gondolkodik és futásra (is) szeretné használni nyugodtan vegye. Végig max 1-2bpm volt az eltérés a 2 óra között, mikor melyik mutatott többet vagy kevesebbet. Egyedül a gyorsítós tempóváltásokat reagálta le a Honor lassabban, ez az optikai technológia hátránya, de itt is csak pár mp-es késedelemről beszélünk.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz soundman1 #1480 üzenetére
Nekem is lenne pár kívánalmam a Health app fejlesztésére:
- Lehessen átnevezni az edzéseket
- Sötét módnál ne legyen tök sötét a térkép is
- Lehessen adni felszerelést az edzésekhez (pl futáshoz, hogy melyik futócipőt használtad)
- és persze a gpx export lehetőségRun&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #1269 üzenetére
Ez mennyivel átláthatóbb, mint a gyári acél WF? Szerintem semmivel
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #1255 üzenetére
Amúgy erre van megoldás, az egyik szerkeszthető kis kört dual time-ra kell tenni és CET-re állítani es már látod is az időt.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #1255 üzenetére
Igen az valóban néha zavaró, de ezzel együtt sem találtam még jobbat nála.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Mindig a WF téma megy, de én a gyári "acél" WF-nél még mindig nem láttam szebbet/informatívabbat.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #971 üzenetére
Akkor ha már moddolt Health app, igazán beletehetnék a gpx exportot is
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #1044 üzenetére
Nálam nem ment minden adat át, nem sok értelmét láttam ezzel szórakozni, amúgy sem nagy mozgat a Strava.
Run&Ride
-
-
HKorn
veterán
válasz Ferenczi Áko #986 üzenetére
Nálam is attól függ hol vagyok, ha olyan helyen futok ahol gyakran szoktam, ott kb 10mp, ha idegen helyen, akkor kicsit tovább keres, de max 30mp.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz laczkoviktor #961 üzenetére
GPS enyhén túlméri a távot, nem vészes 2% kb. Lépsszámláló szintén túlmér.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Jött új fw 1.0.10.8 semmi extra, csak a szokásos, "ismert hibák javítása"
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Ma csináltam egy összehasonlító futást egy Garmin Forerunner 45-tel. Egyik kezemen a Honor, másikon a Garmin.
Táv: Honor 8km, Garmin 7.94km
Átlagpulzus: Honor 169, Garmin 172Pulzuson meglepődtem, azt hittem a Honor túlmér kicsit, de ezek szerint nem.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #802 üzenetére
Dehogyis, Amazfit, vagy akár egy Mi Band is képes arra, hogy némítsad a bejövő hívást az órával.
"Az órával nem lehet a telefont vezérelni, csak forditva" akkor a híváselutasítás mi, hanem vezérlés?Run&Ride
-
HKorn
veterán
Azt mondja meg nekem már valaki, hogy a bejövő hívást hogy lehet az órával némítani?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Megcsináltam, így már átmegy a Stravába, de ez plusz 1 alkalmazás és rádásul a mai 7.1km futás mire átmegy a Stravába már 8.9km lesz tök fals pace adatokkal, szóvak semmit nem ér az egész. Plusz beszinkronizál olyan aktivitást hogy reggel sétáltam 0.5km-t 50 perc alatt, ami egyáltalán nem történt meg.
Run&Ride
-
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #665 üzenetére
Igen, eddig nem is volt különösebb gondom vele, áprilisban vettem, kb szeptembertől kezdte ezt a GPS frissítés mizériát és azóta szívat. Előtte kb4 hónapig nem is láttam ezt a képernyőt, pedig heti 4x futottam vele akkor is.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Black_Raven #661 üzenetére
Nem ezzel van a gond. Ha épp megy akkor nekem is hamar talál jelet, meg stabil. Azon borultam ki, hogy 2 hétalatt kétszer eljátszotta azt (nyilván edzés előtt), hogy frissíteni kell kell a GPS-t, app megnyit semmi nem történik, es utána kb 2 napig egyáltalán nem talál jelet, bármennyit várok vele. Ezt minden heten nem tudom elviselni, edzeni szeretnék nem jelre várni állandóan meg frissíteni.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Cincinlovag #658 üzenetére
Nem is csak ez miatt, hanem már változtak az igényeim az órát illetően. Rájöttem, hogy nem kell semmi csicsa, szinte csak sportra használom, azon belül is futásra, szóval alapvető értesítéskezelés, egyszerű transzreflektív kijelző, de fejlett sportfunkciók kellenek. Ezeket egy Garmin Forerunner bőven tudja. Igaz drágább, de hajlandó vagyok többet fizetni érte.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Cincinlovag #654 üzenetére
Akkor valszeg enyém gariban javításos lesz. Utána adom el, Garmin jön majd helyette, meguntam a balfaszkodást.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Ez normális, hogy tegnap óta nem bírok lelket verni a GPS-be, vagy az én órám megérett a garanciáztatásra? Hiába minden frissítés, újraindítás, hókuszpókusz, nem talál jelet.
Nálatok minden oké, ha megnyitjátok a Health appot, befrissül a GPS és megy is rendben?
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás