Honor MagicWatch 2 - névcsere varázsütésre

A Honor két órája a Huawei Watch GT 2 jó tulajdonságait ismétli zenelejátszással, hanghívással és remek üzemidővel, korlátozott okosfunkciók mellett.

Külső, tartozékok

Az átcímkézés Kínában népszerű dolog: akad telefon, amelyik egy piacon Xiaomi, egy másikon Redmi csomagolásban jelent meg, a Huawei és a Honor pedig nem egy terméket forgalmazott két néven ugyanott, általában az utóbbi előnyével ároldalon. Nincs ezzel gond alapvetően, hiszen a két márka más közönséget céloz meg – a Huawei Watch GT 2 például felfedezhető szolgáltatói kínálatban, a gyakorlatilag megegyező Honor MagicWatch 2 viszont kizárólag az online platformokra fókuszál, 46 / 42 milliméteres variációban, 68 ezer forintos árával olcsóbban nyitva.

A Honor MagicWatch 2, 42 és 46 mm-es változatban
A Honor MagivWatch 2, 42 és 46 mm-es változatban [+]

Tesztünk mégse önismétlés, hiszen a Honortól a 42 milliméteres darab is ellátogatott, és míg a nagyobbik határozottan férfikézre illő óra 45,9 milliméter átmérőjével és 41 grammjával, a kisebbik unisex a maga 41,8 milliméteres és 29 grammos paramétereivel, légiesebben pihenve férfi-női karon. Lévén mindkét modell feketében látogatott el hozzánk (a nagyobból van ezüst és bőr, a kisebbikből rozéarany változat), a 46 milliméterest pedig Huawei márkanév alatt nemrég teszteltem, a cikk gerincét a 42 milliméteres jószág adja, amely nemcsak kényelmesen foglalt helyet csuklómon a nagy órák után, észrevétlen is maradt. Más kérdés, hogy a 20 milliméteres szabványon cserélhető szilikonpánt épp csak ráfért Szentkuti11 karjára, és a végét alig tudta beakasztani – neki a 46 milliméteres való, 22 milliméteres szíjjal.

Egy analóg, egy Huawei és két Honor óra egymás társaságában
Egy analóg, egy Huawei és két Honor óra egymás társaságában [+]

Azt viszont megerősíthetem, amit kollégáim a kisebbik Galaxy Watch Active 2 esetében mondtak: a 42 milliméteres forma szinte tökéletes ebben a műfajban. Éppúgy leolvasható a 390 pixel és 1,2” átmérőjű AMOLED panelről minden tartalom, mint 454 pixeles és 1,39”-es fivéréről, az első Watch GT-t és az Amazfit Stratost pedig kellemetlen volt egy hét után visszacsatolni bumfordi mérete miatt. Csak azért kár, hogy a Samsung órák zseniális virtuális lünettája lemaradt, az érintéses használat mindenesetre hibátlan, a Kirin A1 hardverrel a reakcióidő pedig generációsan gyorsult.


[+]

A bekapcsoló/főoldal és az alatta lévő funkció/oké gomb mindkét variáns esetében ideális nyomásponttal rendelkezik, plusz tekerni is lehet őket, csak semmi nem történik. Az elemektől edzett üveg óvja meg az odakint kitűnően látható panelt, amely bent automatikus vagy kézi fényerő állítással kellően elsötétedik. A 316L rozsdamentes acélváz keretet viszont nem képez körülötte, így csak óvatosan az edzésszerek közelében, az üveg széltől szélig ér. Az új MagicWatch párossal bátran lehet uszodában, magyar tengerben vagy sós vízben úszni, ezt 50 m / 5 ATM minősítés garantálja, az illesztések pedig műanyag hátoldal felől is tökéletesek. A búvárkodást és a magas víznyomású sportokat viszont el kell engedni.


[+]

Az optikai pulzusmérő megléte jó hír, amihez GPS/GLONASS műholdas egység, légnyomás/magasságmérő és alighanem iránytű/giroszkóp/gyorsulásmérő is dukál, épp csak a termékoldal felejtette el őket megemlíteni. WiFi-ről és eSIM-ről viszont azért nincs szó, mert valóban kimaradtak, így a kommunikáció mellett a zenefájlokat is Bluetooth protokollon kell átemelni, ami 5.1-es szabványon is roppant vontatott művelet. Apropó zenék: mindkét modell 4 GB-os tárolóval bővült, aminek nagyjából a fele áll rendelkezésre, az MP3 és AAC fájlokat a Huawei Egészség alkalmazással lehet átdobni, BT fülessel pedig indulhat a telómentes zenehallgatás, ami edzések közben jól jön.


[+]

Az üzemidő akkor is a sorozat erőssége, ha 215 mAh-val a kisebbik modell „csak” 7-8 napot bír folyamatos értesítéskezeléssel és pulzusméréssel, és 5-6-ot, ha GPS edzések is benne vannak. A nagyobbik 455 mAh-s akkumulátora erre bő kéthetes működéssel licitál rá, pár műholdas edzéskövetést beleértve. A halovány, mindig aktív kijelző funkciót aktiválva ez viszont jelentősen megcsappan, plusz örültem volna, ha a megszokott, könnyen felcuppanó mágneses bölcső helyett végre Qi szabványra vált a széria. Az apró, mellékelt USB-C - USB-A kábelt befogadni képes bigyót ugyanis könnyű elkeverni, filléres Qi lapokból pedig Dunát lehet rekeszteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés