- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
#96302336 #59 üzenetére
"Ezért nincs egy alaplapon sem olyan vezérlés, ami képes a VGA-t érzékelni, és hozzá igazítani a venti fordulatot. Elég rendesen megbonyolítaná, ha tudna ilyen opciót, mivel kismillió-féle VGA létezik, más és más belső megoldásokkal."
De én azt nem mondtam, hogy ilyen legyen/lehetne, csak itt vki mondta, hogy alaplapról hajtja a VGA hűtőt, stb.
-
ddekany
veterán
válasz
#96302336 #59 üzenetére
"Most őszintén... Mit vársz egy budget kategóriás alaplaptól? Hogy ugyanazokat a funkciókat tudja, mint egy premium, vagy hi-end modell?"
Nem várok semmit, mivel tudom mi a helyzet...
Csak szeretném, ha a különbség a budget és a high-end közt maradna a teljesítmény/tuningolhatóság/csatlakozók-száma területén, nem pedig "ergonómiában" (érts: hangerő) büntetnék az alsóbb kategóriákat.
"ha valaki olcsó CPU-t vesz bele, akkor az tuti, hogy nem vesz hozzá 10k feletti CPU hűtést, hanem a gyári bordát fogja venni"
Attól függ kire bizza az illető a gépösszerakást... ha rám, akkor gyári hűtő az szinte megfontolás nélkül kuka, és pl. ott van helyette egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro- vagy hasonló, ami 5e Ft körül van, és nem-bika CPU-val nagyon halk fix(!) fordulaton is minden körülmények közt jó, és remélhetőleg nem kezd el néhány év múlva berregni sem. Csak kell hozzá a potméter is, hogy beállítsd... pl. Fanmate (kb 1e Ft azt hiszem). Szerintem +6e-t simán megérnek ezek irodai gépeknél is.
-
ddekany
veterán
"A dolog szépsége, hogy teljes terhelés mellett is a gép hangja NULLA."
Haha... ezek relatív dolgok (mondhatnám: nem hiszek neked
). Ez a halknak mondható gépeknél már eléggé attól függ, hogy hol laksz (háttérzaj), meg akusztikailag hova kerül a gép a lakásban. (Meg hogy mennyire van mákod a gépházzal... pl. Antec Sonata-k pl. csomó HDD-től rezegnek mint állat... ki tud ilyenekkel előre számolni? Nem ér...). Volt pl. egy gép, amit itthon szereltem össze, és csendes akart lenni, de hát nem volt az. Elvittem a klienshez, és mondtam hogy hááát szép meg jó, de nem lett túl halk. Bekapcsoltam, és erre volt a pislogás, hogy de hát ez néma, miről beszélek én. Pedig nem is volt zajos környék! Mondjuk komoly szerepe volt annak a batár fiókos asztalnak is, ami alá bekerült.
-
ddekany
veterán
válasz
#96302336 #45 üzenetére
"Asus sem olcsóbb"
Meglehet, csak itt arról van szó, hogy én sokkal inkább 16 körül szoktam alaplapot venni mint 35 körül (már mostanában)... Mert hát nem csak a gamer/egyéb-burtál konfigoknak kellene kussban lenniük, sőt. Na persze azokra a VGA hűtő probléma nem vonatkozik.
-
ddekany
veterán
válasz
#96302336 #37 üzenetére
"A titok nyitja a normális alaplap. Pl. Abit IP35Pro."
Na igen, Abit-nál szokott még talán leg normálisabb lenni a BIOS-os ventilátor szabályozás... az anyázás az alaplapok ama 97%-ának szolt, ahol erre nem képesek, hogy rohadjanak ketté élve. Másfelől viszont egy IP35 Pro 35e Ft, szóval akkor már inkább vesz az ember fanmate-et. Csak már milyen idegesítő, hogy ott az alaplapokon a szabályozó, de azért vegyen az ember külön még, mert beállítani azt már nem lehet...
-
ddekany
veterán
"Asus M2N-E. Ez egész jól szabályozza a ventilátorokat, amiből négy van. Lehet nekik Silent, Optimal és Performance beállításokat adni."
Na pont ettől szoktam rosszul lenni... naná hogy nem fogjék eltrafálni, hogy a nem-gyári hűtőt hogy kell hajtani. És nehogy ám betegyenek akár csak egy nyamvadt 2 pontos szabályzó görbét BIOS Setup-ba, aminek te adod meg a két pontjának a 2-2 adatát... áááh, de bonyolult is lenne, megint hívhatnák a NASA-t. És, akkor azzal ne adj isten még akár egy fix feszültséget is beállíthatna a felhasználó, és akkor nem kell fanmate-t venni, és akkor mi lesz??? Húha! Vigyázzunk tisztelt alaplapgyártók! A fos az fontos!
Igen, van SpeedFan is földön, szerencsére. Sajnos az alaplapgyártók annyit nem tesznek meg, hogy legalább azt támogassák (közel sem minden lappal működik, főleg nem teljeskörűen); inkább írnak saját csiricsáré szabályozót, ami legalább jó bugos is meg helyből béna. A másik meg, hogy azért a BIOS Setup-os beállítás sokkal de sokkal megbízhatóbb lenne. Különösen gondoljunk itt olyan gépekre, ami nem a tieid, csak te rakod össze. Ja, és az menne Linux alatt is, stb.
De ezek ilyen "SmartFan" vagy "Q-Fan" beállítások amiket mondasz, azaz azok valamilyen hőmérséklet függvényében választják a fordulatszámot. És nehogy már ki lehessen választanai a GPU hőmérsékletet, mert nem tudom mit csinálok. Na most akkor hogy van ez nálad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bestbuy játékok
- Elite: Dangerous
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogyan tuningold a PC-det, hogy a maximális teljesítményt hozd ki a játékodból
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest