Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VargaI

senior tag

válasz eXodus #11 üzenetére

Ez lehet, csak alig 4-5% piaci részesedést tudott elhappolni Inteltől, a nagyon erős elmúlt 3-4 évben, úgy hogy jobbak voltak a procijaik, de legalább egyszinten (más kérdés, hogy nagyon alkalmazás függő is a dolog, de szerintem általánosságban ár/érték arányban nyerő volt az AMD). Most viszont röpke 1 év alatt el is bukhatja a nagyrészét, elég ha azt nézzük, hogy az ATI felvásárlása után vmi tiz-húsz százalékot estek a részvények értékei az AMD-nél. És ennek hosszútávon nem jó következményei lesznek az tuti, azért kellene villantani mi hamarabb, hogy visszaálljon úgy nagyjából a dolog.

• VargaI

senior tag

Én azt nem tudom, mit csináltak AMD-ék az elmúlt 2-3 évben? Brisbane mag is csak 65 nm-en ugyanaz, sőt még 1-2%-kal lassabb is :F. Még jó fél év legalább mire letesznek vmit válaszul a mostani Core 2-re, Intel meg tavasszal vért frissít megint, szal akkor már 2 generációnyi lemaradást kell behozni, remélem jól sikerül, mert nagy bajban lesz AMD meg nagyon elbillenhet a mérleg nyelve a piacon :(. (Kicsit arra emlékeztet mikor ATI ráült a 9500/9700-as core-ra, nvidia meg beújított a 6xx-es szériával, amit követett a 7xxx-es. ATI meg picit elmaradt, bár talán mostanában némi remény mutatkozik, hogy lassan azért összekapják magukat, pl mostani x1950pro az már egy eltalált termék lett, de a csúcskategóriában még mindig csak az R600 majd tavasszal jön megy...)
    Szal hajrá AMD, és legyen kiegyensúlyozott piac, mert akkor árháború van inkább, bár most is az van vmennyire, AMD-nek ugye olcsóbban kell adnia a gyengébb procikat eleve.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák