Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomesto
aktív tag
Már annyi proci foglalat van h elég közülük válogatni,no meg kiigazodni

-
törölt tag
No igen, csakhogy Xeon fronton nem két CPU a maximum tudtommal. Nyolc proci esetén már érdekesebb lehet a helyzet.
''...Conroe/Merom/Woodcrest-ben az egy órajel alatt végrehajtott utasítások számát jelentősen tovább növelik majd...''
Azaz visszaáll a P4 előtti szintre (esetleg magasabbra mint a PIII esetén volt). Aminek a memóriaéhsége pl az irdatlanul hosszú pipeline-nak is köszönhető. -
erdoke
titán
Maga a Dothan is meglepően kevéssé ''memóriaéhes'' arcitektúrájú CPU, ha jól tudom, a Conroe/Merom/Woodcrest-ben az egy órajel alatt végrehajtott utasítások számát jelentősen tovább növelik majd, tehát jó eséllyel nem vág drasztikusat a magas memória késleltetés (illetve dual socket rendszerekben a külön foglalatban lévő processzorok közötti kommunikáció) az összteljesítményen.
-
Loha
veterán
AMD fronton már 760MPX-ek (Dual K7) is ilyenek voltak, ha jól tudom 2*266-os FSB-vel, míg Intel fronton, eddig megosztott FSB-t használtak a workstationként is alkalmazható 2 procis rendszerek. Ez különösen PIII volt sztem gáz, hogy a 2 procinak az 133-as FSB-n kellett osztoznia, mondjuk nem tudom menyivel lett volna jobb, ha dual FSB-s, mert akkor sem ment volna sokra a 2 proci 133-as SDRAMokkak.
Sztem minél nagyobb a memória sávszélesség annél több értelme van ennek a dual FSB-s rendszernek, meg különben is ha van dual proci, dual ddr, akkor nehogymár pont dual FSB ne legyen
-
törölt tag
Kérdés, hogy a Dual FSB (bár ha tényleg minden foglalat külön FSB-t kap, akkor ez nem igazán pontos elnevezés) lehet-e egyáltalán olyan hatékony, mint az Opteronok HT-rendszere. Xeon esetén a processzorközi kommunikáció és a memóriaadatok továbbra is az FSB-n fognak közlekedni.
-
robyeger
addikt
Az lett volna a csoda, ha a régi Socket 603/604 foglalatnál maradnak Intelék
Szívem szerint majd egy ilyet szeretnék, esetleg az új LGA-s Opteront
, de sajna valószínűleg még Conroe XE procira se fogja futni. 
[Szerkesztve] -
anaqer
veterán
minden processzorfoglalatot dedikált busz fog összekötni az őt kiszolgáló chipsettel, ami a rendelkezésre álló sávszélesség jelentős növekedéséhez vezet.
Utólag úgyis a korán kelésre fogom ha most hülyeséget kérdezek, de - ez most mennyiben is új...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szívem szerint majd egy ilyet szeretnék, esetleg az új LGA-s Opteront
, de sajna valószínűleg még Conroe XE procira se fogja futni.