- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
Az ütemterved alapjában véve jó...én csak a váltási időpontokat sűríteném...lehet, jövőre nem kapsz 775-ös procit...
P.S.:
Az lehet hogy az az IC7 ott ''liheg'' a nyomomban...de ha azt veszem, hogy a legtöbb ''szaki'' szerint a DDR2-533 is csak súrolja a DDR-400 teljesítményét, akkor mindjárt más a leányzó fekvése...
Egyébként a 600-as beállítást használom alapon, úgy éppen 6k a sebesség...mindennapi melóra éppen jó... -
Rover623
félisten
Ugyan nem itt lenne a helye (hanem gondolom valamelyik RAM-os totyikban), de ha már itt kezdtük el...
Örülök hogy bevallottad, úgy mondasz véleményt pl. a DDR2-ről is, hogy neked magadnak még tapasztalatod sincsen vele...valszeg nagyon sokan vannak így.
Ez nem baj, ezért vannak az újságok, tesztlaborok, hozzáértők...állítólag.
Egy baj van csak: az olvasó/felhasználó/érdeklődő feltételezi, hogy akik a teszteket csinálják, náluk sokkal jobban értenek a dologhoz...pedig ez nincs mindig így!!!!
Te is említetted az Everest-et...meg hogy megvered az 533-as DDR2 rendszert...meg hogy a nemzetközi tesztek szerint is szar...
Szerintem meg nem szar...szerintem meg a tesztek nagy része nudli, abszolút nem hozzák ki a cuccokból a maximumot...az új technológiákból meg feltűnően nem...valszeg azért, mert az ''öreg róka'' tesztelő is jobban ismeri már a csinját-bínját a réginek...az újjal meg most ismerkedik...
A kedvedért alapon is csináltam egy Everest-et...proci és RAM névleges frekiken:
Ezt is megvered...?
Látod a bekarikázott konfigot..? Erősebb procival...?
Tudod mikor kaptam ilyen eredményt...? Ha nem ment a Dual Channel...
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy szinte az összes DDR2-es lap megengedi a 800MHz-es FSB mellé a 600MHz-es RAM sebességet...és ezt az 533-as RAM-ok 99%-a elviseli...
P.S.:
Szal csak óvatosan a mások által végzett tesztek eredményeivel...
A VGA teszteken is csak röhögni tudok...
A legtöbb nemzetközi tesztben 3.2-3.4GHz-es procikkal, 925+DDR2 rendszerekben gyengébb eredményeket produkálnak alapban mint én az előző 915+DDR rendszeremben 3GHz-es procival...szánalmas...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Ha megnézed a belinkelt táblázatokat, a nyers adatok között van olyan (prmcsk), akinek ''tucat'' 533-as DDR2-es memója van...800MHz felett...
P.S.:
Nem tisztem hogy meggyőzzelek...senkit sem...csak úgy veszem észre, erős és mesterségesen gerjesztett ellenérzések dominálnak (nem csak) itt a PH!-n az új fejlesztésekkel szemben...
Én még itt a PH!-n egy cikket nem láttam, ami újdonsággal foglalkozott volna...és aztán ne köpdösték volna le a hozzászólók...félelmetes... -
Rover623
félisten
A foglalatcsere ilyen dolog...ki vagyunk szolgáltatva a ''nagyoknak''...
A technológiai váltások ellen harcolni viszont szerintem felesleges...
A ''halva született'' DDR2 teljesítményére vonatkozólag pedig tekintsd meg az Intel Top10 táblázatokat itt: Bővebben: link...aztán gondolj bele, hogy jelenleg még milyen kevés a DDR2 rendszerek aránya (akár itt a PH!-n) a normál DDR-ekhez képest...akinek szerencséje van, és nem akad össze olyanokkal akik lebeszélhetnék a DDR2-ről...megveszi és örül... -
Rover623
félisten
Ez az LGA útálat valami tudományos alapokon nyugszik...?
Az E0 stepping Prescott-ok jóval kevesebb hőt termelnek mint azt hiszik/gondolják...általában azok, akik még sosem raktak össze ilyen rendszert...
A 3 és 3.2-es procik szinte mind mennek 4GHz-en...saját tapasztalat...
P5GD1 vagy P5GDC nem sokkal drágább mint tervezted, de lenne egy modern lapod...a P5GDC-vel még a DDR2-re váltásnál sem kellene lapot cserélned...
A kétmagos procik támogatása hétköznapi user esetén érdektelen...az SLI viszont valóban nem lenne rossz...az árak viszont valóban komolyak: Intel-es SLI képes lapok 46-48 nettó körül indulnak... -
Rover623
félisten
Ha P4GD1-et veszel, ugrik a lapod és a VGA...marad a proci és a RAM...
Másik lehetőség: 775-ös AGP-s lap, akkor a lapod és a procid ugrik...marad a VGA és a RAM...
Aszerint válassz, hogy mit tudsz könyebben eladni...
Azt is vedd figyelembe hogy az utóbbiak többen vannak és olcsóbbak is.
Ha maradsz az Asus-nál, a P5P800 olyan 20-21 bruttó, de pl. a Gigabyte 8IP775-G csak 18 körül van...
P.S.:
Egyébként a P4GD1 szerintem 22-23 körül is beszerezhető...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Robogó, kismotor
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest