- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Nemtom miért találtátok ezt a dolgot értelmetlennek. Megmentheti és kitolhatja a cuccok életét, ha tényleg használ.
Nézzétek:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=22405[/L] -
Nimrod
addikt
Egy baj van csak a monitor-coolerrel. Én pl. az első moncsimon úgy vettem észre, hogy meg fog halni, hogy kikapcs után hátul a trafónál forró volt mint a fene. Meg is halt később.
-
gaborthefirst
csendes tag
Beteg és fáradt vagyok tőled! Te lósz*rt se értesz dolgokhoz és mégis mindenhova beleütöd a csőröd ráadásul nem veszed észre magad. Nem tudok elolvasni úgy egy topicot hogy ne lenne ott vmi f@szság tőled. Unalmasan kiszámítható vagy twollah! Nincs barátnőd vagy vmi ami segíthetne Neked?! GET A FUCKING LIFE! Uff ez a véleményem...
pl: néhány éve tönkrement a tv-m (mielőtt azt mondanád hát kérem olcsó húsnak híg a leve he-he a tv sony trinitron) sajnos garanciális nézeteltérések voltak ezért igazságügyi szakértő megvizsgálta és azt állapította meg hogy a hibás panel nem bírta tartósan a melegedést ill a hőingadozást azért fingott ki. Hoppá...ezek szerint mégse ártana vmi hőszabályozó megoldás. kb 12 dolcsi de nyugodtabb lennék. -
gaborthefirst
csendes tag
válasz
gaborthefirst #75 üzenetére
Egy állandó kímélő hőmérsékletre beállított beépített gyári hűtésre gondoltam, persze csak ha nem árt. Különben a topicban olyan szépen elbeszéltetek egymás mellett hogy nagyon nem derült ki érdemi dolog...
Egyébként max 2 évente cserélek szal mindegy. -
válasz
gaborthefirst #71 üzenetére
Hülyeséget mondasz.
'' A monitorom mint általában melegszik, de épp a cikkből derült ki (is) hogy jobb lenne ha azt nem tenné.''
Nem, rosszabb lenne neki. Az üzemi hőmérséklet kell a monitor normális működéséhez, ha hűtőd, az direkt rossz neki.
Gondold végig kicsit. -
-
twollah
nagyúr
válasz
gaborthefirst #71 üzenetére
Nézd ez a monitorhűtő egy hatalmas parasztvakítás amit az egyszerűbb számítógép (f)elhasználók azonnal be is vesznek.
Ennyi erővel lehetne hűteni a nagy átmérőjű képcsöves TVket is.
Főleg azokat amelyek egy boltban mennek napi 10-12 órán keresztül. -
gaborthefirst
csendes tag
...izé...tényleg...kifejtenéd ezt? Aszhittem csak azér meleg mer a mikró közel van. hi-hi
Na szép! Én aszt akartam mondani, hogy nekem nagyon teccik az ötlet, de a kivelezés nem! Eddig? Annyi erővel egy szobaventit is a monitor mögé tehetnék szvsz, oszt még jobban is néz ki nomeg több a funkciója, meg én is szebbet csinálok annál...stb. A monitorom mint általában melegszik, de épp a cikkből derült ki (is) hogy jobb lenne ha azt nem tenné. Gyári hűtést neki mondom álmodik a nyomor. he-he -
válasz
gaborthefirst #69 üzenetére
Olvasd csak el a topicot. A monitor nem véletlenül meleg. Így működik.
-
gaborthefirst
csendes tag
Az ötlet jó...a kivitelezés pocsék! Én monitorom olyan, mint a képen és kurv@ra melegszik. Kitalálhatnának már gyárilag beépített hűtést. Álmodik a nyomor szvsz.
-
Cathfaern
nagyúr
Mos jöttem rá, hogy nagy hibát követten el: A monitorom egy jó vastag könyvön van (utálok lefele nézni, régen a fekvőház volt alatta). És képzeljétek: teljesen elfelejtettem, hogy ezt a könyvet hűtsem! :)) És ez még mind semmi! Az asztalomon van egy óra is. Igen, kitaláltátok azon sincs még hűtés :))
-
Charles!
csendes tag
Igaz! Kéne hűteni a kábelmodemet! (Terayon)
Nálam nagyon melegszik!!!! :DD -
Trulli
csendes tag
Na meg persze arra sem gondol senki, hogy ez is csak a tápról veszi az energiát!
Lassan ez a sok hűtés megfekteti a 300-as tápokat is.
--aztán vehet az ember egy 400-ast amit meg megint csak hűteni kell....
legalább egy adaptert adhattak volna hozzá (mondjuk akkor meg ahhoz is kellett volna valami hűtés :) -
Celtic
tag
1. Tényleg kifele szívja a levegőt.
2. Ezt a terméket kb. 4 éve kezdte forgalmazni a Kelly-Tech, és kb. 1 éve már nem forgalmazza.
3. A mai napig is rajta van egy az EIZO FS T765-ömön, és valsz. a por''leszívás'' a legjelentősebb előnye (legalábbis ennél a modellnél).
4. Tulajdonképpen ELSŐSORBAN: ez a topic ragyogó példája annak, hogy vezető pozíciót foglal el Magyarország a találékonyság és ötletesség terén. Ezt komolyan mondom. Hajrá lányok, srácok!!!!! -
badbrother
aktív tag
Én úgy gondolom hogy a venti szívja a levegőt a monitor belsejéből kifele, így szívja a port is, ami pedig nem baj. Gondolom egy néhány éves monitor belsejében lehet némi por, ami azért igencsak csökkentheti a gyártáskor még tökéletesen megtervezett penge hűtés hatásfokát.
Ezért lehet jó egy ilyen szerkezet.
:DDD meg anyósgyilkosságra a fulladásos halál miatt :DDD
nem igaz Den?? -
esteban
senior tag
Na most rohogni fogtok, de en hasznaltam hutot, mert a 17/es tandberg .. vagy mi a nyavaja ... irtora fel tudott melegedni . A cegnel volt vagy 15 abbol csak azok mentek mar amelyek klimas szobaban voltak ...
Szoval fogtam a 8cm/es ventit, plusz tapegyseg, oszt hagy mennyen ...
-----------------------//---------------------
ps.>>> mind ez Angolaban 55 fokban :)) -
twollah
nagyúr
Tudjátok kicsit dióztam ezen a dolgon, és rájöttem, hogy a TVt is hűteni kéne hiszen az is melegszik.
Anyámnál a 52 Cmes TV szinte álladóan megy.
A hűtőgyártók sírva fakadnának ha látnák.
A TVket miért nem akarják ventilátorral hűteni? -
Petiqe
tag
Na ez durva mostmeg összevissza jelennek meg az üzenetek :DD
-
Petiqe
tag
Monitor Cooler cikknél alul nyomtam egy HOZZÁSZÓLOK a CIkkhez gombot és utána ide tette az üzenetet :(
-
Petiqe
tag
huha lehet hogy mellément a hozzászólás
-
Petiqe
tag
Egy átlagos júzernek nemis kell ez de ahol 24 órában megy a gép és a monitor egy oldalt nyitott szekrényben van ott bizony kurvára felmelegszik a monitor nekem is ígyvan és nyáron szoktam hűteni mert van hogy már annyira meleg a burkolat hogy nem esik jól megfogni.Az hogy jobblessz a kép minősége szerintem nevetséges de élettartam szempontjából ilyen körülmények között biztos hogy jót tesz csak akkor már inkább egy 12cm-es venti 5v-on az sem hangosabb és legalább kavar valami levegőt.
-
Den
veterán
Nem az a megoldás. a radiátor azért melegszik mert forró víz kering benne. Ha azt akarod hogy ne melegedjen, akkor a bejövő csővel ellentétes végén, az alján van egy szelep, vagy lezáró. Na azt szereld le és várd meg míg az összes víz kifolyik, utána nem fog melegedni.
Figyelem! Távfűtéses lakásban sokáig eltarthat mire az összes víz kifolyik. ;] -
twollah
nagyúr
Hát igen.
Valahogy erről szól a történet.
Okos emberek megterveztek egy monitort ami tökéletesen működik 0 és 40 fok között.
Erre jön egy agyhalott gyártó, és a sok agyatlannak el akarja adni a monitorhűtőt.
Kérdés volt vkinek a szobájában egyszer is 0 vagy 40 fok?
Ja ezeket az adatokat a Hyundai DeluxeScan S570es monitorom felhasználói könyvéből néztem ki. -
Bgs
senior tag
Hat ... az a 11.1 fok kulonbseg nem 3.4% kulonbseg ? Marmint Kelvinben. Esetleg szamolhatunk Fahranheitben vagy Romerben is. Ha pedig a zeruspontot 42 Celsium fokra tesszuk akkor pedig egeszen vad eredmenyek jonnek ki :)
-
Barton
senior tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem legalább 1,5 éve van 2 db és meg vagyok elégedve vele. Halk és hatásosan hűti monitorjaimat.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Miféle hozzáállás ez meg?? Nálam az előlapi HDD- és Power-LEDeket is fejenként egy külön venti hűti!! :DDD
Holnap viszont nekilátok majd az elektromos tűzhely hűtésének tervezéséhez, mert az valamitől baromira szokott melegedni full load-nál, de nem tudom mitől... az a fura hogy a gázrezsó is ugyanezt csinálta meg a sparhett is. De azokra nem volt jó a léghűtés, mert a sparhett csak jobban melegedett tőle (és valamiért nagyobb volt a lángja is!), a gázrezsó meg ''lefagyott''. Ezért is vettem ezt, ezzel már csakazértis megcsinálom!!! ;] -
napos2600
tag
nem birom megallni...
OFF
en futom a gepemet. annyira sikerult lehuteni (monitorral egyutt) hogy tejjesen szetfagyott es elkezdett mar repedezni az alaplap, a procit mar meg sem mertem nezni szal most egy zaporozsecc(?) futeset beszereltem ide magam melle es nyitott ablaknal 40 fok van a szobaban ugyhogy nem tudom mit tegyek.
lehet veszek egy ilyen ventit es az majd talan segit?!?!
ON -
Male
nagyúr
Én is úgy tanultam, hogy az elektronágyut fűtik, hogy működjön. Ezalapján lehet, hogy inkább árt a monitornak mint használ (jobban kell fűtenie -> előbb tönkremegy és többet fogyaszt). Ráadásul a monitorokon elég alaposan meg van tervezve a szellőzés, a levegő attól áramlik benne (kétoldalt be az elektronikához, és felül meg ki), hogy felmelegszik (gyakorlatilag a megfelelő szinten tarja a belső hőmérsékletet, mert ahogy egyre jobban melegszik úgy egyre gyorsabban áramlik a levegő, amitől visszahül és így tovább). Ezt a rendszert megbolygatni egy ventilátorral nem éppen szerencsés dolog.
Valaki írta, hogy esetleg így használtan többet fog érni. Na ez nem valószínü. Aki megnéz egy használt monitort, az látja, hogy a műanyag magsárgult, és ha azt látja, hogy egy foltban kevésbé sárgult meg (ahol a venti eltakarta), azt fogja hinni, hogy valamit rápakoltak (nem ventillátorra fog gondolni, hanem mondjuk egy könyvre, stb.), ami viszont elvileg csökkentHETI a monitor élettertamát (mert elzárja a levegő útját, és így a monitor túlmelegedHET), ezért aztán nem fogja megvenni. -
twollah
nagyúr
válasz
dON't hAcK! #22 üzenetére
A kis burzsuj :).
Nekem meg kifolyik a szemem a 85Hztol. -
Bagoly
senior tag
válasz
dON't hAcK! #22 üzenetére
Azt is kell , te buta. Mindent kell, amiért fizetni lehet. :DDD
-
dON't hAcK!
aktív tag
Nekem nem kell hűteni a monitort, mivel TFT. :))
-
Den
veterán
amióta a hírt olvastam azon gondolkozom hogy mit is hűt egy ilyen venti a monitorban? Az az elhelyezés ahogy a képen van, kb az elektronágyúra és az eltérítő tekercsekre megy a légáram meg ha a az elektronika alatta van akkor arra.
Tudomásom szerint az elektronágyút nem hogy hűteni nem kell, de külön fűtés van benne, az elekron áramlás miatt. De ehez csak érdeklődő amatőr szintjén értek tehát lehet hogy tévedek.
Ahogy tudom az eltérítő tekercsek nem melegszenek jelentősen.
Marad az elektronika, azt nem tudom egy modern monitorban mlyen van szal, az passz.
Valami elektroműszerész leírhatná hogy is van ez, mert lehet hogy tévhitben élek. -
-
Cathfaern
nagyúr
Szerintem a ventillátorgyártók szövetkeztek a fülészekkel: minden számítógép miatt halláskárosult beteg után a gyártók pénz kapnak :))
-
Ahhoj
aktív tag
igen, sajna ezt csak pár év múlva tudjuk meg, hogy tényleg jó-e, bár 10 dolcsi nem sok, talán megéi így is (mondjuk én azért nem venném, mert plussz zajforrás)
azért egy átlagos user nem cseréli le 2-3 évente a monitorját, meg nem mindenki tud újat venni, meg többet fognak adni a monitorért, ha bizti jó állapotban van, mert ugye új monitor beszerzésekor a régivel is kell csinálni vmit... -
twollah
nagyúr
Ha hosszútávú tesztet szeretnél az szerintem eltartana pár évig.
Lehet, hogy növeli lehet, hogy nem.
Egy átlagos user 2-3 évente cseréli a monitorját korszerűbbre, mire kiderülne, hogy használ e a cucc addigra már rég egy zsír új monitor előtt csücsül az illető.
A magánvéleményem továbbra is az, hogy szimpla parasztvakításról van szó. -
Ahhoj
aktív tag
imho az ilyenekről csak akkor kéne véleményt nyílvánítani, ha már volt szerencsdéd kipróbálni...
-
Ahhoj
aktív tag
Kifigurázzátok szegény terméket :(
Inkább kéne egy hosszútávú teszt, hogy tényleg növeli-e az élettartamát a monitornak, meg vhogy meg hetene nézni, hogy tényleg jobb lesz-e a képalkotás minősége, amit azért én nem tartok lehetetlennek.
tudom, nem komolyan gondoltad, de azért remélem tudod, hogy a processzorhűtő csapágya nincs 45fok, meg az egy szimpla mechanikus alkatrész, nem árt neki az a kis hőingadozás, de azért a monitor elég rendesen felmelegedik.
inkább azt kéne hallani élőben, hogy mennyire hangos, mert 10 dolcsit megérne, még akkor is, ha nem tudom, hogy növeli-e az élettartamát. legalább nyugodtabban ülnék ott, hogy én mindent megtettem érte... -
Den
veterán
Az a poén mikor egy ilyet ráteszel egy 2-3 éves monitorra és először beindítod. fulladásos halál...
-
twollah
nagyúr
Lehetne hűteni mondjuk a nyomtatót, külsőmodemet is.
-
Hát igen erre nem gondoltam (mármint, hogy a monitort is hűteni kell). Szegény monitorom (EIZO F78), évek óta hűtés nélkül megy! Jajj!
De támadt egy új ötletem! A processzorhűtő csapágyait egy kis hűtővel kellene hűteni, mert így nem melegszik fel, és nő az élettartama. Persze a processzorhűtő-csapágy hűtő csapágyait is hűteni kell, kis hűtőkkel, hogy hosszabb legyen az életartamuk............ -
twollah
nagyúr
Hat persze!
No a monitor elettartama.
Es a hatso fogakat is jol el lehet erni ezzel a hutovel.
Kovetkezo mod mi lesz?
Egerhuto?
Billentyuzethuto?
Ne adj isten felhasznalo huto?
Orulet.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest