- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
michael jackson
csendes tag
ja den, csak szerintem jól tudják, hogy hdd fronton mostanában nem nagyon lesz áttörés. a jelenlegi technológia (átlag felhasználókat és vállalati munkaállomásokat nézve) elég gyors és elég nagy tárolókapacitást kínál. az az érdekes helyzet állt elő, hogy ebben a szegmensben a hw túlszárnyalta a sw igényeket. akinek ma nem elég 20GB, vesz 40-eset. akinek az se elég, 80-asat. akinek a 80-as se, az meg a felhasználók 2-3%-ába tartozik, akinek az igényeit kisebb gyártókapacitás mellett is ki lehet szolgálni. bár ezt neked nem kell magyarázni. szerintem ez a piac 2 évig viszonylag állni fog. (ennyi idő alatt futnak ki a mostanában vásárolt új vinyók, és jön be a 20GB merevlemez-helyet foglaló win longhorn).
-
michael jackson
csendes tag
nem tudom, hogy olvassa -e még valaki ezt a témát, de annyit hozzátennék a fentiekhez, hogy természetesen nem várható el egy nemzetközi multicégtől, hogy akármelyik ország munkásait foglalkoztassa, ha nem éri meg neki. igaz, nem vagyok biztos benne, hogy veszteséges volt a magyar gyár. egy hozzáértő (statisztikával foglalkozó) ember mondta nekem, hogy ma már a matematikai statisztika olyan fejlett, hogy a céges elemzők 3-4%-os pontossággal meg tudják mondani a jövőbeni keresleti mutatókat, tendenciákat. egy okos cég NEM VÁRJA MEG, hogy veszteséges legyen, már akkor elkezdi a leépítést, amikor azt a leggazdaságosabban megteheti, pont akkorra fejezi be a termelést, amikor az már épp veszteséges lenne.
nem azt kifogásoltam, hogy lapátra teszik a munkásokat. az egy dolog, gazdasági szükségszerűség. ami nem mindegy: HOGYAN. úgy, hogy hónapokig azzal a tudattal járnak dolgozni az emberek, hogy talán aznap rúgják ki mindannyiukat. NEM BÁNNAK EMBERKÉNT a dolgozókkal! mondom: human resource, eszközoldal a könyvelésben, stb. EZ felháborító.
el lehet felejteni, nincsenek emberi jogaink. se a fehérvári munkásoknak, se annak a pár szerencsétlennek, akiket a tv-ben bámulnak ugyanezek az emberek esténként. nem vitatahatatlan gazdasági érdekek ELLEN, hanem az emberi MÉLTÓSÁG MELLETT és a (munkaügyi) törvények betartása mellett írtam a hozzászólást.
ja, és no politika. semmi szükség erre a paranoiára. -
michael jackson
csendes tag
igen, már én is be akartam linkelni ezt a hírt, de megelőzött a ph hírcsapat. nekem személy szerint BORSÓDZIK A HÁTAM az ilyen szemét fogásoktól (lásd: kölcsönözzük a munkaerőt, így nem kell bejelenteni a munkaügyi központban a leépítést és nem tartozunk felelősséggel a dolgozók sorsáért). el sem tudom mondani, mennyire hányinger dolog utcára pakolni 4000 embert egy hónapos határidővel. szerintetek a fejesek mióta tudnak a közelgő leépítésről? nyakam rá, hogy HÓNAPOK ÓTA. és szerintetek mennyi ideje sejtik a dolgozók, hogy ki lesznek rúgva? valószínűleg szintén régóta. és vajon milyen érzés lehet úgy munkába indulni, hogy az a cég, amelyik maximális lojalitást vár el a dolgozóitól (az utolsó percig, amíg foglalkoztatja őket) lehet, hogy épp aznap rúgja ki a dolgozóit?
én aztán megértem ezt az érzést, nagyjából ugyanebben a cipőben járok. ez a világ már rég elszakadt attól, hogy ne robotoknak tekintse a ''munkásokat'' (ti. ők a human resource, nem az ember kategóriába tartoznak). gyalázatos, ami a magyar munkaerőpiacon folyik, persze részben a munkaügyi jogszabályok miatt, részben a közterhek (munkáltatók számára elviselhetetlen) mértéke miatt.
hajrá flextronics (m$), ibm!
na, először megyek hányni, aztán bejegyeztetem az ifjú kommunisták magyarországi pártját (iKOMP) :DD
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztalos klub
- EAFC 25
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest