Keresés

Aktív témák

• michael jackson

csendes tag

ja den, csak szerintem jól tudják, hogy hdd fronton mostanában nem nagyon lesz áttörés. a jelenlegi technológia (átlag felhasználókat és vállalati munkaállomásokat nézve) elég gyors és elég nagy tárolókapacitást kínál. az az érdekes helyzet állt elő, hogy ebben a szegmensben a hw túlszárnyalta a sw igényeket. akinek ma nem elég 20GB, vesz 40-eset. akinek az se elég, 80-asat. akinek a 80-as se, az meg a felhasználók 2-3%-ába tartozik, akinek az igényeit kisebb gyártókapacitás mellett is ki lehet szolgálni. bár ezt neked nem kell magyarázni. szerintem ez a piac 2 évig viszonylag állni fog. (ennyi idő alatt futnak ki a mostanában vásárolt új vinyók, és jön be a 20GB merevlemez-helyet foglaló win longhorn).

• michael jackson

csendes tag

nem tudom, hogy olvassa -e még valaki ezt a témát, de annyit hozzátennék a fentiekhez, hogy természetesen nem várható el egy nemzetközi multicégtől, hogy akármelyik ország munkásait foglalkoztassa, ha nem éri meg neki. igaz, nem vagyok biztos benne, hogy veszteséges volt a magyar gyár. egy hozzáértő (statisztikával foglalkozó) ember mondta nekem, hogy ma már a matematikai statisztika olyan fejlett, hogy a céges elemzők 3-4%-os pontossággal meg tudják mondani a jövőbeni keresleti mutatókat, tendenciákat. egy okos cég NEM VÁRJA MEG, hogy veszteséges legyen, már akkor elkezdi a leépítést, amikor azt a leggazdaságosabban megteheti, pont akkorra fejezi be a termelést, amikor az már épp veszteséges lenne.
    nem azt kifogásoltam, hogy lapátra teszik a munkásokat. az egy dolog, gazdasági szükségszerűség. ami nem mindegy: HOGYAN. úgy, hogy hónapokig azzal a tudattal járnak dolgozni az emberek, hogy talán aznap rúgják ki mindannyiukat. NEM BÁNNAK EMBERKÉNT a dolgozókkal! mondom: human resource, eszközoldal a könyvelésben, stb. EZ felháborító.
    el lehet felejteni, nincsenek emberi jogaink. se a fehérvári munkásoknak, se annak a pár szerencsétlennek, akiket a tv-ben bámulnak ugyanezek az emberek esténként. nem vitatahatatlan gazdasági érdekek ELLEN, hanem az emberi MÉLTÓSÁG MELLETT és a (munkaügyi) törvények betartása mellett írtam a hozzászólást.
    ja, és no politika. semmi szükség erre a paranoiára.

• michael jackson

csendes tag

igen, már én is be akartam linkelni ezt a hírt, de megelőzött a ph hírcsapat. nekem személy szerint BORSÓDZIK A HÁTAM az ilyen szemét fogásoktól (lásd: kölcsönözzük a munkaerőt, így nem kell bejelenteni a munkaügyi központban a leépítést és nem tartozunk felelősséggel a dolgozók sorsáért). el sem tudom mondani, mennyire hányinger dolog utcára pakolni 4000 embert egy hónapos határidővel. szerintetek a fejesek mióta tudnak a közelgő leépítésről? nyakam rá, hogy HÓNAPOK ÓTA. és szerintetek mennyi ideje sejtik a dolgozók, hogy ki lesznek rúgva? valószínűleg szintén régóta. és vajon milyen érzés lehet úgy munkába indulni, hogy az a cég, amelyik maximális lojalitást vár el a dolgozóitól (az utolsó percig, amíg foglalkoztatja őket) lehet, hogy épp aznap rúgja ki a dolgozóit?
    én aztán megértem ezt az érzést, nagyjából ugyanebben a cipőben járok. ez a világ már rég elszakadt attól, hogy ne robotoknak tekintse a ''munkásokat'' (ti. ők a human resource, nem az ember kategóriába tartoznak). gyalázatos, ami a magyar munkaerőpiacon folyik, persze részben a munkaügyi jogszabályok miatt, részben a közterhek (munkáltatók számára elviselhetetlen) mértéke miatt.
    hajrá flextronics (m$), ibm!
    na, először megyek hányni, aztán bejegyeztetem az ifjú kommunisták magyarországi pártját (iKOMP) :DD

Aktív témák