- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
https://pcforum.hu/hirek/28479/linux-kernel-40x-gyorsabb-mmap-függvény-igazitás-memória
600 szor lassúbb + 40 szer gyorsabb = most örülni vagy sírni kell ?Érdemes még Linuxban gondolkodni ?
-
prekox
csendes tag
Ja, én a Nyíregyházi kihelyezett tagozaton jártam és Zajzon tanárúr tartotta a Unix órát, kemény volt!
-
prekox
csendes tag
Ha nem oktatták volna, lehet sohasem próbálkozom a Linuxal! Ma már nem biztos, hogy a C/C++-t, a Pascal-t, a C#-ot stb. Windows rendszeren kell oktatni, mindez megtehető egy Linuxon!
Annak idején az operációs rendszerek órán nem a Windows-t oktatták, hanem általánosságban az operációs rendszerekről volt szó, megemlítve a legelterjedtebb oprendszereket! Unix órán használtuk a vi editort és vizsgáztunk is belőle. Persze azóta a világ és a Linux is fejlődött meg mi is, azután RedHat 5.5 volt a gépemen egy ideig, ma már a Windows mellett ott figyel a winyón egy Ubuntu 6.10 is és mikor melyiket használom. Ha free Pascal-ozni van kedvem Gtk2-vel, akkor Ubuntu, ha Delphizni akarok, akkor Windows, de előfordul, hogy egy komponenst Linux alatt Lazarussal csinálok. Weboldalt csak és kizárólag Linux alatt fejlesztek. Ha a Delphit nem szeretném annyira, akkor valószínüleg Windows-t nem is használnám sosem. -
moma
őstag
Azt tudja valaki egyébként, hogy az állam és az MS közti megállapodás oktatással kapcsolatban pontosan mire terjed ki?
-
REDeath
őstag
ezt adják be az MS referencia sulinknak
amúgy én is használok linuxot mielőtt rámtámadtok
szerintem jó lenne, így legalább mindenkinek lnne arról fogalma, hogy mi is az...
-
dark100
aktív tag
Na igen a hatter.... Bar tiltatosokrol nem tudok, bizonyosan volt rajuk pelda. Az viszont igaz, hogy legtobb helyen a Linux oktatas feltetele, hogy megjelenjen egy olyan tanar aki ismeri es oktatni is tudja. A jovo pedig tenyleg az, hogy ahogy ket nyelvvizsgat varnak az egyetem vegere, ugy ket eltero operacios rendszer ismerete is lassan alapkovetelmeny lesz.
-
bambano
titán
LOL. Milyen jó, hogy a linux eljutott odáig, hogy már mindenki szívesen ékeskedik más, linuxos tollaival. Kár, hogy pár okoskodó tanárról szól a történet, nem azokról az emberekről, akik sokadik beosztottként, minden vezetői tiltás ellenére mégiscsak megcsinálták azokat a dolgokat, amelyekkel itt most pár ember dicsekszik.
GDF-en 1995-ben linuxot oktattak... Erre a kijelentésre ráférne a bizonyítás. 95-ben még alig alakult ki a magyar linuxosok első közössége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged