Új hozzászólás Aktív témák
-
(An)Dante
őstag
A szöveggel együtt érthető a kép szándéka, viszont kivágva jöhet az újabb pletyka hogy másik mobil is robbant, ami ugye messze nem igaz. Habár sok bajom van a 6290-nel de az szoftveres és nem hardveres eredetű (leszámítva a gyenge kameráját de ez már egy másik topikba tartozik).
-
(An)Dante
őstag
válasz
czipaocsi #35 üzenetére
Az elmélet nem rossz, de az akufedélen nem égésnyom látható. Ezt be is tudom bizonyítani még látatlanban is..
Az alábbi képen az én 6290-em akksija és akkufedele látható, méghozzá a fent említett fekete folttal együtt, ami nem más, mint az akkun lévő hologramos matrica kopásának nyoma.. Vagy pedig a én akksim is felrobbant, csak nem vettem észre..
A kép és annak részei nem másolhatók tovább, a fotó csak a Mobilarena fórummal együtt linkelhető. -
(An)Dante
őstag
Ahhoz, hogy a hálózati feszültség ingadozása ilyet okozzon nagyon magas értékre kellett, hogy felugorjon a feszültség és sokáig kellett, hogy ott maradjon. Ne feledd, hogy a Nokia töltők eleve 110 és 240V között automatán kapcsolnak. Nem tudom, hogy mi történt ott, de az eset nagyon gyanús. Mert ugye az a baj, hogy ilyen kiugró akkut még nem láttunk csak olyat ami robbant. Nem lassan fújódott fel hanem hirtelen robbant. Mindig.
-
(An)Dante
őstag
Ez így van. De a vegyi folyamat szép lassú elindításához nem árt egy kis hő, mert nyilván nem magától indul be, ha az elmúlt több, mint egy évben rendben ment az akku. ;-) Márpedig az a hő nyomot hagy itt-ott.. ;-) Főleg mert az akkumulátorok rövidzár védelemmel vannak ellátva. Tehát a rövidzár belül kellett, hogy keletkezzen..
-
(An)Dante
őstag
Számomra sokkal elképzelhetőbb egy olyan sztori, hogy az akkumulátor valami külön buhera töltőben lett töltve, a készüléken kívül. (pl. tartalék akku). Egy hibás töltő esetén nem elképzelhetetlen a robbanás, de szerény véleményem szerint ilyen erejű robbanás csak akkor következhet be, ha az akku mindvégig áram alatt volt, mert ha a fentebb felvázolt esetben kiugrik az akku a telefonból úgy, hogy még annyira nem forró ami roncsolná a készülék házát, akkor ugye annyira sem lehetett forró, hogy belül átolvadjon rövidzárlatot okozva ami az egyetlen logikus magyarázata a robbanásnak ha az akku nincs áram alatt ami katalizálná az eseményeket..
-
(An)Dante
őstag
Az IMEI matrica és a készülék hátfal is sértetlen. Láttam már pár képet és videót felrobbant akkumulátorról. Ott nem csak a matrica sérült meg hanem a készülékén is igen komoly égési nyomokat hagyott. Az akkumulátor robbanását hatalmas hőképződés előzi meg, nyilván ennek hatására repül ki az akkumulátor a készülékből. Szerinted ekkora hő sértetlenül hagy mindent?
-
(An)Dante
őstag
Azt nem tudom, hogy a pár fog-e perelni, de tartok tőle, hogy a Nokia rágalmazás miatt biztosan igen, mert így első ránézésre a kecskeméti pár történetének hitelessége a Hófehérke és a Piroska közé tehető.. De sebaj, így legalább jöhet majd az új hírt, hogy egy felrobbant akkumulátor elvitte egy kecskeméti pár házát a fejük felől, mert ha a Nokia megnyeri a rágalmazási pert az nem két fillér lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged