Kecskeméten felrobbant egy Nokia E60 akkumulátora

A Bács-Kiskun megyei Kecskeméten felrobbanó telefonról a baon.hu számolt be a hétvégén. A Nokia E60 típusú készülék fél kettő körül került töltőre, és nagyjából négykor következett be a robbanás, amelynek következtében a tulajdonos elmondása alapján a telep kirepült a készülékből, a falnak csapódott, majd égési nyomokat hagyott a szőnyegen.
A szétrepülő darabok megsebesítették a tulajdonos kezét, amikor azokat megpróbálta összeszedni, hogy megakadályozza tűz kialakulását. Ez az első, dokumentált, hazánkban felrobbanó mobilakkumulátor, az eddigi esetek külföldön történtek, ráadásul általában utángyártott telepek voltak a hibásak. A kecskeméti Nokia E60 viszont állítólag eredeti alkatrészeket tartalmazott, még garanciális készülék volt.


Nokia E60 - épen

 

A Nokia álláspontja még nem ismert, nyilván sokféle oka lehetett a jelenségnek, akár a töltő, akár az akkumulátor oldaláról, természetesen nem lehet kizárni a túlfeszültséget sem, de ebben az esetben sem lenne szabad ilyet produkálnia egy felső kategóriás üzleti készüléknek. Képek ide kattintva érhetőek el.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés