Aktív témák
-
HiperG
addikt
válasz
hobizoli #105 üzenetére
Ez alapján 52W jött ki ha 1,5 volton menne
U1=1,75V
P1=71.8W
U1=1,5
P1=52.4W
I1=P1/U1=41,028571428571428571428571428571
R1=U1/I1=0,042653203342618384401114206128135
I2=U2/R2=35,167346938775510204081632653171
P2=U1*I1=52,751020408163265306122448979755
De vegyük bele, hogy van még +256k cache... persze emléxel írtad, hogy pl Celeronba fizikailag nincs bekötve az 384kb cache és alig fél voltal fogyaszt kevesebbet -
faster
nagyúr
Én nem akarom védeni sem az Intelt, sem a Prescottot, de könyörgöm, számoljátok már ki, egy átlagosnál erősebb gépnél ( ahol ugye egyáltalán szóba jöhet majd a prescott ) mennyit jelent fogyasztásban, hogy 82W (p4 3.2) vagy 103W-ot fogyaszt a proci? Persze monitorral együtt.
Szvsz ha az összes húzott procit visszaállítanák normál órajelre, az többet jelentene a csökkenés irányába. -
erdoke
titán
Az összehasonlítás csak elvi kérdés.
Ki mondta, hogy mennyi lesz az FX60? Csak azért írtam 60-at, hogy vmi Prescotthoz mérhető teljesítményűt találjunk. Bár lehet, hogy lesznek az AMD-nek is gondjai 90 nm-en, és akkor sokáig nem lesz FX60. :F
Találgatni én is tudok, bármilyen irányba. -
erdoke
titán
Még nem láttam tesztet vagy hivatalos specifikációt, ahol megerősítették volna az 1,4 V-ot. Addig nem valóságos információ.
Az, hogy eddig mit adtak meg, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez ezután is így lesz. Éppen ezért feltételezés, mégha esetleg így is lesz.
Az ürge kijelentése pedig különösen nem tér ki arra, hogy maximális v. tipikus fogyasztásról van szó.
Szerintem ne álljunk neki szőrszálat hasogatni és találgatni, még mindig semmi konkrétumot nem tudunk a Prescott magos nem Celeron procikról. -
erdoke
titán
''Eloszor -ugy majus vege-junius eleje magassagaban- tenyleg csak pletyka szinten volt szo rola, de aztan par hettel kesobb az Intel-tol is megerositettek, hogy ~103W korul van a Prescott magos P4 fogyasztasa, mert 1.400V a CPU Vcore-a. Ehhez hozzatartozik, hogy az Intel ''csak'' a Typical Power erteket szereti megadni...
Ezt ugy probaltak elbagatellizallni, hogy ''100W egy ilyen CPU-tol az rendben van'' (nem szo szerint idezve, de most meg nem keresem)''
Bold a nem valóságos információ, dőlt a feltételezés...:C -
Versus
senior tag
Tényleg nem akarod megérteni ! :)
De megpróbálom megvilágítani egy példával hogy te is átlásd a dolgot ! :)
Itt van ugye erDOKe fórumtársunk ,tételezzük fel hogy úgy dönt nem aprózza el és a csúcsra hajt ami gépének teljesítményét illeti! Két választása van ,vagy vesz egy P4EE-t 925 dollárért,hazamegy és kicseréli a jelenlegi 2.8C-jét az alaplapjában ami ha jól tudom egy Abit IC7 az új procira, aztán megnyomja a gombot és immár némileg növelt tempóban elkezd játszani/videót renderelni/weben böngészni mintha mi sem történt volna ! Ezután az alig használt ámde jól húzható prociját értékesíti itt valamelyik fórumtársnak és mindenki boldog ! :) A másik lehetőség hogy (tételezzük fel az ideális kereskedelmi szituációt) lemegy kedvenc boltjába és megrendel egy Athlon FX-et a hozzá való alplappal és ECC-s ramokkal együtt ,amit persze másnapra meghoznak neki majd kifizet egy csinos összeget ezért az összeállításért és elkezdi kitanulni az Nforce3 vagy a Via chipset minden gyermekbetegségét.Természetesen a ''régi'' konfigját szintén itt értékesíti és valaki annak arányában még boldogabb lesz hogy így már egy jó nagyot bukik is a bolton ! Aztán mikor kijön a Prescott ami a számítástechnikai ipar iratlan törvényei szerint egy picit jobb lesz majd mint az az előtt piacon levő processzorok, kicsit szomorúan és vágyakozva fog visszagondolni a jó kis IC7-re ! :)
Ja és persze itt vagy Te kedves fórumtársam aki mint HC AMD felhasználó pont annyit fogsz fizetni az FX-re térésért mint a fenti feltételezett esetben erDOKe kolléga ,csak egy kicsit kevesebbet fogsz kapni a konfigodért mivel ugye abban nem mennek az AMD csúcsprocesszorai .Szóval ennek tükrében mennyi az annyi kedves és Mélyen Tisztelt Fórumtárs ?!
Egyébként személy szerint nekem talán annyival lenne jobb a P4EE (persze ha őrült lennék ennyit csengetni érte) hogy nem kell a számba hozni hozzá a cuccot mert éppen azon írom eme hozzászólásomat ! :)
(erDOKe elnézést hogy veled példálóztam de szerencsétlenségedre nagyjából tudom milyen géped van így ideális alany voltál ! :) )
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest