Hirdetés

Aktív témák

• perla

csendes tag

válasz DcsabaS #255 üzenetére

1. Ja, ok, ugy ertem, x86-hoz nincs koze. Amugy ja, hat a rambus egy nagy beszopas volt (annak ellenere, hogy ebben a gepben is rdram van, amin ezt irom). Ez sokszor elofordul, hogy valaki kitalal valamit, es probalja a tobbieket lehuzni, erre azok szarnak ra, es fejlesztenek mast.

2. Nem tudom, hova akarunk itt eljutni. Igen, az a64 jol futtatja az x86 kodot. Amugy a p4-ek is egesz jol, csak az a64 jobban. Bar a pentium M is egesz jol futtatja. Ettol meg x86 nelkul szebb es gyorsabb a vilag.

5. Itt nagyon elbeszelunk egymas mellett. Annyit tudok mondani, hogy www.top500.org. Ott megtalalod a linkeket a szuperszamitogepek oldalaihoz. Van ahhol talalsz informaciot a szuperszamitogepek mukodeserol is. Ha megnezed, latod, hogy a kis pc potyogott programok nem is futnanak ezeken. Szal ugy kell a proggykat fejleszteni, hogy az adott gepen futtassad. Mi ez, ha nem optimalizacio?

Kevered az informatikust a programozoval. A Fritz 1.0 nem ismerem, de nem lehet, hogy algoritmikus szinten is mas volt?

Nem tudom, nekem ugy altalaban az az erzesem, hogy meg sose lattal cpu clustert, nem is hasznaltal. Ebbol adodnak az ilyenek, hogy ''A G5 vonatkozasaban ez pl. azt is jelenti, hogy amennyiben tudna fogadni a megfelelo interface eszkozoket''. Nyilvanvalo, hogy egy cpu clusternek nem feladata interface eszkozoket fogadni. Nagy sebessegu halozat kell inkabb, es a specko interfaceeket meg mashova teszed. Az meg, hogy a cpu cluster milyen altalanos cpukat tartalmaz, azt meg a feladat valasztja ki. Ha simd feladat van (amihez tok jo konyvtarak leteznek), akkor g5 a legjobb valasztas. Ennyirol van itt szo.

Aktív témák