- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
Hát ez az, az intel levette róla a kezét....A tualatin ellenfele a ThunderBird volt nem az Athlon Xp csak az AMD továbbvitte azt a platformot egészen a bartonig amit az intel a szaros P4 miatt elhanyagolt...mostmeg lehet hogy ezt veszik újra elő....nem érdemes a kettőt egymáshoz nézni épp emiatt....
Szerintem térjünk vissza az APPLE-hez
amd-t az apple-be és kész -
TommyGun
őstag
Ebben mondjuk igazad van
7W az nem piti...1200Mhz-en....
Mellesleg ha keresztlicenc van az intel és az amd között....milyen érdekes hogy Kb egy időben jött ki az intel 64bit és az AMD SSE3......lehet hogy amd megkapta az SSE3-at intel papi meg keresztlicenbe beépítette a prescottokba az AMD64-et csak más néven
''x86/64 --> nem kell a desktop usernek
Ez tény, másfél éve semmi hasznát nem veszi, és még ki tudja mennyi ideig így lesz.''
Ez csöppet cinikus....minden új fejlesztésnek ez a sorsa hogy 1 évig semmi haszna, vagy semmivel sem gyorsabb mint az előző generáció....
Lásd: Sata vs Pata....AGP vs. PCIe
Mellesleg 64bit-es oprendszer már akkor is volt amikor az AMD kijött a 64bit-el....igaz ez a userek 99%-át nem érintette de mint írtam ez majd minden újítással így van....amíg elnem terjed....
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
Jól írják a lentebb szólok...centrino is 600-800Mhz-re kapja vissza magát....
Azért azt ne felejtsük hogy a Pentium M már kapott új magot.....és ezzel igenis felveszi a versenyt a Turion....
Én úgy látom hogy az AMD-nek van egy remekül teljesítő desktop procca ugyebár a s754 s939 A64-ek....sebességben is jobbak mint a prescottok arról ne is beszéljünk hogy kevesebbet zabálnak és alig melegszenek....DTK notebookokba szerintem a legjobbak...
Tehát Desktop téren az intelnek kell most a köv 1 évben valamit lépnie mert a Netburst kilőve és a Dual core proccaik se túl jók, rohadtul melegszenek és dupla annyi áramot zabálnak ami eddig se volt kevés egy maggal sem....
Most a Turion hasonlót tud mint a Pentium M és ha jól tudom 25W és 35W-os modellek melett hamarosan jönnek a 25W alattiak is legalábbis ezt olvastam....lehet hülyeség...az intelnek 21W és 27W-os modelljei vannak annyira ezek nem ütnek el egymástól....
Tulképp az AMD az eddig is remekül teljesítő A64-ből csinált egy mobil proccot ami már minden új technologiát tud....
A Pentium M pedig egyenlőre a régivel gazdálkodik...és ebből kell valami desktoppot kihoznia az intelnek....kiváncsi vagyok mi lesz még itt..
DE ez nagyon OFFF volt
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
''a és a Tualatin egy elavult architektúrával, és SDRAM-al tartotta a lépést az Athlon XP-kel, szóval nem volt feltétlenül fair a dolog''
Erre nekem az lenne a válaszom hogy az Athlon XP-k meg egész jól tartották magukat az akkoriban új technologiának számító P4-ekkel szembenMég az első 533-as NW-k ellen is derekasan áltták a helyüket, főleg a TbreedB nomeg a Barton ami a mai napig korrekt egy P4-el szemben is....figyelembe véve hogy fele annyiba kerül...és a P4 nem 2x olyan gyors megközelitőleg sem....(2500+ barton vs. P4-2,6-NW)
Mellesleg egy 1,4-es Thinderbird SDRAM-al nem hiszem hogy nagyon lasabb lenne mint egy 1,4-es Tualatain
Amúgy a Pentium M-et miért az A64-hez nézitek ? Hamár a mobil platformról beszélünk.
A Turion ahogy nézegettem a PH! tesztet komoly ellenfele lehet a Pentium M-nek....
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
''off topic de az AMD nagy huzása pedig az lehet hogy az ATHLON 64 L1 -cache-t
P4 mintára átalakitja, és/vagy emeli a memória órajelet , és 10-15% - megint dob a sebességen''
Szerintem a Venice-el most jól elvannak....X2-vel is jól állnak ami a teljesítményt illeti...mondjuk bazi drága és még sehol sincs....de ha terveznek ilyen puskaport akkor azt biztos nem most lövik le....ínységes időkben jól jöhet még az a +10-15%
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
válasz
Don Vittorio #171 üzenetére
Elkeztem rángatni egy ConsoleOne ablakot egy ~2000db objektummus eDirektory kontínerrel.........meg egy LotusNotes ablakot a szutyok integrált VGA-s nomeg fostalicska memóriakezelésú és nem elhanyagolhatóan vasalónak való....2,8-as prescottomon ami egy gyári HP SFF.......40% fölé egyik se ment akármennyit rángattam
ésakkor ez egy full integrált melós gép 512 ddr333-al....
De most megrángattam egy jókis SAP ablakot is
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
-
TommyGun
őstag
Az nem fordulhat elő hogy azért akar áttérni az Apple x86-ra mert az új Cell az rohadt drága lenne ? Úgyértem hogy maga a Cell architektúra fog debütálni xBox-ban, PS3-ban és az új Nintendós vacakban de....ez lehet hogy hardware ügyileg mondjuk mindeggyik modell vagy 2-3x annyiba kerül mint az MS a Sony vagy a Nintendó kér érte ám ezt a játékkiadásokkal és azok áraival betudják hozni. Magyarul jóval olcsóbban adják a vasat mint amennyibe kerül és szép lassan visszaszívják a játékok árain ezt a kompenzációt....az Apple meg ugye nem tudná mint visszaszívni...
Lehet hogy egy Cell generációs Apple gép mondjuk a mostani X összegnek a duplája vagy triplája lenne, annyiért meg fosik az Apple hogy nem venné senki....mert ők ugye nem tudják visszalopni a játékokból azt a veszteséget amennyiért olcsóbban adnák a Celles Apple-eket, merők ugye MacOS-X-en kívül nem nagyon árulnak olyan szoftit amin ennyit lehet húzni....lehet ezis közrejátszik tán ?
Intelből meg hasonló erős gépet tudnának összerakni azonos áron....és mivel intel papi folyamatosan fejleszt nem eshetnek abba a dugába ami most van hogy már két éve a legnagyobb processzoruk 2,75Ghz....
Elvileg így 2-4 proccos cuccokat is kiadhat az Apple, sőt ugye jön a dual core....és máris ottvagyunk hogy jobban jártak ha ezt nézzük...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest