Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• luciferc

őstag

válasz zsiga667 #60 üzenetére

[link]

egy kis részlet:

Mohamed tiszteletének megkövetelése és a sajtószabadság nem egyeztethető össze, mert ha Mohamedet nem szabad bántani, akkor nyilván nem szabad Jézust se, aztán senkit, majd végül üresen jelennek meg az újságok, és kidobáljuk a könyvtárakból az elmúlt háromszáz évet. Puszta egyenlősítésből.

valami ilyesmit írtam én is. pl nem írhatom le, hogy szerintem nincs semmiféle istenség, csak mert ezzel esetleg megsértek valakit? vagy nem írhatom le, hogy a bibliában szereplő események jó része mese? de, szerencsére leírhatom, mert ez, itt, Európában egy ilyen világ. szerencsére.

és igen, nem lenne belőlem jó diplomata, de nem is akarok az lenni.

csak egyszerű tiszteletből és megbecsülésből nem beletaposni mások érzéseibe
    jó, akkor lesznek szívesek a keresztények elfelejteni a teremtést, mert az nekem erősen belegázol az érzéseimbe. ilyenekre gondoltál? mert én nem szeretném, ha ez történne.

• luciferc

őstag

válasz zsiga667 #35 üzenetére

Az mióta cenzúra és a sajtószabadság megsértése hogy egy újságban nem lehet megjelentetni olyan anyagokat amik egy vallási közösséget sértenek?

Aham, akkor ugye az ellen is tiltakozhat valaki, hogy egy újságban leírják, hogy jézus, vagy jehova, vagy bármi más. nem? hiszen egyes vallási közösségeket ezek is sértenek/sérthetnek. hol a határ. a nevet leírhatod, de rajzolni már nem lehet? vagy rajzolni is lehet, de csak alázattal? vékony jégre téved, aki ebben akar dönteni. én egy olyan világban szeretnék élni, ahol nem hisztizik senki amiatt, hogy valami sérti az ő világnézetét, mert akkor rögvest engem is sérteni fog, hogy pl egyesek isteni teremtésről beszélnek.

• luciferc

őstag

válasz V.ki #1 üzenetére

bizony kényes a téma. ha ugyanis a sajtó most azt mondja, hogy ok, tiltakoznak az arabok, kussolunk, akkor legközelebb mi jön? nem tetszik valami valamelyik arab főfő seggfejnek egy cikk, és megint tiltakoznak? és akkor megint kussol a sajtó? ez a zsarolásnak való engedés lenne, ami csak rosszhoz vezethet szerintem. ráadásul egyes források szerint kissé mesterségesen szított ez az ügy, tekintve, hogy az eredeti rajzok vagy 4 hónapja jelentek meg...

mod: és miért tudod őket megérteni? senki nem kérte őket hogy európába jöjjenek, de nem is tiltotta ki őket senki, pustzán az lenne a feltétel, hogy az itteni szokásokat elfogadják. az itteni szokásokba belefér karikatúra mehemedről, jézuskáról és sok minden másról is.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák