- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Power
senior tag
Nem baj, ha nem értünk egyet :)
Totál mindegy miért nem mennek. Nem mennek, te azt írtad az mac-nél nem mennek, pedig ott a totál régi cuccok is mennek.
Az XP-t azé nem mondanám, hú de stabilnak.
Az Win2K e szempontból jobb, de az se egy sosem szállós rendszer(megjegyzem az MacOS sem az).
A W98SE egy rakás sz*r, már megbocsás. Bármikor képes lefagyni egy memória túlírás vagy rossz helyről olvasástól, azért egy OS9-es ezt általában túléli.
Valóban egy kicsit ms dícsőitésre sikerült.
A támogatottságból következik a kompatibilitás.
Az Solaris vagy OS/400 messze Windows előtt jár stabilitás+szolgáltatások terén mégis sokkal kevésbé támogatott, ebből nem hiszem hogy az következne, hogy a windows jobb oprendszer.
Az meg, hogy hányan dolgoznak és min, abból sem feltétlenül az következik, hogy jobb lesz.
XP-t sem érdemes régi gépen használni.
2-3 éves gépeken mindkettő elfut.
A hw kérdés az totál más. Nem kötelező mac-et venni, a maces tábor régóta nem az üzleti megfontolások miatt vesz macet.
Ferrari használók sem fognak Mercedest venni, mert az öreg Ferrarijukat nem tudják upgradelni, vagy mert a Mercedes olcsóbb.
Itt totál nem árról beszéltél, nem értem miért kell kavarnod? :F
Arról volt szó, hogy az win jobb-e vagy sem, mint az OSX s nem arról, hogy a pc olcsóbb-e, mint a mac.
Egyébként nagyon mellé lőttél, mert nekem nincs macem(és nem is áll szándékomban), csak macet és pc-t is használok. Továbbá nem vagyok elfogult és meglátom a jó dolgokat és rosszakat is mindkettőben. -
joysefke
veterán
Nem értek eggyet...
Természetesen vannak DOS os programok, melyek nem futnak NT alatt...
ez leginkább azért van, mert olyan műveleteket (közvetlenül eszközökhöz hozzáférni, memóriában össze vissza címezni) probálnak elvégezni, melyek az NT filozófiájával ellentétes...
Régi progik nagy része fut NT fölött, új progik nagy része fut W98se fölött (milyen régóta is él ez az oprendszer...)
XP jobb mint OSX, a többinél meg a W98se.
(stabilitás kompatibilitás megbízhatóság TÁMOGATOTTSÁG)
jó, mac csicsásabb, ezt meg kell fizetni....
MS nagy hangsúlyt fektet a kompatibilitásra, sok emberük dolgozik rajta, biztosan 10X több mint az Applenel, és valószínűleg sokkal jobban is értenek hozzá...
Ehhez képest:
régi gépen nincs értelme OSX et használni, mert lassú, ha régi géped van, akkor megragadtál a régi fagyogatós oprendszer és a régebbi programok mellett. (pont)
Régi macet nem tudsz upgradelni, mert apple aranyárban méri a hardvert.
ja hogy szabadon idézzem a ''másik forumon'' elhangzott eggyik hozzászollást:
a macceseknek biztosan nehéz beletörődniük, hogy pistike 200kFt-s pénégye derékba töri a félmilliós mac-et (T2K) -
Power
senior tag
Valóban. :))
Hát nemtom windows alól számos régi dos-os program már el sem indul, míg mac-en egy teljesen más architechtúrájú mac-re írt program is elfut(pedig itt egy lényegesen komolyabb változások volt, mint a pc-knél).
Az meg, hogy mire mennyi szoftverfejlesztő van nem tudom, hogy mit befolyásol az OS vagy a gép szempontjából. Kevesebb program van rá. Na és?
Nem 100 millió program közül, hanem csak 1 millió közül lehet választani?
Vagy nem fut rajta az a program ami neked kell? Akkor ne használd, de nem ettől lesz jobb az amin az fut, vagy ez rosszabb.
Ja az ms patch-ek ez neked a jó? :D
Egyetlen normális hibajavító hozzáállás az opensourceú OS-eknél van. -
Power
senior tag
Azért ez így nem igaz. A NT előtt az ms sehol nem volt e téren, addig az Apple messze jobb OS-eket készített.
Az NT sem teljesen saját kútfő, ugyanígy az OSX sem, de ez végül is senkit nem érdekel.
Az XP az első ms otthoni OS amely stabilitásban elérte az MacOS-t.
Az meg, hogy nem rád van bízva, hogy mikor adod vissza a vezérlést nem probléma windows-on 1 perc alatt írok neked olyan programot, hogy amíg le nem lővöd nem tudsz semmi mást csinálni, ezt pedig az OS9-esen is adva volt, szóval a sz*rul írt programok mindenhol sz*rul futnak.
Jelenleg az OSX pedig számos dologban jobb, számos dologban rosszabb. Attól függ kinek mi a fontos.
Az intellel totál felesleges összehasonlítani, mivel teljesen más területeken aktívak. -
joysefke
veterán
utolsó három sort olvasd
a fenti hozzászollásomban...
és hidd el, hogy fényévekre van a wintől....
mennyien fejlesztenek szoftvert mc hez, és mennyien wines PC hez?
Ha detektálnak valamilyen hibát, mennyi idő alatt készül el a javítás?
Mac nél mennyire lehetsz biztos benne, hogy a nem olyan régen vársárol szoftveredet használni tudod majd 1-2 év mulva?
Használtam macet de keveset, és nem is olyasmire amire szánták :)
Én az XPt is w98 kinézettel használom
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
mamám!!! ilyet kérek karácsonyra!!! azért kiváncsi lennék, hogy ez a cucc (alaplap, proci, RAM) egy tisztességes videókártyával meghajtva (6800GT a minimum!) milyen tempóra lett volna képes. mondjuk D3 vagy FC alatt 1600x1200/32/8xAA/16xAF-el... OK, akkor 6800Ultra-val :D 5200-as FX-et belerakni... YÁYYYY!!! :Y:Y:Y:Y tudom, nem játékgépnek épült, de megérdemelte volna...
-
joysefke
veterán
Apple meg a stabilitás :))
ne vicceljünk már...
önmaguktól még egy normális oprendszert sem tudtak összedobni, mind az MS től mind az Inteltől fényévekre van az Apple.
Régi os akárhányakban (nem X) a futó processzre volt bízva, hogy visszaadja a vezérlést az operációs rendszernek... SZÁNALMAS -
-
Deathcourier
aktív tag
hmmm fincsi kis dolgok Athlon 64Fx-53 és 64 4000+
-
esteban
senior tag
Na igen, jo proci ala (fole) kell egy 64bites OS is ... Igy a Panther utan a Win es a Linuz is bonyolultnak tunik :)
-
Frosty
aktív tag
Kár lenne összahasonlítani...meg nehéz is. Az egyik x86 alapú, a másik meg egy Motorola RISC processzor (azaz kettő). Az Apple-t azért nem hasonlítgatják a többivel, mert egész másra való meg ugye nem WinFos fut rajta ezért betonstabil. Egerben a főiskolának van egy Dual G5-öse 30 nemtomhány collos monitorral meg Harman/Kardon hangfalakkal, azon próbálkoztam mit tud a 3ds Max 6. Hát khm én már próbáltam FX-53-at meg dual opteron-t is, de ez állva hagyta mindkettőt :DDD Viszont volt ami sokkal lassabb volt... Minden attól függ mit szeretnél csinálni a gépeddel.
-
hobizoli
nagyúr
[L]http://www.burningissues.net/hard/DK8N_review/[/L]
[L]http://www.burningissues.net/hard/DK8N_review/images/2003_ent32_NUMA_SSSandra_Mem_2-3-2-6_02.gif[/L]
:Y:DD:C
hobizoli
[Szerkesztve] -
esteban
senior tag
Kivancsi lennek egy osszehasonlitasra: 2xG5 2000MHz <> 2xOpteron 2000MHz :)
Nem nagyon vagyok kepben az arakkal mostanaban,
Mennyi lenne egy 2 procis Opteron rendszer?
(80GB@7200 HDD/1024MB RAM/DVDRW/ATI9600XT/legalabbCHIEFTEC)
Egy ilyen G5 2700USD. -
hobizoli
nagyúr
Khm...csekkdisz:
[L]http://www.tyan.com/products/html/tigerk8w.html[/L]
Based on the AMD Opteron™, the Tiger K8W (S2875) suits all your workstation needs while saving on overall costs in an ATX form factor. The platform has high-productivity features all-around: Serial ATA (SATA) with RAID to enable large capacity storage media, an AGP 8X/4X slot to support the fastest graphics accelerators, Gigabit Ethernet for efficient network connectivity, and six-channel audio to generate full and crisp sound. The ATX form factor allows for flexibility in choosing components such as chassis enclosures and power supplies of which the end result becomes highly-effective cost savings.
[L]http://www.tyan.com/products/html/thunderk8w.html[/L]
The Thunder K8W (S2885) delivers the best performance for powering digital content creation, productivity, 3D gaming, and other multimedia applications. Powered by the AMD Opteron™ Processor with the scalability of 32-bit and 64-bit support, this platform supports AGP 8X / AGP 8X PRO 110W slot, eight DIMM slots for 16GB of PC2700 DDR memory with ECC, Gigabit Ethernet, integrated Serial ATA, FireWire, and six-channel audio with SPDIF support. With many onboard features, the Thunder K8W (S2885) offers the best in high-end workstation platforms.
:U:(((
hobizoli
[Szerkesztve] -
-
Hun'reeth
őstag
1,44 V ?!! :Y Mennyi lesz 90 nm-en? :U
-
polika
senior tag
jó ez hozzák csak ki az újabb száguldósakat és nyomják le az árakat...akarnám már venni az a64 első alacsony órajelű 30-40 fokon kis hűtéssel menő 939-es ócsó változatát ami ilyen opteron maggal megy de mégis a64 3000+ vagy vmi hasonló néven fut de most még csak sajnos a 754 vagy mennyi tűsek amik ócsók, mer ha lenne ilyen opteron magos cuccom akkor néznék hozzá vmi dual procis alaplapot és megtömném két ''gyenge'' procival és aztán akár 1mega leütés per másodpercel is tudnék wördben pötyögni, sőt pár msec alatt kirajzolgatná nekem a böngésző az 1-2 óra alatt 1kbit/seccel lejövő oldalakat és akkor érezném az örjítő sebességet...lehet talán még többet is irogatnék ide is egy olyan sebes gépen :))
-
anulu
félisten
részemről egy megfizethető árú (max 40k, tréfával) A64 3800+ -nak is nagyon tudnék örülni!
-
Dassler
őstag
Sztem most az intel kicsit vakaródzik. Persze azért nem fog csődbe menni (szerencsére) de most kicsit megcsuklottak, pontosabban már nem tudták eladni a cuccot úgy, hogy semmi K+F, és a marketing meg a PR nagyon hasznos, de azért egy idő után unalmas ugyanazt hallgatni. Másrészt meg az emberek is észre vették, hogy semmivel sem roszabb egy AMD-s rendszer jóval olcsóbban (most a P4-Athlon), ezek az új k8-asok igaz nem olcsók, de nem is drágábbak, mint az intel cuccok, és jelen állásban jobbak - vagyis több technikai újítást/tartalékot rejtenek. Minden esetre változatlanul nem hülyék ülnek valszeg ott San Diegoban és környékén (vagy hol) szóval azért nem féltem őket. Az AMD meg próbálja minél jobban kihasználni a pillanatnyi helyzetet. Egy kis verseny :)
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
szerintem a nagyobb fogás ebben az, hogy már 4-essel kezdődik a PR rating (úgy, hogy van is alapja!). a 3800+ elég tisztesen odapörköl a Proscottoknak, ez pedig gyorsabb nála. az Intelnek mostanság annyira nem jönnek be a húzásai, vagy inkább a vevőközönség bírja egyre kevésbbé a dolgokat...
[Szerkesztve] -
hétalvó
addikt
Ezek a procik megint csak a pénzlehúzás újabb elemei. Akinek van egy jó A643000+-a az ugyanott van teljesítményben egy kis tunningal. Mondjuk úgy 2400-2500Mhz körül. Láttam fórumokat ahol voltak még 2800+-ok is ilyen frekiken belistázva.(http://www.ocforums.com/showthread.php?t=319185).Valahol itt lehet vége a technológiának.
Persze ha mondjuk 0.9-el jöttek volna ki annak lett volna szenzációérték de így szerintem nem sokat ér.
Az AMD kiválogatott pár db processzort és már kész is volt az újabb széria. :) -
Frosty
aktív tag
Seftelésre tökéletes volt a rendszer :)) A haszonból kijött a mostani gépem :DDD
Egy bajom van csak, nem minden megy maximális AA/AF-el ezen a gépen. Mikor beraktam ebbe az XFX 6800 GT-t játékok alatt nem is volt érezhető különbség (10-15 fps) ellenben a 3ds Max 6 sokkal lassabban megy, de hát ez van. Inkább a kisebb teljesítmény, mint az anyagi csőd. A 3000+ hőmérséklete viszot meglepett, Zalmannal 30 fok alatt megy.
[Szerkesztve] -
-
_Volkovy_
nagyúr
Az FX55-öt hűtögetném szívesen.
-
marcee
addikt
(Csak azt nem értem, hogy a konfigjába miért nem tette be? :D)
Ha jól vágom azok prüszkölnek itt az újabb procikra, akik bazi drágán vettek korábbi csúcsmodellt. Ne mondjátok már, hogy nem láttátok előre, hogy sokat veszít majd az értékéből? Ha seftelni van, adjátok el gyorsan. Ha egy jó gépet akartatok, ami időtálló, akkor örüljetek neki, használjátok egészséggel, ettől az még mindig baromi jó.
De hogy miért kell fújni egy ilyen király hírre _komolyan_, azt nem értem.
Évek óta azon sírok, hogy megállt a sebességnövekedés (vö: p4 3.06 ht 2 éves!), mostanában viszont az amd úgytűnik átvette, vagy inkább felvette a földről a gyeplőt és odasuhhintott vele! :)
Király!
[Szerkesztve] -
Dassler
őstag
Azért remélem, hogy ez a dual opteronos cuccom még elég lesz egy darabig :DD
-
erdoke
titán
válasz
-=V3rthil=- #15 üzenetére
Azt tette, azaz mainstreamet vett, miután eladta az FX-53-at. Valamit félreértettél.
-
viharhozo
addikt
Neha vegkepp nem ertem az Amdt. Eddig az FX kivetelevel minden 939es prociban 512k s2 level cache volt. A 4000+-ra ez termeszetesen nem igaz. Idiotak.
Az FX-55 azert hatalom. -
Frosty
aktív tag
Mennyenek már a ******-ba. Az ember megvesz egy ilyen procit és fél év alatt elavul...még jó, hogy megváltam az enyémtől. Semmi értelme nincs megvenni ezeket a procikat, mert generációváltáskor ugyanúgy nem fognak semmit érni, mint a gyengébb testvéreik: mikor megjelennek a dual core-os procik kb 1 év múlva, akkor már az FX-55 sem fog semmit érni az ember (pláne ha megjelenik a Longhorn, amihez alapból 1 giga DDR3 ram kell majd meg dual core 64 bit :DDD
Bocsesz, de stresszes napom volt és ezzel most ki is éltem magam :)) -
erdoke
titán
Az a 4000+ nem az FX-51-gyel, hanem az FX-53-mal egyezik meg (2,4 GHz).
Arra lennék még kíváncsi, hogy FX-55-ből lesz-e még S940 változat is, vagy azt már teljesen meghagyták az Opteronnak. -
pabadam
aktív tag
Egyelőre nem tudjuk, hogy ezek a képek valódiak-e.
-
Scooby
aktív tag
Ehez én már nem is szólók semmit!:) Hihetetlen hogy csak mennek elöre és nincs megállás! legalább 1 évig pihi kéne!
-
ftc
nagyúr
Hu ezek az árak megrémisztenek:DD
de kivancsi lennék teljsitményjavulásra,hogy mennyivel gyorsabb -
Integra
titán
mindegy csak jöjjenek már gyorsan hogy a többinek meg essen az ára valami emberbarát szintre:))
-
Wolverine
félisten
:Y Ezeket aranyárban fogják mérni az elején :(
-
pabadam
aktív tag
Te jó ég..
Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest