- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
válasz
FehérHolló #40 üzenetére
Volt olyan lap, ami siman megette az EDO melle berakott SIMM-eket. Pedig, elvileg nem kezelte egyszerre a ket tipust.
Es igen, a ketfajta memorianak kulonbozo slotokat raktak fel az alaplapra.
Nem tudom te miert szeretned ugyanazt a slotot hasznalni a ddr2 es a ddr3 modulokhoz? -
Vistaboy
veterán
válasz
FehérHolló #55 üzenetére
Nem Neked írtam, jó? Elolvastam az egész oldalt, ha tudni akarod. Renwick-nek szólt a hsz, hogy ha már egyszer kikunyizik egy alaplapot a Penryn alá, akkor olyat kérjen, amibe mindkét fajta memória belemegy. Így le tudják tesztelni mindkettő teljesítményét egymáshoz viszonyítva...
Amúgy meg feljebb már leírtam a véleményemet a DDR3-ról, úgyhogy perpill. nem aktuális hogy melyik jobb vagy gyorsabb. Mindazonáltal egy tesztet szívesen vennék.
Ui.: Amúgy meg, ha a vizsga miatt ideges vagy, akkor tölts be egy jó kis FPS-t, és kész...
Ui. 2.: Én sem vagyok ma jó kedvemben, ma megyek először dolgozni egy hét táppénz után, a főnököm tutira leordítja az arcomat. De ez egyéni probléma... -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #49 üzenetére
Látom nincs jó kedved.
Akkor röviden a combó és az öszvér szavak nélkül, hogy kellene hívni? -
t72killer
titán
válasz
FehérHolló #49 üzenetére
hmm, van CD-író DVD olvasó combo drive is, mégse teszünk bele 1idejűleg 1 CD + 1DVD lemezt
na jó, erősen sántít a hasonlat, m a drive-nál ugyanoda teszed a 2féle lemezt, alaplapnál +külön slot van. Ennek megvan az a hátránya is, h majd min 2GB-os modulokat kell venni... -
t72killer
titán
válasz
FehérHolló #43 üzenetére
ki mondta, h 1xerre kell kezelnie? a kétféle adatátvitel miatt többet veszítenénk vele, mint nyernénk.
Volt 1 ilyen lapom az SD/DDR korszakváltásból, ott is 1xerre csak az 1iket kezelte: az eleinte drága újdonságot ráért az ember később is megvenni.
#40 sajnos a jövőbe nem látunk, de 2002-ben már volt ddr, itt van pár alaplap 2001 végéről: [link].
DDR-400 óta olyan egetrengető fejlődés nem történt, azaz ma még elvan az ember simán egy pár ddr-400-as rammal, s939-es procival. Ugyanígy elleszünk 5 év múlva 4GB 1-1.1GHz DDR2 + egy 4magos penryn-nel. Tény, hogy messze nem ez lesz a csúcskonfi, de nem látom azokat a jövőbeni alkalmazásokat, amik ezen nem mennének el...
Pláne, ha az AMD marad ddr2-nél, akkor még esetleg 8magos CPU-ra is lesz esély. -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #43 üzenetére
Nem mondtam, hogy egyszerre a kettőt. Úgy mint az asrock deszkák, ddr1-ddr2.
Sajna nem voltam elég világos. -
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló #40 üzenetére
'' (például a Foxconn és az MSI), akik a frissen érkezett DDR3 mellett biztos ami biztos alapon a régebbi, DDR2 memóriáknak is helyet kínálnak egyszerre.'' Amiben van kettő slot a ddr2-nek és van kettő a ddr3-nak.
Az időzités dolgot nem tudtam. Köszönöm.
[Szerkesztve] -
eXodus
őstag
válasz
FehérHolló #31 üzenetére
Te mindenről beszélsz csak a lényegről nem... Minden apróságba belekötsz de a lényeget szépen kikerülöd.
-
Hun'reeth
őstag
válasz
FehérHolló #28 üzenetére
Épp erről szól a hír
, hogy óvatosak az alaplapgyártók és kiadnak X38-at csak DDR2-es foglalattal IS! Viszont ott van a kép a csak ddr3-asról is. Szóval nincs szó róla, hogy juszt se gyártok ddr3-as lapot mert drága a memória. Ez tisztán piaci döntés. Nem áraszthatják el a piacot feleslegesen ddr3-al ha még nem akarják az emberek megvenni a magas ramárak miatt.
Túl nagy volumenben nem is gyártanak még ddr3-at szerintem. Addig meg drága lesz. -
eXodus
őstag
válasz
FehérHolló #28 üzenetére
''5%-os statisztikai hibahatáron belül van a különbség.''
Ez nem igaz! A teszt jelllegétől függ. ( Hirtelen nem találom hogyna mértek. )
De ennyi erővel Magyarország egy statisztikai hiba.... -
Hun'reeth
őstag
válasz
FehérHolló #22 üzenetére
Szó nem volt róla, hogy nem gyártanak hozzá lapot. Csupán óvatosságról szól a hír! Ne beszéljünk mellé. Nyilván elterjed előbb-utóbb olcsóbb is lesz meg jobb is. Idővel.
-
Ribi
nagyúr
válasz
FehérHolló #22 üzenetére
''P35 csak 1066-ig kezeli tudtommal a memóriákat, aki 1333-asat vesz, az venni fog hozzá egy X38-as chipsetű lapot is.''
Legtobb mostani lap csak 800-as ramokat kezel megis eleg sokan hasznaljak 1000-es es 1066-os rammal. Szal ez a mi van rairva dolog ez baromsag. -
eXodus
őstag
válasz
FehérHolló #16 üzenetére
ilyen apróságokon.... akkor a ddr3 sem ''csak'' 100K ...ezt miért nem írtad??
Hétköznapi ramokat nézünk ott mégnagyobb a különbség.
ftc jah aztán az egész rendszer együtt nézve gyorsul 1%ot....
Mellesleg mostanában elég sok OLCSÓ DDR2 800MHz CL4 van ami bírja plusz fesszel kb ilyen időzítésekkel az 1000MHz-et...szóval....
[Szerkesztve] -
eXodus
őstag
válasz
FehérHolló #14 üzenetére
És ddr3ból sem egy átlagos volt. ( eleve nagyobb feszen ment... )
Manapság meg 2*1GB cl4es jobb fajtát 2Xk-ért meg lehet kapni... és ezt is lehet tuningolni még...
Lassabb ddr3ról meg ne is beszéljünk. -
eXodus
őstag
válasz
FehérHolló #11 üzenetére
Másik topikokban már linkelve volt anandos teszt ''alacsony késleltetésű'' ddr3mal.
Bárki megnézheti....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- ASUS H110M-A/M.2 LGA 1151 alaplap
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Új Samsung 15 GalaxyBook 3 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest