Hirdetés
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
guest
veterán
Hello!
Végigolvastam ezt a fórumtémát, de nem találtam az enyémhez hasonló problémát:
K7S5A alaplapba (pontosabban Mercury 735 FSX, de az ugyanaz) beletéve a Fast DVD Master digitalizáló kártyát, a 2. IDE vezérlőn lévő dolgok eltűnnek, már a BIOS sem ismeri fel őket. Teljesen mindegy, hogy azon CD olvasó vagy HDD van, a BIOS ''not installed''-et ad. A kábeleket össze-vissza cseréltem, az nem lehet problémás. Ha a kártyát kiveszem, minden helyreáll, működnek a dolgok. Minden PCI slotban próbáltam, a helyzet ugyanaz. Más kártyákkal (XWAVE hangkártya, Hauppauge Wintv kártya) nincs gond. Ahogy viszont a DVD Mastert beteszem - mindegy hogy magában, vagy más kártyával - a 2. IDE-ről eltűnik minden.
Az 1.IDe-vel semmi gond. Már próbáltam a tuningolt BIOS-sal külön IRQ-t lefoglalni a kártyának, semmi változás. A kártya egy másik alaplapban (ASUS TUSL2-C) gond nélkül megy. (A videokártya a SIS-es alaplapban Matrox G200.)
Most az alaplappal vagy a kártyával lehet probléma?
Üdv:
Tamás
Ui: Bocs, hogy nem regisztráltam magam, de vagy 10-szer próbáltam, és egy nevet sem fogadott el.
Aktív témák
- Formula-1
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Borderlands 4
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik
- További aktív témák...
- Szép, dobozos MSI PRO Z790-S WIFI PCIe gen5 garival
- Dobozos Aorus B650 AORUS ELITE AX V2, újszerű, garanciával
- Dobozos új MSI B650 GAMING PLUS WIFI 6E antennával, io shielddel, garanciával
- ASUS TUF Z790-PLUS WIFI garival, mindennel, dobozos újszerű, PCIe gen5
- Dobozos Z790 AOURUS ELITE AX PCIe gen5, újszerű gyári antennával garival
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest