Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkFater
tag
Ezt úúúgy bírom.
''Tök jó a kép, ugyanolyan mintha digitális kamerával csinálnám...''
Most komolyan, ne csináljatok már hülyét magatokból srácok!
Nézzetek már meg egy ilyen mobillal csinált fotót és hasonlítsátok össze egy ugyanolyan méretű fotóval ami digikamerával készült, persze a számítógépeteken, teljes képernyőn.
.... és akkor majd ledöbbentek.
3*3 centin persze, hogy jól néz ki. Teljes képernyőn meg már gáz.
Az optika problémával egyetértek. Kis optikával nem tudsz jó képet csinálni, nem azért mert hitetlen vagyok, hanem vannak fizikai törvények......
Kellene az a nagy optika, de nagyon. -
DaveNo1
veterán
Ebben van v.mi végülis elöször azért raktak kamerát teloba hogy lefotozzunk v.mit kisfelbontásban és mms-ben elküldjök...aztán láthatjuk milett belőle. De egy telo fényképező sosem lesz olyan jo mint egy rendes digitális fényképező.
-
kp78
addikt
Üdv!
Szerintem nem rossz dolog a kamera a telefonokban, bár ennyire fejleszteni van-e értelme, nem tudom.
Én mindenesetre meg vagyok elégedve a k750 kamerájával is.
Ez a kép tök sötétben készült a teló beépített ''vakujával'', egy autó hátsó ülésén ülve.
[link]
Szerintem jó lett, sőt ki is nyomtattam 10*13-as méretben, és mondhatom, hogy kiváló lett -
DaveNo1
veterán
1-2 év és megoldódik ez a helyzet...ugye már samsungnak van 8 megapixeles 2* optikai zoomos teloja de azért nem készít olyan jó képeket mint egy fényképező...végülis mobil azért mobil hogy telozzunk vele, fényképező meg azért hogy fényképezzünk, ha egy normális fényképezőt szeretnénk teloba akkor olyan vastag lenne mint egy digifényképező meg hülyén is nézne ki szerintem szal nincs értelme...idén már jönnek a 3.2 megapixeles autofokuszos fényképezővel felszerelt telók sok funkcióval majd meglátjuk milyen képet csinálnak, szerintem szebbeket fognak mint mostaniak...VGA fényképezőnek tényleg már csak annyi értelme van hogy mms esetleg ha egy rablást látsz és nálad van telod akkor gyors fotozás
persze ez szélsőséges eset...de a vga fényképezővel felszerelt telok kora már 2 éve lejárt, sőt már az 1.3 megapixel is pedig tavaj még az volt a menő, most már 2 persze van ahol több
de nekünk ez jut idén 3.2 jövöre talán 4
-
^Bundi^
őstag
felőlem lehetne nagyobb is az optika a mobilban engem nem zavar, ha 1mml el vastagabb..:S
legalább lenne értelme.. -
Gatery
csendes tag
Sziasztok!ú
Gondoltam én is hozzáteszek a forumhuz....
Nemrég szétszedtem egy telefont, az érzékelő mérete csak annyiban volt megdöbbentő, hogy nemsokkal kissebb mint egy hagyományos (olcsóbb) kompakt fényképezőgépben. Viszont ami a lényeges különbség, és ami a tényleges problémát okozza az az optika hiánya. A kicsi optika kevesebb fényt is jelent ezért biztos, hogy zajosabb lesz a kép. Való igaz hogy az érzékelő mérete javítja a jel/zaj arányt de nagyobb érzékelő (a nagyobb érzékelő nem feltétlenül jelent több megapixelt) elé nagyobb optika is dukálna ami ugye a méretek miatt nem megoldható. Tehát ahhoz hogy a mobillal jobb képeket lehessen csinálni bizony kéne az optika...
Különben én is egyetértek azzal hogy a telefonokba hülyeség kamerát rakni, különösen vga méretűeket, a készített képek, még mms méretben úgy ahogy elfogadhatók, de ilyen nagyban már nem...de azért néha jól jöhet ha valami nagyon fontosatat lát az ember....
Én azért várom az optikás telefonokat....egy kis okos elrendezéeesl nagyon sok mindent bele lehetne rakni azokba a telókba... -
lesaux
veterán
Nesztek, Nokia N70 100.000-ért.
[link]
Szép képet csinál, ugye?
És mielőtt elkezditek, hogy szemét vagyok, igen, az vagyok, tényleg messze ez a legszarabb kép az oldalon. -
Nem akarom szétoffolni a topikot (mert ugye az az érzékelők miniatűrizálásáról szól), csak válaszolnék.
Mint azt korábban írtam, volt szerencsém, minőségi -2 megapixeles- mobilkamerával (sz.tem ezeket már lehet annak hívni) készített képhez.
Amiért írtam a hsz.-t:
Megmutatnád 10 embernek a fent említett képeket, 7-8 közülük elfogadná a minőségét (engem is meggyőztek, még akkor is, ha láttam, h. elmarad részletgazdagságban, színvisszaadásban, stb.-ben a digit.gépektől), 1-2 ember (akiknem nem elég ez a minőség), fenntartással kezelné, a maradék pedig csak értelmetlenül ''fikázná'' a képeket...
Kérdem én, a 2-3 ember miatt ''vegyék ki'' a fényképezőt a mobilból?
Sz.tem igenis belefér!!! Egy gondom van a jó kamerás mobilokkal: drágák... Még...
UtolsOFF vége...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
Viktor0610 #15 üzenetére
Csak az a probléma, hogy tökmind1, hogy milyen a digitális része a cuccnak, ha szar és kicsi az optika, akkor bukik az egész. Digitális gépeknél is ugyan olyan fontos az optika mérete, és minősége, mint a hagyományos gépeknél, a digitális rész csak a filmet helyettesíti, az optikát nem.
-
Mifelénk van sok plakát az utcán (talán Extreme Digital), ahol épp úgy hirdetnek igazi digitális fényképezőket, hogy felül egy lego-szinten pixeles képpel vetik össze, ami a reklám szerint mobillal készített családi kép.
Számomra nem a CCD mérete a döbbenetes, hanem hogy ezeket a vackokat kamerának hívják. Nincs optika, nincs zoom, a felbontás és a fényerő is nevetséges. -
válasz
Coyote2000 #12 üzenetére
Hát én ma láttam, N70-nel készített, majd előhívott képeket...
Nem mondom, h, versenyez egy digit.géppel, de ha belevesszük a következőket:
- egyáltalán nem rossz képminőség (jobb, mint az übergigamegabrutálkárlceisz objektíves N90-é),
- ahogy a digit.gépek sem voltak mindíg ilyen olcsók, ennek is menni fog lejjebb az ára,
- nem kell külön fényképezőt magunkkal vinni.
Az gáz, h. csökkentik az érzékelő méretét, de a képminőség jó!!!
Ne menjünk bele a professzionális gépek vs. mobilkamera vitába, mert természetesen a végeredmény egyértelmű, de az emberek nagyrészének elég a mobilkamerákkal készített kép mionősége is (ami -azért valljuk be-, nem olyan gázos)... -
ragazzo
őstag
A törekvés nem rossz, mert a nanontechnológiáé a jövő.Persze még messze állnak tőle...
-
Coyote2000
őstag
szerintem gaz a kamerak integralasa, 1mpixel felett mar semmi ertelme. Inkabb hasznalom a 2.2mpixeles Nikon Coolpixemet. Olcso, nem tul komoly, de sokfele beallitasi lehetoseg van rajta es gyonyoru kepet csinal.
a telefon kamerajanak akkor van ertelme, ha MMS-t akarunk kuldeni. De ahhoz meg elegendo a 160x120-as kep is!!!
Regebben tetszett a ''mindent integraljunk egybe'' otlet, de egyre inkabb ellenkezo lesz a velemenyem. Mar az integralt mp3 lejatszo sem annyira tetszik, a kamerabol meg teljesen kiabrandultam... epp most cserelem le a multimedia-bajnok telefonomat egy olyanra, ami gyonyoru, elegans, de csak telefonalni meg SMS/MMS-t kuldeni lehet rajta. Es a kijelzoje is gagyi, de pont eleg...
[Szerkesztve] -
Jók ezek, csak az a bajuk, hogy nem 8 megapixelesek. Így már nem is kell...
Mit eszünk jövőre, ha minden paraszt megvakul? -
L3zl13
nagyúr
Csak nekem tűnik a cím csöppet szenzációhajhásznak?
-
ragazzo
őstag
Ezzel is a Samsung akart az első lenni.Mivel megmondták, hogy ők akarnak a piacvezetők lenni, ez is lehet a felé vezető út.
-
Enclave
aktív tag
És a legidegesítőbb, amikor a reklámokban azon pattognak,h. milyen ''profi'' a képminősége ezeknek...
Aki fényképezni akar az úgyis vesz egy komoly digitális fényképezőt , amit lassan már egy mobil árának a töredékéért be lehet szerezni...
Ami engem személy szerint a legjobban bosszant,h. már szinte csak ''kamerás'' mobilt lehet kapni (ugye e nélkül nem lehet kérni) , aminek a felárát ráadásul még velünk fizettetik meg... -
Coyot
őstag
Minek a telefonba fényképezőőőőő
-
Coyot
őstag
Minek a telefonba fényképezőőőőő
hopp 2x ment
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
szerintem is tök fölösleges a mostaniaknál meg kisebb telefonokat csinálni. ráadásuk a képminőség is rosszabb és a kijelző méretének csökkentése is velejár ami ügye nem túl szerencsés hiszen a multimédiás alkalmazások is élvezhetetlenebbek kisebb kijelzőn,hiába a nagyobb tudás..de lehet, hogy pont az a cél,kisebb telefonon nem látszik majd meg a fényképezőgép rosszabb teljesitménye, hiszen kisebb a kijelző.és még lehetne fokozni!
-
fasyrt
őstag
Frásznak ilyen kicsi telefont csinálni, nekem már a mostani is kicsi.
Lassan már lehet az ujjakat is zsírleszívni a telefonokhoz. ..!.. -
rOwLeY
őstag
Fura h erre nem jönnek rá!
ilyen parányi érzékelőkkel mit akarnak?!
nevetséges!Etéren nem lehet miniaturizálni az alkatrészeket!
soha nem fognak elérni kis ccdvel olyan képrészletességet mint egy fullframe érzékelővel! -
zsiga667
addikt
Valaki magyarázza már el ezeknek a nagytudású telefontervezőknek hogy a kamera (és így a CCD) méretének csökkentésével csak tovább rontják az amúgyis nevetséges képminőséget...
-
És kameraképben is -gondolom- 35%-ban gyengébb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung megalkotta a világ legkisebb telefonba építhető kameráit.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- OnePlus 11 - Spigen Tough Armor telefontok, fekete
- Zebra CBL-TC51-USB1-01 Zebra adatgyTC51/TC52/TC56/TC57 Töltő és adatkábel
- Akció! Paidashu 10600mAh, 22.5W Gyorstöltő PowerBank
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest