Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
a kétszeres sebesség = 9 mega / sec???
hmmm ezzel a sebességgel hány évig tart teliírni egy 50gigás BD korongot?
a másik emg hogy mi az a BD-R és BD-RE???
az első világos de a második mi? -
PPeter
addikt
De lehetett, legalábbis nem kellett toálisan új gyártósor és a CD-gyártáshoz megteremtett ipari környezet (kiszolgáló egységek stb.) jók voltak a DVD-hez is. A Blu-Ray viszont nagyon sokba kerül a gyártóknak, és a tetejébe a gyártói licence is borsos. Ha a HD DVD-t patronáló cégek okosan csinálják, akkor itt nagyon-nagyon meg tudják szorítani a Blu-Rayt, tudnillik a gyors népszerűsítéshez igen nagy volumenben kell gyártani, márpedig ehhez sok gyártó kell, akikkel viszont nehéz lesz lenyeletni a Blu-Ray költségeit és szívesebben húzódhatnak inkább a HD -DVD mellé, ha annak a gyártása jelentősen kevesebb beruházást kíván meg. Mivel a következő generációs High Definition műsoros lemezeken (legyen az akár HD DVD, akár Blu-ray alapú) sokáig meg nem tört másolásvédelem lesz, vélhetően nem a hivatalosan kiadott, védett kiadványokról készülnek majd a másolatok, hanem eleve ki fog alakulni a távol-keleten egy olyan árnyék mozgalom, ami eleve kalóz kiadványokat fog masterelni, kiadni HD felbontásban. Hogy ezek az árnyék ''kiadók'', gyárak melyik formátumot fogják használni, nos, lehet hogy viccesen hangzik, de ez is sokat számíthat abban, hogy végül melyik formátum lesz a befutó hosszú távon.
-
PPeter
addikt
Nem fake, a CDSpeed program fejlesztője már küldött tesztadatot is róla, illetve a Nero fejlesztőinek is van ilyen meghajtójuk - bár még csak prototípus, ami igen sok változáson átmehet, mielőtt forgaomba kerül. Amúgy már egy hete írtam róla
Bővebben: link , a CDFreaks fórumon is van egy nagy beszélgetés a drive-ról. Bővebben: link
-
LordX
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #20 üzenetére
Szerintem az egész hír fake.. Egy forrásból származó információk legalább konzisztensnek kéne lennie.. Ez így kb olyan, mint a politikusok beszéde, amikor mondják, hogy ''tízmilliós károkat okoz az országnak, érti kedves képviselő, több számillió forintról van szó. Ha kifizetnénk, miből pótoljuk az így keletkezett milliárdos kiesést?''
-
Alvin_ti4200
félisten
A BD-R írás miért nincs bepipálva a képen, ha már a táblázatban benne van?
-
Alvin_ti4200
félisten
Több ok miatt sem szimpatikus: nem olvas egyáltalán CD-t
Ráadásul az az alig másfél megányi buffer harmatgyenge, ami a képen szerepel
-
pabadam
aktív tag
Remélem lesz Plextorban, feketében is..
3-4 év múlva.
-
zfarkas
senior tag
Ennek venti van a hátulján?
-
ArGab
őstag
válasz
JagdPanther #5 üzenetére
Az tudomásom szerint arra vonatkozik, hogy a lemezek ugyanazon a gyártósoron gyárthatók, mint a DVD-k. Így sokan ezért támogatják a HD-t, mert legalábbis kezdetben kisebb a lemezek gyártási költsége.
-
dabadab
titán
Azert az ciki, hogy tok ugyanugy nez ki ez is, mint egy 2x CD olvaso, nem?
-
DVD_2_U
senior tag
válasz
janpotocki #6 üzenetére
Nem... a NeroInfoTool azt jelzi, csak az 1ik formátumot képes irni...
és a BD-R -t nem!
-
ciao
senior tag
épp ideje elfelejteni a kőkorszaki CD-t a!
buffer unrerrun-t nem tmogatja? -
ftc
nagyúr
válasz
janpotocki #6 üzenetére
sztem is arra gondolt
-
JagdPanther
aktív tag
eddig nekem a HD DVD volt szimbatikusabb mivel úgy tudtam csak az kombatibilis a dvd-ékkel, de így látván ezt egyből azt mondom Blu-Ray Disc 4ever!(bár lehet csak az én ismereteim voltak hiányosak/hibásak a dvd kezelési lehetőséggel kapcsolatban a BRD-nél)
-
^Bundi^
őstag
azt írták a ph előző cikkében, hogy július-augusztus..ez épphogy, de megvolt.;)
-
JoeYi
őstag
Vajh az ára mennyi lehet
-
bumper
senior tag
Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar kapható lesz egy brd író
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged