- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Operatív igazgatót vált az Apple
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Légies iPhone halvány színei
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Szia, elsőre is sokat megértettem abból amit írtál, tehát eddig a fejlesztők rá voltak kényszerítve ''előregyártott'' textúrákra azért, mert a PS kód hossza limitált volt.
Magyarán az előregyártott textúrára mint ''pufferre'' volt szükség, mivel az azt előállító kódnak nem jutott hely.
A linket ismertem, bár csak a root-játamit belinkeltél abból látszik hogy ez kőkemény DX programozás, ezért is írtam azt, hogy ténylegesen megérteni teljes valójában csak akkor tudnám, ha programoznám, viszont ha tudnám programozni, nem kérdeztem volna meg
Köszönöm a választ! -
mikk2000
őstag
Emésztettem...de 100%-ra megérteni csak akkor tudnám, ha foglakoznék DX9 programzással.
Azt mindenesetre nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk egy figura elmegy egy gyertya meg egy lámpa mellett, és ügye ekkor a figura minden egyes érintett textúrájának van egy gyertafény, meg lámpafény effektezett textúrája is? -
mikk2000
őstag
''Korábban (DX9-ig) az volt az alapvető teljesítménybeli követelmény, hogy minél kevesebb (lassú) textúrázást használjanak a kódolók és minél több (gyors) számolást. Most, a DX10 kapcsán, olyan hardveres architektúrát építettek fel, aminek nagyon fekszik a textúrázás (valami textúrakezelés-szerűséggel komunikál a VS-GS-PS), szóval fordult a világ.''
Szia, kis felhomályosítást kérek, nem igazán értem, mi az a ''textúrázás'', de csak azóta, mióta olvastam amit írtál, azaz mint írod DX9-ben korlátozták ezek használatát. Én eddig úgy tudtam hogy a ''textúra'' az nem más, mint a kiszámolt 3D (objektum) felületére ráhúzott kép, ami végülis a megjelenítés, azaz amit látok...Ezt pedig korlátozni bajosan lehetne. Dehát ezek szerint ez nem így van,szóval mi az a ''textúrázás''?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Kerékpársportok
- OTP Bank topic
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest