Hirdetés
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redchili
tag
A gép már régóta létezik (kb. egy fél éve láttam először), csak finomítgattak rajta. A japánok már réges-rég használják, tévéként is...
A lányok szoknyája alá befényképeni vele meg, már elég feltűnő, arra ez való:
[Szerkesztve] -
-
AS
félisten
Origo fogyatékos. már bocsánat! de ez csak D-korában lesz kapható, mint a többi ilyen nagy ágyu. kb 170 ezer lesz, pl nokia 8800-hoz képest, olcso.
[Szerkesztve] -
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
Viktor0610 #30 üzenetére
Pedig közel van a dolog.
Ha minden igaz, Bog holnap megfogdossa, és remélem pár tesztképet is készít vele... -
[Anduriel]
aktív tag
az [origo]-n van róla egy cikk: [link] Eszerint csak amerikába fog megjelenni, ~70e HUF környékén. Itthon nem is lehet majd használni.
-
SzlobiG
félisten
Istenem...Minek 10mpixeles kamera egy telefonba?
-
Úgy gondolom, túl sok hsz.-t fecsérelni erre a mobilkamera vs. ''valódi'' fényképező dologra felesleges.
Addíg, míg nem jön ki a készülék, (esetleg) nem olvasunk teszte(ke)t, pláne.
Sz.tem hagyjuk abba...
Köszönöm... -
AS
félisten
ez nektek kis optika? -
Egy valamit felejtenek el ezek a megapixel vadász gártók, hogy hiába a 10 megapixel, az a pincuri optika jó, ha 1-2 megapixelnyi infót vetít. Még a 60-70mm átmérőjű slr optikák sem mindíg szolgálják ki tökéletesen a dSLR-ek 8-10 megapixeles érzékelőit, pedig azok sokkal nagyobb érzékelők.
Szóval minden telefon, amibe 2megapixelnél nagyobb felbontású érzékelő van, puszta parasztvakítás... (na meg a 8 megapixeles kompakt fényképezők szintén...) -
musclemuseum
aktív tag
Igenis van értelme a 10mpixelnek, mert fel lehet tölteni az iwiw-re
Kicsinyítés nélkül persze, mert azt nem ismerik általában -
Athos07
senior tag
-
(An)Dante
őstag
Csak halkan jegyezném meg, hogy a Canon felső kategóriás dSLR (digitális tükörreflexes) kamerája a, több mint 300.000 Ft-os EOS 30D mindössze 8.2 megapixeles, hatalmas 22.5 x 15 mm-es (APS-C) szenzorral érkezik a magas minőségű képek készítése érdekében.
Tehát még a high-end vonulatban sem érzik indokoltnak a 10 megapxieles képeket!
Ezek a Samsung telefonok olyanok, mintha a Canon az IXUS szériába belepakolna egy telefon modult.. Igazi értelmét nem érzem, hiszen az apró képérzékelő miatt a minőség bizotsan elmarad a kamerák képminőségétől és ezért nem fog kárpótolni a rakat ócska megapixel!
Az átlagos monitor 1.3 megapixeles (1280 x 1024 képpont). Ennél nagyobbat csak kicsinyítés után lehet teljes pompájában megnézni, ami -- rosszúl megválasztott, gyors algoritmus esetén -- a kép kipixelesedéséhez vezet. Nem tudom hányan hívtatok elő már képet ami telóval készült. Vagy egyáltalán ami digitális kamerával? Az igazat megvallva én az utóbbit is inkább az egy fénykép árácval vetekedő CD-n küldöm tovább és már a hig-tech anyum is DVD-n nézi a fotóalbumot -- jó nagyban.. -
István70
tag
válasz
blueMerle #14 üzenetére
Ugyan már minden telefongyártó ezt csinálja...
Alsó kategóriás telefontól ne várjunk sokat, ha komoly fejlődés történne az az árban is megmutatkozna. Az egyik telefongyártó 20ezer forintért árulja a monokróm kijelzős, nulla tudású telefonjait... nulla innováció irreálisan magas áron. Na ez a gáz!
-
Goose-T
veterán
Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem ebben a telefonban is CMOS érzékelő van, ami úgy tudom, gyengébb minőséget képvisel a digitális kamerák CCD érzékelőihez képest. Így meg mit ér a 10 megapixel meg a bazi nagy optika, ha az érzékelő gagyera?
-
Jégkokó
veterán
válasz
blueMerle #17 üzenetére
Hát nekem a mostani állás szerint 1300 darab fér el egy 512 megás kártyán 1280X1024 es felbontásban.Ennek a duplája felbontásban már fölösleges, mivel a számítógépnek se könnyű megnyitni egy ekkora batár nagy képet.Na meg az inertnetre való feltételéről már ne is beszéljünk, amikor valaki egy batár nagy képet tesz fel magáról, és az egy óra alatt jön csak le.
-
Jégkokó
veterán
Egyébbként 10 megapixelehez már baromi sok memória is kell, hiszen egy 1.3 megapixele géppel is 500-600 kilobájtos képeket lehet csinálni.Akkor egy 10 en ennek a 10 szerese lehet kb, és ha 5 mega 1 kép 10 megásan, akkor egy 512 es kártyán már nem túl sok kép férne el.De ez csak az én véleményem
-
blueMerle
veterán
Részben igazad van. Azért csak részben, mert ha belegondolsz, hogy mekkora a fejlödés egyes Samsung modellek közt, akkor rá lehet jönni hogy szinte 0. A Samsung valóban gyárt és fejleszt olyan mobilokat, melyek nagyon sokat tudnak, de sok átlagember ezeket NEM engedheti meg magának. Na és mit csinál a Samsung már lassan évek óta? Ugyanazt a tudást pörgeti a telókban 100 féle variációban. Az alsó szegmensben a V200 óta NEM történt komoly, figyelemreméltó változás /jah VGA kamera
/. Tehát nem az a baj, hogy sokféle telefont gyártanak, hanem az, hogy köztük az innováció, sokszor a nullával egyenlö.
-
AS
félisten
-
István70
tag
Amúgy nemcsak a Samsung fog kijönni 10 megapixeles telefonnal...
Egyébként nem tudom miért baj, a 10 megapixeles kamera.Kísérletezni lehet nem? Sokmindenről lemaradt volna az emberiség ha nem kísérletezgetett volna. A telefonok hatalmasat fognak fejlődni a közeljövőben ha akarjátok ha nem. Én nem vagyok a fejlődés ellen, miért ne? Az más kérdés, hogy megveszem-e vagy sem. Elvégre nem erőszak a disznótor!
Ja, még valami. Nekem mindig az volt a véleményem, hogy egy telefongyártó inkább inkább több telefonnal jelen legyen a piacon mint kevéssel. Legalább bőven van választási lehetőség. Ez szerintem egyáltalán nem baj.
[Szerkesztve] -
Athos07
senior tag
A PMA fotokiállítás előtt a DigitalPhotographyReview leírta az idénre várható trendeket itt:
[link]
Csak az első bekezdést idézem: idén véget ér a megapixelháború, és bár lesz még pár gyártó, amely ilyesmivel próbálkozik, az ésszerűbb gyártók már rájöttek arra, hogy a vásárlók nagy része már tisztában van azzal, hogy a több pixel gyakorlatlag már nagyobb hátrány, mint előny...
És még egy kis adalék: általános lesz az is, hogy a gyártók minimális különbségekkel ontják majd magukból a fényképezőgépeket, csak azért, hogy megtöltsék a polcokat...
Asszem a Samsung is ugyanezt csinálja, de sajna nemcsak a fényképezők között, hanem a telefonoknál is. -
p a s s e r
őstag
sztem ez parasztvakítás. ha jól tudom, manapság már a fotósok is próbálják arra ösztökélni a fényképezôgép gyártókat, hogy preferálják már inkább a minôséget, ill. a sebességet a megapixel háború helyett. plakáthoz is bôven elég egy 5-6 megapixeles masina, ugyanis azok durván a/3-ban készülnek el 300 dpi-ben, aztán a filmet nagyítják a nyomdában a tízszeresére. messzirôl nézed úgyis.
üdv! -
tomcs
őstag
egyebkent olvastad a hirt?
3x zoom van rajta.....
szerintem egyebkent ultrakompakt viszonylatban elfogadhato kepeket csinalhat, ez inkabb egy ultrakompakt fenykepezobe pakolt telefon.
mas kerdes, hogy szvsz meg jobb minosegu, de tovabbra is fix optikanak lenne helye telefonokban. egy telonak tobbet ki kell birnia, fenykepezogep altalaban puha tokban szokott lenni, egy mobilt meg zsebre szokas vagni, neha raulni, ilyesmi. mobilnal pl elejtesnek is nagyobb a valoszinusege, es ezeket egy mozgo elemekbol osszerakott optika szerintem nem birja.
zsebrevaghatosagra talaltak ki a zart optikakat (ami nem jon ki a gepbol, egy zart reszben mozog es a vegen vmi prizma vagy tukor van) ez mar 1 fokkal ugyan jobb lenne, de ejtegetest ez se birna.
abban mondjuk igazad van, hogy 10 mpixel mar kompakt kategoriaban sem kell. ez a telefon tenyleg a ''kinek a nagyobb..'' -
kíváncsi
őstag
Szia!
Igen így. Nem tudom melyik topikban de szerintem ez már ki lett tárgyalva, hogy tök fölösleges az ilyen.
Telóba bőven elég 3-4 Mp-eles. Így is mindenki látja, hogy a mostani 3Mp-elesek se csinálnak jó képet.
Inkább tökéletesre kellene fejleszteni egy 3Mp-eles kamerát mondjuk egy 3*oros optikai zoommal.
Üdv kíváncsi
[Szerkesztve] -
István70
tag
Kérdem én! Ha mondjuk a Nokia, Se vagy bármelyik más telefongyártó - amilyen éppen nektek van - dobott volna piacra egy ilyen telót, akkor is így nyilatkoznátok?
-
ragazzo
őstag
Ez is csak az erős verseny miatt van.Ki csinál hamarabb ilyet, az ''győz''.
-
DaveNo1
veterán
''A kérdés az, hogy van-e értelme 10 megapixeles kamerát tenni egy mobiltelefonba.'' ------> válasz szerintem eléggé egyértelmű. Nincs. Átlag juzereknek a 3-4-5 megapixel is elég...és ez is inkább digitális fényképezők esetében mivel sokkal több funckióval bírnak és szebb képeket lehet velük csinálni. 10 megapixelnek már plakát készítésnél lehet pl. hasznát venni de aki meg erre használná nem hinném hogy egy telefonnal állna neki a munkának. Ez csak erőfitogtatás a Samsungtól.
-
Goose-T
veterán
A húzottszemű koreai hávécséknek jó lesz virtuális pénisznagyobbító eszköznek. Sohasem voltam a technika fejlődése ellen, de ez elég abszurd. Annyi értelme van, mint Suzuki Swiftbe hétsebességes váltót rakni (az 1.3-as motor mellé persze).
-
Shim
őstag
villogni jó lesz vele, másra nem nagyon. hány grammot nyomhat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Hova tovább?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Microsoft Excel topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honda topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest