- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
AndrEas02 #144 üzenetére
ha van egy régi szemét gépházad, akkor a power / reset vezetékeket levágod, lecsupaszítod, összetekered őket, szigszalag rá és kész - nem túl szép de funkcionálisan jó
pesti elektronikai alkatrész boltok, ahol talán még szerelve is akad ilyen, de külön forrasztható hüvely + drót mindenképpen: lomex.hu , hqvideo.hu , elektrokontha.hu , + gugli
-
mephi666
nagyúr
válasz
AndrEas02 #142 üzenetére
nincs valami elektronikai bolt a közelben? mert ami kell az lényegében 2db vékony réz vezeték (kb. olyan, amilyen mondjuk a hűtőventillátorokhoz szokott lenni) és 2-2 csatlakozó a kábelekre... (olyasmi, mint ami a házakban van az előlapi biszbaszok kábeleinek végén) ...de ha van valami régi bontott ház a közelben (vezetékekkel), szerintem 2percbe kerülne egy spdif kábelt összedobni a vezetékekből
(nekem ez a legalapabb ötlet, ami eszembe jutott)
-
Peter789
senior tag
válasz
AndrEas02 #140 üzenetére
igen, ahogy mephi666 is írta az egyik fele azért ágazik ketté, mert egyes alaplapgyártók nem csak a videókártyára kötés miatt tesznek rá SPDIF kimeneti tüskéket, hanem mezei TOSLINK optikai kimenetet is rá lehet kötni egy opcionális hátlapi kábellel, ennek viszont kell tápfeszültség is. ha a gyártónak éppen úgy tartja kedve, hogy JEL - 5V - FÖLD a tüske sorrend, a lenti kábellel akkor sem vagy bajban, csak a két szélsőre dugod a végét és kész.
az alaplapodnál nem kell ilyen, ott csak JEL - FÖLD van egymás mellett mindkét oldalon. ha a videókártyánál nem egyértelmű hogy melyik a föld és melyik a jel, akkor a tüskék forrasztásait nézd meg mindkét oldalról: az egyikhez csak 1 szál vezeték jön valahonnan (vagy nem is látod mert belső rétegen megy) - ez lesz a jel - a föld pedig csatlakozik egyik másik oldalon a nagy egybefüggő rézfelületekhez. de akkor sincsen nagy baj ha fordítva dugod össze, nem öl meg semmit csak meg kell fordítani egyik oldalon...
ha xp-t használsz akkor a realtek vezérlőpanelen kell aktiválni a digit kimenetet, ha vista / 7-et akkor meg a winfos hangeszközei között kell a digit kimenetet alapértelmezettre állítani, valamint lehet játszani kell vele hogy melyik mintavételezési frekvenciát illetve kódolási módot szereti a tv-d, erősítőd...
-
mephi666
nagyúr
válasz
AndrEas02 #138 üzenetére
nem értem, hogy érted, de: 2 vezeték megy végig, csak az egyik felén egymás mellett vannak közvetlenül (ez a fele megy a videókártyára, mert itt minden vga-nál 1 variáció van) a másik felén meg azért áll külön a két vezeték, mert nem feltétlenül 2 egymás mellett levő tűre kell kötni az alaplapon...
én azzal szívtam, hogy hülyén írták az alaplapom könyvében a alaplapi bekötést és csak "sercegés" ment át hang helyett... felcseréltem a 2 vezetéket és azonnal jó lett... arra ügyelj, hogy speaker/digital output váltani kell a hangkártya vezérlőjében mindig a kimenetet
ui: egyébként nekem is giga lapom és 9600gt-m van... dvi-hdmi átalakítót kaptam a vga-hoz és arról nyomtam át mindent a tv-re hdmi kábellel
(adatlapomon fent van minden)
-
Peter789
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest