- Magisk
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Íme az új Android Auto!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
Talán már látom a fényt az alagút végén.
Az egész "incidens" ott kezdődött, hogy azt mondtad a 30 frame-per-sec kevés a kamerának, legalábbis én így értettem. De most az field rate-nél nem 60?(most ez lehet hülyeség)
Én eleve a "mozis" megjelenítést vettem alapul, hogy 25 képkocka elég a szemek. Igen a mozi az más tészta...Tehát ha egy kamera "30FPS-be" rögzít a végeredmény ami megjelenik a monitoron TV-n, a interlaced miatt ott már csak 15?
Én kapásból a "végeredményre" gondoltam mikor azt mondtam a 30 bőven elég mindenre, mint egy moziban. -
wednesday
őstag
Akkor is egy kicsit okoskodok. Max jól leoltanak ha nincs igazam, de legalább megtanulom rendesen.
Interlaced: A sorváltott megjelenítés lényege, hogy teljes kép nem egyszerre, hanem meghatározott részekben kerül megjelenítésre, de olyan módon (annyira gyorsan), hogy ez a "trükk" az emberi szem számára ne legyen érzékelhető.
Magyarul az 1/50 mp-es küldésbe csak mindig fél kép kerül elküldésre. A teljes kép az 25.Most ha meg tudnám különböztetni a 50-et a 25-től akkor látnám a TV adásba a csíkozódást. Vagy nem?
-
wednesday
őstag
Istenem.
Tessék utána nézek a te kedvedért:
"A PAL rendszerek 50 Hz-es működéséhez a 24p-t a legegyszerűbb gyorsítással közelíteni. Ilyenkor 4.16%-kal felgyorsítják a filmet, így előáll egy 25 fps-sel rendelkező jelfolyam, amit már meg lehet jeleníteni egy PAL rendszerű tv-n. Mint említettem, a gyorsítás nem szerencsés, bár ezt az 1 fps-nyi gyorsítást általában a néző nem érzékeli, ezért a módszert alkalmazzák legtöbb esetben."
(Logout cikk)
Az 50 az az 50Hz képfrissítés.Vagy: táblázat
-
wednesday
őstag
Sok az elégedetlenkedés, az egyik baj, hogy miért nem full HD a másik baj, hogy nem biztos, hogy elég hozzá a sávszél. A Full HD-hez elég lesz?
Webkamerához bőven elég szerintem a 720p.
dezz: Az nem 50 hanem 25.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest