- Mobil flották
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brock Samson
csendes tag
válasz
z123456789 #60 üzenetére
A filmeket tulnyomo reszt 24 frame/s veszik fel. Ez onmagaban eleg a folyamatos mozgashoz, de nagyobb kameramozgasoknal mar egyszeruen szaggat, mivel nincs eleg kepkocka. Ez megfigyelheto pl. nagyobb tajkepeknel, ahol mozog a kamera (lassu mozgasnal enyhebb a jelenseg).
Az atlagos monitor/projektor frissitese ezzel szember 60Hz. Ez azt jelenti hogy masodpercenkent 60 kepkockat kell megjeleniteniuk, de csak 24 kepkocka anyagunk van. Ezt ismetlessel lehet megoldani, de mivel a 60 nem tobbszorose a 24-nek igy csalnunk kell, ezt hivjak 3:2 pulldownnak, ahol a kepkockakat ugy ismeteljuk hogy: AA BBB CC DDD. Igy ugyan megvan a 60 kepckockank, viszont egy masik fajta szaggatassal talalkozunk, amit maga a pulldown okoz.
Igy lehet valasztani a ket szaggatas kozott, en szemely szerint a magasabb kepkockaszam miatt a 60-at kedvelem jobban.
-
Brock Samson
csendes tag
válasz
z123456789 #47 üzenetére
Igazabol mindenre a 60-at hasznalom, mert ugy erzem az az arany kozeput.
Amugy mersekelten igenytelen vagyok: 12-15 GB HD rippeket szoktunk otthon nezni, BluRay nagyon ritkan kerul a teritekre, bevallom nem nagyon latom a kulonbseget.
A BenQ W1070 amugy szinmegjelenites szempontjabol jobb, mint az en MH680-am, mert mas szinkerekek vannak bennuk, cserebe a 680-nak nagyobb a fenyereje.
-
Brock Samson
csendes tag
válasz
z123456789 #42 üzenetére
Ujabban egy HTPC-t epitettem a celnak.
A klasszikus 24p szaggatasrol (judder) beszelek, ami ott van minden filmben (foleg lassu panolasnal) miota kitalaltak, a szabvanyt. Ezt nemileg korrigalhatjak a modern technologiak, de 60Hz-en meg a 3:2 pulldown miatt van szaggatas. Utobbit en sokkal jobban elviselem, de ez mar szemelyes preferencia.
-
Brock Samson
csendes tag
Jo kis cikk!
En magam egy BenQ MH680-at tettem fel a plafonra, es a surroundot is nemileg olcsobban oldottam meg, raadasul vaszont is hanyagoltam. Eleddig nem lattam repedest a falon, de majd kozelebbrol szemugyre veszem.
24Hz nekem nem kifejezetten fontos, sok film eleg eros szaggatast produkal miatta. Igaz masok meg 60Hz-tol nem az igaziak, minden esetre egyiket sem mondanam tokeletesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Linux kezdőknek
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest