- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nowhereman #81 üzenetére
A Butterfly S4 kérlek szépen 1 hónapig volt nálam, és annyira sok volt vele a gond, hogy egy Diamond Viper V770 16MB lett belőle, ami akkor nekem asszem 21k-ba került (a S4 16k volt újonnan, ha jól emlékszem).
-
válasz
Nowhereman #79 üzenetére
Jó lenne azt az S3 "bioszfressentős" drivert megszerezni. Nincs meg még véletlenül, vagy esetleg az elérhetőségét meg tudod adni?
-
-
-
Ki beszél mosottról? Inkább úgy jellemezném, hogy a márkás Nvidia kártyáknak megfelelő volt a 2D képminősége, önmagában megállta a helyét, nem volt semmilyen zavaró tulajdonsága. Viszont az Ati, és méginkább a Matrox képminősége ettől még jobb volt.
Olyan ez, mintha lenne egy Audi A4-esed, amivel meg vagy elégedve, jó a minősége, stb, viszont efelett még van egy A6 és egy A8, amik még jobbak.
-
Ahogy zoltanz mondja, a 2D képminőség nem a grafikus chipen, GPU-n múlt, hanem a köré épített kártyán, az alkatrészek minőségén! Mivel az Nvidia chipjeit a TNT2-GF2 időszakban boldog-boldogtalan használta, ezért nagyon sok rossz minőségű alkatrészből készült kártya volt piacon (Aristo, Butterfly, Ennyah, Inno3D, Manli, ST Lab és many more, akik nem jutnak most hirtelen eszembe), ezért általánosodott a nézet, hogy az "Nvidiának rossz a 2D képminősége".
A minőségi gyártók termékeire nem volt panasz, mint ahogy én is mindig valami jobb gyártótól vettem kártyát (Diamond V330-V550-V770, ELSA GF2 GTS, Abit Ti4200, aztán Ati és NV felváltva), és sosem volt gondom a megjelenítés minőségével. Néha becsúszott egy-egy gyengébb (Butterfly Savage4), de azok rögtön mentek is tovább. Tartósan csak jó minőségű kártyákat használtam, aztán igazából a GF3-tól felfelé a (low endet nem említve) jó volt a 2D minőség az Nvidia gyártóinál is. Az, hogy valaki olcsó sz@rokat használt és gyatra minőségű képet adtak, nem a grafikus chip gyártójának hibája.
Persze tény, hogy az ellenőrzött körülmények között készült BBA ATI és az eredeti Matrox (márpedig mind eredeti) kártyák képminősége a legmárkásabb Nvidia kártyák szintjén vagy fokokkal magasabban mozgott. De hát ennek is megvolt az oka.
-
2D megjelenítésben nagyjából hasonlóak voltak, talán a Creative GF256 volt gyengébb a többinél. Még úgy is jók voltak, hogy egy digitális KBM kapcsolón keresztül működtek.
Viszont a GF256-nál volt egy jelenség, ami a többinél nem: a másik gépre átkapcsolva zizegett a kép, ezt főleg Excelben dolgozva láttam, de szöveges képernyőn is lehetett látni.
Tehát a GF256 valami miatt zavarta a KVM másik ágán lévő gép képmegjelenítését.#56: Az SGRAM kifejezetten a grafikus kártyákhoz felkészített, az SDRAM-nál gyorsabb működésű memóriatípus, azonos órajelen gyorsabb volt a normál SDRAM-nál. Alkalmazása valahol a TNT2 idején indult a Single Data Rate SGRAM-mal, és a GF2 GTS után halt ki a DDR SGRAM-mal.
Manapság grafikus kártya-specifikus memóriatípusok a GDDR3, GDDR4 és GDDR5 fajták. -
-
Örülök, hogy tetszik Nektek is a munkám!
A sávosodást úgy értsd, hogy nem a 3D megjelenítéssel van gond, az teljesen jó, gyönyörűek az S3TC-t alkalmazó textúrák, hanem magán a GUI-n, azaz a játék grafikus user interfészén látszik maga a csíkosodás. Ez az a képernyő, ami az UT'99 elindítása után a demóból ESC-pel kilépve fogad. Fölül egy legördülő menü van, ahol megtalálod a beállításokat, a konzolt és az FPS statisztika aktiválását is.
Ha itt megnyitod a beállítások menüpontot, akkor egy ablak jelenik meg, aminek a felülete finom színátmenetes. Erre gondolok. Maga az ablakon látható színátmenet 16 bites sávos, 32 biten tökéletes. A Savage 2000 esetében mindkét beállítással sávos, így gyaníthatóan nem vált át 32 bitre. Persze ez csak az én véleményem és a saját tapasztalatom, de az FPS eredmények számomra ezt támasztják alá. -
-
-
-
válasz
Neovenator #5 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a pozitív véleményeket!
Köszönöm a kiegészítést az S3TL-lel kapcsolatban! Ezek számomra új információk, bár mintha valami rémlene, hogy találkoztam ezzel a terheléskiegyenlítő motor megnevezéssel, persze angolul. Ez a Savage 2000 még 10 év múltán is rejteget titkokat!
Ami a drivereket illeti: nem két percet töltöttem a legmegfelelőbb meghajtó keresésével, de egyszerűen alig van fenn valami a neten. A S3 Inc. által kibocsátott meghajtókat el lehet érni, fent vannak még a Diamond driverei is, de még az Inno3D Savage 2000 64MB kártyájához is az általam használt meghajtó a legújabb. Ha esetleg Neked van jobb driver a kártyához, akkor küldd át légy oly kedves, szívesen letesztelem!
Devast: Ahogy írtam, az észrevételed jogos, később nem igazán használták a Radeon 256 nevet, de én a teszt elején azért írtam így, mert a bejelentéskor és megjelenéskor még így hívták.
-
Hát pedig csalnak az emlékeid. Kezdetben a Radeon is viselte a 256 kitételt, jelezve a 256 bit széles GPU-t - ugyanúgy, mint a GeForce 256-nál. Aztán később valóban inkább a Radeon DDR és a Radeon SDR volt a megnevezésük.
Vagy lehet, hogy a Guru3D és a Firingsquad is tévedett anno?Másfelől a Radeon 7000 (RV100) és 7200 (R100) megnevezés azután született, hogy az Ati kihozta a Radeon 8500 (R200) után a 7500 (RV200) sorozatot is, és a még futó kisebb modelleket is átnevezte. Az R100 Radeon kártyákból lett a Radeon 7200, míg az RV100-ra épülő Radeon VE lett a Radeon 7000.
Mondjuk annyira nem csodálkozom, ha az ember belezavarodik az átnevezésekbe, a közelmúlt Nvidia-féle műveletek is csak arra voltak jók, hogy a kevésbé tájékozott júzert úgy megkeverjék, hogy már a végén azt sem tudja, hogy reggel szoknyát vagy nadrágot húzzon...
Ráadásul '99 környékén a Net sem volt annyira elterjedt, így nehéz volt alaposan tajékozódni a minket érdeklő témában. (PC Guru, Oldman rulez!
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest