Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• smog86

senior tag

válasz sbazsi #286 üzenetére

"Pesten a legolcsóbb mozi a Palace Cinemas hálózatában 900 Ft.
    Sugár mozi 990 Ft
    Mammut mozi 900 Ft
    Cinema City Aréna 1090 Ft"

Ez így kissé helytelen, mert ez az ár a Palace Cinemas-ba csak szerdán és Palace Mozikártyával 900Ft-t, ami egy jó ideje már nem kapható.
    Mammut moziban is Palace van, szóval azt nem tudom minek írtad be külön.
    Sugár moziban is csak szerdán érvényes a 990Ft.
    Cinema City hálózatban is csak szerdán érvényes az 1090Ft.
    A legolcsóbb mozit meg be sem írtad, az a Corvin mozi, szerdán 900Ft.

• BonFire

veterán

válasz sbazsi #286 üzenetére

Elhiszem, hogy Pesten 900 Ft-nál kezdődnek a jegyárak, de akkor sem 1200, ahogy a legalsó licitet olvastam. Ugye, hogy ha jól megkapargatjuk, találunk ezer Ft alattit is!

A másik dolog. Magyarország lakosságának nagy része nem Budapesten él. Az állandó pesti példálódzás ezért nem is állja meg a helyét. Sokan laknak ott, de vidéken többen.

Ezen felül Budapesten minden többe kerül, mint vidéken. Egy lakás négyzetméter ára is, a szolgáltatások is, és úgy az egész megélhetés. Miért pont a mozi lenne kivétel? Rossz dolog, nem mondom, de ez van. Ellenben vannak olyan előnyök, amit a vidékiek igencsak korlátozottan élvezetnek. Nálunk pl 100 km-es körzetben nincs Imax. Soha életemben nem láttam még 3D filmet Imax-ben, és nagyon úgy néz ki, nem is fogok. Pesten van minden. Van 100 Megás Digi optikán, ami itt a büdös életben nem lesz. Sokak 1 Mbites nettel kolbászolgatnak, és 51 centis CRT tévén DVD lejátszón nézik a letöltött DivX-es DVDrip-eket. Ezt a kényelmet, az elérhetőséget kell megfizetni.

Kóla+nasi – továbbra is nyitott a kérdés, miért számoljuk bele a mozijegy árába, és miért nem az otthoni filmnézés árába. "Hozzátartozik a műsorhoz" – ezt aláírom. De otthon is. Vagy otthon nem? És ha nem, miért nem?

Új hozzászólás Aktív témák