- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Navaren
aktív tag
válasz
ForRedGlory #1365 üzenetére
Ha ez tényleg így van, akkor itt nincs vita, ez elég meggyőző.
Akárhogyan is hívják a SoC-ot.Emelem kalapom az adaptív képfrissítés hatékonysága előtt is.
-
Navaren
aktív tag
válasz
Dare2Live #1140 üzenetére
Teljesítmény - alatt a telefon nettó-képességeit értettem, azonos árcimke mellett: hogy típust definiáló paraméterek azonos név alatt komoly eltérést mutattak aszerint, melyik SoC szolgált a motorháztető alatt
(ebbe a SoT idő éppen úgy beletartozik, mint, mint a kamerás teljesítmény, nem csak a benchmark eredmények).
Erre a párhuzamra lennék kíváncsi az idei modellek kapcsán is.De köszönöm a kiigazítást.
#1141: "behülyítette". Ugye nem látta senki! Css!
-
Navaren
aktív tag
A telefonok (és egyéb platformok) által gyűjtött adat-profilunk kapcsán kifejtett gondolataiddal egyetértek, de sajnos most ilyen korban élünk, ahol az AI-vezényelt marketing a rólunk az adataink alapján létrehozott profil alapján tolja az arcunkban, hogy mit is kellene azonnal is megvenni, megnézni, ez a társadalmunk netfüggésének egyenes folyománya, melegágya pedig a tartalomfogyasztó kütyü-arzenál - nem tudom, hova és meddig vezet a jelenség, előbb-utóbb pukkani fog valami, de ez talán nagyon OFF.
A lényeg talán egyébként az utolsó bekezdésedben van: a komolyabb beavatkozással járó testreszabhatóság addig működik, amíg olyan csinálja, aki ért hozzá.
Viszont a felhasználók szerintem kevesebb, mint 15%-a ilyen (így hasraütésre, ne kövezz meg, ha nagyon mellé ment), ha Random József - telefon felhasználó olvas tíz sort neten, hogy hogy lehet a Snapi 888-at feljebb húzni, megcsinálja, és vagy rögtön végleg elront valamit, vagy a telefon szép lassan megfőzi magát a nyári hónapokban, akkor az kinek a hibája lesz?.
(én tizenéve még apuméknál egy Moto xt720-at tettem tönkre majdnem, mert apum úgy hozta haza, hogy kolegája behüjítette, hogy sz-é-d-ü-l-e-t-e-s 800MHz-re is fel lehet húzni progival a prociját, olvassak már utána és csináljam meg, még szinte kölyökként.
Megtörtént.
Nem kellett volna.
'Nuff said.)
-
Navaren
aktív tag
Értem, hogy mit írsz és miért lenne elvárás részedről - az otthoni asztali PC-met én is a mai napig szanaszét szerelem/konfigurálom az utolsó morzsányi teljesítményt is kifacsarva belőle, csak mert megtehetem -, de ez a fajta power user - elvárás, amit pedzegetsz, nem tudom, jó ötlet-e egy telefon esetében.
Értem, hogy a mai értelemben vett 'okostelefonok' talán legutolsó funkcióinak egyike maga a telefonálás, és tényleg gyakorlatilag inkább ultra-ultrabook-ként hordozzák az emberek magukkal mobil irodaközpontként. Lassan tényleg át lehetne nevezni az egész kategóriát mondjuk kommunikátornak vagy linknek egyébként.
Én úgy vagyok ezzel, hogy pl. az autóhoz hasonlóan az arra fogékony közönség szemében a telefon amellett, hogy tényleg a tech-mániás emberek játékszere, hobbija, agylövése (=csakazértis meg kell venni az újat, pedig érdemi előrelépés marginálisan lesz csak a tavalyi, de akár tavalyelőtti modellhez képest is), hülyébbeknél státusszimbólum (mert hát tavalyi/régebbi/gyengébb modellel nem mutatkozhatom, mit fognak szólni !? - tisztelet a kivételnek), nálam elsősorban minden a téma iránti érdeklődésem ellenére elsősorban munkaeszköz.
Igen, mobil "iroda", adattár, bankkártya, garázs - és ajtónyitó, meg miegymás is, de elsősorban munkaeszköz, és betonbiztosan tudnia kell ezeket, amikért vettem.Ha ehhez az kell, hogy az adott keretek között korlátozva lehessen a user-config lehetősége, mert a gyártó így tudja garantálni, hogy a telefon nagyjából teljesíteni tudja a beígért feladatkört/funkcionalitást, akkor állok elébe - engem ez a megkötés kevésbé zavar (többek között ezért tettem le a voksom iOS mellett, de erről pont Veled beszéltünk már másik topikban i12 launch-kor, úgy rémlik).
-
Navaren
aktív tag
válasz
LoGeN90 #1132 üzenetére
Szerintem a SoC-k tartanak már ott, hogy egy-két generáció óta több, mint elegek kb. mindenhez is, a versenykényszer - szülte javulások inkább a spec-nerd usereknek szólnak.
Érdekességnek jó ez a teszt, de inkább én is egy Exynos vs. Snapi tesztre lennék kíváncsi, hogy a kvázi azonosnak hívott telefonok között mekkora az érdemi differencia ugyanazon pénzért, mert ennek kapcsán volt balhé legutóbb. -
Navaren
aktív tag
válasz
icecave #1062 üzenetére
Az a legidegesítőbb az egészben, hogy a funkció maga egyébként nem is tudom, mióta létezik iOS-en bizonyos appoknál (most a Shortcut-os matatásokat nem számolva Netflix, infuse, ahol még az ablakméretet is tetszőlegesen variálhatod, stb.), ez megint ilyen apple/google szarrágás, hogy nem megy minden, merhogy nehogymá.
Pedig én is fizetek a YouTube-ért is.iPadOS-en jobb a helyzet osztottképernyővel, de akkor is, az persze más, nem a PiP, amiről itt szó van.
Egyébként teljesen egyetértek, hogy baromi sürgősen meg kellene csinálni rendesen, a rendszer részeként.
-
Navaren
aktív tag
Amennyire tetszik a dizájn - igen, nekem még a kamerasziget is, elég nehéz manapság legalább nyomokban egyedit alkotni -, annyira kevésbé sok olyan marketing-döntés, amivel nem, vagy nem nagyon tudok egyetérteni.
Az meg, hogy pár hónapja szétflémelik Almáékat az összes létező platformon - ráadásul szerintem továbbra is jogosan -, majd meghúzzák ugyanazt... hát, nem biztos, hogy ebben (is) kellene Cupertino-t másolni Samuéknak.Mindentől függetlenül a telefonok tetszenek, és ha az új Exynos lapkák idén beváltják az ígért számokat, akkor viszonylag stresszmenten kezelhető, évelő kütyüket kaphatnak kézhez a leendő tulajok.
Kíváncsian várom a tesztet/teszteket.Ui: Az Ultra verzió S-Pen tok-megoldása rettenetes szerintem
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest