- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Asusnak ez volt az utolsó, közép ár-kategóriás, átgondolt kialakítású, jól felszerelt, 100%-ig tökéletesen működő mATX lapja. HTPC-nek vettem, alulfszelt 2 magos CPU-val használtam, majd miután ráuntam a filmnézésre 2 és 4 magos CPU-t tuningoltam benne vízhűtéssel.
LGA 115x-től kezdve a ROG árszínvonalon kerültek elő a hasonló szellemiségben készült mATX lapok, a piros-fekete szín miatt baszott nagy felárral. Azóta mATX vonalon szinte kimutathatatlan az alaplap, ház kínálat, teljesen el is tűnt a vásárló réteg mögüle.
AM4-en a korábbi állapothoz képest nem változott semmit, továbbra is kizárólag a Low budget-et képviseli, annyi szerencséje van, hogy az ITX lapok még jóval az ingerküszöb felett vannak árazva AM4-re, és az árérzékeny vásárló réteget jelentősnek tartották, így mindenki igyekezett legalább 2-3 féle mATX lapot indítani.
Én jelenleg nem látok arra jelentős esélyt, hogy ebből a kategóriából átlendüljön a mATX kínálat a kompakt workstation szerű funkcióra kihegyezett, jó ár-értékű megoldások felé, hacsak nem lesz:
-Nagy mennyiségű memória támogatva a platform által, ami indokol 4db memória slot-ot.
-ITX méretben nem válik kezelhetetlené a chipseten, VRM-en és az 4.0-ás m.2-es SSD-ken egyszerre keletkező hő. -
törölt tag
12-16 magos CPU-khoz jol jöhet az izmosabb VRM annak aki 24/7-ben vereti rajta a rendert, én azért zokon veszem, hogy a VRM bordája egyáltalán nem tagolt, inkább ventilátort szereltek bele, had gyűjtse a port, amíg el nem akad. Ezzekel összefüggő probléma, hogy a socket a lap szélére került, így 99% hogy AIO-t fog kapni a CPU, nem lesz a VRM-en légáram a socket felöl.
Ha mégtöbb (10+) magos CPU-n kellene gondolkodni renderhez, inkább egy átgondoltabb elrendezésű ATX lapot vennék, ha meg elég lehet a 8 mag, mondjuk játékhoz, akkor meg egy jóval olcsóbb ITX lappal is meg lehet úszni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Autodesk - Revit
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest