- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Légies iPhone halvány színei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Most tettem szert egy ilyenre, de volt már ref. hűtős 4870esem(piros) is, nem tudom ez a kettő öszevethető-e, de ez a hűtés halkabb, mint 4870esé volt...
-
Roba
tag
Sziasztok!
Ma bevittem a szervizbe a 2D-ben hibázó (színes négyzetek a Total Commanderben és más oldalakon az írás nélküli felületeken) Sapphire 4850 dual slot fansink kártyámat, mert megérkezett a cserekártya. A vga külsőre, ill. az órajelek megegyeznek, viszont a memóriák az 1 ns-os qimonda helyett hynix-ok lettek (pld: h5rs5223, noc 835a). A kártya úgy néz ki nem hibázik, mindek ok. Ez egy újabb széria lehet, mert 2D-ben a CCC-ben 160/250 mhz-re csökkentette az órajeleket, míg az előző csak a magórajelet vette vissza: 500/(993) mhz-re.
A 4830 tesztben írták, hogy a 4850 nem képes arra, hogy az órajelet ilyen mértékben csökkentse 2D-ben. Viszont úgy néz ki, hogy az újabb széria ezt is tudja.A samsung, a qimonda, a hynix vga. memóriák közül melyik a megbízhatóbb, tuningolhatóbb?
-
lsc
nagyúr
Javaslom az érdeklődőknek ezt a topicot .
-
pifti
csendes tag
válasz
Kevinmaster #104 üzenetére
hanyas katalist van rajta
-
raidmaxZiZi
csendes tag
hali!! Olyan kérdésem van melyiket érdemesebb meg venni asus 9800gtx+ ot vagy hd4850 et.
Az asus rol aszt tudom hogy többet fogyaszt,a 4850 meg hogy jobb mint a gtx+.Segitsetek. -
Kevinmaster
tag
Sziasztok!
Él még ez a topic?
Nekem is gondom van a Sapphire 4850-esemmel. Ha egy kicsit is feljebb piszkálom akár a GPU, akár a memória sebességét, rögtön fagynak a játékok!Tehát a legkisebb változtatásra (igen, akár 5 Mhz-re is) így reagál az összes játék...
Mitől lehet ez? Tudtok segíteni? -
Roba
tag
Sziasztok!
Több helyen írtam már, hogy a Sapphire 4850 Dualslot Fansink kártyámmal gondom van. A Total Commanderben (2D) az írás nélküli fehér felületeken halvány rózsaszín kockák jelennek meg, de már láttam ezen az oldalon is, csak más színben. 3D-ben nincs probléma. Beszéltem az eladóval és mondta, hogy ismerik a problémát és valószinűleg új Op. rendszer és legújabb driverek megoldják a problémát. A Vistám egy hónapos és a legújabb 08.10-es Catalyst@Control Center van fenn és mégis csinálja. Az Ati driverek még mindig nem olyan jók, mint az Nvidiájé, esetleg memória gondja lehet, vagy túlmelegedhet a fedetlen memória? Vettem 2oldalas ragasztót, csinálok 0.5 mm-es réz lemezből egy egy U-alakú hűtőt és fölragasztom rá. Nálatok is vannak ilyen anomáliák? Mit tegyek? légyszi segítsetek.
-
fanfany65
tag
Hello!
Nekem is ilyen kártyám van!
A házban két Aerocool venti van.(hátul és oldalt)
Én nem tartom hangosnak és jol is müködik a hütés!(alap:40 fok,terhelve 58-63 fok körül)
Sok hsz-t olvastam a 4800-s topikban a ref kártyák hütése nem a legjobb, 70-90 fokokrol beszélgetnek!
A topik 60% a kártyáján a hütést buherálja,több kevesebb sikerel.
Szerintem ez a kártya jó és nem olvastam róla semmi negativ dolgot!(Egy pár embernek "irtozatsan" hangosnak tünt!)
Attol függ ki mit tart hangosnak! Van akinek a bolha fing is durranás!!? -
Pilács
senior tag
Na most akor az új tervezés halkabb vagy sem?
-
Peter13
senior tag
Nnna, az lett a vége, hogy 5V-ra tettem a gyári ventilátort. Persze ezzel a szép hőmérsékleteknek búcsút lehet inteni, idle-ben 55 fokos, terhelve felmegy majdnem 80-ra...viszont halk, hallható hangja nincs. Persze akkor meg mit ér az egész: a gyári hűtő is halk, és azzal is melegszik...hmm, nekem ez akkor is jobban tetszik
Valahogy jobban szeretem a dupla magas hűtőket...
-
Mec
aktív tag
késő, már felkerült a giga 4850-emre a Thermalright HR03-GT
azóta 30 fok a gpu
paráztam, hogy a memóriákra a süni kevés lesz, de alig melegszik.Thermalright rulz -
Flashget
félisten
a cég azt hirdette halkabb hütőt ad ki mint a korábbi volt..
nem tudom a korábbi milyen hangos volt de ha ahhoz képest hallkabb akkor részükről letudva a dolog..viszont a hűtése is jobb lett. -
Peter13
senior tag
Azért a "hangos mint állat" szerintem is barokkos túlzás...de tény, hogy én is halkabbra számítottam, talán azért mert az előző 3850-es is custom PCB volt egyedi hűtéssel, ami tényleg nem produkált hallható hangot. Most viszont megint a VGA a leghangosabb a gépben (a wolfi csendben van, a Tagan táp sem hangos, eddig a Spinpoint volt a hangmester), ami nekem sem tetszik. Viszont reálisan nézve ez csupán azt jelenti, hogy megint majdnem olyan hangos, mint egy mezei gép, cserébe 55 fok körül van a GPU hőmérséklete.
Bevallom kacérdodom a gondolattal hogy megvágom a GPU venti tápkábelét és beleteszek a potit...nem érdekel ha 55 helyett mondjuk 70 fokos lesz a GPU, de nekem legyen kussban!...
Persze ha valakinek van kevésbé barbár ötlete (programból esetleg?), akkor azt nagy szeretettel várom és megköszönöm. -
Flashget
félisten
akkor neked különösen érzékeny füled van mert ez a új hűtő semmivel sem hangsosabb szerintem mint a 6600GT-n levő zalman v700-as hűtőm.
de miután én fejhallgatóval játszok úgyis tőlem lehet égiháború hangja is..42-43 fok alapon terhelve 55-56 fok ezért teljesen felesleges hűtőt cserélni szerintem. Másnak is van ilyen vga ő is elégedett vele.
-
ekdavid
tag
én két ilyen kártyát vettem (mind2 sapphire), egyet régebben kb 5-6 hete a régi hűtéssel, meg most egy másikat az új fajtával;
Idle réginél 72°c az új pedig 50°c!!! (bár az új a gépházba tolja a meleget...)
meglepődtem h más a hűtése, de ezekszerint tényleg jobb! -
-
-
Flashget
félisten
felraktam a rivatunert és 50 fokot mér ennél a kártyánál..csak netezek még nem játszok.
-
ako127
csendes tag
Erre rámegy egy GFX Chilla? Vagy a megváltozott nyák nem befolyásolja ezt?
-
ProEvoFan
nagyúr
erre a monitorra nem "érdemes" még cserélni
1024X768, 1280x1024-re mér jó a 8800GT
de itt van a tesz, itt látszik h ezeken a felbontásokon átlag 15fps különbség(játékokként változó, van ahol persze több, de van hogy egyforma, nagy a szórás), ami kb akkora, mint volt/van a 8800GT vs. HD3870 közöttés ennek ellenére sokan a HD3870et vették...
[link] -
-
Ez mind szép és jó, de ha a saját topikjában is körülnézel vagy esetleg egy PH!-s tesztet, amiben a 4850 is benne van, láthatod, hogy a 8800GT már nem ellenfél és a 9800GTX-et is elpáholja. Nem kell messzire menni, hogy lássuk: bestbuy kártya hatalmas teljesítménnyel. Ne legyél ennyire elfogult...
-
FefeeX
veterán
-
caprine
senior tag
Nagyon jó ár/teljesítményű a kártya, nem is találok rá szavakat
Kicsit én is gondolkodtam a 8800GT-m cseréjén erre, sokáig 1 9800pro ATIm volt. Nekem is egy hasonloan csúpasz nem ref hütős 8800GT-m van Ami miat nem cseréle le:
- még semmi sem sem akadozik még a crysis sem
- az enyém alig 6 hónapos 2 év gari
- nem játszok full felbontásban, sőt sokszor jobb is mert jobban átlátható a táj
- nem a ref hűtése van hanem egy csendesebb zalman szerű de coolmaster gyártmányA 22colos moncsimon biztos tudnák olyan beállítást ami megakasztaná, de nincs rá szükség. A multkor felraktam az NFS porsche szériáját, na azt nyomtam 1600-on (1650-et nem ismeri a játék 2001-ben még nem volt ilyen moncsi). És abban is biztos vagyok hogy az nVidia 1 éven belűl de inkább hamarabb az nVidia visszavág. Nagyon örülök, hogy at ATI végre kihozott egy jó kártyát és reméljük minnél többet lefarag veszteségeiből.
A vezeték vitára meg annyit, hogy 100% biztos a NYÁKON van a szabályozó elektronika így nem kell 3. vezeték.
-
Daveedka
tag
kicsit gyengének tűnik nekem ez a hűtő, de hát ha a Sapphire-nál aztmondják jobb lesz akkor jobb lesz
-
Crytek
nagyúr
Nekem is 8800GT-m van de inkább nem váltok hisz csak fos tft-m van ami max 1280*1024-et tud és nem igazán jönne ki a 4850 előnye.
Majd ha lesz valami faintos tft 1600-as felbontású jóárért majd váltok rá.Bár semmi bajom 1280-asl sem max ha mégis váltok VGA-t legalább a szűrőket maxra tudom állítani! -
pok.tom
aktív tag
-
^Clown
addikt
válasz
cowboy_bebop #34 üzenetére
Kérdés, hogy érdemes-e eladni 19K-ért, és venni egy 4850-et 34K-ért.
-
vottokar
senior tag
Nagyon rossz lehet a referenciahűtés, ha ez le tudja előzni. Mire lehetne képes egy ezer éves Arctic Cooling hűtő ezeken a kártyákon. (ha rámenne
)
-
Crytek
nagyúr
-
^Clown
addikt
Figyelj, én a helyedben benéznék az apróba, hogy mostanság milyen áron mennek a 8800GT-k. Ha jó árat kapsz érte, akkor abból (plusz amit mellécsapsz) vehetsz egy 4850-et, szerintem érdemes váltani, főleg, hogy az újabb Catalystokkal javulni fog. Ha viszont nem mennek a 8800-ak, mert épp mindenki szabadulni akar tőle, akkor viszont tartsd meg. Szvsz.
Ó, most olvasom, hogy 1280-ban akarsz játszani. Csak akkor érdemes váltani, ha nemsokára moncsit is cserélsz...
-
vfeco
aktív tag
Hűűű... dilemma. 8800GT csere avagy mégse?
1280*1024-et tud az LCD-m. Hát nemtom. Ez megint egy szívfájdító darab. Olcsó is halk is, gondolom nem is hűt rosszul. De a Toxic is tetszik. :Meg a Gainward is itt kopogtat a Golden Sampleval. A 8800GT-m is GoldenSample. Most mit tegyek? Lehet nem is érdemes cserélni, mert ilyen felbontásnál kicsi a különbség? Vagy vegyek egy 22"-es LCD-t is?
Arra nincs gempa. Szerintetek érdemes váltani?
-
Crytek
nagyúr
Ez vajon ugyanez??
Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE, Dual Slot cooler 36 810 Ft.
-
D.Orion
veterán
Hát ez fura kártya, kiváncsian várok egy tesztet róla. Főleg a °C-ra kitérve, én hitetlenül állok eme hűtés előtt...
-
Rossi
addikt
Nagy
a kártyának! Még várok 1-2 hónapot, aztán beújítok egyet.
-
DarkByte
addikt
Köszönöm a választ mindenkinek!
Átalakítóm nekem is van, viszont nem tudtam hogy ezeken még megvan-e a DVI azon része ami az analóg CRT -hez kell. Viszont ha adnak hozzá adaptert akkor biztosan.Várom a véleményeket a kártyáról. A gyári hűtés a leírtak alapján amúgy is cserélős lenne, viszont ez lehet egy arany középút.
Mod: ha jól látom már lehet is kapni pár helyen. [link]
-
^Clown
addikt
Nekem nem tűnik annyira rossz megoldásnak ez a verzió! De várjuk a tesztet
-
DarkByte
addikt
Lesz egy valószínűleg nagyon alap kérdésem: ugye ezekre a kártyákra egy DVI->D-SUB konverterrel még rá lehet aggatni CRT monitort?
Egy menetben nem fogok tudni sajnos gépet és monitort is cserélni.
-
-
Crytek
nagyúr
Na csak lehessen már nálunk is kapni és akkor cserélem a 8800GT-met amíg még nem lesz eladni oltári veszteséges!
-
Skizz
addikt
Kéteres csati powa.... Ez se lesz halk, a nyakamat rá.
12V-on jó, hogy jobban fog hűteni, mint a ref. hűtő automatikus szabályzással. -
Egonyolc
aktív tag
Nekem még mindig jobban tetszik, ha a meleg levegőt szépen kitolják hátul a házból
-
dokar
addikt
a ramokon nincsen süni?
-
Zso2
őstag
Hu mint egy kopasz csírke.. de tényleg csúnya így.
-
joi29
őstag
"olcsóbban kerül piacra"-> naná hogy olcsóbb,
a nyák is rövidebb ráadásul a memóriák is hütés nélkül maradtak. -
tothbe
addikt
Eléggé hasonlit az Asus Glaciator-hoz.
Bár a kártya elrendezése kicsit más, de a hütö szinte ugyanannak tünik. -
Uchimata
tag
Király! Lecseréljem a 8800 GTS-emet? Ne cseréljem?
Nem cserélem
...de szeretném
Maj' egy év múlva valamit nézünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest