Hirdetés
- Yettel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Garmin topik
- iPhone topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Az Android Wear szerintem nemhogy gyengén teljesít, hanem egyszerűen nincs jelen a piacon ha az egész Android ökoszisztémához viszonyítom. A hordozható eszközök sokkal személyesebbek, magát az alap felhasználói élményt kell nagyon komolyan eltalálni. Akinek egy minimális érzéke van a stílushoz az látja, hogy nem szabad minden hülyeséggel telerakni egy órát. Az Apple nem az a cég aki azt nézi mit csinál a másik (ezt nyilván kontextustól függően helyesen kell értelmezni), hanem megpróbálja megteremteni, vagy újradefiniálni az adott élményt. Baromi jól csinálja, hogy a divat és a klasszikus piac átrendezésével kezdi az egészet, mondhatnám ez az egyik legnagyobb innováció a termékben. A másik pedig amit soha nem tudok elégszer hangsúlyozni, hogy az Apple az egyetlen meghatározó tech cég aki európai design iskolát képvisel a sok koreai között. Ez az ami soha nem fog menni egy Samsungnak vagy egy Xiaominak.
-
hszilard666
veterán
IMO a hordható kütyü eleve halott ötlet. nem fog az emberfia konnektorról konektorra rohangálni mert a karján lemerült a device ami csipog ha jött egy email
Inkább fejlesztenék az akkumulátorokat! 
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Szóval tiltsák ki a fórum 70%-át ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#155) joey20 : Másról nem igazán volt szó.
(#156) morgyi: Ettől féltem.

-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem épp ebben hibáznak. Egy komolyabb tudású okosóra, soha nem lesz konkurenciája a hasonló árba kerülő mechanikus karóráknak, nem beszélve a sokkal drágább modellekről. Az okosóra egy kütyü egy gadget ami nélkülöz mindent amiért valaki egy többszáz dolláros órát vesz, akárhogy is próbálják óra szerűvé tenni.
Szerintem két új járható ebben a szegmensben:
Az egyik új kategóriát teremt és még véletlenül sem akar karóra lenni. Ezek a karkötő szerű termékek az egyszerűbbtől a komolyabbig. Ez a tech cégeknek való út. Ilyeneket gyárt a Fitbit, Garmin, Polar, Microsoft, Razer és még jópáran. A fő téma a sport, az egészség, a kommunikáció.
A másnak az alapja egy hagyományos óra, amibe csempésznek minimális telefon kiegészítő funkciót. Ezekben sikeresek a hagyományos óragyártók lesznek, ha időben lépnek. A fő téma a divat, elegancia, luxus, némi tech beütéssel.
Lenne egy harmadik út is, de az inkább a telefon evolúciójának útja, nem az okosóráké. Ez az aminek az egyik lépcsőfoka a Galaxy Gear S.
-
vicze
félisten
-
Márpedig az óráknál az okosórák az 500 Ft-os casio-k Nem az anyaghasználat miatt, hanem mert mondjuk ha az ember megvesz egy Rolexet vagy egy drágább, minőségibb órát, az még 5-6-8-10 év múlva is minőségi marad. Egy okosóra ellenben, mint minden más informatikai eszköz, elavul. Senki sem fogja már 3-4 év múlva úgy csodálni az első generációs Apple Watchot, mint mondjuk most tenné. Szóval felesleges megpróbálni beállítani informatikai eszközöket mint ékszerek, vagy mint valami különlegesen szép dolog, mert a gyártási technológiákból és magából az informatikából fakadóan ezek több éves távlatokban nem többek mint egy-egy swarowsky bizsu fülbevaló. Elsőre tetszik, aztán már sokaknak van, nem sokkal később pedig már cseréled is. Amivel nincs gond, amíg funkcionális okokból használod, mert szükséged van adott esetben egy jó és okos telefonra. De gond van vele, ha még funkcionálisan sem egyedülálló, árban pedig valami különlegességnek van eladva.
Ez a baj azokkal az androidos telókkal is, amikor 2-3 éves hardvert belepakolnak valami drága autó design-jába vagy drágakövekbe, aztán eladják 10-20x-100x-os áron.
-
vicze
félisten
Hát ezekre (és itt most az összes okos órára mondom), soha az életemben nem mondanám, hogy ékszer bármilyen formában is. Ez egy eszköz, aki ékszernek veszi, az nagyon el van tévedve. Legfőképpen mert egy normál órához képest brutálisan rondák, kivétel nélkül mindegyik, az értékük meg kb. 0.
Aki több millás órában járkál, arról az életemben nem tudom elképzelni, hogy valaha is egy ilyen kvarc játék izére váltana bármilyen oknál fogva is. Aki pedig megteszi, az puszta divatból fogja, nem pedig azért mert szüksége van rá, az óra maga ékszerré vált, nem pedig egy funkcionális tárgy, így egy naponta lemerülő izé nem hinném, hogy olyanoknak van kitalálva akik ékszernek hordanak órát.
Azt se mondom hogy senkinek se jó, mert biztos van akinek megfelelő, de nem látom azt a hatalmas igényt rá. A emberek túlnyomó többségének nincs szüksége okosórának és erre utaltam a #7-esben a számokkal, az is egyértelmű, hogy aki valamilyen értesítésre vagy mozgás mérésre vágyik az a connected órák felé fordul, amik akár fél évig is gond nélkül üzemelnek vagy valamilyen hordható eszközhöz, ami sokkal probléma mentesebb mint egy okosóra.
Úgy érzem mint mikor a Samsung próbált minden hülyeséget beletuszkolni az S sorozatba, aztán szépen lekoptak azok a dolgok, valahogy így fog ez menni az okosórákkal is, idővel kikapnak az értelmetlen/haszontalan funkciók. -
haddent
addikt
De, abban, hogy Apple. Nem szeretnék erről vitázni, ízlések és pofonok, de az Apple design és anyaghasználat, meg úgy a stílus azt hiszem, hogy valóban pénzre váltható. Telefonban, otthoni pc -ben stb.. ott elhiszem, hogy nem mindenki nézi meg a küllemet is.
De egy karórában, ami ékszer tulajdonképp?
Szerintem itt első sorban nem az 500Ft -os casio karórás embereket akarják lenyűgözni, hanem a több milkás [nevüket se tudom] márkás órában járókat akarják megnyerni, hogy hétköznapra milyen jó is lehet akár ez is. Hát ugye erre utal az a több milliós kiadás is ami aranyból van vagy mi.. 
-
MartOOn
addikt
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Ezek a legfinomabb jelzok a tegnapi amokfutasara a 'kolleganak'. Ha visszaolvastad akkor tudod kire gondolok. Es igen mi gestapo sztazi az avh es a securitate egyenesagi leszármazottai vagyunk. Szóval csak ovatosan...

-
Stanley-B.
őstag
látom tele a topik agymosott, isheep meg hasonlókkal.
Hogy van az hogy ilyesmiért nem jár ban, de "samesung"-ért igen?
Némi igazságtalanságot vélek felfedezni ebben.
Persze lehet, hogy az android userekre inkább jellemző a csúszó-mászó módjára a moderátoroknak való jelentgetés minden szirszarért és ez a magyarázat a fentiekre. -
Szelley
senior tag
Engem is emleget. Aztán rákérdezve linkel nekem több mint 3 éves bannt. Szokásos "hittérítés" "trollkodás" "bizonygatás" szavakat ráaggatja mindenkire akinek más a véleménye. Nem egy apple termék van a családban, de nyomja a szokásos "csak tv-ben láttad" szöveget, mintha a falnak beszélne az ember. S nem csinálnak mást, mint etetik a betévedő trollokat.
-
ctvagyok
őstag
Majd az apple logo eladja, és ha kicsit is jobb lesz mint az androidos órák, akkor még le sem lehet majd szólni őket. Az okosorának egy elérhető áró okos és hasznos kiegészítőnek kell lennie. Normális üzemidővel. Nem pedig egy telefon árába kerülő felesleges kacat.
Ami nekem kéne hívásjelzés, üzenetjelzés, ébresztés rezgéssel, és mutassa az iőt. Ennyi. Ez férjen bele rohatt 5000 ftba. Nem hiszem el, hogy ezt nem tudnák összehozni. Mert ennek lenne értelme. Most meg itt vannak és hatalmas méretű okoskütyük, 250-300ppis kijelzőkkel, de semmi különösen értelmes dologra nem jók.
Tudom vannak akiknek nagyon hasznos a mindennapokban, és nem értenének velem egyett.
Az Apple ezzel nem fogja feltalálni a spanyol viaszt, de ne legyen igazam. Úgy gondolom az i okosóra nem fog akkorát ütni mint elődei.
-
sagem
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Tökéletesen egyetértek veled, egyik sem érvényes az Apple megoldására! Még..mert még nem jelent meg

Első generációs terméktől egyébként sem várnék csodát..majd a második-harmadik verziója talán hoz olyat, amire azt mondják a népek, hogy hűha, ez igen. jelenleg keresik a helyüket az okos órák, még egyik (igen, az Apple sem) cég sem tudott olyat villantani, ami mindent vivő slágernek számítani.
Az iPad/iPhone fogadtatása nem egy kategória ezzel, ne is keverjük ezeket a termékeket ide. Igen, ezeknél is volt csodálkozás, meg "ez minek?" , de nagyon hamar jöttek, láttak, győztek. Erről a termékről meg már igen sok mindent tudni, szépen be lett mutatva, a konkurencia is régóta piacon van, de nincs "instant get" érzés még az Apple felhasználók jó részében sem, csak amolyan "hát tulajdonképpen nem jó..de jobb, mint xy másik szóval..". Mondom, térjünk vissza rá a következő generációnál

-
Prstin1
aktív tag
Azért nem fogy mert velem együtt sokan várják az android zsebórát.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Pl. ott van a Galaxy Gear S. Nem az első karóra-telefon, de remélhetőleg nem is az utolsó. Tehetsz bele SIM kártyát, lehet vele telefonálni, de ha jól tudom az egyik negatívuma az, hogy a hülyék a Samsungnál egy másik okostelefonhoz kötötték a használatát. Remélhetőleg lesz utódja és az már teljesen önállóan képes lesz működni és PC-vel lehet majd rátenni az appokat, vagy zárt lesz és firmware frissítéssel mennek majd rá a ráoptimalizált appok.
-
vicze
félisten
Talán az első kommentem az volt, hogy az Apple Watch-hoz, hogy Apple bemutatott egy ZenWatch-ot.

Elég nehéz a bármilyen másolás emlegetni ilyen körülmények között, pusztán hasonlítanak. (A másolás egy elég érzékeny téma egy Apple topikban, ne viccelődjünk vele.
)
Számomra egyértelműen szebb a ZenWatch, de ez ízlés kérdése nyilván. -
vicze
félisten
Elég nehezen tudja másolni, mikor a ZenWatchot 2héttel előbb mutatták be és a Apple Watch külsőről szinte semmi se szivárgott ki, mivel nem volt gyártásban.
Szóval max. azt állíthatod, hogy Apple Watch másolja a Zent.
(De tudom tudom mindent az Apple talált ki a spanyol viaszt is.) -
vicze
félisten
válasz
Menthirist
üzenetére
Amúgy szerintem jelenleg ez a leghasználhatóbb a piacon egyértelműen, utána a ZenWatch jön ami a legszebb számomra.
-
MartOOn
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Qrva alacsony az a kerites...

Neked van mar Apple watchod? Dobj mar egy képet rola legyszi. Szép? Jó? Esetleg egy videoval a mukodeserol megtisztelnel minket? Csak hogy mi is lassuk azt amit Te! Vagy ha dobsz nekünk abból amit szívsz az se rossz... Hátha mi is megvilagosodunk!
Ja es hogy tenyleg marha nagy off legyek:
Kerlek az alma jol megszivta mert a samsung galaxy s6 kameraja bucira verte (érted múlt időben) az iphone 6s kamerajat. Hogy tudtak igy elbénázni? Nem értem. Tisztan es érthetően olvastam egy cikkben hogy ez lesz minden idok legjobb mobilos kameraja. Elnezest, nem lesz hanem ez a vilag legjobb mobilos kameraja! Szoval alma hagyjuk már...Tobbiekehez: komolyan ilyen ember létezik? Mar ugy a valosagban is ilyen? Felnőtt? Mar ugy ertem hogy egyedul eletkepes?

-
válasz
Menthirist
üzenetére
Snapdragon 400, 4 giga háttértár, p-oled kijelző, 2-2,5 nap akksiidő. 1-1.5 ha be van kapcsolva az always on kijelző.
-
zdanee
őstag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ne haragudj, de - bár a kész terméket még senki sem látta, csak a fejlesztők - az alapján, amit tudunk, ez minden, csak nem átgondolt eszköz. Kezdjük mindjárt a legnagyobb bakival: az óra gyakorlatilag semmilyen számítást nem végez, minden, még az animációk is a telefonon futó appokból származnak. Amint az óra elhagyja a telefon hatókörét, vagy a telefon lemerül, egy haszontalan játékóra lesz a kezeden, ami még az időt sem mutatja. Így mindjárt kevésbé fáj az, hogy a kijelző csak 3 órát megy egy töltéssel, standbyban meg 17-et (ha nem használod), hiszen a telefon is csak ennyit bír. Ha reggel 7-kor lehúzod a töltőről, este egykor egy sörözés után már tuti nem ezzel hívod a taxit. Ja, és ha hívod is, tuti nem a taxitársaság saját appjával teszed, mert a fejlesztőknek konkrétan semmilyen erőforráshoz nincs hozzáférésük az SDK-ban. Sorolom, miket nem tud majd használni egy 3rd pary app: gyorsulásérzékelő, digitális iránytű, hangszóró, mikrofon, rezgőmotor, ja és az érintőkijelző (azaz nem tudsz tetszőleges GUI-t írni, mert nem tudod, hol érintette meg a júzer). Ezek csak az Apple által eddig megerősített infók. Ami bugok még ezen kívül jöhetnek (megszakadó Bt kapcsolat, melegedés, pixelhibák, stb) azok majd akkor jönnek elő, ha már használják is őket. És akkor se a kinézetet, se az árat nem vettem elő, azt meg pláne nem, hogy csak iPhone-al működik együtt, de abból sem minddel. Szóval az, hogy telenyomják szenzorokkal, nem teszi automatikusan átgondolttá. Uff.
-
válasz
r3dsnake
üzenetére
Még szerencse hogy van tucatnyi más, ami közül választhatsz, ha a samsungé nem jön be, pl LG G Watch R. No meg mivel az esetek jó részében androidról beszélünk, így ha valami nem tetszik, lecseréled azt az appot. Ilyen egyszerű. Sok sikert ugyanezt eljátszani almánál.
Mellesleg nálunk magasan a Dragon nyelvérzékelője érzékelte a legjobban a magyar nyelvet (most tesztelünk a cégnél digitális asszisztenciát és apikat, szóval Siri-től a Google megoldásain át kis névtelen apikat egyaránt.
-
mrhitoshi
veterán
Szóval azért lesz jobb, mint olyan felesleges dolgokat tud majd smooth-an elvégezni, amit egy órának nem is kellene tudnia ? Ezen a ponton el kell vetnem az összes racionális érvem.
Mellesleg addig ezek csak drága kacatok, míg csak kiegészítőkként használhatók. Majd ha az egyik gyártó előállt egy karra tekerhető "telefonnal", akkor szóljatok.
-
ZooLee
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Tökéletes példa rá, hogy hogyan nem szabad. Ilyen cikk nem fog az apple watch-ról születni, mert látszik, hogy átgondolt eszköz.
Hajajj, de még mennyire átgondolták... Bár, az az igazság, hogy még gyűrhetnék egy ideig - ha nem lennének már így is rohadtul elkésve...
Én nagyon szkeptikus vagyok vele, mert egyes részeiben tényleg nagyon jó (gyönyörű mint hardver, az eddig látottak alapján a kezelése jól van kitalálva) viszont összeségében nagyon nem áll össze egyelőre (órának eléggé bumszli, és lásd még a cikkben felsoroltakat is.
Én biztos nem venném meg az első generációt. Kb. ugyanolyan, mint az első iPhone, az sem volt az igazi, sok hiányossága volt, de akkor senki nem volt még a közelében sem a piacon, annyira új volt, most viszont egy jól megtermett, esetenként több generációt megélt konkurenciát kellene legyőznie (mégha az a konkurencia is keresi csak az utat)...Attól tartok, még "ilyenebb" írások is fognak itt születni...
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
kolosanyi
üzenetére
Egyik sem érvényes az apple watch-ra, amit ebben a cikkben felsorolt hibákat. Ráadásul a magyar diktálás magasan az apple-nél a legjobb, bármivel összehasonlítva, tehát az üzenetküldés sem lesz probléma.
A samsung mindent erőből akar megoldani. Mint pl. a qwerty billzet ékezetekkel karórára... WTF.
-
r3dsnake
nagyúr
Egy kis Samsung Gear írás.

Tökéletes példa rá, hogy hogyan nem szabad. Ilyen cikk nem fog az apple watch-ról születni, mert látszik, hogy átgondolt eszköz.
-
kolosanyi
veterán
Az iPhone is az, mégis ott van az élmezőnyben a telefonok közt. Ott még rá lehet fogni, hogy vannak egyedi tulajdonságai, amik miatt egyeseknek megérheti a felárat, de ez egyelőre nem ígérkezik semmivel se többnek a többinél.
(#115) Tigerclaw
Én most jöttem meg az esti futásomból, rajtam van a Polar H7-em több, mint egy órája és semmi bajom vele.
Nyilván én is csak edzéshez veszem fel, de például van már olyan pulzusmérő, ami pontosan azt dudja, mint a mellkaspántos megoldások, csak a kis műanyag dobozt valami vízálló ragaccsal kell felhelyezni a mellkasra. Úgy már tényleg nem is érzi az ember, hogy hordja. -
MartOOn
addikt
válasz
Janesz1981
üzenetére
Nem. Csak csajos meg metrosexualis...

Már elore látom a sok egybenyaku egyenhaju egyenajfonos maki combnyi vastag csuklojan ezt a premium terméket.... Majd amikor/ha megjelenik...
-
Janesz1981
tag
Apple órából lesz férfi verzió is?
-
MartOOn
addikt
Én csak röhögni járok ide
-
Polllen
félisten
válasz
DiamondBack
üzenetére
Alapvetően képesnek kellene lennie mindnek, h hívást tudj elutasítani, némítani a készülékeket, kiírni ki keres és hogyan. Összes szöveges üzenetet elolvasni, értesítések megjelenítése, ébresztés, rezgés, idő mutatása stb-stb.
Okos kiegészítő, ami sok embernek kényelmes lehet.
-
DiamondBack
senior tag
Magam részéről az okosórák létezésének értelmét sem értem továbbra sem... Egy kis kijelző informál arról a kezemen hogy elő kell vennem a zsebemből a nagy kijelzőt mindezt súlyos pénzekért...
-
icebolt93
csendes tag
Én is ezt mondtam. Szerintem az okosóra felesleges. Egy órának az a dolga, hogy mutasssa az időt, meg maximum ébresszen. Ezért is írtam, hogy egy digitális Casio-nál nem kell több.

-
Nuada herceg
őstag
Szerintem nem a rendszerrel van baj, hanem magával az eszközzel!
Nem egy variánssal, hanem az összesnek a létjogosultságával.
Drága és felesleges! Szerintem...
Persze az apple könnyen behozhatja, mert a sok fan vesz a telefonja mellé úgy is!
Úgy vélem azoknál az ár nem számít, különben nem vettek volna telefont sem.
-
WinPho
senior tag
Az Apple belép, felpezsgeti a piacot a termék minőségétől függetlenül (ehhez értenek), majd talán jobban ráfekszenek a többiek erre az órás dologra.
amúgy egész jó ez a topic.

-
kolosanyi
veterán
Érdekes, hogy ha kijön az Apple órája, akkor hirtelen minden almás maratonista lesz, mert tud pulzust mérni az a cucc.

Aki komolyan sportol és szüksége van pulzus kontrollra, az már megtalálta a módját annak, hogy mérje edzés közben, n+1 darab profibbnál profibb futó óra van a piacon. Például a remek Polar M400, vagy a Garmin Vivoactive. Nem is beszélve a bluetoothos mellkaspántokról, amikhez relatíve kevés pénzért is hozzá lehet már jutni. Igen, ezek nem csuklón hordható optikai szenzorok, de azok amúgy se érnek semmit. Továbbá a Microsoft Band tényleg egy előremutató készülék lett, mégis a nyakamat rá, hogy fele annyit nem adnak el majd belőle, mint az almás órából. Egyébként annak is pontatlan a pulzusmérője.
-
Valzor
aktív tag
Ha jól tudom, akkor az 1 millió eladott Pebble nem 2014-re értendő, hanem a megjelenéstől (2013) számítva adtak el belőle 1 millió darabot.
Amúgy a szokásos szájtépés beindult, mint mindig amikor egy okosórás hír megjelenik a Mobilarenán
Mindenki vegye azt az okos kiegészítőt ami tetszik neki és amit ki tud használni, aki meg hülyeségnek tartja, az ne vegyen
Személy szerint én azért nem választanám az Apple Watch-ot, mert nincs iPhone-om (nem is tervezek vásárolni), szóval innentől kezdve nincs is értelme más érvet felhozni, Android Wear-t meg az üzemideje és az erősebb vízhatlanság hiánya miatt nem választanám, a rendszer maga tetszik, de élőben nem volt még lehetőségem kipróbálni. Az Apple Watch rendszeréről véleményt még kár formálni, majd hamarosan meglátjuk, hogy milyen a végleges verzió. -
vicze
félisten
Miért lenne jó Androidnál? Csuklón hordani egy fizetésre érintéssel használható eszközt úgy általánosan a "nop" kategória. Telefon szinten jelenleg jelenleg kétségtelen, hogy az Apple megoldása a gyorsabb, a Touch ID miatt. De nincs különbség a többihez képest másban igazából azt kivéve, hogy az Androidos rendszerek kb. tiszta káoszból állnak szolgáltató szinten(kártyák bankok stb.).
Az a vicces az Apple Pay-ben, hogy a évek óta jelen lévő Google Wallet használat is megnőtt tőle, ami Google marketingjének a csődjét mutatja inkább, meg hogy valamiért nem is akartak sokat kezdeni vele. -
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Nekem pont fordítva, amióta megvan a nexus 5-öm, azóta netezésre azt használom a nexus 7-em helyett (de útközbeni filmnézésre is). Kisebb, kevésbé tolakodó és útban lévő eszköz. Séta közben pláne. Otthon meg ott az asztali gép két 27-es monitorral, lehet netezni bármi közben. Ha pedig hazautazok, nálam van a céges macbook pro, arról netezek vagy dolgozok. Lényeg hogy nálam az 5"-os mobil inkább leváltotta a 7"-os tabletet, mint fordítva. A telefon viszont központi elemmé vált (netezek, filmet nézek róla, netet osztok, céges levezezést intézek, stb)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
üzenetére
Nincs két egyforma ember, egyforma igényekkel. Nekem pl. a telefon az csak telefon, némi fotózás és navigáció, de sosem neteznék rajta, mert kényelmetlen, ahogy sosem használnék rajta olyan alkalmazásokat, amiket tableten vagy notebookon igen. Mikor megvettem anno 3(4?) éve az iPad-emet gyakorlatilag 95%-ban azt használtam mind otthon, mind utazás közben. Nagyon jó appok voltak rá, nagyon kényelmesen lehetett internetezni rajta. Akkor kezdtem egyre kevesebbet használni, mikor megvettem a 13-as Macbook Air-emet. Ma már az az iPad 2-es szinte használhatatlan iOS 7 és 8 alatt, szóval nagyon ritkán használom. Az utódját még nem keresem, de ha lesz, akkor már nem biztos hogy iPad lesz. Egy dockolható legalább 10 inches windows-os tablet talán jobb választás lenne, de az aduász számomra továbbra is egy macbook air, vagy ahhoz hasonló méretű, üzemidejű ultrabook.
-
-
r3dsnake
nagyúr
Ja mert a csuklódhoz érintett magicbiszbasz (amivel csak 5ezerig lehet fizetni pin kód nélkül) sokkal valószínűbb. Mindenki nfc-n keresztül lopó profi hacker. Hagyjuk már, csak kötekedsz.
Androidnál húdekurvajó bármi, ami nfc-s. Szifonnál meg mekkora baromság mert lelopják. Oké. Innentől ignorállak. -
-
zdanee
őstag
válasz
Menthirist
üzenetére
A hidegfúzióról is ilyen jól el tudtok vitatkozni? Mert az sem létezik, ahogy ez sem

-
Érdekes, hogy hogy lettem az irányban rezgő iránymutatással kapcsolatos várható problémákat ecsetelő és az apple piaci hozzáállásával nem egyetértő emberből hirtelen ökohisztis zsigerből fikázó

Érveket mondtam, sőt elég sokat is téptem a számat hogy kifejtsem. Ez messze van a zsigerből fikázótól, az csak ideböffentette volna hogy "szar lesz és kész".btw a kis szösszeneted arra is igaz lenne, ha nem egy egyértelmű helyzetben kellene iránymutatást nyújtania, hanem egy 3-4 irányú elágazásnál? Mert látom, az megy hogy kifigurázzunk egyértelmű helyzeteket, de a valós életben található, ennél jóval összetettebb helyzetek végiggondolásáig már nem sikerült jutnod. De nyílván ez is az én hibám

Ha meg már szakmai oldal, semmi szakmait nem láttam a hsz-edben, csak az én érveimmel kapcsolatos fikázást.
-
csib41
aktív tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Tételezzük fel, hogy egy zsákutca végében vagy. 200 méterre tőled lesz egy lehetőség a balra forduláshoz, addig se egy szervíz/bekötőút...se semmi. Megtettél ~170 métert és megfordulsz, átöleled a barátnőd. Elég közel vagy már ahhoz, hogy az eszköz jelezze, balra kéne fordulni, tehát balra rezeg. Akkor te 3 opció közül választasz:
a.,
lemész a csatornába, mert lefele rezgett...
b.,
visszasétálsz a zsákutcában, mert előre rezgett...
c.,
ültetsz egy varázsbabot és felmászol a felhők közé, mert felfelé rezgett...Vagy amit más csinálna normál esetben, befordulsz balra 30m múlva?
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye hasonlattal élve, ha nem tudsz/tudnál megfelelően használni egy még meg sem jelent terméket, akkor értelemszerűen nem a gyártó a hibás, mert nem külön a te igényed alapján készít terméket.
Az ökohisztis nyavajgásról nem is beszélve. Ez egy szakmai oldal elvileg, de már borzasztóan unalmas, hogy minden cikk alatt akad lassan egy "zsigerből fikázó".
-
Csapoati
nagyúr
Egy kérdés: ha naponta 5 topikban jön valami troll, aki iSheepezik, akkor mind az 5-ben leállsz veszekedni velük? Mert ha igen, akkor vagy túl sok a szabadidőd, vagy élvezed a balhét. Mi, kívülállók tudjuk, hogy nem mindenki birka, kár ezt a kört minden hírnél lefutni. Trollok meg mindig lesznek, majd szépen megunják. Etetéssel tovább élnek. Én már rettenetesen unom ezeket olvasni, ezért is szólok hozzá maximum egy dolgot, illetve ha semmi gondolatom nincs, akkor annyit sem.
Ha gondolod, kikeresem, amikor a napokban név szerint felsoroltad, hogy kik fognak hozzászólni valami Apple-hírhez. Én is a nevek között voltam. -
Touch-ko
őstag
`A Samsung fizeti őket, teljesen egyértelmű!!!4!`
-Legutobb amikor ezt irtam, akkor probalt valaki hulyenek beallitani, emlekszel?
`Egyébként feltűnően sok lett az elmúlt hetekben azon viták száma, amiben te részt vettél (főleg hogy ha nem jön senki vitázni, akkor te hívod őket - a minap engem is név szerint próbáltál belevinni, sikertelenül). `
-Mikor is? A vitak altalaban ugy kezdodnek, hogy isheep, hulye, b.zi, ez sz.r, stb. Pont ahogy a fenti srac is irta, akinek a kommentjere reagaltam.
Szerintuk valaki azert ostoba, hulye, birka, stb, mert egy masik ceg masik termeket hasznalja.. Kerlek olvasd el az elottunk levo kommenteket, abbol hany olyan volt, ami egyszeruen siman torolheto. Esetleg a tegnapi rekord aron az Apple reszveny temajut. Ott az elso 50-bol 2X komment torolve lett.. Egyetlen egy sem volt az en kommentem..`Most komolyan, te ennyire szeretsz vitatkozni? Kit érdekel más mit gondol a cuccomról? Vagy ez ilyen önigazolás is egyben?`
-Nem az a lenyeg, hogy ki mit gondol a cuccomrol, azt lesz.rom, am amikor engem hulyeznek birkaznak, iSheep-eznek ujgazdagoznak le, csak mert en mas markat hasznalok mint ok, nah az kicsit tulzas mar.
Ha nem igy gondolod, akkor nalad is komoly moralis problemak vannak...
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Ha nem posztolsz rola, nem edzettel. Ha nem trackelted a pulzusod es a koordinataidat, nem edzettel.
Tokeletesen ki is hasznaljak a gyartok ezt a hulyeseget. -
Dr.Anonymus
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
ez ütött

-
Csapoati
nagyúr
A Samsung fizeti őket, teljesen egyértelmű!!!4!
Egyébként feltűnően sok lett az elmúlt hetekben azon viták száma, amiben te részt vettél (főleg hogy ha nem jön senki vitázni, akkor te hívod őket - a minap engem is név szerint próbáltál belevinni, sikertelenül).
Most komolyan, te ennyire szeretsz vitatkozni? Kit érdekel más mit gondol a cuccomról? Vagy ez ilyen önigazolás is egyben? -
töltelék
csendes tag
Ez lesz a világ legofftopicabb kommentje...
Az irányokon félreértitek egymást Menthirist-tel, merthogy nem ugyanarról beszéltek. Te azt mondod, hogy érzed, melyik fele rezeg az órának, mindegy hogy áll a kezed (amivel szvsz bárki egyetért). Menthirist azt hozta fel érvnek, hogyha az óra nem a folyamatos haladási irányhoz, hanem a saját relatív helyzetéhez képest lövi be a 'merrekanyarodjakot' (ami imho elég valószínűtlen, ha a GPS-t leverem a szélvédőről, akkor is jó irányba fog terelni), akkor egy lóbálódzó kéznél össze-vissza jelez majd. -
Touch-ko
őstag
`Az Apple cucca sem lesz jobb. Csak azon a fronton több a birkaszellemiségű akiket már rég bedarált az Apple marketing gépezete. `
-Azert birka szellemisegu valaki, mert bevalnak neki egy adott marka termekei amik olyan okoszisztemat biztositanak, amit senki mas sem tud?
Aham, igy mar ertem

Mellesleg igy volt ez az iPad-nel. A sok `birka megveszi majd` Mi lett a vege? Ma mar mindenki tabletet gyart es tobb androidos eszkoz van forgalomban mint Apple. Szoval ha mi birkak vagyunk, akkor TI mik vagytok?
Mellesleg feltunoen sok lett az elmult hetekben a `lelkes ujonc` akik fikazni jarnak ide es a tobbi Apple topicba...
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekem a fitness karkötők minimális smartphone támogatással jobban tetszenek, mint azok, amik erőltetve próbálják utánozni a hagyományos órákat.
-
fity
csendes tag
Az Apple cucca sem lesz jobb. Csak azon a fronton több a birkaszellemiségű akiket már rég bedarált az Apple marketing gépezete. Ezeknek az óráknak még nincs létjogosultságuk. El sem gondolkodtam rajta hogy vegyek. Esetleg majd ha forradalmasítja valami az aksikat.
-
Igen, te éreznéd, neked az óra kitalálná a gondolataidat, és mindent úgy csinálna ahogy te akarod. Nekem pont ellenkező az Apple termékekkel a tapasztalatom. Ami nekem logikus lenne, azt nem ugyanígy gondolja az Apple. Tehát nekem kellene ahhoz alkalmazkodni, nem fordítva.
Továbbra is tartom, az hogy rezeg, az ember rápillant, az meg mutatja az utat, tökéletesen megfelelő megoldás. Onnantól hogy irányban akar rezegni, annyi kérdést és különböző esetet hoz be a képbe, hogy onnantól már ízlés kérdése lenne hogy ki hogy szereti, milyen kezes, vagy épp mit csinál a kezével, ezáltal milyen állásban van. Az apple pedig nem támogatja azt, hogy más legyen az ízlésed dolgokban mint neki. Szeresd úgy ahogy ő akarja, vagy szokd meg. Egyéniséget máshol kell keresni.
-
vicze
félisten
A felület erősen szubjektív(szerintem borzalmas vicc) témakör ahogy a nem létező SW-ről még nem nyilatkoznék, de kb. 1000. szer is HW-ban szenzorokban kutyafülében nem különbözik a mostaniaktól, több dologban is elmarad már.
SW-ben mindegyik bővíthető, ezért okos órák...Te továbbra is 1db élményből vonod le a következtetést az összesre és nem informálódsz, hogy mi tudnak, de az Apple látatlanban mindennél jobb lesz, úgy hogy a képességeit se ismered pontosan, ezt te minek nevezed?
Amúgy a kedvenc NFC-s ujjlenyomatos fizetésed az úgy fog működni, hogy az órát odatartod, az órát utána előveszed a telót és azonosítod magad ujjlenyomattal, vagy hogy gondoltad?
Kicsit nem ártana a dolgok működésébe is belegondolni és nem csak a marketinget nézni. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
A semmin kötekedsz.
Ha te ebből nem tudod egyértelműen, akkor az a te bajod. Én érezném. -
S e t h
nagyúr
Nem fogyott az andoridos piacon?Mert nem kajálták be a bullshitet?Micsoda meglepetés. Iphoneos ismerőseim sem nagyon karmolják véresre magukat, hogy mikor jön végre az apple terméke.
Ahogyan korábban már itt is elhangzott, meg fogják venni sokan, közülük nem kevesen azért mert apple termék és nem azért, mert végre kitalálták számukra azt, amiért igazán érezhetik, hogy az űrkorszak szülöttei.
Ez nem innováció, vagy ha még rá is bólintanék, hogy az, akkor is igen kicsi felvevő piac, ezért érzik szükségesnek, hogy bele kell dumálni az emberek fejébe, hogy neked ez kell, miközben eddig szükséged sem volt rá(majd rábeszélnek a marketingesek).
Mint a Samu az oldalra lefolyó kijelzőjével, oldalán vonalzóval is akár, váó, innováció, 2014, ez igen.
Nem fogy a watch, uraim, ki kellene valami mást találni, nem pixeleket, memóriát és processzor órajelet növelni, mert a végtelenségig nem nőnek a fogyasztások, sőt, aztán majd szépen a nép elkezdi venni a kínait, mert az legalább fele áron adja a csodát.
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Lehet, hogy velem van a baj, de én érzezném, hogy a csuklóm melyik részét birizgálja valami. Ennyi erővel az autóval nem okoz problémát az indexelés, mert a kar nem jobbra-balra van?

Tibee86: A vivosmart nekem is nagyon tetszik.
lacruise: nem ismerek senkit, aki két telóval mászkálna. Szerintem ez nagyon rétegigény.
-
Touch-ko
őstag
Majd meglatjuk mekkora sikert fog elerni a Watch. En mindenesetre kivancsi vagyok hogy fog mukodni.
Az Apple elonye, az okoszisztema, a tobi gyartonak annyi termeke van, hogy nem is lehet megszamolni, am annak ellenere csak nagyon keves modellel mukodik egyutt a sajat orajuk.
Mellesleg a keynote-on senki sem emlitette egy arva szoval sem, hogy `smartwatch.`
-
lacruise
tag
szerintem twitterre irtam egyszer, hogy addig amig egy draga okosora csak egy platformon mukodik es egyszerre csak egy telefonnal kepes kommunikalni ertelmet veszti az egesz.
nagyon sokan vannak akik 2 telefont hasznalnak, es addig amik az ora nem kezel egy BB-t, Androidos telot vagy egy iPhone-t egyidejuleg, az ilyen felhaszanlok nem potencialis vasarlok. -
Tehát számodra az teljesen azonnali, hogy épp függően attól hogy mit csinálsz és olyan állásban van a kezed (előtted, mögötted, melletted, zsebben, vagy a táskádban matatva és emiatt épp 45 fokban áll a haladási irányoddal) , instant fordítod hogy most a csuklód inkább bal vagy jobb oldalán érzed a rezgést. Ahelyett hogy magadelé vennéd a kezed és rápillantanál... okké, tényleg bennem van a hiba

Vagy épp átkarolod a barátnődet miközben rezeg, és ugye ekkor a készülék háttal áll a menetiránynak, tehát jobbra rezeg de balra kell menni.kicsit túlértékeled a "csodád", nem?
-
lacruise
tag
szerintem igeny lenne re, csak a kilo kenyer melle kene adni. addig amig az ar premuim, az eszkoz is premium marad.
mikor kezdett el terjedni az okostelefon, amiko szarert-hugyert berki hozzajuthatott. na ez majd akkor lesz tomegtermek, amikor ezt meg a tapitelefonnal is olcsobban adjak. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Ha nem tudod megállapítani ebből, akkor nem az órával van a baj.

-
Tibee86
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Vezetés közben ne rakd zsebre a kezed.

-
Ami tök jó pl ha zsebre van téve a kezem, és az óra konkrétan nem úgy áll, hogy egy szimpla jobb vagy bal oldali rezgésnél lehessen azonnal tudni, hogy most merre is az arra (mert a jobbra az lehet hogy pont hátrafele áll, a balra meg előre). Mert ennek csak akkor van némi értéke, ha magad előtt tartod "kitt"-esen az órát, és akkor rezegtet jobbra vagy balra.
Bírom hogy az ilyen apróságokba nem gondolnak azok bele, akik már felültek a marketing train-re... choo choo -.-
Tibee86: vezetés közben is forog a kezem a kormánnyal (sokan ezért sem szeretik a bajuszváltókat). Szóval amúgy ha jól értem, HA úgy hordod ahogy az apple gondolja és HA olyankor használod amikor ők gondolják és HA arra, akkor működik. Utcán akarnád használni séta közbeni navigációhoz? Bocs... Ez autós navigációhoz van neked kitalálva
Ez olyan Apple-es dolog
Nehogy már csóri user jobban tudja, mit hogy akar használni... Tudjátok, rosszul fogjuk a telefont is. -
lacruise
tag
szerintem annyival lesz jobb minden masnal, hogy a sajat okoszisztemaban MUKODNI fog. lesznek egy gondok vele, de mukodni fog. ne felejtsuk el, hogy minden ami eddig a piacon van koltatozott kepesegekkel rendelkezik, koszonhetoen az androidnak es a profitehez gyartoknak akik telefossak a piacot hasznalhatattlan tapitelefonokkal, mert ugyis lesz valami paraszt akinek tapitelefon kell.
erre jon majd az apple es megmutatja, hogy ocsik, igy kell ezt csinalni. az enyem dragabb, ugyan addig birja az akkuja, de mukodik, ja es mivel draga, premiumnak termeket kapsz, tehat te is premium vagy. a foldmuves ezek utan orommel hasznalja majd, mert MUKODNEK azok a funkciok amikre szerinte szuksege volt (persze ezek azok, amiket a marketingesek olyan alaposan megterveztek)
velemeny a Samsungrol
[link] -
r3dsnake
nagyúr
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy Apple Watch-nál ott a haptic feedback is, ami finoman megkocogtatja a csuklódat. Pl. ha navigálsz az óra annak a felén fogod érezni, amerre fordulnod kell adott kereszteződésnél. Birom az ilyen apróságokat, amikor ilyenre odafigyelnek.
-
zdanee
őstag
Szerintem ennek elsősorban a Pebble fog örülni. Az Apple Watch az árképzése és a hype alapján biztosan nem lesz ráfizetés, de nem számítok átütő sikerre egy olyan terméktől, ami ellen már most lázadoznak a fejlesztők a lezárt és végtelenül lecsupaszított SDK miatt (konkrétan az óra semmilyen erőforrásához nem férnek hozzá, még az érintőkijelzőhöz sem). Pláne, ha az adott fejlesztő olyasvalaki, akinek adok a véleményére: [link]
Pöcs dolog a részükről egy ennyire kezdetleges, béta cuccot kiadni, de egyfelől már most egy év késésben vannak vele, másfelől akkor is megvennék, ha ez lenne az:
Nem kell félteni az almát, 2-3 év alatt rendbe gatyázzák az iWatch OS-t, ennyi idő kellett az első használható iOS-nek is. Jelenleg leginkább ez a benyomásom:

-
Csapoati
nagyúr
Apro gond, hogy a Watch csak a telefonnal egyutt tud GPS-t, mig mas okosorak onmagukban is. De nyilvan a Watch mindenben jobb lesz mindennel, hisz a Keynote-on is dicsertek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem gond, ha hulyesegeket irsz, viszont akkor ne csodalkozz ha repul a fanboy meg a tudatlan jelzo. -
vicze
félisten
Oj, csak akkor működik az Apple Pay, ha US bankszámlához van kötve. Azonkívül tök mindegy mindegy NFC az NFC tudsz vele fizetni, nem kell semmilyen Apple Pay támogatás a terminál részéről.
Mivel van Mobiltárca így lehet szinte bármivel, ami a fizetési platformot támogatja. (most lusta vagyok kikeresni az API nevét)Tehát felsorolom, hogy mindet tudja a másik platform kivéve az NFC-t amit nem tudsz használni, erre jutsz is azt mondod, hogy NEM(mert csak), értem... Azt hiszem ilyen kor szokott előjönni a fanboy témakör.
-
r3dsnake
nagyúr
Már működik magyarországon is az Apple Pay 1-2 helyen. Ennyit erről. Hamarabb fog elterjedni, mint a többi eszközzel (mivel azokkal tényleg nem lehet kb. sehol.)
Amúgy elképesztően jót szórakozok rajtad minden apple/droid cikk alatt.
Pláne, hogy egyetlen olyan eszközt sem fogsz tudni mutatni, ami tudja a fentebb felsoroltakat. Ráadásul az Apple Watch user interface-e teljesen egyedülálló. Nem tartom kizártnak, hogy az iOS is fog átvenni elemeket belőle. -
nemlehet
őstag
Ez az okosóra kifejezetten rétegtermék. Elhiszem, hogy van akinek jó, de sokan egyáltalán nem tudják kihasználni és kb 2 hét jópofa aztán megy a fiókba.
Az eddigi bemutatók alapján az apple watch se hoz túl sok újdonságot ráadásul jó drága is lesz. Az a baj a legtöbb okosórával, hogy kiegészítőnek drága, teljes értékű eszköznek meg túl fapados.
Persze tudom, az Applewatch innovatív, fantasztikus meg szuper lesz és reggel még le is cummant és a kutyát is kiviszi sétálni, de a 2x milliós eladásokat nem igazán tartom reálisnak. Egyszerűen nincs erre akkora igény mint azt a cégek szeretnék.
-
Neszójábe
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Persze, meg az összes magyar tisztességes böcsületes vállalkozó is bejelentetné tisztességes béren az alkalmazottait. Álomvilág. Ezt a meccset nekik kell megvívniuk, senki nem fogja helyettük. Ami egyébként már látszik is elindulni, kezd kinyílni az ottani emberek szeme.
-
vicze
félisten
NFC-s fizetés tudod US-en kívül használni? Nem. (Amint értelmes elfogadó rendszer lesz, nyilván belekerül az Android Wear eszközökbe is.)
"realtime pulzus"
Jaja meg véroxigént, meg kutyafüle. Ne hülyéskedjünk... Amúgy igen "tudják".Van mindegyiknek belső tárhelye, mindegyik tud telefon nélkül zenét lejátszani Gear S-hez még teló s kell 3G, van mindegyikben GPS. De azért utánanéztél ugye?
NFC-n kívül mindet tudja az összes többi, csak látni kéne a fától az erdőt. -
munnergep
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Gondolom csak az Apple tehetné ezt meg, másik milliónyi cég nem. Őket miért nem sorolod? A világon jelenleg akármilyen áru termelésének igen nagy hányada folyik Kínában, de gondolom csak az Apple szívja ki a munkások vérét. De szerencsére amikor Samut raknak össze, akkor arra több pénzt kap a munkás.
Tényleg nem értem, hogy miért csak az Apple-t cseszegeted ezzel?Az elvekben értelek, sőt egyet is értek veled, de ez nem csak az Apple sara, hanem az összes cégé aki kínában gyártat valamit. Kapitalizmus, stb. De asszem ez már nem ide tartozik.
-
joey04
titán
alkalmazkodni kell a piachoz ez tény. erős a marketing ez is tény. de mindezek nem érnének semmit sem, ha az alap nem az lenne amit mondtam. a többi lehet bullshit , de engem ez fogott meg és ezt éreztem a 7 hónap alatt amíg a note-ot használtam, meg most is, hogy a moto x-et.
ettől függetlenül nem vennék apple órát sem most még amíg ilyen fos az üzemidő. ahogy iphone-t sem ameddig nem volt benne 3G.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Vagy epitene sajat gyarat kampusz helyett...
"Apple-power user" - Az milyen?

-
dreamdancer
őstag
Az okosórák perpill egyszerűen kiforratlanok kezelhetőség, funkcionalitás, üzemidő és design terén is. Az emberek nem értik, hogy ha ott a zsebükben az okostelefon, minek kellene valami hasonló, de jóval bénább izé a csuklójukra, és ez igaz Apple-viszonylatban is.
Ettől persze még lehet, hogy az Apple Watch siker lesz, mudjuk nekem Apple-power userként is erős kétségeim vannak.
-
válasz
Neszójábe
üzenetére
Nem azt mondtam hogy az a megoldás hogy átutaljuk a helyi "bankszámlára" az összeget és le van tudva. Ilyenkor ugyanúgy mint bárhol a világon, úton-útfélen lecsípnek belőle, vagy einstandolják az egészet. De ne mondd már azt, hogy a nagy Apple ne tudná ellenőrizni, hogy a Foxconn odaadja-e a pénzt az embereknek, vagy neadjisten ne adná ő maga oda a munkások kezébe. Már csak marketing és presztízs okokból is.
-
Neszójábe
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Ez mind szép és jó, csak ott van pl. Afrika, ahová ömlenek a segélyek, a banditák kezébe, amit az ottani óriási tömeg szó nélkül néz végig és szó nélkül temeti el az éhenhalt gyerekeit... Szóval amikor a franciáknak azt mondták, hogy "Nincs kenyér? Akkor egyetek kalácsot!", azok odabaxtak... A magyar politikára is mindig azt mondom, ez kell a népnek, ennyi. Szerintem sokkal nagyobb szerepe van a tömegnek abban, mi hogyan történik, mint ahogy azt Te lefested.
-
vicze
félisten
Ennek semmi köze ahhoz hogy "erős"-e valami. Egészen mellesleg a Apple Watch valószínűleg nagyon bika HW-t fog kapni, hogy elbírja a kijelzőt és azt a sok hülyeséget, amit beletuszkoltak.
Ez az emberközelibb élmény, jó nagy marketing bullshit a javából, valami vagy működik vagy nem, vagy megveszik az emberek vagy nem. A marketingenek sokkal több köze van hozzá, mint a használhatóságnak. (Samsungot is veszik...)
De nem szeretnék flame-et, ebben más véleményen vagyunk és kész, ez van.
Amúgy sorolhatnám az Apple bukott termékeit, és paradigma váltásait. Most se a rekordeladás a csodás OS és az emberközelibb élmény miatt van, hanem mert végre mennek a piac után és képesek voltak megnövelni a kijelző méretét."jó példa még a kinetic sroll" - Ja milyen jól működik Safariban.

-
Döglött Róka
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Kedvencem az iphone-t hasznalo hippi/szabadsagharcos/emberi jogokert kuzdo/allatvedo. Es amikor felhivom ra a figyelmet hogy a kapitalizmus koronaekszeret hordja a zsebeben, nez butan.

-
grosy
senior tag
Ebből a hírből én csak azt olvasom ki, hogy az android használók között kevesebb megvezethető marha van.
-
Dottore
addikt
Az Apple órájáról nekem mindig az bemutató jut eszembe amit magyar tolmácsolásában láttam. Na ott szépen lehet látni miért birka (a birka amúgy szerintem nem feltétlen pejoratív) a felhasználó. Első reakcióként a döbbenet, hogy ez milyen használhatatlan és ronda, de aztán szerencsére elég hosszú volt az előadás ahhoz, hogy a végére már egy vállalható és előremutató termék legyen belőle.
Meggyőzték magukat.

-
válasz
Neszójábe
üzenetére
Ami azt jelenti, hogy nyugodtan szarjunk másokra, csavarjuk ki belőlük az életet is, amíg nem kezdenek pattogni hogy nekik ez nem jó? Érdekes felvetés. Én úgy vagyok vele hogy eleve nem hozom a másikat olyan helyzetbe, ami a másiknak nem túl jó. Ha valakinek a munkájával 100 dolcsit keresek, annak nem 1 dollárral szúrom ki a szemét. Bár én már csak ilyen szentimentális vagyok.
-
Neszójábe
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Ez egy érdekes megközelítés. Én valahogy mindig oda lyukadok ki, hogy minden népnek meg kell vívnia a saját szabadságharcát.
-
joey04
titán
De az is elmagyarázhatnád, hogy szerinted az Apple Watch objektíven mitől jobb mint bármelyik random másik.
olvasva a qualcomm és mtk stb topikokban kommentjeidet, te túl okos vagy ehhez , hogy megértsd. És ez nem sértés, sőt!
te csak azt látod, hogy mennyire erős valami, mit lehet vele csinálni, stb. igen, az apple watch sem lesz jobb üzemidőben. igen, ezzel sem lehet sokkal több dolgot megoldani. mégis már látni a demókon, hogy megint úgy oldották meg az egész kezelőfelületet, a működést, hogy az embernek hogy is mondjam... kedve van használni az eszközt. olyan ez, amikor bejött az ios, és pl sokan nem értették, hogy mitől nagy szám az, ha egy kép stb törlésénél a kuka ikonra böksz és egy animáció kíséretében a kukába kerül a tartalom, az mitől jobb annál, ha van egy delete gomb, és utána törlésre kerül a fájl. Azért jobb, mert így sokkal emberközelibb az élmény és azok számára akik nem ebben dolgoznak ez fontos. Nem úgy fogalmaznak, hogy egy adathalmaz törlésre kerül, hanem úgy, hogy kidobtam a képet. És az Apple általában ezeket a folyamatokat fogja meg jól. Erre jó példa még a kinetic sroll is. Vagy az olyan apróságok, hogy pl anno egy iPhone 3G-n ha neteztem és oldal töltése közben srolloztam, akkor nem akadt meg az oldal, mert ugye olyankor minden erőforrás arra megy el, hogy a görgetés folyamatos legyen. Ezért éreztem azt, hogy még a 3G is kevésbé röcögött (persze az ominózus elkúrt frissítésig...) mint akár egy Note 3 amit szintén sokáig használtam. persze sokkal gyorsabban töltötte be az oldalakat a note és persze sokkal jobb és erősebb készülék, de ezekkel az apró trükkökkel ezeket semmissé teszi az Apple. Na ezt látni most a Watchon is. tele van ilyen animációkkal és ilyen fölöslegesnek vélt parasztvakító dolgokkal. És van ami tényleg csak parasztvakítás, de a legtöbb profi szemében haszontalannak tűnő dolog ara jó, hogy emberközelibb legyen az élmény. kellemesebb a kapcsolat az eszköz és a tulaja között. Ezt nem lehet számokkal és teljesítménnyel kifejezni. -
Tigerclaw
nagyúr
Nem csodálkozok a gyenge szereplésen. Ezek a telefonkiegészítők nagyon gyakran többe kerülnek, mint amit sokan egy telefonért sem adnának ki és rengeteg kompromisszumot kell kötni a megvételével a sok gyermekbetegsége mellett. Szerintem az Apple Watch sem fog akkorát szólni, mint ahogy ők szeretnék. Persze az elvakult rajongói tábor nagy része megveszi, hiszen ők bármit megvesznek, csak legyen Apple és jó drága. Nem véletlen hogy ennyit késnek az óra piacra dobásával. A formáját szerintem eltalálták, ahogy a kezelés is megfelelő lesz, tehát ebben sok konkurensre rávernek. A pletykák szerint az akkuidő okozza a legtöbb gondot, pedig ők az elsők ebben a szegmensben akik 20nm-es technológiával készült chipet használnak, ami fogyasztásban jobb.
A fő gond náluk is az, hogy egy funkciókkal és teljesítménnyel telezsúfolt valamit álmodtak meg az okostelefonok mintájára, ahol mára már az 1 napot se bírják a készülékek töltéssel. Nem csoda, hogy azok a tipusok jobban szerepelnek, amik kevesebbet tudnak, de jól bírják akkuval.
-
vicze
félisten
Pontosan melyik kettőről beszélsz? Mert van úgy 10+ Android Wear és még egyéb izék.
A legsikeresebb továbbra is a Pebble jócskán 1millió fölötti eladással.De az is elmagyarázhatnád, hogy szerinted az Apple Watch objektíven mitől jobb mint bármelyik random másik.
@kbyte1024: Hol mondtam, hogy gagyi lesz?
Azt írtam, hogy ugyan olyan lesz mint a többi semmivel se több, csak egy + alma logó. -
Forest48
aktív tag
Az apple mostanában nem szereti túllicutálni a többieket, úgyhogy szerintem hiába vár bárki is csúcs üzemidőt. Annyit hoz majd, mint a többi. Arra alapoznak, hogy a név majd eladja.
-
Xaels
félisten
A wear-rel szvsz nincs különösebben nagy gond, viszont az eszközökkel sokkal inkább...
-
R&D? Leginkább csak felvásárolnak olyan cégeket, akik megtették helyettük. A Design-ra relatíve nagy pénzeket költenek, no meg ugye a reklámra, bár ez már inkább csak egy öngerjesztő folyamat. Az apple azért a legjobb sokak szerint, mert apple. Mindegy, ez nem változtat a cirka 70%-os haszonkulcson. Ami nem is azért zavar, mert nem adják olcsóbban (felőlem adhatják kétszer ennyiért is), hanem azért mert simán duplázhatnák. triplázhatnák a kínai sormunkások fizetését, simán tehetnének értük. De nem. Fontosabb hogy a 180 milliárd dolláros készpénztartalék 200-250 milliárdra hízzon, mintsem pár tíz vagy százezer ember ne napi 16 órázzon egy gödörben érte.
-
válasz
Menthirist
üzenetére
És akkor még az alkatrészek "drágaságáról" nem is beszéltünk.... Tudom, R+D, ami az estek 70%-ában nem is náluk lép fel..
-
helixP
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Szerencsére nem is kell őket prémium óráknak beállítani, mert nem azok

Pebble-nél használhatóbbat még nem nagyon csináltak, szerintem.
-
Nem elég a negyedéves 18 milliárd dolláros profit. Egy tál rizsért gyártatják szerencsétlenek tíz/százezreivel, sokszáz dollárért adják, hülyének is megéri.
Viszont való igaz, hogy elég nehéz és vicces "prémium órának" beállítani őket a Rolexek, Hublot-ok, Zenith-ek jelenlétében.
-
törölt tag
Én ezt másképp látom. Sztem eleve hibás összehasonlítani bármilyen hagyományos órával. Ezeknek csak annyi közük van egy órához, hogy karon hordják (bár az óra esetében ez nem annyira egyértelmű). A "butateló" símán elmegy 3-4 napot, az "okosteló" meg 1-et, esetleg kettőt. Mégis elterjedt. Miért? Mert ezek nem telefonok, hanem számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Sokkal szélesebb a felhasználási területük. A Smart Watchok pedig nem órák (bár mutatják az időt), hanem kiegészítők okostelefonokhoz. Ezen belül meg lehet választani, hogy kinek, melyik irányzat a legpraktikusabb a felhasználói szokásaihoz. Nekem pl. a Huawei Talkband B1. Ha lenne rajta hangerőszabályzó, már vettem volna egyet. Talán majd a B2.
-
vicze
félisten
válasz
Menthirist
üzenetére
És akkor a 350$-os kezdőárat meg se említettem, ami 5000$-ig "tuningolható", ami végképp irracionálissá teszi a megvásárlást ekkora mennyiségben. Nagyobb a haszonkulcs rajta mint egy iPhone-on...

-
törölt tag
Jellemző, a Samu úgy tud érvényesülni, hogy egy rakás modellt piacra dobál, tök mindegy, hogy jók-e vagy sem, csak legyenek mindenütt.
Egyébként meg túl drágák ezek a cuccok, és annyira sokat nem is tudnak. 2-300 dolláros áron már egy egész telefont lehet venni, nem is rosszakat akár. Ezek az órák nem nevezhetőek presztizsnek (ahhoz mondjuk nem a Samsung meg LG felirat kellene rá). Nem is értem amúgy, hogy miért nem egyeztek meg nagy órás nevekkel, ahelyett, hogy sajátot próbálnak eladni. Voltak régebben ilyen próbálkozások az LG Prada vagy Samu B&O telefon esetén, de itt sokkal több értelmét lántám. A jelenlegi okosóra felhozatal kb azt mondja "idess, geek vagyok" (pöszén, szétálló fogakkal), nem igazán vehetőek komolyan ezek a termékek sajna.
Sok sikert az Almának, hoyg ezt sikerbe fordítsa, dupla áron megjelenő termékekkel. Ha menni fog, akkor azt hiszem egyet kell értsek vincze véleményével...
-
munnergep
senior tag
Jó ideje az első olyan termékük ami egyáltalán nem érdekel.
Anyagi szempontból biztos jó lesz, eladnak belőle annyit fél év alatt amennyit a többi gyártó együttvéve.
Valahogy mégis az az érzésem, hogy ezt nem kellett volna erőltetni ilyen formában. Ha hozzá tudnának adni valami olyat ami a többieknek eszük ágában sem volt, akkor ok, bár az eddigi infókból nem ez jött le. -
-
b4zsi-
őstag
Q2 -ben már be lesz darálva az Android Wear.
-
JoeYi
őstag
ezek mind kb ipari hulladékok használhatóság szempontjából, nagyon szép teljesítmény a marketingesektől hogy legalább ennyit letudtak nyomni az emberek torkán.
Egy karórának mindig mutatnia kéne a pontos időt és az se lenne rossz ha 1 évig működne az óra funkció töltés nélkül. Amíg ez nem áll addig ezek az órák szerintem olyan geek melléktermékek mint anno volt a kalkulátoros óra 30 gombbal az előlapon.
Szóval szerintem az ideális egy mutatós óra, aminek a "számlapja" epapír vagy oled, a mutatók pedig teljesen független áramforrásról mennek mint a kijelző.
-
HawerKing
őstag
Mar latom elore a sok aple rekordot ezen eszkozok kozott is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Inkább fejlesztenék az akkumulátorokat! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szerintem itt első sorban nem az 500Ft -os casio karórás embereket akarják lenyűgözni, hanem a több milkás [nevüket se tudom] márkás órában járókat akarják megnyerni, hogy hétköznapra milyen jó is lehet akár ez is. Hát ugye erre utal az a több milliós kiadás is ami aranyból van vagy mi..