Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tybsen

addikt

válasz Lecs@ #12186 üzenetére

En meg azt nem birom felfogni, hogy amikor van egy diktalasi lehetoseg es nagyon jo hatasfokkal mukodik, akkor miert irogatnak az emberek, miert kinlodnak a mondatok beirogatasaval, swype-jellegu billentyuzetekkel, stb. :P :)

En eleg sokat vagyok uton/mozgasban autoval - a diktalas is azert jott, mert sokat vagyok uton es ilyenkor ugye nem tudok irni - de mar annyira raszoktam, hogy itthon is diktalom az uzeneteket. Ha nem lenne ez, sok emberrel nem is tudnek kapcsolatban maradni vagy mindig meg kellene allnom irni egy-egy uzenetet (volt amikor wp-m volt csak es kizarolag es tenyleg inkabb telefonaltam mindenkivel, alig irtam valamit). Szoval aki nem hasznalja a diktalast de van ra lehetoseg, tenyleg erdemes kiprobalni, jo dolog. Nyilvan ha nyilvanos helyen vagyok vagy egy szorakozohelyen vagy ilyesmi, akkor nem csinalom ezt, de peldaul az utcan setalva is siman kepes vagyok belebeszelni az irogatas helyett :DDD Persze elfogadom, hogy ha mondjuk valaki allandoan tomegkozlekedik, utana pedig bemegy a munkahelyere ami egy zsufolt iroda, akkor eleve ki van zarva ez a diktalas (ezzel nem Rad celoztam, hanem egy tolem teljesen eltero eletritmusra ugy altalanossagban). Viszont pont ez a magyarazat a bizonyos funkciok hasznalatara vagy nem hasznalatara, hogy ki hogyan csinalja a napjait. Van ami nekem elengedhetetlen, masnak pedig meg sem fordulna a fejeben a diktalas hasznalata mert nincs olyan szituacio amiben hasznalni tudna ezt.

De amugy latod, mindenkinek mas a fontos, mast hasznal - ezert nem ertem sokszor a wp-ios-droid-vitat (ahogyan a kijelzomeret-vitat sem), mert tenyleg annyira elteroek az igenyek, hogy nyilvan nem felelhet meg minden rendszer es minden kijelzomeret mindenkinek. Epp ez a jo, hogy ennyi fele kozul lehet valasztani.

Az biztos, hogy ha csak levelezesre meg telefonalasra kellene egy keszulek, lehet, hogy wp-t valasztanek mert nagyon egyszeru, szep felulet es nagyon szeretem. De ahogy irtam, sokat vagyok mozgasban, nagyjabol mindent a telefonnal intezek - sokszor menet kozben - ezert fontos nekem, hogy mindent gyorsan, keslekedes, fagyas nelkul csinaljon, jol jelenitsen meg weboldalakat, stb. Nalam a wp emiatt sem jarhato ut - persze nem egy kategoria a lumia 625 egy nexussal -, de erezheto a lassabb mukodes minden szinten, nem beszelve sok-sok hasznalat kozben elojovo aprosagrol, bongeszes kozben, stb. Munkatelefonnak viszont nagyjabol tokeletes (leszamitva azt a rohadt idegesito funkciot, hogy a telefonalas kozben megerkezo e-maileket is jo nagy hangeron jelzi - ezt talan a 8.1 megoldja, nemtom - illetve, hogy rendszeresen kihangositodik valahogy telefonalas kozben archoz tartva, ilyenkor ra kell bokni, hogy megint normal modon menjen a telefonalas.)

Új hozzászólás Aktív témák